Pardubice – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 4:0 (kon.)
Zlín – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 5:1 (kon.) | Sparta – Liberec 5:2 (kon.)
Chomutov – Olomouc 5:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
5:3 (0:1, 3:1, 2:1)
HC Olomouc
Pátek 08.03.2019, 18:00 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (20:23:25)
     
    Ve vyrovnaném utkání berou Piráti tři body, nutno říct že před skupinou o udržení velmi důležité. Chomutovští se totiž přiblížili Karlovým Varům na tři body. Olomouc se za dnešní výkon nemusí stydět, protože ukázala, že i v omlazené sestavě umí soupeře hodně potrápit.

    Střely na branku: 33:37.
    Střely na branku ve třetí třetině: 8:11.

    Nejlepší hráči zápasu:

    Vladimír Růžička (Chomutov) – Jan Káňa (Olomouc).
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Piráti se nacházeli pod tlakem a raději vůbec nic nevymýšleli. Ke konci zápasu je tu pro zakázané uvolnění ještě jedno přerušení.
     
    58:53
    Petr Strapáč nahodil puk od levého mantinelu, na tuto střelu kanadský brankář dobře viděl a schoval ji do lapačky. Domácí brankář nechtěl buly v obranné třetině, a tak rychle rozehrál.
     
    58:16
    Pokus od modré čáry schoval do výstroje Justin Peters. Poté se před domácí brankou strhla mela, ale vylučovat se rozhodně nebude.
    56:37 Miroslav HOLEC - 5:3
     
    56:37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Po vhazování se Olomouc dostala do vyložené šance. František Skladaný přihrál mezi kruhy, kde se nacházel osamocený MIROSLAV HOLEC. Jeho pokus byl tak přesný, že se od brankové konstrukce odrazil do branky. Asistence: František Skladaný.
     
    56:32
    Celá situace se opakuje i o pár vteřin později.
     
    56:16
    Chomutovští nyní vyhazují jen za cenu dalšího zakázaného uvolnění, bude se vhazovat po levé ruce kanadského gólmana.
     
    55:58
    Z pravé strany se před branku natlačil Petr Strapáč, jenž už se nacházel velmi blízko brankáři. Justin Peters celou situaci ustál a je hrdinou okamžiku.
    55:47 Ronald KNOT - 5:2
     
    55:47
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nejprve si Jakub Sklenář zadribloval s pukem před brankou a pak krosovou přihrávkou našel na modré čáře RONALDA KNOTA. Chomutovský bek zvedl hlavu a střelou do levé šibenice využívá další početní výhodu. Asistence: Jakub Sklenář a Jan Stránský.
     
    55:03
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Škůrek – 2 min., hákování).
     
    53:47
    Jenže ani domácí hráči nic nevymysleli a míří po nahození na střídačku.
     
    53:10
    Nahození domácího celku vyrazil Branislav Konrád k zadnímu mantinelu. Poté Mora hru posunula do středního pásma a bude se znovu bránit.
     
    52:08
    Do pravého kruhu si najel Tobiáš Handl, jenž mířil mezi ruku a tělo brankáře. Justin Peters mezeru rychle utěsnil a skvělým zákrokem drží Piráty ve dvoubrankovém vedení.
    51:33 Ronald KNOT - 4:2
     
    51:33
    Piráti právě vstřelili branku!
    Cink a gól! Vladimír Růžička v přesilové hře přihrál po modré čáře na RONALDA KNOTA. Zakončení chomutovského beka zamířilo do brankové konstrukce a od ní za brankovou čáru. Asistence: Vladimír Růžička a Jan Stránský.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 23. Jank (Flemming, J. Stránský), 35. V. Růžička (Klhůfek, Blaha), 37. V. Růžička (Klhůfek, L. Kovář), 52. Knot (V. Růžička, J. Stránský), 56. Knot (Sklenář, J. Stránský) – 11. J. Káňa (Kolouch, Mráz), 38. Matiaško (Hlaváč), 57. Holec (Skladaný)


    Piráti Chomutov: Peters (Stezka) – Flemming, Jank, Knot, L. Kovář, Blaha, Dietz, Valach – T. Svoboda, V. Růžička (A), Tomica (C) – Duda, Raška I, Sklenář – Klhůfek, Chlouba, Chrpa – J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý.
    HC Olomouc: Konrád (Mokrý) – L. Rutar, Vyrůbalík (C), Dujsík, Švrček, Škůrek, Hlaváč, A. Rutar – Mráz, Kolouch, J. Káňa – V. Tomeček, Strapáč, Burian (A) – Holec, Skladaný, Laš – Podlaha, Handl, Matiaško.

    Rozhodčí: Horák, Obadal – Ondráček, Ganger

    Diváci: 3 142
    thejrc.org