Česko – Austrálie 5:1 (kon.)
konec
Česko
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Austrálie
Čtvrtek 28.03.2019, 15:30 • Home Credit Arena, Liberec • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    To už je ode mne z Home Credit Areny vše, mějte se fajn! (17:05:40)
     
    České hokejisty do 18 let zvládly i druhý zápas proti australskému A-týmu, tentokrát jej přehrály poměrem 5:1. Naše protinožky ukázaly, že jim hokej není cizí a blýskly se několika dobrými akcemi. Z domácích hráček se v dnešním mači nejvíce bodově dařilo Lucii Gruntové, která zaznamenala bilanci 1+2.
     
    Střely na branku – 47:16.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Kristelle Vanderwolfová se dostala přes střední pásmo. Poté nahodila touš vpřed, nicméně české obránkyně už žádné nebezpečí nepřipustí.
     
    59:00
    Rozbíhá se poslední minuta dnešního utkání. České hráčky si užívají puk na svých hokejkách a v klidu si vychutnávají závěr duelu.
     
    58:17
    Sara Sammonsová poslala kotouč mezi kruhy, tam ho na branku nasměrovala Stephenie Cochranová, proti níž stihla Alexandra Hřívová reflexivně ubránit svou tvrz!
     
    57:36
    Anna Jiřina Pavlasová se po pravém křídle protáhla až na úroveň brankové čáry, načež puk nahrnula do připravených betonů Coonanové.
     
    56:52
    Adéla Hanzlíková vystřelila z vrcholku pravého kruhu a před Coonanovou to žilo. Byla to právě brankářka hostí, která si našla puk a schovala jej.
     
    56:27
    Austrálii se takřka po celou dobu nedá upřít snaha. Také to vypadá, že si dnes žádný velký debakl z ledové plochy neodnese.
     
    55:34
    Tereza Mazancová krásnou přihrávkou od pravého mantinelu vybízela Čajanovou, ta k české smůle tečovala pouze nad úroveň břevna.
     
    54:50
    Po dalším zásahu hostující gólmanky se puku zmocnila Sasha-Marie Irvinová a napálila jej daleko mimo nebezpečná místa.
     
    54:15
    Adéla Hanzlíková i se zablokovanou holí hrnula touš do brankoviště. Z bojové situace vyšla nejlépe pozorná Michelle Coonanová.
     
    53:43
    Vyloučení v týmu Austrálie (Clarková-Crumtonová – 2 min., hákování).
     
    53:24
    Český tým má ponechanou výhodu a operuje s pukem za brankou. Soupeřky už jsou pod docela silným tlakem.
     
    52:56
    Michelle Coonanová si dobře našla pohotovou střelu Lucie Kučerové zpoza kruhů a schovala ji v rukavici. Hra je znovu přerušena.
     
    51:53
    Australanky již hrají v plném počtu, proto je jejich vyhození správně posouzeno jakožto zakázané uvolnění. Hra se tak vrací před Coonanovou.
     
    50:56
    Horáková to ze stejného místa zkoušela znovu, tentokrát minula pro změnu bližší tyčku. Bylo to každopádně těsné!
     
    50:36
    Kysou přesilovku Česka mohla trošku ozvláštnit Tereza Horáková, jejíž pokus z pravého kruhu prolétl kolem vzdálenější tyče.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 3. Škorpíková (Mazancová, Čajanová), 6. Habartová (Gruntová), 22. Gruntová, 24. Čajanová (Mazancová), 47. Bartáková (Gruntová) – 29. Clarková-Crumtonová (Sammonsová, Vanderwolfová)


    Česko: Hřívová (Hromádková) – Habartová, Machková, Kučerová, Hanzlíková, Suchánková, Horáková, Plosová, Chladová – Pavlasová, Mazancová, Bartáková, Škorpíková, Kalová, Horáková, Hrubanová, Svatošová, Hlavatá, Gruntová, Čajanová.
    Austrálie: Coonanová (Atkinsová) – Harveyová, Irvinová, McFaddenová, Apariciová, Lecrenová, Walkerová, Mathesonová – Robertsová, Kilwniková, Sammonsová, Tarasenková, Moorová, Vanderwolfová, Calabriová, Cochranová, Godfreyová, Pullinová, Clarková-Crumptonová, Cromptonová.

    Rozhodčí: Malá – Hájková, Svobodová.
    thejrc.org