Girona – Ath. Bilbao 1:2 (kon.)
konec
Girona FC
1:2 (1:0)
Athletic Bilbao
Pátek 29.03.2019, 21:00Španělská LaLiga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    GIRONA FC

    Girona si drží kvalitní umístění ve středu tabulky. Nyní okupuje dvanácté místo s 34 body. 10 kol do konce. To dává Gironě ještě naději na evropské pohárové soutěže, ale taky ještě není 100 procentně zachráněna. Důležité body může získat právě dnes proti Athletic Clubu, který je v tabulce před ní. V posledních 5 zápasech získala Girona hezkých 10 bodů za 3 výhry a jednu remízku.

    Forma: V – P – V – R – V

    Poslední zápasy:
    Leganes – Girona 0:2
    Girona – Valencia 2:3
    Vallecano – Girona 0:2
     
    Athletic club Bilbao

    I Bilbao si drží na své poměry docela dobré umístění. Deváté místo s třiceti sedmi body, ztráta na evropské poháry 6 bodů. Nesmíme ale zapomínat, že ani Bilbao ještě nemá jistotu neobsazení sestupových pozic, i když je to krajně nepravděpodobné. Stejně jako Girona si Athletic club vybojoval 10 bodů z posledních 5 zápasů se stejnou bilancí. Za zmínku stojí vítězství 2:0 s Atleticem Madrid.

    Forma: V – R – P – V – V

    Poslední zápasy:
    Atletico Bilbao – Atletico Madrid 2:0!
    Atletico Bilbao – Espanyol 1:0
    Valencia – Atletico Bilbao 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    Girona FC: Iraizoz – Ramalho, Juanpe, Alcalá, Carnero García – B. García, Pons, Muniesa, Granell – Portugués, Stuani.
    Náhradníci: J. A. Suárez – Doumbia, Espinosa, V. Fernández, Aleix Garcia, Planas, Roberts.

    Athletic Bilbao: Herrerín – Capa, Núñez, I. Martínez, Berchiche – Dani García, Beñat – de Marcos, Raúl García, I. Córdoba – I. Williams.
    Náhradníci: Simón – Balenziaga, I. Gómez, Kodro, Muniain, San José, Susaeta..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Bilbao dnes nastoupilo v modrých barvách, což není jejich úplně klasická barva. Hosté také provedli úvodní výkop.
     
    3
    Domácí se k míči dostávají až ve třetí minutě, už si ale naběhli do hezké šance, což se Bilbau za první 2 minuty vůbec nepovedlo.
     
    4
    Girona se nyní zatáhla a chvíli jen přihrávala vzadu hřiště. Poté se hráči rychle vydali dopředu, ale vytěžili jen autové vhazování.
     
    5
    Následně ve vápně hostů vznikly rozsáhlé zmatky. K volnému míč se ale tak rychle nikdo z domácích nedostal a poté už Capa odklidil míč pryč.
     
    6
    Ramalho nabíhal po pravém křídle, snažil se potom míč nacentrovat na levé křídlo, ale to se mu nepovedlo. Respektive míč odcentroval, ale jen k hlavičkujícímu hráči hostů.
     
    7
    Odražený míč ve vápně domácích odhlavičkovala obrana. Hosté ale stále otravují a presují. Domácí tak pod nátlakem odkopli míč do autu.
     
    8
    Míč se sice nyní přenesl na druhou stranu hřiště, ale tam si ho Muniesa a Alcala jen přihrávají a čekají, až je někdo bude napadat.
     
    9
    Bilbao chtělo začít další šanci autovým vhazováním, ale jediný volný hráč byl skoro až u půlky a i ten byl následně dobře napadán domácím hráčem, takže se hosté vyhnali ke své brance.
     
    10
    Při snažení se o průnik přes řadu záložníků byl hostující hráč faulován a po následném rozehrání přišel další faul domácích. Nyní se rozehrává přímý kop.
     
    11
    Jenže Athletic Club zahrál "přímák" přímo do prvního obránce, stojícího nejblíž. Ten míč odrazil až za půlku hřiště a následně se míč dostal k hostujícímu brankáři.
     
    12
    Po rychlém brejku domácích jeden z hráčů centroval do středu vápna. Tam se nacházel Stuani, kterému míč už už letěl přímo na volej, ale obránce před ním míč tečoval a Stuani jen promáchnul.
     
    14
    Nyní už to vypadalo na hezkou šanci na druhé straně, ale zadovka de Marcose nenašla absolutně nikoho, kromě domácího hráče. Ten ale míč ztratil a hraje opět Athletic Club.
     
    15
    Do velké šance se dostávalo Bilbao, ale šanci zastavily hned 2 věci. Jednak se míč odrazil od kamery v autu zpět do hřiště a následující přihrávka směřovala do ofsajdu.
     
    16
    Ale Bilbao se stále drží u vápna, kde si hráči sice ještě nenašli dobrou pozici na střelu, ale jejich protivníci zase cestu, jak míč odebrat.
     
    17
    Rohový kop hostů byl zahrán do chumlu hráčů ve vápně, odtamtud se odrazil a vyslal do šance domácí hráče. Ti se nakonec dostali až do vápna, kde byli ale obráni o míč.
     
    18
    Muniesu fauloval Beňat a Girona si může rozehrát míč. Rozehrává se však až na půlce, takže na přímé ohrožení branky to určitě nebude.
     
    19
    Domácí se snažili centrovat, ale jejich šance zmařili precizní domácí obránce. 2 odražené míče ale získala Girona, ani jeden ale nevyužila na vytvoření větší šance.
     
    21
    Rozehraný rohový kop sice domácí hlavičkovali, a dokonce na branku, bylo to však přímo do náruče brankáře hostů Iraizoze.
     
    22
    Na druhé straně jsme viděli hezkou šanci, když hosté první nasadili domácímu hráči jesličky, a poté se přihrávka dostala až k dalšímu hráči před brankou, který netradičně zakončoval zadní nohou. Míč ale pokryl Iraizoz.
     
    23
    Girona měla nyní šanci zahrozit z rohového kopu. Míč se dostal ke Stuanimu, a ten ho sklepl na branku. Těsně před brankou míč ale jeden z hráčů odkopl.
     
    24
    Ihned poté nastala docela hraniční situace. Garcia fauloval ve vápně svého protihráče a dle mého se měla pískat penalta. Stejného názoru byli i experti. Rozhodčí však nechal hru plynout dále.
     
    25
    Beňat rozehrál přímý kop a nacentroval do vápna. Tam ale nikdo z jeho spoluhráčů míč nezachytil a těsně před čarou si ho našli domácí.
     
    26
    Šanci Girony zastavili obránci, kteří následně ještě poslali míč zpět na svého gólmana Irazoze.
     
    27
    Bilbao nyní kombinovalo před šestnáctkou a následně byl faulován Raul García. Nepískalo se však.
     
    28
    O svou šanci po delší době se domácí připravili zbytečným faulem Pereponse. Míč si převzal Athletic Club a okamžitě přešel do útoku.
     
    29
    V útočné polovině získal také rohový kop, který byl rozehrán nakrátko. Hned poté ale přišel centr, který však nic neřešil. Odebrali si totiž míč domácí.
     
    30
    Při následné útočné akci Girony jsme byli svědky faulu, který zastavil nabíhajícího hráče. Rozhodčí ho ale neodpískal a u křičících fanoušků si asi pochvalu nevysloužil.
     
    31
    Bilbao sehrálo kombinaci krátkých přihrávek, které trošku začaly připomínat Barcelonskou TIKI-TAKU, jenže následně se hráči zastavili a nepochopitelně si přihrávali zpět ke své brance. Asi to dál nešlo.
     
    32
    Martinez nacentroval od půlky na pravé křídlo, kde útočník sklepl na de Marcose. Ten ale vyslal spíš centr než střelu a Iraizoz s tím neměl starosti.
     
    34
    Série hlaviček Gironských hráčů neměla nakonec úspěch, když ta poslední šla do autu. Girona se ale za pár chvil opět dostala k míči.
     
    35
    Hra nyní ukazuje boje o míč u půlící čáry. Po tom co ho Athletic Club získá ho následně zase ztratí a podobně. Stejně tak Girona.
     
    36
    Velkou šanci měl Portu, který si naběhl na centr a skočil si pro míč. Proměnit ale nedokázal. Girona ale začíná tlačit.
     
    37
    Girona právě vstřelila branku!
    Autorem branky je CRISTHIAN STUANI. Po autu si na dalekonosný centr naběhl Stuani a krásně proměnil hlavou.
    37. Cristhian STUANI - 1:0
     
    39
    Capa nakopl hráče Girony do kotníku a zasloužil si svoji druhou žlutou kartu v této sezóně.
    39. Capa - žlutá karta
     
    40
    Nyní přišel faul na druhou stranu. Danimu Garcíovi přišlápli špičku, ale faul na žlutou kartu jako v předchozím případě to nebyl.
     
    41
    Girona nyní hraje docela vzadu. Čeká na nějaký brejk, ze kterého se stane slušná šance jako předtím ta, kterou měl Portu.
     
    42
    Ze strany Bilbaa nyní přišla střela (pokud se tomu dá takhle říci), která byla opravdu pomalá a brankář Iraizoz s ní opravdu neměl práci.
     
    43
    Portu běžel za obráncem hostů a vypadalo to, že byl těsně před vápnem faulován. Viděli jsme ale z opakovaného záběru, že faul na něho byl důsledkem jeho předchozího naražení do obránce.
     
    44
    Girona je nyní vzadu a přihrává si. Vybízí Bilbao, aby si šlo pro míč, ale pak přihraje dalšímu hráči a takhle se to opakuje.
     
    45
    Útočné síly, které byly doposud zatím docela vyrovnané se už ke konci poločasu jasně překlopily na stranu Girony a Bilbao jen bránilo výsledek do konce poločasu.
     
    45
    No a tohle je zatím vše. Jelikož se zápas skoro nepřerušoval, rozhodčí tak nenastavuje žádný přídavný čas a hráči odcházejí do kabin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V prvním poločase jsme zatím viděli docela vyrovnaný fotbal. Oba celky se dostávaly do šancí. I přes hodně dobrých pozic a střel Athletic Clubu se do těch velkých ale dostávala spíš Girona. To korunovala obrovskou šancí Portua, která zůstala sice neproměněna, ale minutu poté vstřelila gól a šla do vedení. Poté se Bilbao zatáhlo a moc již neútočilo. Jediné, čeho dosáhlo, byla žlutá karta Capy. Druhý poločas ale bude dle mého ještě plný velkých šancí jak Girony, který bude chtít pojistit vedení, tak Bilbaa, které se požene za srovnáním.
     
    Druhý poločas začne za pár okamžiků za hudby z filmu Piráti z Karibiku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    No Capa si zahrává. Jednu žlutou kartu již obdržel a nyní předvedl zákrok, za který si klidně mohl přivodit další. Rozhodčí ale tentokrát trest neudělil.
     
    48
    Girona začala poločas aktivněji a (asi motivována gólem) k míči ještě Bilbao nepustila. Nyní kombinuje před šestnáctkou.
     
    49
    Raul García si prošel neohroženě až do vápna. Následně poslal přízemní střelu, se kterou si hravě poradil Irazoz.
     
    50
    Capa parádně vyškolil domácí desítku – Garciu. Několikrát změnil směr a Garcia se jen bezmocně snažil míč odebrat. Bezúspěšně.
     
    51
    Bilbao nyní výtečně presuje a Girona má velké problémy s rozehrávkou. Výtečná možnost na srovnání? Uvidíme!
     
    53
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je IÑAKI WILLIAMS. Asistence: Yuri Berchiche. A je srovnáno! Berchiche vyslal centr z kraje vápna někde doprostřed a tam si na míč naběhl skvěle hlavičkující Willliams.
    53. Iñaki WILLIAMS - 1:1
     
    54
    Bilbao gól nakopl a nyní kromě stále velmi dobrého presingu vymýšlí hráči také zajímavé akce. Girona se stále ne a ne dostat ku kulatému hracímu náčiní.
     
    55
    Poté co se Girona dostala k míči, tedy brankář Iraizoz, tak přišel centr, rýsovala se po dlouhé době útočná akce domácích, jenže Stuani se neudržel a fauloval. A Opravdu to nebyl hezký pohled...
     
    56
    Stále se řeší Stuaniho faul. Stuani si pravděpodobně není vědom, že po tvrdém naražení hráče Bilbaa ještě přišlápl. Bylo tomu ale tak. Rozhodčí však zůstává klidný.
    56. Faul Stuaniho
     
    57
    Capa si míč potáhl až dopředu, kde u vápna sice míč ztratil, ale vybojoval rohový kop. Ten sice nebyl rozehrán dobře, ale Bilbao si opět míč vybojovalo.
     
    58
    Mocné kombinace Bilbaa před šestnáctkou. Proti nim je Girona úplně bezmocná.Nyní navíc hosté dostali další rohový kop k dispozici.
     
    59
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je RAÚL GARCÍA. Asistence: Iñaki Williams. A najednou je všechno jinak! Po vybojování míče se Athletic Club okamžitě vrhl dopředu a po centru před chvílí skórujícího Williamse se hlavou prosadil i Raúl García.
    59. Raúl GARCÍA - 1:2
     
    61
    Po rozehrávce se nehrálo nějak dlouho. Hru přerušil faul skórujícího Garcíe.
     
    62
    A je tomu tak, Raúl García si za svůj předchozí faul po krátké diskuzi s rozhodčím vysloužil žlutou kartu.
     
    63
    Nyní se s rozehrávkou otálelo, protože se na poslední chvíli ještě domácí rozhodli vystřídat. Zatím čekáme, kdo půjde ze hřiště dolů.
     
    64
    Tak dolů jde nakonec Muniesa. Místo něj si jde zahrát Fernández, který bude mít za úkol pravděpodobně vysunout krajní obranu více dopředu.
     
    65
    Domácí měli nyní k dispozici přímý kop, jenže jeden z hráčů se nacházel v ofsajdu a navíc míč stejně putoval mimo.
     
    66
    Vybojovaný míč nyní hosté nyní nijak nezužitkovali. Míč jen v útoku odkopli za čáru a Iraizoz může vykopávat takzvaný "goal kick", tedy odkop od branky.
     
    67
    Nyní Bilbao opět vystrkovalo růžky a už už se ocitalo v útoku těsně před vápnem, jenže nyní byla obrana Girony přesná a neomylná míč si převzala.
     
    68
    Hosté si chtělo nyní vypracovat útočnou akci, ale zastavil je opět faul. Z následného přímého kopu jen dostali míč za čáru, ovšem k jejich neštěstí ne za tu brankovou.
     
    70
    Girona vytěžila nyní aspoň rohový kop. Ten ale nezahrála dobře, a i když v útoku před vápnem zůstala, nedokázala už nic udělat.
     
    71
    Fauly jsou nyní jedním z velmi častých jevů, které vidíme na hřišti. Bez vtipu nebo srandy, fauluje se každou minutu. Rozhodčí už začíná být naštvaný.
     
    72
    Chuť žluté karty nyní poznala i Girona, respektive Juanpe, který si ji vysloužil za svůj faul.
     
    73
    Zatím se střídalo jen jednou, ale je vidět, že další náhradníci z obou týmů se již rozcvičují. Za pár chvil asi na hřišti uvidíme čerstvou krev.
     
    74
    A to avizované střídání je zde. Ramalho už si dnes do míče v zápase nekopne a místo něj přijde pomoci útoku zkušený Doumbia.
     
    75
    Bilbao polevilo a nyní se už do útoku tolik nežene. Spíše se snaží soustředit na obranu. Aby se jim to nevymstilo, podobně jako předtím Gironě.
     
    76
    Domácí si nyní připravili akci, která nadvakrát ohrozila branku Herrerina. Na poprvé to nevylo ale domácí se nevzdali a míč vzali hned zpět. Poté už Herrerin zakročit musel.
     
    77
    Ihned poté se hra otočila a zákrok si připsal i Iraizoz na druhé straně. Nebyla to ale taková šance, jako ta Gironská před chvílí.
     
    78
    Capa nyní perfektně odebral o míč své protihráče a vysloužil si tím nejen potlesk od fanoušků, ale i poplácání od spoluhráče. A také zlikvidoval šanci Girony.
     
    79
    Třetí žlutou kartu Bilbaa v zápase přijímá Martinez. Ten se sice po zákroku skácel také k zemi a možná to pro něj bylo ještě bolestivější, fauloval ale on.
    79. Martínez - lutá karta
     
    80
    Velmi zkušený a dnes dobře hrající Raúl García si jde sednout a na posledních 10 minut + nastavení ho nahradí Kodro.
     
    82
    Girona se snaží něco vymyslet. S míčem se ale nedokáže přiblížit ani vápnu na 10 metrů. Jako by tam byla nějaká neviditelná stěna.
     
    83
    Williams si obešel Juanpeho, ale následně zastavil, jelikož neměl kam dál jít. Míč posunul zpět a přebral si ho domácí celek, který zamířil dopředu.
     
    84
    No jeden z těch klidnějších zápasů co se týče karet to rozhodně dnes není. V pořadí již čtvrtou kartu Bilbaa si připisuje Beňat.
     
    85
    Bilbao 5 minut do konce využívá i poslední střídání a na hřiště přichází Balenziaga. Ten nahrazuje Córdobu.
     
    86
    Velkou šanci měla nyní Girona, kde po centru zachytil míč hráč přímo před brankářem, ten ho jen tečoval, ale následně tam byl další letící hráč, který ho však netrefil. Rozhodčí ale nakonec stejně odpískal postavení mimo hru.
     
    87
    Na poslední minutky si přišel ještě zahrát Roberts. Nahrazuje Garcíu.
     
    88
    Ani v posledních minutách se zápas ne a ne zklidnit. Mám nyní na mysli fauly. Co se týče útoků, tak ty už se naopak zklidnit stihly, což je ale z pohledu nezaujatého fanouška trošku škoda.
     
    89
    Girona se ještě snažila něco vypracovat. Centr, který vyslala byl ale hodně přetažený a netrefil by cíl ani kdybychom na nynější branku postavili ještě jednu.
     
    90
    V druhé půli se na rozdíl od té první přerušovalo opravdu často. A i přesto, že se nastavuje docela dlouho – 4 minuty mi to vzhledem k průběhu hry připadá jako docela málo.
     
    90+1
    V hostujícím vápně byl hráč v modrém pravděpodobně faulován, ale nevšiml si toho asi nikdo, včetně jeho spoluhráčů.
     
    90+2
    Docela hezkou kombinaci předvedl nyní Athletic Club. Na konci byl Capa, který si prošel 2 hráče a vystřelil. Míč ale branku minul jak na výšku, tak na šířku.
     
    90+3
    Girona by dnes ráda bodovala, protože je příští kolo čeká pravděpodobně extrémně těžký zápas. Utká se se silným Atleticem Madrid. Jenže dneska to už na body rozhodně nevypadá.
     
    90+4
    Ještě jeden nákop směrem k vápnu přišel ze strany Girony, ale tam nejen že míč přebral hostující obránce, tak ještě Girona faulovala.
     
    90+5
    No a to je pro dnešek všechno. Girona i přestože první poločas vyhrála nakonec do tabulky nezíská ani bod. Naopak hosté si odvezou z jejího stadionu všechny 3.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 1:2. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 18:18.
     
    No, tak máme za sebou druhý poločas a vlastně i celý zápas. Bylo to opravdu napínavé. Bilbao se chytilo a srovnalo docela brzy a to byl pravděpodobně základní kámen úspěchu. Prosadil se Williams, který perfektně hrál celý zápas. To ukázal i při dalším gólu, který následoval zanedlouho po tom prvním, kde Williams asistoval. Tento výsledek už Bilbao udrželo, i přes větší šance Girony. Nyní domů veze Athletic Club de Bilbao 3 cenné body z venkovního hřiště.
     
    Dnešní zápas pro vás komentoval Jiří Polášek. Těšilo mě, na viděnou! (23:13:37)

    Jiří Polášek

    Branky: 37. Stuani – 53. I. Williams (Berchiche), 59. Raúl García (I. Williams)

    Karty:   72. Juanpe (GIR) – 39. Capa (ATB), 62. Raúl García (ATB), 79. I. Martínez (ATB), 84. Beñat (ATB)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 1:2. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 18:18.
    Girona FC: Iraizoz – Ramalho (74. Doumbia), Juanpe, Alcalá, Carnero García – B. García (87. Roberts), Pons, Muniesa (64. V. Fernández), Granell – Portugués, Stuani.
    Náhradníci: J. A. Suárez – Doumbia, Espinosa, V. Fernández, Aleix Garcia, Planas, Roberts.

    Athletic Bilbao: Herrerín – Capa, Núñez, I. Martínez, Berchiche – Dani García, Beñat – de Marcos, Raúl García (80. Kodro), I. Córdoba (85. Balenziaga) – I. Williams.
    Náhradníci: Simón – Balenziaga, I. Gómez, Kodro, Muniain, San José, Susaeta.
    bahis siteleri