Villarreal – Espanyol 2:2 (kon.) | Real Betis – Atlético 1:0 (kon.) | Eibar – Girona 3:0 (kon.)
Real Madrid – Alavés 3:0 (kon.)
konec
Villarreal CF
2:2 (1:0)
Espanyol Barcelona
Neděle 03.02.2019, 12:00 • Estadio de la Cerámica, Villarreal • Španělská LaLiga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (13:54:11)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 22:16.
     
    Je dobojováno! Žlutá ponorka šla do druhé půle se zaslouženým vedením, které díky Cazorlou proměněné penaltě ještě zdvojnásobila. Espanyol však nesložil zbraně a v 75. minutě zažehl jiskřičku naděje, když Granerův přímák Asenjo nešikovně vyrazil a jeho spoluhráč Bonera si ještě nešikovněji vstřelil vlastní gól. Barcelonské to nakoplo a o dalších šest minut později už bylo srovnáno na konečných 2:2, o což se krásnou střelou postaral Rosales. Důležitý záchranářský souboj tak zůstal bez vítěze a o dalším průběhu sezóny nijak nerozhodl. Oba celky zůstávají namočené ve vyrovnaném boji o záchranu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nakonec z toho byl roh i pro Katalánce, jenomže ani rozehrávka Estebana Granera nenadělala v pokutovém území žádnou větší paseku. Tento zápas zřejmě vítěze mít nebude.
     
    90+2
    Další z mnoha centru Santiho Cazorly Espanyol jednoduše ubránil a pokusil se přejít do protiútoku. Hráči ve žlutém ho však stihli poměrně záhy zabrzdit.
     
    90+1
    Villarreal v ponechané výhodě vybojoval roh. Před jeho rozehrávkou dostal za podražení Cazorly žluté napomenutí Sergi Darder.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty.
     
    90
    Po centru Cazorly musel v pokutovém území zúřadovat Granero, který srazil jednu ze střel na roh. Z něj hlavičkoval Álvaro González naprosto neškodně.
     
    89
    Domácí se po ztraceném vedení rozhodně nechtějí smířit s jediným bodem. Po faulu na Morena okamžitě rozehrávají a v hojném počtu jdou do útoku.
     
    88
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Miguelón Llambrich, přichází Mario Gaspar.
     
    86
    Vicente Iborra chtěl zabránit tomu, aby Pablo Piatti vyvezl míč ven z pokutového území. To se mu sice podařilo, nicméně to bylo s faulem za žlutou kartu.
     
    85
    Carlos Bacca potáhl míč na osu hřiště. Z osmnácti metrů už mohl střílet, ale ještě místo toho ještě přihrával doprava na Chukwuezeho. Ten k domácí smůle trefil jen prvního obránce.
     
    84
    Útočníci Villarrealu si nepohlídali svůj náběh při rychlém protiútoku. Samuel CHukwueze běžel sám na Lópeze, ale zastavil ho ofsajd.
     
    83
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Pablo Fornals, přichází Samuel Chukweze.
     
    82
    Pár desítek vteřin po vstřeleném gólu se Roberto Rosales zapisuje do statistik znovu. Tentokrát od hlavního rozhodčího Cuadry vyfasoval žlutou kartu za úder loktem.
    81. Roberto ROSALES - 2:2
     
    81
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Tak to je opravdu velká pohroma pro domácí tým, který během pár minut ztrácí dvougólový náskok! Granero, Melendo a ROBERTO ROSALES zakombinovali na malém prostoru před pokutovým územím. Z jeho rohu se do krásné technické střely opřel právě venezuelský krajní bek a Sergio Asenjo se k pravé tyči natahoval marně.
     
    79
    Zničehonic na stadionu Villarrealu panuje značná nervozita a strach o výsledek. Moc radosti si zde fanoušci v sezóně neužili, slavili totiž jediné vítězství.

    Michal Břuchanský

    Branky: 37. Iborra, 65. Cazorla (pen.) – 76. Bonera (vla.), 81. Rosales (Melendo)

    Karty:   4. Bonera (VLR), 40. Fornals (VLR), 53. Ra. Funes Mori (VLR), 86. Iborra (VLR) – 39. V. Sánchez (ESB), 60. Vilà (ESB), 64. Hermoso (ESB), 82. Rosales (ESB), 90+1. Darder (ESB)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 22:16.
    Villarreal CF: Asenjo (C) – Álvaro González, Ra. Funes Mori, Bonera – Llambrich (88. M. Gaspar), Cazorla, Iborra, Fornals (83. Chukweze), Pedraza – Toko Ekambi (74. Bacca), G. Moreno.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, Cáseres, J. Costa, Fuego, Chukweze, M. Gaspar.

    Espanyol Barcelona: Diego López – Rosales, David López, Hermoso, Vilà (78. Lej) – Darder, V. Sánchez (C) (46. Melendo), Granero – Sergio García, Iglesias, Piatti.
    Náhradníci: Roberto – Javi López, Álex López, Melendo, López, Lej.

    Rozhodčí: G. C. Fernández – J. L. Mir, G. G. González
    thejrc.org