Juventus – Udinese 4:1 (kon.)
konec
Juventus FC
4:1 (2:0)
Udinese Calcio
Pátek 08.03.2019, 20:30 • Allianz Stadium (Turín) • Italská Serie A • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 7:9. (22:25:36)
     
    Tři nastavení minuty uplynuly a předehrávka sedmadvacátého kola je u konce. Juventus v domácí prostředí jednoznačně přehrál Udinese 4:1.

    Juventus byl i ve výrazně obměněné sestavě oproti normálu od samého začátku aktivnějším týmem. Již ve třinácté minutě byli domácí odměněni vedoucí brankou. Po zaváhání Ter Avesta získal míč na levé straně Sandro, který parádním pasem oslovil Keana a ten ve skluzu dopravil míč do sítě. Moise Kean přidal ještě do poločasu druhou branku. Tentokrát sám získal balon, poté prošel jednoduše do vápna a ukrytou střelou k přední tyči překonal Mussu podruhé.

    Po změně stran tempo lehce opadlo, ale branky padly hned tři. Po více než hodině hry byl v šestnáctce faulován Moise Kean a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Emre Can. O několik minut později přidal čtvrtý zásah po centru Spinazzoly Blaise Matuidi. Těsně před koncem se dočkali také hosté, když využil otevřené obrany Juventusu křížnou ránou ke vzdálenější tyči Kevin Lasagna.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí drží míč pod kontrolou daleko od vlastního pokutového území. Bernadeschi si chtěl kličkou vychutnat Fofanu, ale míč mu následně utekl za postranní čáru.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Po několika přihrávkách u středového kruhu se Udinese přesunulo k pravé postranní lajně. Se Sandrem se vrátil do obrany Spinazzola, který byl poté také faulován Zeegelaarem.
     
    89
    S dlouhým nákopem si v obraně poradil Troost-Ekong. Hosté se ale uchylují jen k dalekém obranným odkopům a k míči se tak velmi lehce dostávají hráči Juventusu.
     
    88
    Udinese dlouho drželo míč u středového kruhu, ale po lehkém zisku míči se dostali do útoku domácí. Dybala však prudkou přihrávkou od Bernadeschiho nenašel.
    86. Kevin LASAGNA - 4:1
     
    86
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Také Udinese se v závěru zápasu prosazuje! Po vynikajícím přenesení hry se dostal k balonu na útočné polovině KEVIN LASAGNA, po perfektním zpracování si připravil míč na pravou nohu a střelou ke vzdálenější tyči překonal Szczesného.
     
    85
    Na levé straně se zbavil soupeře Bernadeschi, ale poté přihrávka na Sandra už neprošla. Skvěle se vrátil do obrany Sebastien De Maio.
     
    84
    Domácí tým s postupem utkání lehce polevuje v koncentraci. Bentancur si sice ještě narazil s Bernadeschim, ale to už bylo z akce domácích všechno.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. O třech bodech je dávno rozhodnuto.
     
    81
    Udinese ještě pokračuje v útočné snaze. Po přihrávce Pussetta do pokutového území mohl pálit z prvního doteku De Paul, ale do cesty se mu postavil Bonucci.
     
    82
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Moise Kean, přichází Hans Nicolussi Caviglia.
     
    80
    Ve střední vzdálenosti vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře Paulo Dybala. Po lehkém odskoku si ale Musso pohlídal situaci.
     
    79
    Dlouhou přihrávku do pokutového území téměř z poloviny trávníku už Bernadeschi nedokázal zastavit na hrací ploše. Navíc skvěle vyběhl proti útočníkovi Juan Musso.
     
    78
    Po několika nepřesnostech na obou stranách se k míči dostal hostující Kevin Lasagna. Domácí se ale rychle stáhli do obrany a nepustili soupeře až do pokutového území.

    Vít Schück

    Branky: 13. Kean (Sandro), 41. Kean, 68. Can (pen.), 72. Matuidi (Spinazzola) – 86. Lasagna (de Paul)

    Karty:   30. Stryger Larsen (UDI), 52. Pussetto (UDI), 55. Opoku (UDI)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 7:9.
    Juventus FC: Szczęsny – Cáceres, Rugani, Barzagli (27. Bonucci), Spinazzola – Bentancur, Can, Matuidi (73. Dybala) – Bernardeschi, Kean (82. Caviglia), Sandro.
    Náhradníci: Perin, Pinsoglio – Dybala, Chiellini, Bonucci, De Sciglio, Mandžukić, Ronaldo, Caviglia, Kastanos, Mavididi.

    Udinese Calcio: Musso – De Maio, Troost-Ekong, Nuytinck (28. Opoku) – ter Avest (64. Sandro), Stryger Larsen, Fofana, Wilmot (46. Lasagna), Zeegelaar – de Paul, Pussetto.
    Náhradníci: Perisan, Nícolas – Ingelsson, Micin, Opoku, Lasagna, Okaka, Sandro, Bočić.

    Rozhodčí: Chiffi – Vivenzi, Liberti
    thejrc.org