Poruba 2011 – Prostějov 2:6 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
2:6 (0:0, 0:4, 2:2)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 06.02.2019, 17:30 • RT TORAX ARENA • Chance liga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešního utkání i večera je to ode mne vše, děkuji Vám za pozornost a dovoluji si Vás pozvat na zítřejší onaljnové zprávy ze Švédských her.

    Přeji krásný zbytek večera. (19:52:01)
     
    Třetí třetina byla gólově vyrovnaná partie, ale díky čtyřem gólům z druhého dějství, byli hosté klidnějším týmem na ledě a utkání si doslova užívali. Mezi 46. – 54. minutou se radosti střídaly. Na gól Václava Meidla reagoval Radim Toman. Hosté si záhy vzali pětibrankové vedení zpět Petrem Krejčím, ale domácí Jan Dufek opět skóre snížil. A jak se později ukázalo, byla to poslední branka utkání.

    Jestřábi vyhrávali i třetí vzájemný zápas, tentokrát poměrem 6:2. RT TORAX měl šance, ale dnes jej puk moc neposlouchal. Odskakoval kam neměl a nebo byl pozdě tam, kde měl dávno být.
    Prostějov potvrdil roli favorita a odjíždí z mrazivé Poruby se všemi body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Poslední střed Dolejše s kotoučem. Z hole prostějovského útočníka to byl spíš malý pozdrav než pořádná gólová pecka.
     
    59:10
    Utkání se už jen dohrává. Porubští sice zkouší další gólový počin, ale prostějovská obrana si lehce radí se vším, co přijde před Neužila.
     
    58:55
    Domácí zkouší překonat neužila i z mrtvého úhlu.
     
    58:25
    Prostějovští si najíždí těsně před porubskou branku, kde pak není snadné odhadnout, co hráč s kotoučem vyvede. Nepřehlednou situaci řeší Ovčačík vyvezením kotouče přes zadní mantinel.
     
    57:56
    Dolejš ukončuje akci Divíška.
     
    Dnešní utkání sleduje 560 diváků.
     
    56:35
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Samuel Ollender – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jakub Husa – 2 min., hrubost + 2 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Vojtěch Krejčiřík.

    Potrestaní se do sebe pustili za prostějovskou brankou a svedli solidní bitkařskou vložku.
     
    54:05
    Illéš střílí z hranice kruhů. Prostějovský gólman jen vyráží, takže má možnost skórovat Kanko. I on ale ztroskotává na vynikajícím výkonu hostujícího Neužila.
    53:50 Jan DUFEK - 2:6
     
    53:50
    Poruba právě vstřelila branku!
    JAN DUFEK překvapuje Neužila, který ani neví, jak mu puk proklouzl za záda. Poruba snižuje jestřábí vedení. Asistence: Tomáš Jáchym.
     
    52:48
    Přetlačovaná nekončí! Když je rušno na jedné straně, je pak rušno i na druhé.
     
    52:20
    Obrana Poruby likviduje možnost Venkrbce.
     
    51:10
    Jestřábi mají nahráno, takže se také nikam moc nehrnou a jen vyčkávají na příležitosti. Tím se otevírá prostor pro domácí a neužil má víc práce.
     
    49:02
    Hraje se otevřený hokej nahoru dolů. Domácí nemají co ztratit a ani není na co čekat. Na druhou stranu jsou Porubané dobří dozadu a další prostějovské útoky likvidují.
     
    47:18
    Domácí střílí ze všech pozic. Janošek poprvé trefuje hráče před sebou, podruhé míří přímo na střed brány, kde zasahuje Neužil.
    46:42 Petr KREJČÍ - 1:6
    Marken.cz

    Gabriela Juříková

    Branky a nahrávky: 46. Toman (Ollender, Ďurač), 54. Dufek (T. Jáchym) – 25. V. Meidl (Pšenička, P. Krejčí), 31. Žálčík (Račuk, Starý), 33. Dvořáček (V. Meidl, Pšenička), 36. Dvořáček (Pšenička), 44. V. Meidl (Prokeš, Mikliš), 47. P. Krejčí (Venkrbec, Prokeš)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Kůdela) – Ovčačík (C), Slavík, Mamajev, Šnajnar, Pastor, Padrnos, Janošek – J. Káňa (A), Kanko (A), Illéš – Guman, T. Jáchym, Dufek – Ďurač, Toman, Alexejev – Häring, Václavek, Ollender.
    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Havlík, Mikliš, Čáp, D. Kolář, P. Krejčí, Husa, Bažant – L. Luňák, Divíšek (A), Nouza (A) – Starý, Račuk, Žálčík – Krejčiřík, Pšenička, Dvořáček – Venkrbec (C), V. Meidl, Prokeš.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Lukš, Komínek
    thejrc.org