Bristol – Wolverhampton 0:1 (kon.) | Doncaster – Crystal Palace 0:2 (kon.) | Swansea – Brentford 4:1 (kon.)
konec
Bristol City FC
0:1 (0:1)
Wolverhampton Wanderers
Neděle 17.02.2019, 14:00 • Ashton Gate, Bristol • FA Cup • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne při sledování přenosu utkání anglické Premier League, druholigový Bristol City přivítá sedmý tým Premier League, nováčka soutěže Wolves.
     
    Bristol City FC

    Fotbalisté Bristolu se mohou pyšnit fantastickou formou, když v posledních patnácti soutěžních zápasech nenašli přemožitele a všech devět posledních dokázali vyhrát!

    To poslední vítězství ale bylo pořádně vydřené, když v ligovém utkání prohrávali na domácím trávníku s Queens Park Rangers a v poslední dvacetiminutovce dokázali nejdříve vyrovnat a v nastaveném čase také rozhodnout z pokutového kopu. V tabulce druhé nejvyšší soutěže je to vyneslo už na páté místo a mohou v závěrečné třetině soutěže bojovat o postup do playoff o Premier League.

    V obou dosavadních kolech FA Cupu se Bristol představil na domácím trávníku, když porazil soupeře ze dna obou nejvyšších soutěží, nejdříve zdolal 1:0 Huddersfield a poté porazil 2:1 Bolton.

    Proti Wolves se Bristolu ale dlouhodobě nedaří. Z posledních osmnácti vzájemných duelů dokázal vyhrát jen dva (2-4-12).

    Jak už bylo zmíněno, ve třetím kole FA Cupu Bristol porazil Huddersfield z Premier League a naposledy se The Robins podařilo vyrazit dva soupeře z nejvyšší soutěže během jedné sezóny v FA Cupu v sezóně 1919-1920 (Arsenal a Bradford), tedy před 99 lety.
     
    Wolverhampton Wanderers

    Vlci loni zcela opanovali The Championship a po šesti letech se vrátili mezi anglickou elitu. A tam si vedou velmi dobře, neboť po šestadvaceti kolech se drží na sedmém místě hned za šestkou gigantů. Naposledy teda po třech výhrách v řadě odvraceli nečekanou porážku, když v domácím utkání proti Newcastlu vyrovnali na konečných 1:1 až v závěru nastaveného času.

    Na úvod letošního ročníku FA Cupu Wolves porazili 2:1 Liverpool a dokonali tak skvostnou bilanci, když v ligových či pohárových utkáních dokázali alespoň jednou bodovat proti všem šesti aktuálním obrům anglické kopané. V minulém kole se pak Wolves střetli se Shrewsbury a na trávníku třetiligového týmu odvraceli pohromu, když ještě necelých dvacet minut před koncem prohrávali 0:2, v nastaveném čase ale vyrovnali na 2:2 a houževnatého soka udolali až v opakovaném zápase, v němž mimochodem také prohrávali (1:2), nakonec ale vyhráli 3:2.

    Wolves bojují o postup do čtvrtfinále FA Cupu, v němž se objevili naposledy v sezóně 2002-03, od té doby v této osmifinálové fázi vypadli dvakrát a pokaždé to bylo proti pozdějším finalistům (Cardiff v sezóně 2007-08 a Chelsea o devět let později).

    Poslední návštěvu bristolského Ashton Gate v prosinci 2017 provázaly obrovské emoce. Po červených kartách na obou stranách byl vykázán také hostující trenér Nuno Espirito Santo a ten pak ve V.I.P. prostoru velmi emotivně slavil vítěznou branku Ryana Bennetta v 93. minutě na 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Bristol City FC: Fielding – Wright, Kalas, Webster, Dasilva – Brownhill, Morrell – Eliasson, Palmer, O'Dowda – Diedhiou
    Náhradníci: O'Leary – Baker, Kelly, Pack, Paterson, Taylor, Watkins

    Wolverhampton Wanderers: Ruddy – Bennett, Coady, Boly – Doherty, Dendoncker, Saiss, Jonny – Moutinho – Jimenez, Cavaleiro
    Náhradníci: Norris – Costa, Ennis, Gibbs-White, Neves, Traoré, Vinagre

    Rozhodčí: Atkinson – Child, Betts.
     
    V základní sestavě domácích nechybí český obránce Tomáš Kalas.
     
    Tak jako před ostatními zápasy osmifinále, ani dnes nebude chybět uctění památky slavného brankáře Gordona Bankse, brankáře anglických mistrů světa z roku 1966, jenž nedávno zemřel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehráno! Úvodního výkopu se ujali Bristol City, hrající tradičně v červených dresech, i hosté oblékli svoji tradiční oranžovo-černou kombinaci.
     
    1
    Po nepřesné přihrávce Saisse do zámezí se domácí mohou nastěhovat na útočnou polovinu.
     
    3
    Úvodní minuty se odehrávají ve velmi pozvolném tempu, momentálně domácí rozehrávají od brankáře Fieldinga.
     
    4
    Raúl Jimenez se na pravém křídle pokusil patičkou přihrát Dendonckerovi, ten byl pokryt domácími hráči.
     
    6
    Dendonckerův přetažený centr si zpracoval Jonny Castro, na střelu si ale netroufl a rozehrál spoluhráčům, následně si domácí defenziva poradila s dalším centrem Cavaleira.
     
    8
    První rohový kop pro Vlky, centr Joaa Moutinha vypadal nebezpečně, Bristol se ale dokázal ubránit, přesto hosté nadále začínají přebírat iniciativu na trávníku.
     
    9
    Moutinhova elegantní lobovaná kolmice do pokutového území byla příliš dlouhá pro Cavaleira, blíže k míči měl brankář Fielding.
     
    10
    Další útočnou akci oranžových vedl po levé straně hřiště Jonny Castro, centr mu ale vůbec nevyšel a doletěl až za domácí branku.
     
    12
    Dohertyho přízemní centr odkopává do středu hřiště Tomáš Kalas, obrovská opora zadních řad Bristol City.
     
    14
    Bristolu se nedaří udržet míč na svých kopačkách a tak se zatím hraje nadále převážně na domácí branku, byť na střelecká zakončení teprve čekáme.
     
    15
    Jonnyho Castra na levém křídle zápasnickým chvatem složil k zemi australský reprezentant Wright, standardní situace pro hosty.
     
    17
    Další útočná snaha hostů, Dohertyho centr je sražen za brankovou čáru a pokračovat se bude od rohového praporku.
     
    18
    Rohový kop Moutinha nenašel nikoho v oranžovém, Bristol se ubránil další standardní situaci soupeře.
     
    20
    Domácí se takřka ojediněle usadili na polovině Wolves a Palmer vybojoval nedovolený zákrok na svoji osobu, posléze ale Robins opět o držení míče přišli a musí se znovu bránit.
     
    22
    Tomáš Kalas se vydal na útočný výlet po pravém křídle, poté dokázal odcentrovat a Eliasson připravil dobrou pozici pro Palmera, ten nezvládl první dotyk s míčem a nepodařilo se mu vystřelit. Po šťastném odrazu míče ještě budou domácí zahrávat rohový kop.
     
    23
    Eliassonův centr doletěl do rukavic brankáře Ruddyho, ten se s jistotou ujal míče.
     
    24
    Do statistik se nebude počítat nepřesná střela Raúla Jimeneze zpoza pokutového území, neboť Mexičanovi byl odmáván velmi sporný ofsajd a na jakékoliv střelecké pokusy je to nadále 0:0.
     
    26
    Morrell při dravém průniku po pravém křídle byl nedovoleně sražen k zemi Dendonckerem, zajímavá standardní situace pro Bristol u rohu pokutového území.
     
    27
    Střílený centr Eliassona znovu zachytil John Ruddy. Ten je běžně brankářskou dvojkou za Ruiem Patríciem, v FA Cupu ale zatím odchytal všechny minuty.
     
    28
    Wolves právě vstřelili branku!
    První střela zápasu končí v brance! Doherty si na pravém křídle skvěle zpracoval padesátimetrový pas Coadyho, přes nedůrazně bránícího Dasilvu jednoduše pronikl do pokutového území a připravil střeleckou pozici pro IVANA CAVALEIRA, ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě a otevřel skóre zápasu!
    28. Ivan CAVALEIRO - 0:1
     
    30
    O první střelecké zakončení domácích se postaral O'Dowda, jeho akrobatickému pokusu ale chyběla přesnost a letěl mimo prostor ohraničený třemi tyčemi.
     
    31
    A už to mohlo být o dvě branky! Doherty si v pokutovém území vyměnil míč s Jimenezem a irský krajní obránce následně s tečí bránícího Webstera nasměroval míč do vzdálenější tyče!
    31. Dohertyho střelu Webster srazil do tyče.
     
    32
    Jonny Castro na levém křídle dostihl velmi dlouhý pas, stačil ještě na brankové čáře přihrát před branku, tam byl pokryt Ivan Cavaleiro a Tomáš Kalas odehrál míč do bezpečí.
     
    33
    Další krásná rychlá akce Wolves! Dendoncker pronikl po útočné polovině narážečkou s Jimenezem a objevil se tváří v tvář Fieldingovi, ten prudkou střelu belgického záložníka vyráží!
    33. Dendoncker rychle pronikl útočnou polovinou po narážečce s Jimenezem a prudkou střelu vyrazil Fielding.
     
    34
    Po Moutinhově rohovém kopu rozhodčí Atkinson píská hostům útočný prohřešek, rozehrávat bude Frank Fielding.
     
    36
    Moutinhovi je pískán faul ve středu hřiště, domácí rozehrávají z místa přestupku.
     
    37
    Senegalský útočník Diedhiou byl přistižen v těsném ofsajdu, dobré oko asistenta rozhodčího Leeho Bettse.
     
    39
    Po Wrightově centru hosté nečekaně ponechali obrovské množství prostoru v pokutovém území Palmerovi, ten se zavěsil do vzduchu, hlavičkoval ale vysoko nad branku.
     
    41
    Raúl Jimenez padl v pokutovém území soupeře po kontaktu Webstera, rozhodčí Atkinson nechává pokračovat ve hře.
     
    42
    Moutinhův nákop do pokutového území postrádal přesnost a doskákal až za domácí branku, rozehrávat bude Frank Fielding.
     
    44
    Jimenez vybojoval nedovolený zákrok Brownhilla v hloubi útočné poloviny, standardní situace pro Wolves.
     
    44
    Na Moutinhův výborný centr si naskočil Willy Boly a francouzský obránce v nebezpečné pozici hlavičkoval vedle domácí branky!
     
    45+1
    Rozhodčí Atkinson k úvodním pětačtyřiceti přidává jednu nastavenou minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Po úvodním dějství osmifinále FA Cupu Bristol City prohrává s Wolves 0:1, když jedinou branku dosavadního průběhu zápasu vstřelil Ivan Cavaleiro. Ten zužitkoval výbornou akci Dohertyho a irský krajní obránce krátce poté mohl sám skórovat, nastřelil ale jen tyč. Hosté neproměnili ani další dobré šance a ještě drží svého soupeře ve hře o postup.
     
    Domácí chystají do druhého poločasu dvě střídání, u postranní čáry už jsou připraveni Marlon Pack a Matty Taylor.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bristol City FC: ze hřiště odchází Morrell, přichází Taylor.
    Střídání v týmu Bristol City FC: ze hřiště odchází Eliasson, přichází Pack.
     
    47
    Jimenez sklepával míč do běhu Cavaleirovi, výborný zákrok ale předvedl Kalas a dokázal se míče zmocnit před portugalským útočníkem.
     
    49
    Rohový kop pro Bristol, Brownhillově centru se oranžová defenziva bez potíží ubránila.
     
    51
    Domácí se usadili na soupeřově polovině, neujal se ale ani Dasilvův centr. Nutno podotknout, že Doherty jej srazil rukou a mohla se i kopat penalta, rozhodčí Atkinson si tohoto dotyku nevšiml.
     
    52
    Wright nevybíravým skluzem sestřelil Ivana Cavaleira a stává se prvním žlutě napomenutým fotbalistou tohoto utkání.
     
    54
    Po rychlé útočné souhře domácích zpoza pokutového území zakončoval Dasilva, krajní obránce ale vysoko přestřelil branku Wolves.
     
    56
    Diedhiou vybojoval Saissův faul nedaleko pokutovému území Wolves, možnost standardní situace pro Bristol City.
     
    56
    Palmer se z dálky pokusil o přímou střelu, ta ale zamířila vedle bližší tyče Ruddyho branky.
     
    58
    Při další útočné snaze domácích se na hranici pokutového území neprosadil Palmer, rozehrávat bude brankář Ruddy.
     
    59
    O'Dowda byl na pravém křídle nedovoleně sražen Castrem, možnost standardní situace pro Bristol.
     
    60
    Sám O'Dowda se ujal následného centru, ovšem vůbec jej nezvládl a nasměroval míč daleko za branku soupeře.
     
    62
    Robins jsou v posledních minutách výrazně aktivnějším týmem na trávníku, ve finální fázi jim ale chybí potřebná kvalita a nejinak tomu bylo v případě další souhry, po nepřesné přihrávce Brownhilla se volného míče ujal John Ruddy.
     
    64
    Wolves vybojovali standardní situaci na pravém křídle, Joao Moutinho rozehrál po zemi do pokutového území na Raúla Jimeneze, tomu se nepodařilo vystřelit.
     
    66
    Střídání v týmu Bristol City FC: ze hřiště odchází Palmer, přichází Paterson.
     
    67
    Nebezpečná situace před hostující brankou, Brownhill se elegantně probil do pokutového území přes Saisse, kterému nasadil jesličky, následně vyzval k hokejové teči Taylora a brankář Ruddy předvedl výborný zákrok, když dokázal míč reflexivně vyrazit.
     
    68
    Po následném rohovém kopu O'Dowdy se domácí nedokázali střelecky prosadit, o pár desítek sekund později Pack střílel z dobrých pětatřiceti metrů, s dalekonosnou přízemní střelou si brankář Ruddy poradil.
     
    70
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Cavaleiro, přichází Gibbs-White.
     
    72
    Nepřesná souhra Wrighta s Diedhiouem, míč se dokutálel k obránci Bennettovi, hrdinovi toho loňského vzájemného zápasu na Ashton Gate v rámci druhé nejvyšší soutěže.
     
    74
    Wolves pokračují ve velmi taktickém výkonu po přestávce a po zisku míče se dopředu moc neženou, nestane se jim to osudným?
     
    75
    Po Ruddyho výkopu Gibbs-White vyhrál hlavičkový souboj pro Jimeneze, ten se prodíral kolem posledního zadáka domácích Tomáše Kalase, ten Mexičana stáhl k zemi a prohlíží si žlutou kartu.
     
    76
    Moutinhova rána z volného kopu letěla zřejmě těsně nad břevno, brankář Fielding ale raději ještě konečky prstů míč vytěsnil.
     
    77
    Moutinho poté centroval od rohového praporku, hosté už se do zakončení neprotlačili.
     
    77
    Dasilvův centr ke vzdálenější tyči Boly prodloužil za vlastní branku, Robins budou pokračovat od rohového praporku.
     
    78
    Po rohu O'Dowdy zakončoval v nebezpečné pozice Bradley Wright, svoji střelu ale neprocedil přes bránící protihráče.
     
    79
    Další střela střídajícího Marlona Packa zpoza pokutového území, mířil ale přímo do brankáře Ruddyho.
     
    80
    Hosté připravují dvě střídání, u střídačky už se do hracího dresu vysvlékají Ruben Nevés a Adama Traoré.
     
    81
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Doherty, přichází Neves.

    Irský obránce ze hřiště odkulhal s nějakým poraněním.
     
    82
    Šance pro hosty! Tomáš Kalas neudržel stabilitu v souboji s Jimenezem, ten rychlou průnikovou přihrávkou vysunul Gibbse-Whitea do úniku a brankář Fielding drží naděje Robins na dnešní úspěch!
    82. Gibbs-White tváří v tvář nepřekonal Fieldinga.
     
    83
    Po následném rohovém kopu vznikla skrumáž před brankou Bristolu, Boly nakonec zakončuje mimo branku.
     
    83
    Joao Moutinho vidí žlutou kartu za zákrok na O'Dowdu ve středu hřiště.
     
    85
    Brownhillův centr od rohu "šestnáctky" byl příliš krátký pro Diedhioua, toho pokryl hostující kapitán Coady.
     
    85
    Další střelecký pokus domácích, Matty Taylor ale pálí vysoko nad Ruddyho branku a čas kvapí pro domácí velmi rychle kupředu.
     
    86
    Po Bolyho faulu vidí žlutou kartu za zdržování hry Morgan Gibbs-White, ten odkopl míč z místa přestupku.
     
    87
    Taylorova hlavička po O'Dowdově centru mířila pod břevno, Ruddy ale vyráží míč nad branku!
     
    88
    Obrovská šance domácích! Po rohovém kopu míč propadl před brankou a Marlon Pack ji zblízka vysoko přestřeluje!
    88. Marlon Pack zblízka přestřelil branku!
     
    90
    Dasilvův sražený centr skončil v rukavicích Johna Ruddyho, ten může uklidnit svůj tým.
     
    90+1
    Rozhodčí Atkinson oddaluje závěrečný hvizd druhého poločasu o pět nastavených minut, Bristol k prodloužení potřebuje vstřelit branku.
     
    90+2
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Jimenez, přichází Traoré.
     
    90+3
    Ruben Nevés napřáhl z velké vzdálenosti, jak je mu vlastní, trefil ale jen bránícího Wrighta.
     
    90+3
    Na opačné straně prudce střílel Brownhill, jeho střelu odrazil blokující Willy Boly.
     
    90+5
    Brownhillův centr našel u vzdálenější tyče Tomáše Kalase, jeho hlavičku Saiss sráží vedle branky!
    90+5. Hlavičku Tomáše Kalase srazil Romain Saiss!
     
    90+5
    Neuvěřitelná skrumáž před brankou Wolves po následném rohovém kopu, několik pokusů domácích včetně toho od brankáře Fieldinga bylo zblokovaných!
    90+5. Obrovský závar před hostující brankou! Vyrovnat mohl i brankář Frank Fielding!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Wolverhamptonu postupují do čtvrtfinále FA Cupu, když při těsném vedení přežili obrovský nápor druholigového Bristolu v závěru zápasu a několik velmi nebezpečných situací před vlastní brankou!

    O postupu sedmého týmu Premier League rozhodl už v závěru úvodní půlhodiny Ivan Cavaleiro, žádná další šance se ale neujala a po patnácti soutěžních zápasech bez prohry, přičemž posledních devět z nich vyhráli, jsou Bristol City s Tomášem Kalasem poraženi.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:17. (16:06:57)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 28. Cavaleiro

    Karty:   52. Wright (BRL), 75. Kalas (BRL) – 83. Moutinho (WOS), 86. Gibbs-White (WOS)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:17.
    Bristol City FC: Fielding – Wright, Kalas, Webster, Dasilva – Brownhill, Morrell (46. Taylor) – Eliasson (46. Pack), Palmer (66. Paterson), O'Dowda – Diedhiou
    Náhradníci: O'Leary – Baker, Kelly, Pack, Paterson, Taylor, Watkins

    Wolverhampton Wanderers: Ruddy – Bennett, Coady, Boly – Doherty (81. Neves), Dendoncker, Saiss, Jonny – Moutinho – Jimenez (90+2. Traoré), Cavaleiro (70. Gibbs-White)
    Náhradníci: Norris – Costa, Ennis, Gibbs-White, Neves, Traoré, Vinagre

    Rozhodčí: Atkinson – Child, Betts
    bahis siteleri