Hobro IK – Olomouc 1:1 (kon.) | Partizan Bělehrad – Liberec 0:1 (kon.) | Mariupol – Trenčín 0:2 (kon.)
Plzeň – CSKA Sofia 1:2 (kon.) | Brentford U23 – Slavia 0:4 (kon.) | Jablonec – Aarhus 0:0 (kon.)
konec
Hobro IK
1:1 (1:0)
SK Sigma Olomouc
Pondělí 28.01.2019, 13:00Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Sigma Olomouc nakonec dokázala ve druhém poločase vyrovnat, o branku se v samotném úvodu postaral Látal. Postupem času jsme sledovali hodně nezáživnou podívanou, která nenabízela nic moc zajímavého. Olomouc tak nenavázala na vítězné utkání proti Jihlavě, na druhou stranu v rámci zimní přípravy podruhé remizovala. (14:46:05)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, stav je i nadále nerozhodný. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    87
    Hra je hodně rozkouskována, ani jeden z celků se nedokáže přiblížit k pokutovému území, nyní to zkouší hráči dánského celku.
     
    84
    Na hrací ploše to spíše vypadá, že se dnešní utkání pouze dohrává. Sigma se už delší dobu nedostala k ničemu vážnějšímu.
     
    82
    Do konce zápasu nezbývá moc času, na třetí branku se krátí čas. Sigma nyní rozehrála pomocí dalekonosného odkopu.
     
    81
    Cappis ihned oživil energii svého celku. Jeho centrovaná nabídka našla Gotfredsena, který ale hlavičkou poslal míč nad horní konstrukci.
     
    79
    Zanedlouho se nám utkání dostane do závěreční dvacetiminutovky. Na hrací ploše je nespočet nových tváří, nicméně na třetí branku stále čekáme.
     
    78
    Střídání v týmu Hobro IK: ze hřiště odchází Martin Mikkelsen, přichází Christian Cappis.
     
    76
    Nyní se Sigma usadila na útočné polovině, kde se snaží vylákat obranu soupeře. Hobro spíše čeká, s čím soupeř přijde.
     
    74
    Střídání v týmu Hobro IK: ze hřiště odchází Pål Alexander Kirkevold, přichází Julian Kristoffersen.
     
    72
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem dvaceti minut. Stále sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, poslední vteřiny nejsou zrovna záživné.
     
    71
    Střídání v týmu Hobro IK: ze hřiště odchází Edgar Babayan, přichází Pedersen.
     
    70
    Ke střeleckému pokusu se před malým momentem dostal Babayan, který ale vypálil daleko vedle branky, brankář tak nemusel zasahovat.
     
    68
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jiří Texl, přichází Tomáš Zahradníček.
     
    67
    Momentálně se na hrací ploše neděje nic moc zajímavého, obě mužstva se střídají v držení kulatého nesmyslu.
     
    65
    Střídající Skjellerup se dokázal prohnat přes pravé křídlo až k centrovanému balónu, v šestnáctce se ale nenacházel nikdo ze spoluhráčů.
     
    63
    V hlavičkovém souboji se dokázal prosadit Kirkevold, jenomže krátce poté se jeden z jeho spoluhráčů ukopl daleko do zámezí.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stav je i nadále nerozhodný. Ve druhém poločase sledujeme o něco záživnější podívanou.
     
    60
    Střídání v týmu Hobro IK: ze hřiště odchází Emmanuel Sabbi, přichází Mathies Skjellerup.
     
    59
    Práce pro Raska, který si připsal rutinní zákrok. Dánský brankář se následně rozhodl rozehrát výhozem do strany.
     
    58
    Domácí záložník Sabbi se dostal až k pokutovému území, následně předával míč na pravou stranu, kde se nenacházel nikdo ze spoluhráčů.
     
    58
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jan Štěrba, přichází Jan Kotouč.
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jakub Yunis, přichází Jakub Plšek.
     
    55
    Druhou žlutou kartu obdržel Lalković, který je vyloučen. Jelikož se ale jedná o přátelský zápas, tak na jeho místo přijde na hřiště náhradník, kterým je Sláma.
     
    54
    Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl Sabbi, který fauloval kousek od středového kruhu. Na pořadu dne bude standardka pro Olomouc.
     
    53
    Olomouc se dostala do slušné šance, avšak k překonání Raska nedošlo. Dánský brankář je v úvodu druhého poločasu v permanenci.
     
    51
    Nakonec jsme sledovali hlavičkový pokus, který ale nenašel kýženého adresáta. Hobro odklidilo míč daleko z pokutového území.
     
    50
    Vzápětí se na útočné polovině usadili hráči Olomouce, kteří si dokonce vybojovali rohový kop. Český celek ho bude rozehrávat z pravé strany.
    49. LÁTAL - 1:1
     
    49
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Krátce po změně stran tu máme vyrovnávací branku! Z pravé strany přiletěla centrovaná nabídka, která proletěla až k zadní tyči, kde kostrabým způsobem dopravil míč do sítě RADEK LÁTAL.
     
    48
    Hned v úvodu se Mikkelsenovi podařilo najít Vita, který ještě přeposlal míč na Kirkevolda, jehož zakončení bylo celkem dost nepřesné.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzala na starost Olomouc, která bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl jedinou branku, o kterou se za dánský celek postaral Amankwah. Olomouc měla do té doby více ze hry, avšak stále se nemůže dostat k něčemu vážnějšímu. Český celek má na vyrovnání ještě dostatek času, očekávat ale můžeme drobnou změnu základní sestavy.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Ještě před koncem poločasu se Vitovi podařilo odcentrovat do pokutového území, kde se Kirkevold nedostal přes protihráče k zakončení.
     
    43
    Pomalu a jistě se nám blíží konec prvního poločasu, Olomouc rozjíždí jednu z posledních útočných akcí, která začíná u brankáře Reichla.
     
    42
    Babayan se mohl dostat do vyložené šance, avšak včas přispěchal jeden z protihráčů, který na poslední chvíli odpálil míč do bezpečí.
     
    40
    Snaha olomouckých zatím nepřináší kýžený úspěch v podobě vyrovnávací branky, nyní musel zasahovat brankář Rask.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    36
    Na druhé straně jsme se dočkali protiútoku, přičemž Haarup našel Kirkevolda, který zamířil doprostřed branky, což bylo snadné sousto pro brankáře.
     
    34
    Další ataky olomouckých hráčů opět narazily na obranu soupeře, po tom posledním musel odklízet míč z pokutového území Gotfredsen.
     
    32
    Minor nyní vytasil nedovolený zákrok v blízkosti středového kruhu, soupeř se rozhodl rozehrát volný kop nakrátko.
     
    31
    Utekla více než třetiny utkání a stále jsme se nedočkali druhé branky. Olomoučtí se marně snaží najít recept na obranu soupeře.
     
    29
    Sigma převzala iniciativu, avšak stále se nemůže dostat k vyrovnávací brance. Hobro se snaží vycházet ze zajištěné obrany.
     
    27
    Na první branku jsme čekali něco málo kolem třiceti minut, Hobro trestalo prostřednictvím volného kopu, nyní jsou na tahu hráči Sigmy.
    26. AMANKWAH - 1:0
     
    26
    Hobro právě vstřelilo branku!
    A ten končí brankou! K rozehrávce volného kopu se postavil Brix-Damborg, jenomže samotný centr nepřinesl nic nebezpečného. Nicméně poté do šestnáctky přiletěl další centr, na který reagoval YAWA AMANKWAH.
     
    25
    Damborg si na pravém křídle vybral Haarupa, který byl zastaven nedovoleným zákrokem. Budeme sledovat volný kop pro domácí hráče.
     
    23
    Hobro se prezentovalo centrovaným balónem do pokutového území, který ale stačil odvrátit pozorný Štěrba. Sigma je pod menším tlakem.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na světelné tabuli stále svítí nerozhodný výsledek. V posledních minutách se ale hra vyrovnala.
     
    18
    Sabbi rozjel útočnou akci svého celku, na straně oslovil kolegu Gotfredsena, který se v pokutovém území snažil najít Kirkevolda, centr byl ale sražen na roh.
     
    16
    Máme za sebou úvodní patnáctiminutovku, branku jsme zatím neviděli. Sigma si vyzkoušela dva rohové kopy, na opačné straně se k šestnáctce podíval Kirkevold.
     
    14
    V úvodu utkání sledujeme celkem jednoznačnou podívanou, Sigma totiž má územní převahu, zatím si nic nebezpečného ale nevytvořila.
     
    12
    Dánský celek se ubránil i další standardce, avšak soupeř je i nadále v obležení pokutového území, kde začíná kombinovat.
     
    11
    Krátce poté si Olomouc vyzkoušela další standardku, proti které vyběhl brankář Rask, jenž odvrátil míč pouze za cenu rohového kopu.
     
    9
    Ani tento volný kop nepřinesl nic nebezpečného, směrem dopředu to tak zkouší domácí forvard Kirkevold, jenž je v tuto chvíli na vlastní polovině.
     
    8
    Hlavní sudí si všiml dalšího nedovoleného zákroku, po kterém bude mít český celek standardku zhruba ze třiceti metrů od branky.
     
    6
    Sled nedovolených zákroků nakonec přinesl standardní situaci pro Sigmu, se kterou si ale poradila obrana soupeře, jenž odvrátila centr na roh.
     
    4
    V úvodu utkání sledujeme celkem nezáživnou pasáž, ani jeden z celků se zatím nedostal k ničemu nebezpečnému. Nyní mají míč na kopačkách hráči Hobra.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal dánský celek, který bude hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Hobro IK: Rask – Gotfredsen, Amankwah, Minor, Haarup – Sabbi, Mikkelsen, Brix-Damborg, Hammershøy-Mistrati, Babayan – Kirkevold

    SK Sigma Olomouc: Reichl – Chvátal, Štěrba, Polom, Látal – Sladký, Chytil – Lalković, Dvořák, Texl – Yunis
    Náhradníci: Mandous, Kotouč, Zahradníček, Sláma, Plšek, Nešpor.
     
    SK Sigma Olomouc

    Na opačné straně stojí Sigma Olomouc, která má za sebou o dost více přátelských zápasů. Sigma dohromady odehrála už pět zápasů, přičemž prohrála pouze v jediném případě, a sice v souboji proti slovenskému Trenčínu, kterému podlehla poměrem 2:5. Tomuto celku ale prohru dokázala vrátit, v druhém zápase totiž zvítězila 3:0. Další vítězství se uskutečnilo v souboji proti Slovanu Bratislava, třetí výhra přišla v posledním zápase, ve kterém si Sigma poradila s Jihlavou poměrem 5:0. Doposud jediná remíza přišla v zápase proti Ružomberoku (1:1)
     
    Hobro IK

    Fotbalisté Hobra se v domácí soutěži nacházejí na samotném chvostu tabulky, doposud se jim podařilo získat šestnáct bodů. Dánský celek ztrácí na skupinu o titul propastných dvanáct bodů, avšak nic není ztraceno. Hobro ale v posledních zápasech nehraje moc dobře, poslední vítězství přišlo v půlce listopadu. Od té doby následuje čtyřzápasová sérii bez výhry, navíc se hned třikrát jednalo o porážku. Hobro má za sebou jednou přípravné utkání, bylo tomu proti Aalborgu, který se nachází na páté pozici, avšak i přesto prohrál poměrem 1:2.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! SK Sigma Olomouc má před sebou další přípravný zápas, v dnešním utkání se střetne s dánským Hobro IK.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 26. Amankwah – 49. Látal

    Karty:   55. Lalković (OLO)


    Hobro IK: Rask – Gotfredsen, Amankwah, Minor, Haarup – Sabbi (60. Skjellerup), Mikkelsen (78. Cappis), Brix-Damborg, Hammershøy-Mistrati, Babayan (71. Pedersen) – Kirkevold (74. Kristoffersen)
    Náhradníci: Olsen, Pedersen, Cappis, Kristoffersen, Skjellerup, Gronning, Kappenberger

    SK Sigma Olomouc: Reichl – Chvátal, Štěrba (58. Kotouč), Polom, Látal – Lalkovič (55. Sláma), Sladký, Dvořák, Chytil, Texl (68. Zahradníček) – Yunis (58. Plšek)
    Náhradníci: Mandous, Kotouč, Zahradníček, Sláma, Plšek, Nešpor
    bahis siteleri