Amiens – Lyon 0:2 (kon.)
konec
Amiens SC
0:2 (0:2)
Olympique Lyon
Čtvrtek 24.01.2019, 21:00 • Stade de la Licorne, Amiens • Francouzský pohár • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Coupe de France mezi Amiens a Lyonem. Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    Oba týmy zatím v pohárové soutěži odehrály jen jeden duel. Amiens doma po obrovském boji dokázalo přehrát 1:0 Valenciennes, zatímco Lyon zajížděl na hřiště Bourges. Dnešní hostující celek i s výrazně omlazenou sestavou dokázal zvítězit 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Amiens SC: Dreyer – Krafth, Adenon, Lefort, Sy – Gnahore, Traoré – El Hajjam, Bodmer, Mendoza – Timite
    Náhradníci: Dibassy, Otero, Konaté, Sakho, Gouano, Gutner, Segarel

    Olympique Lyon: Lopes – Dubois, Marcelo, Morel, Marcal – Cornet, Tousart, Ndombele, Terrier – Fekir – Dembele
    Náhradníci: Traoré, Mendy, Aouar, Denayer, Depay, Gorgelin

    Rozhodčí: Brisard – Pages, Berchebru.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí budou hrát v bílém, zatímco Lyon přijel v oranžovém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Lyon obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Hostující celek se ihned vydal do útoku. Akci po pravé straně přerušil domácí Traoré.
     
    2
    Zadáci Lyonu uklidňují rozehrávku na vlastní polovině. Hostující celek dnes nasadil opravdu hodně silnou sestavu. Lyon si brousí zuby právě na zisk poháru.
     
    3
    Cornet spěchal za přihrávkou k rohovému praporku. Hostující záložník dohnal míč na hrací ploše, ale proti přesile domácích zadáků neměl nárok.
     
    4
    Lyon už znovu hraje s míčem na polovině soupeře. Ndombele hledal kolmicí mezi stopery domácího celku Fekira, ale Lefort zasáhl včasným skluzem.
     
    5
    Do rozehrávky Lyonu se zapojil také brankář Lopes. Hostující gólman nakopl míč na levou stranu, nicméně hosté vybojovali jen vhazování.
     
    6
    Terrier si naběhl na prudký centr z pravé strany do pokutového území, jenže na mokrém trávníku mu zakončení vůbec nesedlo.
     
    7
    Fekir sprintoval za další přihrávkou mezi obránce Amiens. Domácí brankář vystartoval na hranici pokutového území a došel si pro míč.
     
    8
    Mendoza se po chybě v rozehrávce Lyonu dostal do obrovské šance! Domácí hráč zakončoval z hranice pokutového území, ale trefil jen boční síť!
     
    9
    Mendoza vybojoval míč na vlastní polovině, snažil se obejít hostujícího zadáka Duboise, ale ukopl si míč daleko od nohy. Vhazovat bude hostující Lyon.
     
    10
    Hra je přerušena! Hostující středopolař Ndombele zůstává ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    11
    S Ndombelem to nevypadá vůbec dobře. Hostující lodivod už poslal některé náhradníky, aby se začali rozcvičovat.
     
    12
    Střídání však nebude nutné! Talentovaný klenot hostujícího celku už se znovu zapojil do hry. Fekir poslal přihrávku na hranici pokutového území, ale tam nebyl nikdo v oranžovém.
     
    13
    Traoré si zasekl míč na hranici pokutového území a odcentroval před branku Lyonu. Hostující brankář Lopes vyrazil na malé vápno a došel si pro míč.
     
    14
    Timite si připravil míč ve střední vzdálenosti a vyslal zajímavou střelu. Domácí útočník kroutil svůj pokus na zadní tyč, ale vůbec jej netrefil.
     
    15
    Fekir si došel pro přihrávku na polovinu hrací plochy, krásně se s míčem otočil a roztáhl hru na levou stranu. Lyon může pokračovat v útočení.
     
    16
    Ndombele si krásně pokryl míč na hranici pokutového území a jeden z domácích hráčů klenot Lyonu poslal nedovoleným zákrokem k zemi. Hosté zahrají přímý kop.
     
    17
    Exekuce přímého kopu se ujal Fekir, který střílel levou nohou, jenže svou technickou střelou trefil jen čtyřčlennou zeď domácího mužstva.
     
    18
    Ndombele si v pokutovém území připravil míč na levačku a tvrdě zakončil. Jeho projektil pro změnu postrádal potřebnou přesnost.
     
    19
    Bodmer napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území. Středopolař domácího celku sice střílel pohotově, jenže jeho pokus skončil vysoko na tribuně.
     
    20
    Tousart odcentroval z pravé strany do pokutového území, jenže jeho centr přiletěl do míst, kde nebyl nikdo v oranžovém dresu hostujícího celku.
     
    21
    Tousart poslal zajímavý oblouček na hranici pokutového území, nicméně jeden ze stoperů Amiens dokázal bez problémů odhlavičkovat míč do bezpečí.
     
    22
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Za faul v blízkosti pokutového území ji dostává Adenon.
     
    23
    Lyon zahrával rohový kop. Fekir poslal centr na malé vápno, jenže nikdo v oranžovém dresu se k míči nedostal. Obrana Amiens zatím hraje dobře.
     
    24
    Marcal podpořil útok Lyon dlouhým náběhem po levém křídle. Krajní obránce hostujícího celku si ale netroufl na odcentrování a přišel o míč.
     
    25
    Hosté se stále drží na polovině domácího celku a postupnou kombinací číhají na skulinku v domácí defenzivě. Amiens ale brání v kompaktním bloku.
     
    26
    Timite dostal přihrávku do běhu na polovinu Lyonu, jenže domácí útočník vinou špatného zpracování zapomněl míč za sebou.
     
    27
    Mendoza potáhl míč po levém křídle na polovinu Lyonu a jeden z hostujících hráčů jej poslal k zemi. Amiens tak bude zahrávat přímý kop.
     
    28
    Do odraženého míče se zpoza hranice pokutového území opřel Traoré, jenže jeho pokus letěl vysoko nad břevnem a byl spíše pozdravem pro diváky.
     
    29
    Lyon právě vstřelil branku!
    Lyon se dostává do vedení a přetavuje svůj tlak v úvodní branku! Nabil Fekir parádní přihrávkou překonal obranu soupeře, MOUSSA DEMBELE se dostal do úniku a krásně obstřelil brankáře!
    29. Moussa DEMBELE - 0:1
     
    31
    Mendoza poslal přihrávku do pokutového území Lyonu, jenže obránce v oranžovém dresu dokázal včas vystoupit a odkopl míč na rohový kop.
     
    32
    Centr od rohového praporku rozehrával právě Mendoza, který zajímavým centrem našel Adenona, jenže stoper Amiens přestřelil soupeřovu branku.
     
    33
    Dembele napadal rozehrávku domácího celku. Brankář Dreyer včas vyběhl ven z branky a odehrál míč do bezpečí. Stopeři Amiens si však hodně zahrávali.
     
    34
    Ndomele se na polovině hrací plochy skvělým zpracováním zbavil napadajícího soupeře a přenesl hru na levou stranu, kde byl volný Marcelo.
     
    35
    Amiens se po delší době dostalo na delší čas k míči. Hráči v bílých dresech kombinují s míčem na polovině hrací plochy, ale nemohou najít recept na obranu Lyonu.
     
    36
    Mendoza vystihl další špatnou rozehrávku Lyonu. Domácí se ihned pokusili o rychlý přechod do útoku, jenže Traoré trefil hned prvního soupeře.
     
    37
    Lyon právě vstřelil branku!
    Další zásah hostujícího celku a Lyon razantně vykročuje za postupem! Po velkém zmatku v pokutovém území musel nejprve zasahovat brankář. K odraženému míči se dostal LEO DUBOIS, který poslal balón do sítě!
    37. Leo DUBOIS - 0:2
     
    38
    Žlutou kartu dostává Sy (Amiens SC).
     
    39
    Lyon znovu uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině. Hostující celek se snaží znovu přejít do útoku. Dembele našel Ndombeleho, ale ten rozehrál nepřesně.
     
    40
    Timite napadal rozehrávku soupeře na polovině hřiště. Domácí útočník dostal soupeře pod tlak, ale vnějším nártem rozehrál opravdu mizerně.
     
    41
    Traoré rozjel další akci domácího mužstva středem hrací plochy. Amiens se však v útočné fázi vůbec nedaří.
     
    42
    Tousart dostal přihrávku do blízkosti pokutového území, připravil si míč na pravačku, jenže jeho dělovka mířila jen do míst, kde stál pozorný brankář.
     
    43
    Adenon hodně zariskoval při rozehrávce na vlastní polovině. Hráči Lyonu aktivně presují rozehrávku Amiens. Stoper domácího celku stačil míč na poslední chvíli odkopnout.
     
    44
    Nantes zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přistál na hlavě dobře postaveného Bodmera, ale jeho pokus skončil v rukavicích brankáře Lopese.
     
    45
    Lyon v samotném závěru prvního poločasu zahrával ještě jeden přímý kop. Jeho exekuce se ujal Cornet, jež svým centrem nenašel nikoho v oranžovém.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Cornet se v pokutovém území dostal k odraženému míči a pohotově zakončil na přední tyč! Domácí brankář se stačil přesunout a vytáhl skvělý zákrok!
     
    45+2
    Marcal trefil loktem jednoho z domácích hráčů a po červené kartě musí do sprch!
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Lyonu! Hosté totiž předvedli mnohem lepší výkon a zaslouženě vedou! Po krásném pasu Fekira otevřel po půlhodině hry skóre Moussa Dembele! O dalších osm minut později přidal další branku Leo Dubois! Lyon si situaci zkomplikoval v nastavení, kdy se nechal zbytečně vyloučit Marcal! Do kabin se však odchází za stavu 0:2.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Amiens kombinuje s míčem na polovině Lyonu. Domácí se hned po výkopu usadili na polovině soupeře a hledají si cestičku do pokutového území.
     
    47
    Adenon vybojoval míč na polovině hrací plochy a poslal přihrávku za obranu hostujícího Lyonu. Zdá se, že hosté budou hrát v pevném defenzivním bloku.
     
    48
    Dembele napadal rozehrávku domácího celku na jeho polovině. Hostující střelec se dostal na hranici pokutového území, ale trefil prvního obránce.
     
    49
    Domácí hráči už opět hrají s míčem na kopačkách. Fotbalisté Amiens si vyměňují krátké přihrávky, ale zatím se nemohou dostat do blízkosti velkého vápna.
     
    50
    Bodmer si v pokutovém území ve velké rychlosti naběhl na přihrávku z pravé strany, ale těžkou střelu nezvládl a poslal míč mimo tři tyče.
     
    51
    Dembele se po rychlé akci po levém křídle ocitl ve střelecké pozici, jenže jeho pokus pravačkou skončil vysoko nad brankou.
     
    52
    Timite si došel pro přihrávku na hranici pokutového území, ale nedostal prostor, aby se mohl uvolnit. Domácímu celku se nedaří zakončovat.
     
    53
    Obrana Lyonu si s přehledem poradila s dalším obloučkem do pokutového území. Brankář vyrazil mezi hráče a schoval míč do rukavic.
     
    54
    Hostující brankář Lopes nyní dlouho váhal s rozehrávkou od vlastní branky. Nakonec našel Dembeleho, který se nepotkal se zpracováním.
     
    55
    Gnahore dojel jednoho ze soupeřů zezadu a dostává žlutou kartu.
     
    56
    Lyon zahodil vyloženou šanci! Fekir udržel míč pro hostující celek na trávníku, poslal zpětnou přihrávu na Dembeleho, ale ten netrefil odkrytou branku!
     
    57
    Sy dostal krásnou přihrávku na levou stranu, potáhl míč vpřed, jenže na polovině hrací plochy k němu přistoupil Marcelo, který jeho průnik zastavil.
     
    58
    Domácím se v ofenzivní fázi hry vůbec nedaří. Mendoza dostal přihrávku na levé křídlo, ale špatným zpracováním se dostal pod tlak a nerozehrál.
     
    59
    Fekir si naběhl na prudký centr z levé strany, na hranici šestnáctky si zpracoval míč, jenže jeho centr směřoval pouze do ofsajdu.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hostující Lyon si stále drží své dvoubrankové vedení. Domácí sice hrají proti oslabenému soupeři, ale nemohou se prosadit.
     
    61
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Mendoza, přichází Otero.
     
    62
    Dembele se vydal s míčem vpřed po levém křídle, jenže Traoré jej zastavil ostrým skluzem. Tentokrát se zákrok obešel bez žluté karty.
     
    63
    Domácí znovu kombinují na polovině hrací plochy a číhají na skulinku v obraně Lyonu. Hosté se nadále skvěle pohybují a nenechávají soupeři prostor.
     
    64
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů Lyon zůstává ležet na trávníku a drží se za obličej. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    65
    Nabil Fekir se z levé strany prosmýkl na polovinu soupeře, poslal přihrávku na Dembeleho, ale ten přihrál svůj pád a může být rád, že nedostal kartu.
     
    66
    Dubois podpořil útok Lyonu náběhem po pravé straně, jenže přihrávka byla příliš prudká a ani rychlonohý střelec druhé branky jej neudržel na hřišti.
     
    67
    Lyon uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině. Hosté mají dostatečně nahráno a nemusí nikam spěchat. Naopak Amiens utíká čas hodně rychle.
     
    68
    Fekir sprintoval za přihrávkou na levou stranu, jenže nedohnal míč na hrací ploše. Vhazovat tak budou fotbalisté v bílých dresech.
     
    69
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Fekir, přichází Traoré.
     
    70
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Gnahore, přichází Konaté.
     
    71
    Tempo hry ve druhém poločase hodně opadlo. Domácí fotbalisté by měli hrát mnohem aktivněji, jenže hráči Amiens dnes podle všeho nemají svůj den.
     
    72
    Dembele pokazil rozehrávku na polovině domácího celku a navíc si podle rozhodčího pomohl nedovoleným zákrokem. Amiens může kombinovat.
     
    73
    Konaté táhl protiútok Lyonu, našel Dembeleho, který pálil po krásné zasekávačce, ale trefil jen obránce v bílém dresu Amiens.
     
    74
    Marcelo se probil na polovinu soupeře, jenže vinou špatného zpracování nedokázal rozehrát. Hráči Amiens mohou rozjet další útočnou akci.
     
    75
    Amiens se usadilo na polovině Lyonu, ale ze strany domácího celku nepřicházejí ani centry do pokutového území. Lyon brání na jedničku.
     
    76
    Amiens zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde kralovi zadáci v oranžových dresech Lyonu.
     
    77
    Lyon s přehledem dohrává závěrečné minuty dnešního souboje. Hosté se dokonce vydali do útoku a vypracovali si rohový kop.
     
    78
    Exekuce rohového kopu se ujal Terrier, jehož prudký centr přiletěl na malé vápno, kde hlídkovali pozorní obránci v bílém, kteří míč odkopli.
     
    79
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Timite, přichází Segarel.
     
    80
    Amiens rozjelo útok po levém křídle. Traoré dostal přihrávku na křídlo, jenže v souboji s obráncem Duboisem se nedokázal uvolnit k odcentrování.
     
    81
    Dubois fauloval u postranní čáry. Rozhodčí si ještě krajního zadáka Lyonu zavolal k sobě a dal mu důrazným způsobem najevo, že příště to bude za kartu.
     
    82
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Ndombele, přichází Diop.
     
    83
    Lyon už se nikam nežene a snaží se hrát především s míčem. Hosté mají dostatečný náskok a hrají s velkým přehledem na vlastní polovině.
     
    84
    Před branku Lyonu přiletěl vysoký centr z pravé strany. Do zakončení se dostal jeden z domácích hráčů, ale jeho hlavička byla hodně nepřesná.
     
    85
    Terrier ještě udržel míč na hrací ploše, poslal přihrávku na hranici pokutového území, jenže tam nebyl nikdo v oranžovém. Amiens může zaútočit.
     
    86
    Domácí brankář poslal dlouhý nákop na polovinu Lyonu. Nikdo v bílém dresu však v hlavičkovém souboji neuspěl. Duel se už jen dohrává.
     
    87
    Do rozehrávky Lyonu se zapojil také brankář Lopes. Hostující brankář nakopl míč na polovinu hřiště, kde Marcelo vybojoval vhazování pro Lyon.
     
    88
    Bodmer dostal prostor na polovině hřiště, chtěl roztáhnout hru na pravou stranu, jenže jeho pobídka byla příliš dlouhá.
     
    89
    Bodmer se snažil přetlačit jednoho ze soupeřů v blízkosti pokutového území, ale výborně hrající stoper Morel odkopl balón na polovinu soupeře.
     
    90
    Amiens zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Další centr byl lahůdkou pro defenzivu hostujícího Lyon. Oba týmy už čekají na závěrečný hvizd.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Bertrand Traore prošel s míčem na polovinu soupeře a nechal se faulovat. Lyon tak bude rozehrávat na polovině soupeře.
     
    90+3
    Domácí se ještě v závěru utkání hnali za dlouhým nákopem, jenže nikdo v bílém dresu se nedostal do zakončení.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Lyon zvládl souboj na půdě Amiens a postupuje do další fáze Coupe de France! Hosté totiž předvedli mnohem lepší výkon a zaslouženě vedou! Po krásném pasu Fekira otevřel po půlhodině hry skóre Moussa Dembele! O dalších osm minut později přidal další branku Leo Dubois! Lyon si situaci zkomplikoval v nastavení, kdy se nechal zbytečně vyloučit Marcal! Po změně stran však hosté nadále kralovi na hřiště a domácí k ničemu nepustili!
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 12:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 19:14.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:56:09)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 29. Dembele, 37. Dubois

    Karty:   22. Adenon (AMI), 38. Sy (AMI), 55. Gnahore (AMI)   45+2. Marcal (LYO)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 12:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 19:14.
    Amiens SC: Dreyer – Krafth, Adenon, Lefort, Sy – Gnahore (70. Konaté), Traoré – El Hajjam, Bodmer, Mendoza (61. Otero) – Timite (79. Segarel)
    Náhradníci: Dibassy, Otero, Konaté, Sakho, Gouano, Gutner, Segarel

    Olympique Lyon: Lopes – Dubois, Marcelo, Morel, Marcal – Cornet, Tousart, Ndombele (82. Diop), Terrier – Fekir (69. Traoré) – Dembele
    Náhradníci: Traoré, Mendy, Aouar, Denayer, Depay, Gorgelin

    Rozhodčí: Brisard – Pages, Berchebru
    bahis siteleri