Alavés – Eibar 1:1 (kon.) | Atlético – Leganés 1:0 (kon.) | Barcelona – Rayo Vallecano 3:1 (kon.)
Getafe – Huesca 2:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
1:0 (0:0)
CD Leganés
Sobota 09.03.2019, 16:15 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:7. (18:09:46)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas sedmadvacátého kola končí. Atlético Madrid v domácím prostředí přehrálo Leganés 1:0.

    Bez gólů, bez šancí, bez většího nasazení. V prvním poločase se Atlético ani Leganés příliš nepředvedlo. Jediným světlejším okamžikem první půle bylo Griezmannovo rychlé zakončení po souhře s Parteym, míč však skončil od domácího kapitána vysoko nad brankou Andrije Lunina.

    Po změně stran přece jen Atlético na okamžik zvýšilo nasazení. Kalinić byl faulován v pokutovém území. Nařízenou penaltu sice střídající Saúl Ňiguez neproměnil, ale po zákroku Lunina se dostal jako první k balonu a poté už míč do sítě dopravil. Leganés se ještě v závěru druhé půle snažilo o vyrovnání, ale další gól již nepadl.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Leganés i v nastaveném čase myslí na srovnání stavu. Kravec posílal míč na hranici vápna, kde ale neuspěl v souboji s Giménezem Carrillo.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Střelec zatím jediné dnešní branky Saúl Ňiguez pronikl s míčem do pokutového území, ale střela pravačkou neprošla přes bránícího Reyese až k Luninovi.
     
    89
    Na Lemarovu nahrávku si naběhl na pravé straně Ángel Correa. Arias ještě po ztrátě napadal rozehrávku soupeře, ale právě od domácího obránce se míč odrazil do zámezí.
     
    88
    Guido Carrillo vybojoval na Ariasovi rohový kop. Prudký centr od rohového praporku ale zpracoval nejvýše ze všech Jan Oblak. Nasjrí neměl šanci hlavičkovat.
     
    87
    Po dlouhém autu Diega Reyese se k míči dostal pouze Partey. Také domácí se ale uchylují k dalekém odkopům na polovinu soupeře.
     
    86
    Vasilij Kravec opět posílal míč nebezpečně do pokutového území a nyní už musel více k branky také Jan Oblak. Po nedůrazném vyboxování zůstávají u míče hráči Leganés.
     
    85
    Hostující celek pokračuje v náporu. Kravec si pomohl přihrávkou na Vesgu, ale následně už šel pas do pokutového území jen k nohám Saviće.
     
    84
    Juanfran zaváhal při rozehrávce a hned musel zaskočit na hranici vápna Stefan Savić proti útočícímu Carrillovi. Hosté nakonec nebudou mít ani rohový kop.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce zápasu. Atlético i nadále drží nejmenší možné vedení o jednu branku.
     
    82
    Leganés dlouho drželo míč pod kontrolou v blízkosti středového kruhu. Hráči Atlética se nesnažili příliš napadat, ale před Oblaka se hosté nedostali.
     
    81
    Ani Correova přihrávka skrz hostující obranu nebyla z nejpřesnějších. Omeruo se ale uchýlil jen k dalekému odkopu na polovinu soupeře.
     
    80
    Lemar si narazil s Parteym, následně fauloval u postranní lajny Kravec a domácí tak mohli zůstat daleko od Oblaka na útočné polovině trávníku.
     
    79
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Allan Nyom, přichází José Arnaiz.
     
    78
    Atlético se více a více zatahuje do obrany. Leganés má více prostoru k útočení, ale až do pokutového území se hosté nemohou přes zhuštěný střed probojovat.
     
    76
    Kravec neprošel kolem Saúla. Hosté ale ještě zůstali na útočné polovině a nakonec pálil Allan Nyom. Oblak byl ale u své tyče včas a snadno míč sebral do rukavic.

    Vít Schück

    Branky: 52. Saúl Ñíguez

    Karty:   16. J. Giménez (ATM), 54. Lemar (ATM) – 17. Braithwaite (LGS), 64. R. Pérez (LGS)

    Neproměněná penalta: 52. Saúl Ñíguez (ATM), brankář Lunin zneškodnil


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:7.
    Atlético Madrid: Oblak – Arias, J. Giménez, Savić, Solano (46. Saúl Ñíguez) – Á. Correa, Rodri, Partey, Vitolo – N. Kalinić (74. Juanfran), Griezmann (C) (46. Lemar).
    Náhradníci: Adán – Juanfran, Saúl Ñíguez, Lemar, Muñoz Benavides, Morata, Rodríguez.

    CD Leganés: Lunin – D. Reyes, Omeruo, Tarín – Nyom (79. Arnaiz), Eraso (71. El Zhar), R. Pérez, Vesga, V. Kravec – Braithwaite (72. Carrillo), Nasjrí.
    Náhradníci: Prieto – Juanfran, Gumbau, Carrillo, El Zhar, Arnaiz, Santos.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco
    ocianews.com