Pardubice – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 4:0 (kon.)
Zlín – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 5:1 (kon.) | Sparta – Liberec 5:2 (kon.)
Chomutov – Olomouc 5:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
5:3 (0:1, 3:1, 2:1)
HC Olomouc
Pátek 08.03.2019, 18:00 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (20:23:25)
     
    Ve vyrovnaném utkání berou Piráti tři body, nutno říct že před skupinou o udržení velmi důležité. Chomutovští se totiž přiblížili Karlovým Varům na tři body. Olomouc se za dnešní výkon nemusí stydět, protože ukázala, že i v omlazené sestavě umí soupeře hodně potrápit.

    Střely na branku: 33:37.
    Střely na branku ve třetí třetině: 8:11.

    Nejlepší hráči zápasu:

    Vladimír Růžička (Chomutov) – Jan Káňa (Olomouc).
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Piráti se nacházeli pod tlakem a raději vůbec nic nevymýšleli. Ke konci zápasu je tu pro zakázané uvolnění ještě jedno přerušení.
     
    58:53
    Petr Strapáč nahodil puk od levého mantinelu, na tuto střelu kanadský brankář dobře viděl a schoval ji do lapačky. Domácí brankář nechtěl buly v obranné třetině, a tak rychle rozehrál.
     
    58:16
    Pokus od modré čáry schoval do výstroje Justin Peters. Poté se před domácí brankou strhla mela, ale vylučovat se rozhodně nebude.
    56:37 Miroslav HOLEC - 5:3
     
    56:37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Po vhazování se Olomouc dostala do vyložené šance. František Skladaný přihrál mezi kruhy, kde se nacházel osamocený MIROSLAV HOLEC. Jeho pokus byl tak přesný, že se od brankové konstrukce odrazil do branky. Asistence: František Skladaný.
     
    56:32
    Celá situace se opakuje i o pár vteřin později.
     
    56:16
    Chomutovští nyní vyhazují jen za cenu dalšího zakázaného uvolnění, bude se vhazovat po levé ruce kanadského gólmana.
     
    55:58
    Z pravé strany se před branku natlačil Petr Strapáč, jenž už se nacházel velmi blízko brankáři. Justin Peters celou situaci ustál a je hrdinou okamžiku.
    55:47 Ronald KNOT - 5:2
     
    55:47
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nejprve si Jakub Sklenář zadribloval s pukem před brankou a pak krosovou přihrávkou našel na modré čáře RONALDA KNOTA. Chomutovský bek zvedl hlavu a střelou do levé šibenice využívá další početní výhodu. Asistence: Jakub Sklenář a Jan Stránský.
     
    55:03
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Škůrek – 2 min., hákování).
     
    53:47
    Jenže ani domácí hráči nic nevymysleli a míří po nahození na střídačku.
     
    53:10
    Nahození domácího celku vyrazil Branislav Konrád k zadnímu mantinelu. Poté Mora hru posunula do středního pásma a bude se znovu bránit.
     
    52:08
    Do pravého kruhu si najel Tobiáš Handl, jenž mířil mezi ruku a tělo brankáře. Justin Peters mezeru rychle utěsnil a skvělým zákrokem drží Piráty ve dvoubrankovém vedení.
    51:33 Ronald KNOT - 4:2
     
    51:33
    Piráti právě vstřelili branku!
    Cink a gól! Vladimír Růžička v přesilové hře přihrál po modré čáře na RONALDA KNOTA. Zakončení chomutovského beka zamířilo do brankové konstrukce a od ní za brankovou čáru. Asistence: Vladimír Růžička a Jan Stránský.
     
    50:29
    Olomouc v oslabení zahrozila! Přečíslení zakončil z pravého kruhu Vilém Burian, jenž trefil rameno Justina Peterse. Autor poslední střely dojel puk a předal ho mezi kruhy, kde se nacházel Petr Strapáč, jenž zamířil opět do gólmana.
     
    50:09
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Švrček – 2 min., podrážení).
     
    49:33
    Brett Flemming zachytil puk a předal jej na Pavla Klhůfka, který si stál černou gumu kolem obránce a pak přihrával před branku, kde nebyl nikdo v bílém.
     
    49:18
    Další akce Mory je zastavená, hra se pro ofsajd vrátí znovu do středního pásma.
     
    49:10
    Hostující celek se opět hnal do útočné akce, hru zastavil ofsajd, jenž byl posouzen jako úmyslný.
     
    48:52
    Nejprve Mora vyhodila na zakázané uvolnění a po následném vhazování vystřelil z mezikruží Jan Stránský. Jeho pokus ale zamířil jen do bránícího hráče.
     
    48:44
    Dva Olomoučtí si nyní vybrali atak na Radka Dudu, který se z ledové plochy zvedá jen za spolupráce spoluhráčů. ROCKNET ARÉNA si žádá vyloučení, ale rozhodčí jsou jiného názoru.
     
    48:05
    Na konci hry v oslabení vysunul Ronald Knot do samostatného úniku Lukáše Vantucha. Urostlý útočník zkusil kličku do bekhendu, ovšem beton brankáře nepřehodil.
     
    47:46
    Další útok Olomouce zastavují domácí, kteří okamžitě po zisku černé gumy znovu vyhazují.
     
    47:00
    Z pravého kruhu výborně vystřelil Bruno Mráz, jehož pokus vyrazil kanadský gólman. Následná střela z druhé strany už zamířila nad branku Chomutova, který se pak osvobodil vyhozením.
     
    46:09
    Po vyhraném vhazování vypálil od modré čáry David Škůrek, jeho bomba se ale do prostoru tří tyčí nevešla. Poté se domácím podařilo vyhodit.
     
    46:06
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vladimír Růžička – 2 min., podrážení).
     
    45:48
    Za hostující brankou si prodrážením pomohl Vladimír Růžička, Olomouc má ponechanou výhodu.
     
    45:12
    Lukáš Vantuch pracoval na modré čáře, ale ještě nevyjel z útočného pásma, zatímco puk ano. Je z toho jen další ofsajd domácího celku.
     
    44:54
    Po rotaci u levého mantinelu si do levého kruhu najel Ronald Knot. Ovšem jeho pokus zamířil jen do hrudi olomouckého maskovaného muže.
     
    44:38
    Po vyhraném vhazování vyslal bombu od modré čáry Bohumil Jank, který trefil hokejku prvního bránícího hráče. Poté černá guma zamířila do ochranné sítě.
     
    44:34
    Nahození ze středního pásma schoval do lapačky hostující brankář, následuje vhazování po jeho pravé ruce.
     
    43:47
    Od modré čáry přihrával před branku Ronald Knot, puk se odrazil před Adama Rašku. Ten ale u tyče našel připraveného Branislava Konráda.
     
    42:50
    Vyhrané vhazování mířilo na modrou čáru, kde se pozdě zorientoval Brett Flemming. Chomutovskému celku tak černá guma utekla do středního pásma.
     
    42:48
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Michal Matiaško – 2 min., vysoká hůl).
     
    Dnešní utkání sleduje 3 142 diváků.
     
    41:58
    Lukáš Vantuch na dvakrát hledal u levé tyče osamoceného Radka Dudu. Ovšem chomutovský matador letící kotouč v dobré pozici netrefil.
     
    41:13
    Jakub Sklenář a Lukáš Kovář si prohodili pozice. Domácí útočník se ocitl na modré čáře, odkud puk nahodil před branku. Ovšem Kovář černou gumu tečí poslal jen do ochranné sítě.
     
    40:55
    Hned v první minutě poslední dvacetiminutovky se Olomouci nepovedla rozehrávka, která skončila na zakázaném uvolnění. Bude se vhazovat po levé ruce slovenského gólmana.
     
    40:15
    Od levého mantinelu před branku přihrával Bruno Mráz, jenž našel pouze beton domácího maskovaného muže. Poté Chomutov hru otočil do středního pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zahájení hry se trochu opozdí, jelikož Justin Peters má problém s rukou. Prst mu tejpuje sám Aleš Stezka.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:42.
     
    Do druhé třetiny chomutovský lodivod přeházel formace. Piráti zlepšili pohyb a najednou jsou to oni, kdo více tvoří hru. O vyrovnání se přesným zásahem postaral Bohumil Jank. poté si ještě slovo vzala nově sestavená dvojice Pavel Klhůfek a Vladimír Růžička, která týmu ze severu Čech vypracovala dvoubrankový náskok. Jenže na konci dvacetiminutovky se znovu připomněla také Mora a přesnou tyči ji do zápasu vrátil Michal Matiaško. Uvidíme, co nám celky předvedou v poslední třetině.

    Střely na branku: 25:26.
    Střely na branku ve druhé třetině: 15:15.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:05
    Velkou rychlost nabral Lukáš Blaha, jenž naznačil střelu, ale ještě branku obkroužil. Mladý obránce Chomutova poté chtěl přihrávat na hranici brankoviště, ale trefil nohu soupeře.
     
    38:23
    Miroslav Holec zavezl puk do útočného pásma, kde byl odzbroje. Hra se přesunula před druhou z branek, kde akci nedotáhli Vladimír Růžička a Pavel Klhůfek.
    37:06 Michal MATIAŠKO - 3:2
     
    37:06
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Juniorská spolupráce nasvědčuje tomu, že poslední dvacetiminutovka bude hodně zajímavá. Od modré čáry vystřelil Matúš Hlaváč, jehož pokus mezi kruhy tečoval MICHAL MATIAŠKO. Po jeho práci byl Justin Peters v brance Chomutova bezmocný. Asistence: Matúš Hlaváč.
     
    37:02
    Piráti se pokusili o dlouhou rozehrávku, která končí icingem.
    36:25 Vladimír RŮŽIČKA - 3:1
     
    36:25
    Piráti právě vstřelili branku!
    Individuální akce opět do zlaté helmy! VLADIMÍR RŮŽIČKA si v rychlosti položil Branislava Konráda a poté zasunul černou gumu po ledě do prázdné branky. Asistence: Pavel Klhůfek a Lukáš Kovář.
    34:45 Vladimír RŮŽIČKA - 2:1
     
    34:45
    Piráti právě vstřelili branku!
    To je branka, kterou Chomutov potřeboval! Pavel Klhůfek přihrál přesně mezi kruhy, kde se nacházel VLADIMÍR RŮŽIČKA, jenž po ledě prostřelil slovenského brankáře v kleci Mory. Asistence: Pavel Klhůfek a Lukáš Blaha.
     
    34:11
    Do útočného pásma vletěl Vojtěch Tomeček, který puk přenechal na Petra Strapáče. Jeho nebezpečný pokus vytěsnil domácí brankář a hra se rychle otáčí.
     
    33:39
    Další zakázané uvolnění Chomutova po nepřesné přihrávce Lukáše Kováře. Hra se tak znovu přesune před branku domácího celku.
     
    32:25
    Hostující hráči jeli do přečíslení a počkali na dojíždějícího Jana Káňu. Jeho pokus těsně nad ledem vyrazil domácí kanadský brankář.
     
    32:22
    Zpoza branky na hranici brankoviště si vybruslil Pavel Klhůfek, jenž na dvakrát nepřekonal hostujícího gólmana. Oba pokusy domácího útočníka letěli na branku po ledě, ale Branislav Konrád byl znovu připraven.
     
    31:48
    Po vhazování přišlo zakončení z levé strany, které zastavila až branková konstrukce. Černá guma pak zůstala ležet v brankovišti, kde se také otáčel Justin Peters. Ten puk viděl a odpálil ho do bezpečí.
     
    31:48
    Hra je přerušena, jelikož Olomouc dost možná vsítila branku. Celou situaci bude zkoumat videorozhodčí!
     
    31:31
    Od modré čáry po pěkné kličce vystřelil Lukáš Kovář, jehož zakončení Branislav Konrád vyrazil před sebe. V předbrankovém prostoru se nacházel Lukáš Vantuch, jenž opět trefil gólmana.
     
    31:03
    Zakázané uvolnění vrací hru před branku Chomutova. Bude se vhazovat po levé ruce domácího gólmana.
     
    30:24
    Na levém kruhu byl napřažený Adam Raška, který z jedné vypálil. Jeho pokus mířil do protipohybu gólmana, ale do prostoru tří tyčí se nevešel.
     
    29:46
    Vladimír Růžička v útočné třetině zkoušel další těžkou přihrávku, která byla zachycena. Olomouc se znovu osvobozuje a toto oslabení hraje opravdu výborně.
     
    29:20
    V oslabení a zároveň od levého mantinelu pálil Martin Vyrůbalík, jenže na jeho pokus byl připravený kanadský gólman.
     
    28:46
    Olomoučtí vyhráli vhazování a okamžitě posílají černou gumu přes všechny čáry. Chomutov musí začít od nuly.
     
    28:43
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Vojtěch Tomeček – 2 min., hákování).
     
    27:52
    Od modré čáry zakončoval Ronald Knot, jenž nejprve trefil bránícího hráče a poté přihrával na levý kruh, kde se nacházel Adam Raška. jenže jemu skákavá přihrávka přeskočila hůl.
     
    27:36
    Lukáš Kovář se snažil přihrát na útočnou modrou čáru, kde číhal bránící hráč. Ten ale vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění, hra se přesune před branku Mory.
     
    26:52
    Přihrávku přes celou šířku hrací plochy dostával Jakub Sklenář, jemuž kotouč utekl ve vyložené šanci. Pak se hra přesunula, a z pravého kruhu zakončoval Josef Podlaha, ale ani on neuspěl.
     
    26:19
    Chomutovští byli opět v pásmu, kde se snažil o přihrávku před branku Marek Tomica. Ovšem našel jen bránícího soupeře.
     
    26:05
    Nahození Olomouce končí v lapačce Justina Peterse, jenž hru uklidní a přeruší. Bude se vhazovat před kanadským brankářem, ale až po reklamní přestávce.
     
    25:33
    Marek Laš ze středního pásma našel na levé straně najetého Miroslava Holece. Jeho pokus z vrcholu kruhu vyrazil kanadský brankář betonem.
     
    25:02
    Další pokus z pravého kruhu zaznamenal Roman Chlouba, jehož zakončení bylo zablokované. Hostující gólman měl pak snadnou úlohu přerušit znovu hru.
     
    24:48
    Další pokus z levé strany Lukáš Kovář, jenž trefil hostujícího gólmana do ramene. Puk poté poskakoval v brankovišti, ale Branislav Konrád se zorientoval jako první a přerušil hru.
     
    24:06
    Od levého mantinelu vystřelil na první tyč Vilém Burian, ovšem domácí maskovaný muž byl pozorný a touš vyrazil k zadnímu mantinelu betonem.
     
    23:00
    Před branku se hnal Josef Podlaha, který vrazil do domácího brankáře. V brankovišti se pak strhla mela, do které se zapojil i Justin Peters, ale vylučovat se nebude.
    22:41 Bohumil JANK - 1:1
     
    22:41
    Piráti právě vstřelili branku!
    ROCKNET ARNÉNA bouří, protože je vyrovnáno! Brett Flemming si najel z pozice beka až do rohu, odkud krosem přihrál na levou stranu. V kruhu pro vhazování se nacházel BOHUMIL JANK, jehož pokus zamířil do protější šibenice Konrádovy branky. Asistence: Brett Flemming a Jan Stránský.
     
    22:00
    Chomutov do prostřední dvacetiminutovky vstoupil aktivně, ovšem na vyrovnávací branku dál čeká. Olomouc výborně bání předbrankový prostor.
     
    21:16
    Zadovkou před branku přihrával Adam Raška, jenž nenašel spoluhráče. Akce Chomutova dál trvala a z pravé strany vypálil Lukáš Blaha, jehož pokus byl vyražen k zadnímu mantinelu.
     
    20:14
    Po vyhraném vhazování protečoval hru do útočného pásma Marek Tomica. Do protiakce se pak vydal Petr Kolouch, jehož pokus byl přibržděn hokejkou soupeře. Kanadský brankář černou gumu poté schoval do lapačky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:49.
     
    V úvodní třetině byla Olomouc lepším celkem, i s omlazeným kádrem. Hostující celek byl více na kotouči a vypracoval si několik nadějných akcí. Jednu z nich proměnil Jan Káňa, jenž stanovil průběžné skóre zápasu. Pirátům chybí nápad v útočné třetině, a když už se k něčemu výraznému dostali, netrefili prostor branky. Pokud chtějí Chomutovští myslet na body, musejí v dalším průběhu výrazně přidat.

    Střely na branku: 10:11.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Úvodní dvacetiminutovka se už pouze dohrává a ani Olomouc spěchat nebude. Vilém Burian protečoval hru za branku Chomutova. Domácí se ještě vydali do útoku, ale opět nic nevymysleli.
     
    18:58
    Stanislav Dietz od modré čáry trefil prvního soupeře a poté mu ještě ujel Bruno Mráz. Hostující útočník mířil z mezikruží k levé tyči, ale branku netrefil.
     
    17:50
    Lukáš Kovář přihrával žabkou před branku, kde se nacházel Vladimír Růžička. Domácí elitní centr ale černou gumu v dobré pozici netrefil.
     
    17:43
    Další pokus Pirátů končí na slovenském brankáři. Jan Stránský od pravého mantinelu zamířil jen do připraveného Branislava Konráda, ten je zatím rozdílovým mužem.
     
    17:08
    Tentokrát Adam Raška zavezl puk do pásma, kde byl tísněn, a tak se dostal do ostrého úhlu. Jeho pokus mezi betony si Branislav Konrád pohlídal.
     
    16:25
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Tomáš Dujsík, jehož bomba proletěla jen vedle pravé tyče chomutovské klece. Poté se domácí hnali do útoku, ale opět nic nevymysleli.
     
    16:15
    Další pokus z mezikruží, tentokrát na druhé straně, vyslal Bruno Mráz. Jeho zakončení mířilo jen do hru domácího maskovaného muže.
     
    15:48
    Vladimír Růžička protečoval hru za branku soupeře a mířil sám mezi kruhy, kam mířila také přihrávka. Nejproduktivnější hráč Chomutova recept na slovenského gólmana nenašel.
     
    14:53
    Z mezikruží vystřelil Jan Stránský, jehož zakončení Branislav Konrád vyrazil před sebe, kde se nacházel Lukáš Vantuch. Domácí urostlý útočník přestřelil branku soupeře i s ležícím gólmanem.
     
    13:48
    Ze středního pásma až do toho útočného projel atakovaný Pavel Klhůfek. Jeho zakončení z ostrého úhlu zneškodnil pozorný brankář.
     
    12:57
    Z vrcholu pravého kruhu mířil velice dobře Ludvík Rutar, jehož pokus chytá nepřesvědčivým zákrokem kanadský brankář, jenž puk udržel ve výstroji.
     
    12:23
    V souboji jeden na jednoho vyzrál na obránce Tomáš Svoboda, který mířil pod horní tyč, ale kotouč letěl jen nad ní. Branislav Konrád máchl lapačkou jen do prázdna.
     
    11:34
    Od levého mantinelu se napřáhl Josef Podlaha, jehož zakončení mířilo jen vedle zadní tyče. Následně se Chomutov hnal do protiakce, ale za brankou nic nevymyslel.
    10:08 Jan KÁŇA - 0:1
     
    10:08
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc se jako první dočkala branky a nutno říct, že zaslouženě! Petr Kolouch z rohu viděl před brankou nikým nehlídaného JANA KÁŇU, jenž z jedné poslal kotouč do levé části branky. Asistence: Petr Kolouch a Bruno Mráz.
     
    09:49
    Hraje se trochu hluchá část zápasu, kdy ani jeden z týmů nemůže překonat střední pásmo.
     
    09:09
    Lukáš Kovář se pokoušel o dlouhou přihrávku, která byla nepřesná. Pro icing se hra přesune před branku domácího mužstva.
     
    08:38
    Na modré čáře dlouho otálel se střelou Lukáš Vantuch, jenž na dvakrát trefil před sebou stojícího bránícího hráče, akce Chomutova ale dál trvá.
     
    07:46
    Jakub Chrpa obral o kotouč soupeře a najel si za branku, odkud chtěl přihrávat kolem první tyče, což obránce přečetl. Následně Mora vyhodila za cenu zakázaného uvolnění.
     
    07:15
    Petr Strapáč projel po pravé straně do útočného pásma, odkud přihrál před branku, kde se nacházel Vilém Burian. Hostující útočníka pak zastavilo špatné zpracování.
     
    06:13
    Justin Peters dlouhou přihrávkou na útočné modré čáře našel Tomáš Svobodu, jenž kotouč přenechal nejproduktivnějšímu hráči Chomutova. Vladimír Růžička z kruhu střílel na zadní tyč, ale Branislav Konrád si připsal zákrok vyrážečkou.
     
    05:40
    Z pravého kruhu zakončoval ještě Tomáš Dujsík, jenž trefil bojující dvojici před brankou. Nyní už je jasné, že Olomouc první početní výhodu nevyužije.
     
    04:43
    Od modré čáry vystřelil David Škůrek, jehož pokus byl mezi kruhy tečován. Puk se poté zastavil o levou tyčku chomutovské branky, následně ho domácí odpálili k mantinelu.
     
    04:01
    Chomutovští získali kotouč, s nímž rychle zakombinovali a následně mohl vyhodit Lukáš Vantuch. Domácí celek rychle míří na střídačku a pouští do hry čerstvé hráče.
     
    03:35
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vladimír Růžička – 2 min., podrážení).
     
    03:25
    Další akce hostujícího celku rychle končí, jelikož se Vilém Burian dostal do ofsajdu. Hra se tak vrátí do středního pásma.
     
    03:10
    Po přihrávce rukou se hra znovu přerušuje, bude se vhazovat po levé ruce kanadské jedničky v brance Chomutova.
     
    02:34
    Brett Flemming projel do útočného pásma, kde byl opuštěný puk. Kanadský obránce pak našel před brankou osamoceného Pavla Klhůfka, jenž kličkou na brankáře soupeře nevyzrál.
     
    01:32
    Přihrávku mezi kruhy dostal osamocený Marek Laš, jenž vystřelil těsně nad ledem. Jeho pokus ale Justin Peters zlikvidoval, v úvodu je Olomouc lepším celkem.
     
    01:06
    Za brankou se ocitl František Skladaný, jenž zadovkou přihrával mezi kruhy. Z tohoto prostoru Piráti vyhazují na zakázané uvolnění, hra se vrátí před branku kanadského gólmana.
     
    00:32
    Brett Flemming zajel za červenou čáru, odkud kotouč nahodil za soupeřovu bránu. Oba celky využívají šance a posílají do hry druhé pětice.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Vladimír Růžička, který dává Chomutovu právo prvního útoku. Piráti se po nahození usadili za hostující brankou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před samotným zápasem dostane památeční dres Vladimír Růžička, který v Tipsport extralize proti Třinci odehrál šestisté utkání, které oslavil brankou.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, tentokrát už z chomutovské ROCKNET ARÉNY. Na ledové ploše pomalu končí rozbruslení, po kterém proběhne úprava kluziště a poté už všichni na tribunách a u monitorů budou očekávat úvodní vhazování. Startujeme v 18 hodin, dobře se bavte!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Peters (Stezka) – Flemming, Jank, Knot, L. Kovář, Blaha, Dietz, Valach – T. Svoboda, V. Růžička (A), Tomica (C) – Duda, Raška I, Sklenář – J. Havel, Chlouba, Chrpa – J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý.

    HC Olomouc: Konrád (Mokrý) – L. Rutar, Vyrůbalík, Dujsík, Švrček, Škůrek, Hlaváč, A. Rutar – Mráz, Kolouch, J. Káňa – V. Tomeček, Strapáč, Burian – Holec, Skladaný, Laš – Podlaha, Handl, Matiaško.

    Rozhodčí: Horák, Obadal – Ondráček, Ganger.
    Do sestavy Chomutova se vrací matador Radek Duda, šanci také dostanou Jakub Chrpa a Roman Chlouba
     
    Utkání, které v ROCKNET ARÉNĚ startuje v netradiční čas, má na programu úvodní vhazování až v 18 hodin. Pokud se nedostanete přímo na tribuny zimního stadionu v Chomutově, je pro vás připraven podrobný textový přenos, kterým vás provede Michal Luxa. Pojďme se společně znovu bavit hokejem.
     
    Vzájemné zápasy:

    Oba celky v letošní sezóně odehrály tři zápasy, v nichž byli úspěšnější Chomutovští, kteří úvodní vzájemné střetnutí ovládli. Také druhý duel hraný na severu Čech zvládl lépe soubor Vladimíra Růžičky, jenž zvítězil po samostatných nájezdech. Ovšem poslední utkání už patřilo Olomouci, která si připsala do tabulky tři body.

    Sezóna 2018/2019

    Olomouc – Chomutov 3:1
    Chomutov – Olomouc 4:3 po nájezdech
    Olomouc – Chomutov 2:3

    Sezóna 2017/2018

    Olomouc – Chomutov 5:3
    Chomutov – Olomouc 2:3 po prodloužení
    Olomouc – Chomutov 5:2
    Chomutov – Olomouc 4:2
     
    Piráti Chomutov

    Piráti v minulém týdnu odehráli důležité utkání proti Karlovým Varům, s nimiž bojují o zachování extraligové příslušnosti bez účasti v baráži. Ovšem tým Vladimíra Růžičky duel nezvládl a padl v prodloužení. Aktuální náskok Energie na Chomutov je šest bodů. jelikož Západočeši v minulém zápase zvítězili proti Pardubicím. Vraťme se ale k celku ze severu Čech, tomu patří se sedmačtyřiceti body třinácté příčka. Domácí celek v posledních čtyřech zápasech udělal pouhý bod, čímž si zkomplikoval cestu za záchranou bez baráže. Po posledním utkání se Bohumil Jank nechal slyšet, že postavení týmu v tabulce je špatné kvůli úvodu soutěže. Ovšem chomutovský obránce doufá v dotažení Karlových Varů v tabulce o umístění – play-out.

    Třinec – Chomutov 4:1
    Chomutov – Karlovy Vary 1:2 po prodloužení
    Zlín – Chomutov 2:1

    Nejproduktivnější hráči:

    Vladimír Růžička 36 bodů (14+22)
    Radek Duda 23 bodů (9+14)
    Tomáš Svoboda 20 bodů (8+12)
     
    HC Olomouc

    Tým, jenž byl před startem ligy podceňován, opět zvládl postup do vyřazovacích bojů. Vždyť při pohledu na tabulku najdeme Moru na šestém místě, když získala pětaosmdesát bodů. Je jasné, že toto bude výchozí pozice i do play-off, kde si Olomouc zahraje buď proti Plzni nebo Hradci Králové. Ovšem vraťme se zpátky do dlouhodobé části, kde tým z Hané už sedm duelů neprohrál. Hostující celek moc branek sice v tomto období nedával, ovšem mohl se spolehnout na kvalitní výkony brankářů. Když se podíváme na přímo postupující do vyřazovacích bojů, zjistíme, že Olomouc dostala nejvíce branek a zároveň jich nejméně vsítila. Ovšem individuální statistiky nahradila Mora týmovým duchem, jenž jí poslal takto daleko.

    Olomouc – Zlín 3:1
    Olomouc – Pardubice 3:2
    Olomouc – Mladá Boleslav 3:1

    Nejproduktivnější hráči:

    Zbyněk Irgl 30 bodů (22+8)
    Jan Knotek 30 bodů (13+17)
    Aleš Jergl 27 bodů (14+13)
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u posledního utkání základní části Tipsport extraligy. V našem duelu se utkají týmy, které mají odlišné starosti, Piráti Chomutov totiž na svém ledě přivítají HC Olomouc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 23. Jank (Flemming, J. Stránský), 35. V. Růžička (Klhůfek, Blaha), 37. V. Růžička (Klhůfek, L. Kovář), 52. Knot (V. Růžička, J. Stránský), 56. Knot (Sklenář, J. Stránský) – 11. J. Káňa (Kolouch, Mráz), 38. Matiaško (Hlaváč), 57. Holec (Skladaný)


    Piráti Chomutov: Peters (Stezka) – Flemming, Jank, Knot, L. Kovář, Blaha, Dietz, Valach – T. Svoboda, V. Růžička (A), Tomica (C) – Duda, Raška I, Sklenář – Klhůfek, Chlouba, Chrpa – J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý.
    HC Olomouc: Konrád (Mokrý) – L. Rutar, Vyrůbalík (C), Dujsík, Švrček, Škůrek, Hlaváč, A. Rutar – Mráz, Kolouch, J. Káňa – V. Tomeček, Strapáč, Burian (A) – Holec, Skladaný, Laš – Podlaha, Handl, Matiaško.

    Rozhodčí: Horák, Obadal – Ondráček, Ganger

    Diváci: 3 142
    thejrc.org