SP v letech - muži HS235, Oberstdorf Vítěz: T. Zajc (SLO) (kon.) | SP v letech - kvalifikace HS235, Oberstdorf Vítěz: J. Forfang (NOR) (kon.)
konec
SP v letech - muži HS235, Oberstdorf

Vítěz: T. Zajc (SLO)

Pátek 01.02.2019, 16:10 • Heini-Klopfer-Schanze, Oberstdorf (Německo) • Skoky na lyžích
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:10.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího závodu světového poháru. Skokanský kolotoč se nyní přesouvá do Oberstdorfu, kde se bude závodit na leteckém můstku Heini-Klopfer Schanze s Hill Size 235 metrů. Máme se tedy na co těšit – zejména a především na dlouhé lety. A věřme, že se jich budou účastnit i čeští skokani, kteří mají od 14:45 kvalifikaci a v 16:10 je na programu hlavní závod.
     
    Dnešní závod je náhradou za zrušený podnik v Titisee-Neustadt, kde se v prosinci neskákalo. V Oberstdorfu tak čekejme tři závody – v pátek, v sobotu i v neděli.
     
    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Rjoju Kobajaši (JPN) 1233 bodů
    2. Stefan Kraft (AUT) 781 b.
    3. Kamil Stoch (POL) 744 b.
    4. Piotr Żyła (POL) 677 b.
    5. Dawid Kubacki (POL) 592 b.
    ...
    12. Roman Koudelka (CZE) 402 b.
    36. Viktor Polášek (CZE) 43 b.
    50. Lukáš Hlava (CZE) 15 b.
    60. Čestmír Kožíšek (CZE) 6 b.
     
    Startovní listina:
    1. Ulrich Wohlgenannt (AUT)
    2. Tomáš Vančura (CZE)
    3. Eetu Nousiainen (FIN)
    4. Čestmír Kožíšek (CZE)
    5. Žiga Jelar (SLO)
    6. Daniel-André Tande (NOR)
    7. Kevin Bickner (USA)
    8. Clemens Aigner (AUT)
    9. Philipp Aschenwald (AUT)
    10. Constantin Schmid (GER)
    11. Noriaki Kasai (JPN)
    12. Naoki Nakamura (JPN)
    13. Anže Semenič (SLO)
    14. Anders Fannemel (NOR)
    15. Jakub Wolny (POL)
    16. Simon Ammann (SUI)
    17. Richard Freitag (GER)
    18. Junširo Kobajaši (JPN)
    19. Anže Lanišek (SLO)
    20. Antti Aalto (FIN)
    21. Jukija Sato (JPN)
    22. Domen Prevc (SLO)
    23. Andreas Stjernen (NOR)
    24. Killian Peier (SUI)
    25. Andreas Wellinger (GER)
    26. Daniel Huber (AUT)
    27. Halvor Egner Granerud (NOR)
    28. Jevgenij Klimov (RUS)
    29. Roman Koudelka (CZE)
    30. Markus Eisenbichler (GER)
    31. Karl Geiger (GER)
    32. Timi Zajc (SLO)
    33. Johann André Forfang (NOR)
    34. Robert Johansson (NOR)
    35. Stephan Leyhe (GER)
    36. Dawid Kubacki (POL)
    37. Piotr Żyła (POL)
    38. Kamil Stoch (POL)
    39. Stefan Kraft (AUT)
    40. Rjoju Kobajaši (JPN)
     
    Z kvalifikace se z českých skokanů nakonec probojoval do hlavního závodu Tomáš Vančura, jenž za 212,5 metrů skončil na šesté pozici, dále osmnáctý Roman Koudelka (196,5 m) a také Čestmír Kožíšek za 181,5 metrů, jenž byl sedmatřicátý. Tedy stoprocentní úspěšnost!

    Kvalifikaci vyhrál Johann André Forfang za let dlouhý 225,5 metrů.
     
    Start
    1. kolo bylo zahájeno.
     
    Ulrich Wohlgenannt se přiblížil svému maximu, což je 203,5 metrů. Nyní šel na 197 metrů, což je výborný výkon. Jury navíc zvýšila nájezd o dvě okna.
     
    2
    Tomáš Vančura se blýskl v kvalifikaci šestým místem!
     
    2
    S Tomášem si vítr zle nedobře pohrál, problémy měl už na odrazu a v letové fázi to nebylo úplně urovnané. Ale 204 metrů je také slušných a tohle by mělo stačit na druhé kolo.
    Tomáš Vančura
     
    3
    Eetu Nousiainen předvedl 181,5 metrů a Fina se asi druhé kolo týkat nebude. Je po svém skoku hodně rozmrzelý.
     
    4
    Čestmír Kožíšek ukázal v loňské sezoně v Kulmu výborný skok a byl na tamním leteckém můstku třináctý. Dnes to bude horší, za 191,5 poráží zatím Eetu Nousiainena a je třetí.
    Čestmír Kožíšek
     
    5
    A hned čtvrtý, jelikož Žiga Jelar sice skočil stejně, ale dostal od jury půl bod více a také měl o maličko větší přípočet za vítr. Proto je o 1,2 bodů lepší než Čestmír Kožíšek.
     
    6
    Tady se asi dal čekat daleký skok. Daniel-André je rozený letec. Jenže Tande skáče o tři metry méně než Tomáš Vančura. Kvůli výrazně horším podmínkám jde před českého skokana, ale jen o půl bodu.
     
    7
    Kevinu Bicknerovi se skok vůbec nepodařil. Jen 184 metrů při nejsilnějším zadním větru, co nyní byl, a až předposlední pozice.
     
    8
    Clemens Aigner jde na 188,5 metrů. A také má velký přípočet za zadní vítr, přesně 10,1 bodů do plusu. Rakušan je čtvrtý za krajanem Wohlgennantem.
     
    9
    Philipp Aschenwald je dalším rakouským skokanem. Jeho rekord je 221,5 metrů, což tady nepřekonal, ale 202,5 metrů stačí na vedení. Dostává totiž o čtyři body více za styl než Tande a vede před Norem o téměř čtyři body.
     
    10
    Constantin Schmid je poměrně spokojený, 194 metrů by mělo na postup stačit. Němec je zatím čtvrtý a potřebuje čtyři horší skoky.
     
    11
    Legenda Noriaki Kasai těsně neatakoval dvě stovky metrů, jde na 194,5 m. Protože měl o něco horší styl než Tomáš Vančura, zejména na dopadu, jde na čtvrté místo a ve druhém kole už je Philipp Aschenwald.
     
    12
    Nepovedený skok. To si může říct Naoki Nakamura, který sice kvalifikaci zvládl dobře, ale do hlavního závodu si to nepřenesl. Jen 182 metrů a předposlední místo.
     
    13
    Tomáše Vančuru máme ve druhém kole. Anže Semenič totiž nyní předvedl 199,5 metrů, což bylo o 4,5 metrů kratší než v podání českého závodníka a právě Slovinec je nyní první pod čarou.
     
    14
    Anders Fannemel dává nejdelší let prozatimního závodu. 205,5 metrů, ale výrazně menší vítr do zad, proto je Nor druhý za Aschenwaldem.
     
    15
    Nádhera. Asi tak by se dal popsat let Jakuba Wolného, který ulétl na 223 metrů a jako první dnes měl tu vůbec nejmenší podporu větru, odečítá desetinu bodu. První místo, navíc s telemarkem a výborným stylem!
    Jakub Wolny
     
    16
    Simon Ammann také vytěžil z dobrých podmínek. Vysoký nájezd, téměř bezvětří. 207,5 metrů, ale doskok na obě nohy bez telemarku. I tak je Simi jen o desetinu bodu před Tomášem Vančurou.
     
    17
    Richard Freitag jde také před Tomáše Vančuru. Je to hodně vyrovnané, nyní třetí Fannemel má 182,8 bodů a první nepostupující Anže Semenič jen o dva body méně. Němec se řadí za 203,5 metrů na čtvrtou pozici.
     
    18
    Junširo Kobajaši zvládl 205,5 metrů a také bez problémů jde do druhého kola. Je nyní pátý, náskok na Tomáše Vančuru je opět minimální – 1,3 body.
     
    19
    Tohle si Anže Lanišek asi nepředstavoval, protože pouští do druhého kola krajana a jmenovce Anže Semeniče. 200,5 metrů, což je při vyrovnaném závodu a menším přípočtu za vítr do zad průběžné 10. místo. Lanišek je naopak nyní první pod čarou.
     
    20
    Nepovedený skok. Antti Aalto svůj let úplně odepsal, koupil poryv větru hned nad bubnem a zabalil to na vzdálenosti 179 metrů. Poslední pozice.
     
    21
    A hodně nahnuté to bude mít i Jukija Sato. Byť natahoval svůj skok, jak to šlo, dále než na 189 metrů se nedostal. Patnácté místo, čtvrtý pod čarou a pouští do hlavního závodu krajana Noriho Kasaie.
     
    22
    Domen Prevc má letecký rekord na 243,5 metrů, ovšem jeho forma není tak dobrá a hlavně do takové vzdálenosti se na Heini-Klopfer Schanze neskáče. Slovinec je i tak ve druhém kole, 194,5 metrů je stejná vzdálenost jako u Noriaki Kasaie a toho těsně poráží – jedenácté místo.
     
    23
    Andreas Stjernen je zatím nejlepší z norských skokanů. Slušný let v nepříliš lehkých podmínkách – přípočet za zadní vítr 10,3 body. Je to druhé místo, ale s propastnou ztrátou 13,9 bodů na Wolného.
     
    24
    Killian Peier o šest metrů překonává svůj osobní rekord. 198 metrů ale vychází jen na třinácté, tedy předposlední postupové, místo. Tomáš Vančura se stále drží v první desítce.
     
    25
    Andreas Wellinger skáče na 209 metrů, což je dnes druhý nejlepší výkon za suverénním Wolnym. Domácí závodník jde před Andrease Stjernena na druhé místo, ale Polák stále jasně vede a klidně může atakovat první desítku.
     
    26
    Krásný let nyní předvedl Daniel Huber! 221 metrů je pouze o dva metry kratší než u Jakuba Wolneho a opět je vidět, že když jsou dobré podmínky, jde to daleko. Rakušan měl za zadní vítr přípočet jen dvě desetiny a řadí se o bod a desetinu za Wolneho. První dvojice je naprosto jasná a uskočená.
     
    27
    A hodně daleko jde i Halvor Egner Granerud, ačkoliv to v poslední fázi letu vypadalo, že Nor mohl svůj skok ještě natáhnout. Ale i tak je 220 metrů dobrých, byť dopad na obě nohy a potíže na odjezdu nebyl vůbec ideální. Třetí místo a zatím nejlepší umístění z norských skokanů.
     
    28
    Vítěz letní Grand Prix Jevgenij Klimov úplně nevyužil solidních podmínek a za 203 metrů jde až za průběžně dvanáctého Tomáše Vančuru.
     
    29
    Roman Koudelka je poslední z českých skokanů v prvním kole.
     
    29
    Roman Koudelka i v zadním větru výborně po odrazu vystoupal a krásně plachtil až na 214,5 metrů! Obrovská radost pro Romana, který se tepe do hrudi, jak je u něj zvyklé, když sedí na nájezdové lavici. Průběžné čtvrté místo, navíc dobrý styl a celkem 195,9 bodů! Dobře, Romane!
    Roman Koudelka
     
    30
    Ale ulétl také Markus Eisenbichler a jeho 224,5 metrů je nejlepší výkon prvního kola. Za vítr dostal jen 1,7 bodů k dobru, takže dobré podmínky, dobrý skok a vedení o 5,1 bodů před Wolnym. Máme tak nového lídra.
    Markus Eisenbichler
     
    31
    Karl Geiger sice nemá úplně dobrou formu, ale za 209,5 metrů také bez problémů prochází do druhého kola. Aktuálně je sedmý, o dvě pozice za Romanem Koudelkou.
     
    32
    Timi Zajc je novým vedoucím mužem. Sice je to 220 metrů, tedy o 4,5 metrů kratší skok než u Eisenbichlera, ale Slovinec měl horší podmínky, přičítá o 6 bodů více za vítr a vede o čtyři desetiny!
    Timi Zajc
     
    33
    Nevedl Timi Zajc dlouho, to určitě ne! Lídrem je totiž nyní Johann André Forfang, jenž vyhrál kvalifikaci a nyní dává 222,5 metrů. Je to také v podobném zadním větru jako u Zajce, k tomu telemark a dobrý styl, čímž vede o necelé tři body!
    Johann André Forfang
     
    34
    Nyní přišel ještě o něco větší zadní vítr a Robert Johansson se s tím úplně nevypořádal. Otázka, zda v těchto podmínkách, kdy přičítá 10,1 bodů, šlo vytěžit lepší skok než na 197 metrů. Průběžné devatenácté místo za Tomášem Vančurou.
     
    35
    Ani Stephan Leyhe to ve shodných podmínkách zadního větru tolik nenatáhl. 198,5 metrů je jen o metr a půl více než Robert Johansson a průběžné šestnácté místo. Od třinácté do dvacáté pozice níže je to stále hodně hodně vyrovnané.
     
    36
    Dawid Kubacki načíná polský trojblok a načíná ho výborně! 221,5 metrů, přípočet 7,8 bodů za vítr. Ale na vedení to těsně nestačí, první pozici o 1,3 body udržel Johann André Forfang. Ale Polák má velkou radost.
     
    37
    Piotr Żyła a jeho fantastický skok! Jen co zadní vítr trošku ustal (přípočet jen tří bodů), dává tento polský skokan 236 metrů, což je jasně nejdelší skok dne. Je jasné, že v těchto metrech těžko udělat nějaký telemark. Piotrek tak dopadl na obě nohy a za styl má jen 49,5 metrů, ale i tak vede s náskokem 5,3 body zpřed Forfangem!
    Piotr Żyła
     
    38
    Nájezdová lavice jde o dvě okna dolů na dvacítku, ale z toho si vůbec nic nedělal Kamil Stoch. Při bezvětří je to 233 metrů, navíc s pokusem o telemark a právě kvůli nižšímu nájezdu a kompenzaci 8,5 bodů k dobru jde Polský skokan na první místo o 10,2 body. Na prvních čtyřech místech jsou nyní tři Poláci.
    Kamil Stoch
     
    39
    Stefan Kraft z dvacítky dokonce šest desetin bodů odečítal, ale nebylo to tak daleko. 222,5 metrů ale stačí na průběžné a dobré třetí místo!
     
    40
    Rjoju Kobajaši už není tak suverénní a je to znát i nyní. Samozřejmě, 205,5 metrů je slušný výkon, ale asi čekal Japonec více. Měl problémy hned na odrazu a jde na dvanácté místo. Těsně za Romana Koudelku.
     
    1.kolo
    První kolo skončilo.
     
    První kolo je za námi a viděli jsme výborné skoky, hlavně v závěru. Dlouho vedl Jakub Wolny z Polska, který předvedl 223 metrů a byl sesazen až po patnácti skocích Markusem Eisenbichlerem – 224,5 metrů. Ale Němec vedl jen chvilku, než se před něj dostal Timi Zajc (220 m). Poté se na první příčku také chvilku dostal Johann-André Forfang, ale následně jsme viděli dva super lety z Polska. Piotr Żyła předvedl 236 metrů, což byl nejdelší let prvního kola, ale protože dopadl na obě nohy, hned dalším skokem jej předstihl lídr prvního kola Kamil Stoch, který se při 233 metrech pokusil o telemark.
     
    Dařilo se i českým skokanům. Roman Koudelka ukázal výborných 214,5 metrů, byl obrovsky spokojen, po svém skoku se zařadil na čtvrté místo a do finále jde z 11. pozice. Do druhého kola prošel také Tomáš Vančura, který ukázal 204 metrů a je 23. Ale jen sedmnáctého Anderse Fannemela ztrácí jen dva body a může tak atakovat výrazně lepší umístění, pokud mu druhé kolo vyjde. To začne v 17:15 a bohužel se do něj nepodívá Čestmír Kožíšek, který skončil ve čtvrté desítce.
    Dva čeští skokani budou na bodech
     
    Pořadí po prvním kole:
    1. Kamil Stoch (POL) 225,9 bodů
    2. Piotr Żyła (POL) 215,7 b.
    3. Stefan Kraft (AUT) 210,9 b.
    4. Johann André Forfang (NOR) 210,4 b.
    5. Dawid Kubacki (POL) 209,1 b.
    6. Timi Zajc (SLO) 207,5 b.
    7. Markus Eisenbichler (GER) 207,1 b.
    8. Jakub Wolny (POL) 202 b.
    9. Daniel Huber (AUT) 200,9 b.
    10. Halvor Egner Granerud (NOR) 199,4 b.
    11. Roman Koudelka (CZE) 195,9 b.
    ...
    23. Tomáš Vančura (CZE) 180,8 b.
    36. Čestmír Kožíšek (CZE) 165 b.
     
    2.kolo
    Druhé kolo bylo zahájeno.
     
    30
    Noriaki Kasai ukázal ve druhém kole 181 metrů a příliš si nepolepší.
     
    29
    Tím spíše, že Killian Peier ho o pět metrů přeskakuje a nebude dnes horší než devětadvacátý, z čehož budou minimálně dva body.
     
    28
    Domen Prevc druhé kolo krásně natáhl na 213 metrů a konečně může být délkově spokojen. Tohle by mohl být útok na první dvacítku, nyní totiž Slovinec vede o 33,6 bodů!
     
    27
    Anže Lanišek jde také slušně, ale na Domena Prevce to nestačilo délkově o 5,5 metrů a bodově o číslo třináct. Druhé místo.
     
    26
    Slovinci na prvních třech místech. I na tyto situace jsme byli kdysi zvyklí, ale ne po pěti skocích druhého kola. Anže Semenič předvedl v zatím nejlepších podmínkách druhého kola z nájezdového okna číslo 24 výborných 221,5 metrů a jde o necelé čtyři body do vedení!
     
    Jury stahuje nájezd o dvě okna na dvaadvacítku, což je kompenzace 8,5 bodů k dobru.
     
    25
    Robert Johansson ale i z nižšího nájezdu zvládl 213 metrů. Určitě to na něj ještě není zcela nejlepší, ale na průběžné první místo to Norovi stačí. Zejména díky kompenzaci za nižší nájezd.
     
    24
    Jevgenij Klimov jde na rovných dvě stě metrů a zatím si pohoršuje na průběžné čtvrté místo. To je propad pro Rusa.
     
    23
    Nahoře je připraven Tomáš Vančura, který bere první body v sezoně.
     
    23
    Český skokan má letecké závody rád a může nyní jen litovat, že mu přišel vítr, který ho za hranou znovu hodně rozhodil. Ačkoliv Tomáš Vančura bojoval, co to šlo, a snažil se skok natáhnout, nakonec to bohužel stačilo jen na 179 metrů. Ale alespoň dva body získá.
    Tomáš Vančura ve druhém kole
     
    22
    Tak tři body, neboť Simon Ammann skočil jen 174 metrů a propadá se na poslední, tedy deváté, místo. Simi přičítal za zadní vítr 11,5 bodů, což je po Kasaiovi druhé největší číslo.
     
    21
    První desítku druhého kola uzavírá Stephan Leyhe, jenž jde naopak do vedení! Němec ukázal domácím fanouškům skok na 211 metrů a chvilku povede, alespoň tedy nyní během technické přestávky. Před Johanssonem má náskok 3,3 bodů.
    Stephan Leyhe
     
    20
    Krása! Daniel André Tande chytil štěstí na podmínky, přičítal jen devět desetin bodů a dolétl na 223 metrů. Proto je nyní tento Nor vedoucím mužem závodu!
     
    19
    Junširo Kobajaši z Japonska nebyl tak daleký jako Tande. 208 metrů je sice také povedený let, jenž v poměrně slušných podmínkách, proto je z toho jen šesté místo za pátým Domenem Prevcem.
     
    18
    A ani Richard Freitag nebude spokojený. 205,5 metrů je ještě kratší sok, ale bohužel. Domácí fanoušky nepotěšil, až sedmé místo.
     
    17
    Anders Fannemel měl dobré první kolo a vypadalo to, že by se mohl vrátit k lepší formě. Jenže finále tomuto Norovi, který na leteckém můstku ve Vikersundu 2015 překonal hranici čtvrt kilometru (251,5 m), vůbec nevyšlo. Jen 196,5 metrů a tohle bude propad do třetí desítky.
     
    16
    Naopak Philipp Aschenwald si o tolik nepohorší. 209 metrů, dobrý výkon, za zaďáček přípočet 6,1 bodů a Rakušan je třetí za Tandem a Leyhem.
     
    15
    Andreas Stjernen je aktuálně druhým nejlepším Norem. Se 205,5 metry se totiž řadí na průběžné páté místo za krajanem Johanssonem, jenž je čtvrtý.
     
    14
    Druhé kolo se domácímu skokanovi Karlu Geigerovi povedlo! 208 metrů, dobrý výkon, solidní styl a to je pro Němce, který také nemá úplně dobrou výkonnost, hodně potěšující. Čtvrté místo.
     
    13
    Andreas Wellinger, jeho krajan, může být spokojený ještě více! 210,5 metrů i díky tomu, že Němec odečítá šest desetin za vítr pod lyže. Třetí místo za druhým Leyhem, jenž je také z Německa.
     
    12
    Rjoju Kobajaši má ve druhém kole co napravovat a úplně se mu to nepovedlo. 210 metrů není vyloženě zklamáním a polepšení o 4,5 metrů oproti kolu prvnímu, ale i tak to dopředu moc nebude, spíše naopak – čtvrté místo.
     
    11
    Druhou desítku finále uzavře Roman Koudelka, který po prvním kole drží výborné 11. místo!
     
    11
    Zatímco Kobajaši měl téměř bezvětří, Roman Koudelka přičítal 6,4 body za vítr do zad, což je škoda. I tak ale český skokan zabojoval a je to 201 metrů, což stačí na průběžné třetí místo a Roman bude nejhůře třináctý!
    Roman Koudelka
     
    Pořadí před poslední desítkou skoků:
    1. Daniel André Tande (NOR) 393,8 bodů
    2. Stephan Leyhe (GER) 386,1 b.
    3. Roman Koudelka (CZE) 386 b.
    4. Andreas Wellinger (GER) 385,9 b.
    5. Rjoju Kobajaši (JPN) 385,5 b.
    ...
    18. Tomáš Vančura (CZE) 340,9 b.
     
    10
    Výborný skok pro Halvor Egner Graneruda! 206,5 metrů jasně stačí na první místo, jelikož Nor dostal kompenzaci 8,9 bodů za zadní vítr a vede o skoro pět bodů před krajanem Tandem.
     
    9
    Daniel Huber tomu snad ani nemůže věřit. Předvedl 203 metrů za silného větru, kterým dostává k dobru 11 bodů, ale nestačí to na Graneruda. A důvod, proč Rakušan kroutí hlavou? Je druhý jen o jednu desetinu...
     
    8
    Jakub Wolny neunesl to, že šel do finále z osmé pozice. Obrovský propad dolů, jen 180,5 a půjde na chvost výsledkové listiny. Nyní je Polák na 18. místě.
     
    7
    Naopak máme nového lídra a domácí fanoušky těší Markus Eisenbichler výborným skokem na 222,5 metrů. Viděli jsme druhý nejlepší výkon finále, Němci v hledišti se samozřejmě radují a Markus má náskok 25 bodů! Že by to bylo třeba i na stupně vítězů, navíc při výborném stylu? A nic na tom nemění ani slabší zadní vítr.
    Markus Eisenbichler jde do vedení
     
    6
    Teď vidíme tedy krásné lety! Timi Zajc – 233,5 metrů. Letecká fantazie, jasně nejlepší výkon druhého kola a tady to také klidně může být na stupně vítězů. Za styl je to sice méně, protože šel na obě dvě nohy, ale to je pochopitelné, jelikož zaostal jen o pět bodů za rekordem můstku a dává si nový osobáček!
    Timi Zajc atakuje první místo
     
    5
    Dawid Kubacki sice bude stačit na Markuse Eisenbichlera, nikoliv ale na Timi Zajce. 218 metrů je v silnějším zadním větru, než měl Zajc, velice slušné a je to druhé místo.
     
    4
    Johann André Forfang si to vybral i s úroky. Za zadní vítr přičítá 17,6 bodů, což je suverénně nejvíce v celém dnešním závodu. Obrovská nespokojenost, s tímhle nešlo dělat nic moc více než skočit 198,5 metrů. I tak je ale vítěz dnešní kvalifikace na solidním čtvrtém místě.
     
    3
    A jen o tři body méně připíše za vítr do zad Stefan Kraft. I tady těžko šlo dělat více, než dát 202 metrů. Rakušan se řadí před Forfanga na čtvrté místo a je jasné, že Timi Zajc bude na stupních vítězů!
     
    2
    A nyní bojuje Timi Zajc o vítězství. Piotr Żyła totiž měl také velký zadní vítr, přípočet 14,6 bodů... Polák bojoval, co to šlo, a řadí se za 207,5 metrů na čtvrté místo. Tím je jasné, že na stupních vítězů bude i jeho krajan Dawid Kubacki.
     
    1
    Timi Zajc je vítěz dnešního závodu. Kamil Stoch se nepopasoval s velkým zadním větrem třeba jako Żyła nebo Kraft a neskočil ani dvě stovky metrů. Stoch dává 197 metrů a propadá se na pátou pozici. Timi Zajc tak slaví první výhru ve světovém poháru v kariéře!
     
    Konec
    Závod skončil.
     
    Konečné pořadí:
    1. Timi Zajc (SLO) 430,1 bodů.
    2. Dawid Kubacki (POL) 424,8 b.
    3. Markus Eisenbichler (GER) 423,3 b.
    4. Piotr Żyła (POL) 421,8 b.
    5. Kamil Stoch (POL) 420,5 b.
    6. Stefan Kraft (AUT) 409,9 b.
    7. Johann André Forfang (NOR) 408,2 b.
    8. Halvor Egner Granerud (NOR) 398,1 b.
    9. Daniel Huber (AUT) 398 b.
    10. Daniel-André Tande (NOR) 393,8 b.
    11. Stephan Leyhe (GER) 386,1 b.
    12. Roman Koudelka (CZE) 386 b.
    13. Andreas Wellinger (GER) 385,9 b.
    14. Rjoju Kobajaši (JPN) 385,5 b.
    15. Philipp Aschenwald (AUT) 384,6 b.
    16. Karl Geiger (GER) 383,4 b.
    17. Robert Johansson (NOR) 382,8 b.
    18. Andreas Stjernen (NOR) 382,6 b.
    19. Anže Semenič (SLO) 380,2 b.
    20. Domen Prevc (SLO) 376,7 b.
    21. Junširo Kobajaši (JPN) 374,3 b.
    22. Richard Freitag (GER) 374,2 b.
    23. Jevgenij Klimov (RUS) 366,5 b.
    24. Anže Lanišek (SLO) 364,4 b.
    25. Jakub Wolny (POL) 364 b.
    26. Anders Fannemel (NOR) 362,5 b.
    27. Killian Peier (SUI) 343,1 b.
    28. Tomáš Vančura (CZE) 340,9 b.
    29. Noriaki Kasai (JPN) 338,8 b.
    30. Simon Ammann (SUI) 336,2 b.
     
    Druhé kolo bylo hodně překvapivé, na jeho konci totiž přišel velký zadní vítr, na který doplatil Żyła, Stoch i Kraft, tedy první tři skokani po prvním kole. Ti se kvůli zaďáku propadli mimo stupně vítězů a první místo tak bere Timi Zajc, který ve druhém kole zaútočil ze šestého místa, když skočil famózních 233,5 metrů. Slovinec tak vyhrál před Dawidem Kubackim, jenž byl po prvním kole pátý, a třetí místo bere domácí Markus Eisenbichler, který si na něj polepšil ze sedmé pozice.
     
    Roman Koudelka skončil na výborném dvanáctém místě, když i on neměl vůbec štěstí na podmínky, ale pohoršil si pouze o jeden stupínek. První body v sezoně bere za 28. místo také Tomáš Vančura a zítra, resp. v neděli, bude mít šanci zaútočit na další bodované umístění.
     
    V Oberstdorfu na letecém můstku nás čekají ještě dva závody. Ten dnešní byl totiž náhradou za zrušené klání v Titisee-Neustadtu.
     
    S konstatováním, že první závod ze tří na leteckém můstku v Oberstdorfu se stal kořistí Timiho Zajce, jenž zaútočil ve druhém kole ze šesté pozice a nejdelším skokem finálového kola vyhrál, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (18:51:09)

    Tomáš Lysý

    Konečné pořadí:
    1. Timi Zajc (SLO) 430,1 bodů.
    2. Dawid Kubacki (POL) 424,8 b.
    3. Markus Eisenbichler (GER) 423,3 b.
    4. Piotr Żyła (POL) 421,8 b.
    5. Kamil Stoch (POL) 420,5 b.
    6. Stefan Kraft (AUT) 409,9 b.
    7. Johann André Forfang (NOR) 408,2 b.
    8. Halvor Egner Granerud (NOR) 398,1 b.
    9. Daniel Huber (AUT) 398 b.
    10. Daniel-André Tande (NOR) 393,8 b.
    11. Stephan Leyhe (GER) 386,1 b.
    12. Roman Koudelka (CZE) 386 b.
    13. Andreas Wellinger (GER) 385,9 b.
    14. Rjoju Kobajaši (JPN) 385,5 b.
    15. Philipp Aschenwald (AUT) 384,6 b.
    16. Karl Geiger (GER) 383,4 b.
    17. Robert Johansson (NOR) 382,8 b.
    18. Andreas Stjernen (NOR) 382,6 b.
    19. Anže Semenič (SLO) 380,2 b.
    20. Domen Prevc (SLO) 376,7 b.
    21. Junširo Kobajaši (JPN) 374,3 b.
    22. Richard Freitag (GER) 374,2 b.
    23. Jevgenij Klimov (RUS) 366,5 b.
    24. Anže Lanišek (SLO) 364,4 b.
    25. Jakub Wolny (POL) 364 b.
    26. Anders Fannemel (NOR) 362,5 b.
    27. Killian Peier (SUI) 343,1 b.
    28. Tomáš Vančura (CZE) 340,9 b.
    29. Noriaki Kasai (JPN) 338,8 b.
    30. Simon Ammann (SUI) 336,2 b.

    Konečné pořadí 1. kola:
    1. Kamil Stoch (POL) 225,9 bodů
    2. Piotr Żyła (POL) 215,7 b.
    3. Stefan Kraft (AUT) 210,9 b.
    4. Johann André Forfang (NOR) 210,4 b.
    5. Dawid Kubacki (POL) 209,1 b.
    6. Timi Zajc (SLO) 207,5 b.
    7. Markus Eisenbichler (GER) 207,1 b.
    8. Jakub Wolny (POL) 202 b.
    9. Daniel Huber (AUT) 200,9 b.
    10. Halvor Egner Granerud (NOR) 199,4 b.
    11. Roman Koudelka (CZE) 195,9 b.
    ...
    23. Tomáš Vančura (CZE) 180,8 b.
    36. Čestmír Kožíšek (CZE) 165 b.

    Startovní listina:
    1. Ulrich Wohlgenannt (AUT)
    2. Tomáš Vančura (CZE)
    3. Eetu Nousiainen (FIN)
    4. Čestmír Kožíšek (CZE)
    5. Žiga Jelar (SLO)
    6. Daniel-André Tande (NOR)
    7. Kevin Bickner (USA)
    8. Clemens Aigner (AUT)
    9. Philipp Aschenwald (AUT)
    10. Constantin Schmid (GER)
    11. Noriaki Kasai (JPN)
    12. Naoki Nakamura (JPN)
    13. Anže Semenič (SLO)
    14. Anders Fannemel (NOR)
    15. Jakub Wolny (POL)
    16. Simon Ammann (SUI)
    17. Richard Freitag (GER)
    18. Junširo Kobajaši (JPN)
    19. Anže Lanišek (SLO)
    20. Antti Aalto (FIN)
    21. Jukija Sato (JPN)
    22. Domen Prevc (SLO)
    23. Andreas Stjernen (NOR)
    24. Killian Peier (SUI)
    25. Andreas Wellinger (GER)
    26. Daniel Huber (AUT)
    27. Halvor Egner Granerud (NOR)
    28. Jevgenij Klimov (RUS)
    29. Roman Koudelka (CZE)
    30. Markus Eisenbichler (GER)
    31. Karl Geiger (GER)
    32. Timi Zajc (SLO)
    33. Johann André Forfang (NOR)
    34. Robert Johansson (NOR)
    35. Stephan Leyhe (GER)
    36. Dawid Kubacki (POL)
    37. Piotr Żyła (POL)
    38. Kamil Stoch (POL)
    39. Stefan Kraft (AUT)
    40. Rjoju Kobajaši (JPN)

    Průběžné pořadí SP:
    1. Rjoju Kobajaši (JPN) 1233 bodů
    2. Stefan Kraft (AUT) 781 b.
    3. Kamil Stoch (POL) 744 b.
    4. Piotr Żyła (POL) 677 b.
    5. Dawid Kubacki (POL) 592 b.
    ...
    12. Roman Koudelka (CZE) 402 b.
    36. Viktor Polášek (CZE) 43 b.
    50. Lukáš Hlava (CZE) 15 b.
    60. Čestmír Kožíšek (CZE) 6 b.
    bahis siteleri