Galatasaray – Benfica 1:2 (kon.) | BATE – Arsenal 1:0 (kon.) | Lazio – Sevilla 0:1 (kon.)
Olympiakos – Dynamo Kyjev 2:2 (kon.) | Rennes – Real Betis 3:3 (kon.) | FK Krasnodar – Leverkusen 0:0 (kon.)
Slavia – Genk 0:0 (kon.) | Rapid – Inter 0:1 (kon.) | Sporting – Villarreal 0:1 (kon.)
Celtic – Valencia 0:2 (kon.) | Šachtar – Frankfurt 2:2 (kon.) | Malmö – Chelsea 1:2 (kon.)
Curych – Neapol 1:3 (kon.) | Club Brugge – Salzburg 2:1 (kon.) | Plzeň – Dinamo Záhřeb 2:1 (kon.)
konec
S. S. Lazio
0:1 (0:1)
Sevilla FC
Čtvrtek 14.02.2019, 18:55 • Stadio Olimpico, Řím (ITA) • Evropská liga • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:16. (20:52:36)
     
    Tři nastavené minuty ve druhém poločase uplynuly a zápas končí. Sevilla si odváží z Říma důležité vítězství 1:0 v boji o postup do osmifinále Evropské ligy!

    Ani jeden z týmů se v úvodních minutách do útoku příliš nehnal. Změna přišla až po více než dvaceti minutách, kdy se hosté dostali do rychlého protiútoku. Pablo Sarabia našel milimetrovou přihrávkou Wissama Ben Yeddera před odkrytou brankou a francouzský útočník poslal Sevillu do vedení. Následně mohlo Lazio srovnat, Marušić sice procedil míč mezi nohama Vaclíka, ale na brankové čáře zasáhl na poslední chvíli Kjaer.

    Po změně stran nebyla k vidění ani jediná přesná rána mezi tři tyče. Sevilla dlouho pomýšlela o navýšení svého vedení, ale druhý zásah nepřidal hlavičkující Wissam Ben Yedder ani André Silva tvrdou ránou zpoza vápna.

    Tomáš Vaclík odehrál v dresu Sevilly celý zápas, musel likvidovat jedinou střelu a pomohl svému týmu k ideálnímu vstupu do jarní části Evropské ligy.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Také Francesco Acerbi si ještě vysloužil trest v nastaveném čase. Stoper Lazia nedovoleným způsobem zastavil na levém kraji unikajícího Navase.
     
    90+2
    Gabriel Mercado vidí v samém závěru zápasu žlutou kartu. Krajní obránce Sevilly chtěl až příliš agresivně získat balon na Leivovi ve středu pole.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Jesús Navas příliš dlouho otálel s rozehrávkou, následně vhodil míč do hry, ale střídající Amadou si pomohl přidržením protihráče. Lazio se téměř zadarmo dostává k míči.
     
    89
    Felipe byl sražen na levém kraji. Hra mohla pokračovat, ale hlavní rozhodčí odpískal a domácí se zlobí na sudího, že neponechal výhodu. Lazio pokračuje po rychlé rozehrávce v kombinaci.
     
    88
    Tlak Lazia se přece jen se závěrem zápasu lehce zvyšuje. Promes ale okradl u postranní lajny Marušiće a dokázal snadno vyvést míč až na útočnou polovinu.
     
    87
    Tomáš Vaclík rozehrával od vlastní branky. Hosté chtěli hrát i pod tlakem konstruktivně a toho využil k zisku Lucas Leiva. Střední záložník Lazia pálil z nadějné pozice těsně vedle.
     
    85
    Luiz Felipe vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny. Domácí se natlačili až před vápno českého brankáře, ale Cataldi ani následně Correa nezakončili přesně.
     
    84
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Pablo Sarabia, přichází Ibrahim Amadou.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro domácí Lazio, které se snaží celou druhou polovinu o srovnání stavu.
     
    82
    Zdálo se, že byl Lulić faulován, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Hosté se okamžitě přesouvali do útoku, ale Silvovi na poslední chvíli vkročil do cesty Felipe.
     
    81
    K rozehrávce od rohového praporku se postavil Pablo Sarabia. Ve pokutovém území se snažil o zakončení André Silva i Quincy Promes, ale ani jeden na míč nedosáhl.
     
    80
    Španělský celek zatlačil kombinací na pravé straně. Navasův centr dokázal odrazit Stefan radu znovu jen za brankovou lajnu. Sevilla bude mít k dispozici také rohový kop.
     
    78
    Correa byl zezadu přišlápnut Kjaerem. Domácí bleskově rozehráli, ale Radův centr dokázal pohlídat u vzdálenější tyči Sergi Gómez. Tlak Lazia může pokračovat rohovým kopem.
     
    77
    Sevilla i nadále kontroluje jednobrankové vedení. Střídající Promes si dokázal u rohového praporku poradit v souboji s Felipem a získal pro hosty alespoň autové vhazování.
     
    76
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Sergio Escudero, přichází Quincy Promes.

    Vít Schück

    Branky: 22. Ben Yedder (Sarabia)

    Karty:   32. Radu (LAZ), 61. Correa (LAZ), 90+3. Acerbi (LAZ) – 45. Banega (SEV), 90+2. Mercado (SEV)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:16.
    S. S. Lazio: Strakoša – Bastos (57. Luiz Felipe), Acerbi, Radu – Marušić, Parolo (46. Cataldi), Lucas Leiva, Alberto (45+1. Durmisi), Lulić (C) – F. Caicedo, Correa.
    Náhradníci: Proto – Luiz Felipe, Durmisi, Badelj, Cataldi, Patric, Rômulo.

    Sevilla FC: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gómez – Navas (C), Sarabia (84. Amadou), Banega, F. Vázquez, Escudero (76. Promes) – André Silva, Ben Yedder (71. Munir).
    Náhradníci: Soriano – Amadou, Mesa, Promes, Gil, Munir, Rog.

    Rozhodčí: Slavko Vinčić – Tomaž Klančnik, Andraž Kovacic (vš. SVN)
    Středa 20.02.2019
    Sevilla - Lazio 2:0

    Branky: 20. Ben Yedder (Sarabia), 78. Sarabia (Navas)

    Karty:   18. F. Vázquez (SEV) – 21. Patric (LAZ), 84. Immobile (LAZ)   60. F. Vázquez (SEV)   71. Marušić (LAZ)

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:8. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:15.
    ocianews.com