PSG – Nîmes 3:0 (kon.) | Amiens – Nice 1:0 (kon.) | Guingamp – Angers 1:0 (kon.)
konec
EA Guingamp
1:0 (0:0)
Angers SCO
Sobota 23.02.2019, 20:00 • Stade de Roudourou, Guingamp • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to vše, děkuji, že jste se mnou dnes byli a na viděnou, možná spíše na počtenou příště! (22:00:58)
     
    Dnešní zápas měl opravdu velký náboj. Guingamp potřeboval jako sůl, ba dokonce i více. Angers zase po sérii výher měli možnost se opět posunout tabulkou o hodně míst směrem vzhůru. Zápas byl hodně vyrovnaný. Jak na střely, zblokované střely, držení míče a všechny další statistiky. Viděli jsme jen málo velkých šancí, ale oba týmy si aspoň jednu vypracovaly. Po vyrovnaném průběhu prvního poločasu dokázal Guingamp vstřelit gól, ale ten padl jen z ofsajdu. Dále byl zápas opět vyrovnaný jak nejvíc mohl. Jenže v 90+1 minutě se po velmi špatně kopnutém přímém kopu Guingamp dostal do brejku a Coco krásně z pravého křídla nacentroval do vápna. Tam si už naběhl Deaux a ten pohotově hlavou skóroval. Rozhodl tak o tom, kdo dnes vezme výhru a také všechny tři body.
     
    Zde si můžete prohlédnout statistiky dnešního zápasu.

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 1:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:12.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Už se opět hraje a Angers ještě vidíme před vápnem. Domácí ale krásně brání a nevypadá už, by se hostující tým ještě k něčemu dostal. Hvizd hlavního arbitra příjde již co nevidět.
     
    90+3
    Podle očekávání si Deaux nyní za svou oslavu tohoto gólu se sundaným dresem vysloužil žlutou kartu. Nyní je to jemu a trenérovi ale určitě jedno.
     
    90+2
    Domácí zažívají obrovskou euforii. Tomuhle se říká last minute winner, samozřejmě tedy Angers má ještě trošku času srovnat, ale není to moc pravděpodobné. Slavil i Bahoken na střídačce který s kulháním vyběhl. Deaux si dokonce u oslavy sundal dres.
    90+1. Lucas DEAUX - 1:0
     
    90+1
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Autorem branky je LUCAS DEAUX. Asistence: Marcus Coco. Deaux si ve vápně mezi protihráči udělal prostor a hlavičkoval přímo do branky. Velkou zásluhu na góle měl Coco a jeho krásný centr.
     
    90
    Nastavují se 2 minutky.
     
    90
    Přímý kop ale vůbec nebyl proveden hezky a na nějaké ohrožení branky mohli hosté zapomenout. A rýsuje se další šance na rychlý brejk pro domácí.
     
    89
    Domácí hráči faulovali před vápnem a Angers má ohromnou příležitost rozhodnout v posledních minutkách. Ještě se diskutuje s rozhodčím, takže na kop si ještě chvíli potkáme.
     
    88
    Nyní sice z autového vhazování, ale míč se opět dostal na kopačky hostů. Ti nyní drží v posledních minutách míč před vápnem domácího týmu.
     
    87
    Zápas se chýlí ke konci a domácí se opravdu hodně snaží to dnes ještě ztrhnout ve svůj prospěch. Jenže na přihrávku do vápna nyní nikdo nenaběhl a hosté namířili směr branka.
     
    86
    Sice přímý kop nebyl na přímé ohrožení branky kvůli velkému úhlu, rozhodně ho ale hráči mohli zahrát lépe, než to doopravdy provedli.
     
    85
    Krásný driblink předvedl hráč číslo 24, tedy Coco. Poté ale jeden z hráčů fauloval a přímý kop rozehraje tým hostů.
     
    84
    Autové vhazování zavinil domácí tým a kulatý nesmysl je nyní v držení Angers, kterým se opět nedaří projít přes půlící čáru hřiště.
     
    83
    Centr z levého křídla do vápna svůj cíl nenašel a došel si pro něj brankář Caillard. Okamžitě poslal svoje dopředu a vykopl míč. Guingamp opět v útoku.

    Jiří Polášek

    Branky: 90+1. Deaux (Coco)

    Karty:   7. N'Dong (GUG), 90+3. Deaux (GUG) – 48. Bamba (AGR), 81. Thomas (AGR)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 1:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:12.
    EA Guingamp: Caillard – Traoré, Eboa Eboa, Sorbon, Rebocho – Phiri – Benezet, Deaux, N'Dong (47. Blas), Thuram (66. Coco) – A. Mendy (76. Roux).
    Náhradníci: Johnsson – Blas, Coco, Didot, Fofana, Ikoko, Roux.

    Angers SCO: Butelle – Pavlović, I. Traoré, Thomas – Bamba, Santamaría, N'Doye, Fulgini (67. Reine-Adélaïde), Manceau – Bahoken (70. López), Tait.
    Náhradníci: Boucher – El Mellali, López, Mangani, Pajot, Pellenard, Reine-Adélaïde.

    Rozhodčí: J. Miguelgorry (Francie)
    ocianews.com