Jarná klasika: Miláno - San Remo 2019 Víťaz: Julian Alaphilippe (Deceuninck–Quick-Step) (kon.)
konec
Jarná klasika: Miláno - San Remo 2019

Víťaz: Julian Alaphilippe (Deceuninck–Quick-Step)

sk Sobota 23.03.2019, 15:00 • San Remo, Taliansko • Cyklistika
     
    Víťazom monumentálnej cyklistickej klasiky Miláno – Sam Remo 2019 sa stáva francúzsky pretekár Julian Alaphilippe. Vynikajúco to bol rozohrané Peter Sagan, ale záver mu nevyšiel a napokon finišoval až na štvrtom mieste. Škoda, že nemal pri sebe ešte Daniela Ossa, ktorý sa takmer dostal do záverečnej skupiny, ktorá bojovala o víťazstvo. Každopádne, pre Slováka je to siedme umiestnenie v TOP 10, čo je úctyhodná bilancia. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. (17:01:33)
     
    Konečné výsledky Miláno – San Remo 2019:

    1. Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step) 6:40:14
    2. Oliver Naesen (AG2R La Mondiale)
    3. Michal Kwiatkowski (Team Sky)
    4. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe)
    5. Matej Mohorič (Bahrain Merida)
    6. Wout van Aert (Jumbo – Visma)
    7. Alejandro Valverde (Movistar)
    8. Vincenzo Nibali (Bahrain Merida)
    9. Simon Clarke (EF Education First)
    10. Matteo Trentin (Mitchelton – Scott)
    Víťazom dnešných pretekov je Julian Alaphilippe.

     
    CIEĽ
    Víťazom pretekov Miláno – San Remo sa stáva JULIAN ALAPHILIPPE! Francúzsky cyklista je jednoznačne najlepším mužom prebiehajúcej sezóny a pripisuje si ďalšie víťazstvo. Peter Sagan špurt nezvládol, dlho bol na prvej figúre, ale nechcel začať. Následne trošku zaspal pri nástupe víťazného Francúza, bol zavretý a napokon končí na štvrtom mieste.
     
    1 km
    Posledný kilometer! Náskok Mattea Trentina je minulosťou, vpredu je početná skupina a rozhodovať bude zrejme špurt. V ňom by nemal chýbať ani Peter Sagan, tak držme palce, aby mu to konečne vyšlo.
     
    2 km
    Vedúca skupina sa rozrástla. Peter Sagan má pri sebe Daniela Ossa, čo je skvelé. Matteo Trentin sa snaží nastúpiť sám, ale jeho náskok nie je nejaký výrazný.
     
    3 km
    Tri kilometre zostávajú do cieľa úvodnej monumentálnej klasiky sezóny. Michal Kwiatkowski trošku spolupracuje s Petrom Saganom, no ostatní pretekári sa viac-menej vezú. Slovenský cyklista je však dostatočne skúsený, aby sa neunavil zbytočne skoro.
    Vedúca skupina aj s našim Petrom Saganom.

     
    5 km
    Vytvorila sa sedemčlenná skupina, ktorá má malý náskok pred hlavným polom. Tom Dumoulin to nestihol, ale podobne ako na majstrovstvách sveta sa snaží dostať späť. S Petrom Saganom je vpredu aj Michal Kwiatkowski či Matteo Trentin.
     
    6 km
    Máme tu prvé útoky. Niečo vyše šesť kilometrov pred páskou to skúša jeden z pretekárov tímu EF Education First, nasleduje ho Julian Alaphilppe, ale nezaostáva ani Peter Sagan. Skvelé!
     
    7 km
    Deceuninck – Quick-Step to má vo svojich rukách. Očakávame nástupy vynikajúcich klasikárov, ale zatiaľ sa tomu tak nedeje. Jazdci v modrom idú veľmi rýchlo, Peter Sagan sa drží v dobrej pozícii. Naopak, na chvoste skupiny sú Elia Viviani a Dylan Groenewegen.
     
    8 km
    Český pretekár Zdeněk Štybar sa dostáva na prvé miesto a pripravuje pozíciu pre Juliana Alaphilippa. Peter Sagan nechýba vpredu, podobne ako ďalší favoriti, vrátane úradujúceho majstra sveta Alejandra Valverdeho. Zrejme tu ale nie je Elia Viviani.
     
    9 km
    Dostávame sa do záverečných desiatich kilometrov. Napätie stúpa a výrazne sa blížime k stúpaniu Poggio. Pred rokom tu úspešne zaútočil Vincenzo Nibali, nadviaže niekto sa výkon Žraloka z Mesiny?
     
    11 km
    Niccolò Bonifazio sympaticky zaútočil. ale napokon nevydržal vpredu ani do začiatku stúpania Poggio. Dopredu sa dostávajú jazdci tímu CCC a takisto pochválime aj borcov tímu Jumbo – Visma, ktorým sa zrejme podarilo dostať späť Dylana Groenewegena.
     
    13 km
    Máme za sebou ďalšie tri kilometre a náskok vedúceho Taliana naďalej stúpa. Niccolò Bonifazio ide na maximum – nemá čo stratiť. Naopak, v pelotóne vidíme všetkých favoritov, vrátane Petra Sagana.
     
    16 km
    V pelotóne sa teraz taktizuje, akoby sa popredné tímy dohadovali o tom, kto začne stíhať domáceho cyklistu. Jeho náskok narástol na hranicu pätnástich sekúnd. Škoda, že Niccolò Bonifazio nemá pri sebe ešte niekoho, kto by mu mohol vystriedať.
    Takto rezal zákruty v zjazde Niccolò Bonifazio.

     
    18 km
    Domáci taliansky pretekár Niccolò Bonifazio, v službách tímu Direct Energie, predvádza v zjazde fantastický výkon. Vypracoval si približne 10-sekundový náskok a vyzerá to tak, že dokonale pozná terén. Do cieľa je však ešte ďaleko.
     
    20 km
    Dvadsať kilometrov zostáva do cieľa a vyzerá to tak, že nemôžeme rátať s dvojicou kvalitných šprintérov – na chvoste pelotónu sú Dylan Groenewegen a Nacer Bouhanni. Zrejme už nemajú dostatok síl.
     
    21 km
    Máme za sebou ďalšie dva kilometre a teda celé stúpanie Cipressa. Stefan Küng sa posunul dopredu a vytvára komfortnú pozíciu pre Arnauda Démara. Okrem toho sme videli Petra Sagana ako si zobral bidón a posunul sa na čelo hlavnej skupiny.

    Miroslav Kováčik

    Konečné výsledky Miláno - San Remo 2019:
    1. Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) 6:40:14
    2. Oliver Naesen (AG2R La Mondiale)
    3. Michal Kwiatkowski (Team Sky)
    4. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe)
    5. Matej Mohorič (Bahrain Merida)
    6. Wout van Aert (Jumbo - Visma)
    7. Alejandro Valverde (Movistar)
    8. Vincenzo Nibali (Bahrain Merida)
    9. Simon Clarke (EF Education First)
    10. Matteo Trentin (Mitchelton - Scott)
    bahis siteleri