Parma – Atalanta BC 1:3 (kon.) | Fiorentina – Turín 1:1 (kon.) | Frosinone – Spal 0:1 (kon.)
AS Řím – Neapol 1:4 (kon.) | Bologna – Sassuolo 2:1 (kon.) | Inter – Lazio 0:1 (kon.)
konec
Parma Calcio 1913
1:3 (1:1)
Atalanta Bergamo
Neděle 31.03.2019, 12:30 • Stadio Ennio Tardini (Parma) • Italská Serie A • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Atalanta zaslouženě otočila stav zápasu na svou stranu, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (14:28:26)
     
    Ve druhém poločase se už hrálo jen na branku Parmy, které druhé dějství nezvládla a zaslouženě prohrála. Atalanta si vypracovala několik šancí a dvě z nich proměnil Duván Zapata, jenž dal výsledku definitivní podobu. Díky získanému vítězství se Bergamasca posunula na pátou příčku Serie A.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Duván ZAPATA - 1:3
     
    90+4
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Je dobojováno! Parma otevřela hru, čehož Bergamasca využila. Do přečíslení si naběhl Alejandro Gómez, jenž poslal přihrávku přes obránce před branku, kam mířil DUVÁN ZAPATA. Ten se ze snadné pozici prosazuje už podruhé v zápase, kterému dává definitivní podobu.
     
    90+3
    Mohlo být rozhodnuto, to by nesměl hostující kapitán nastřelil soupeře! Atalanta se v pohodě dostala do vápna, kde kolem vyběhnutého brankáře přišla přihrávka na penaltový puntík. V tomto prostoru se nacházel Alejandro Gómez, který v jasné pozici místo odkryté brány trefil jen bránícího hráče před sebou.
     
    90+2
    Domácí mužstvo rozehrávalo další rohový kop, centr mířil na hranici malého vápna, kde ve vzduchu kraluje Pierluigi Gollini. Hostující brankář výborně vyběhl a míč vyboxoval do území nikoho.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát pět minut nad rámec normální hrací doby. To je pro Parmu dost času na vyrovnání.
     
    90
    Před domácí branku se hnal Timothy Castagne, jenž si balon utekl, a tak se k němu dostal Luigi Sepe. Ovšem Parma u míče dlouho nevydržela a znovu se bude muset bránit.
     
    89
    Parma rozehrávala v závěru normální hrací doby další rohový kop. Ovšem centr od praporku mířil jen na první tyč, kde se nacházeli bránící hráči, kteří balon odvrátili do bezpečné pozice.
     
    88
    Atalanta vymyslela přihrávku na až na brankáře. Jenže Pierluigi Gollini s odkopem dlouhou otálel až se k němu přiřítil Nicolás Schiappacasse. Domácí hráč sice balon trefil, ale ten zamířil jen do strany.
     
    87
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Gianluca Mancini, přichází Berat Djimsiti.
     
    87
    Bergamasca kombinuje na útočné polovině, což ji ve zbytku utkání jistě stačí. Hráči v pruhovaných dresech se totiž už nemají kam hnát a navíc chystají střídání.
     
    85
    Parma ztratila míč na útočné polovině a do akce se hnal Duván Zapata, který to pořádně schytal. K zemi ho totiž poslal Bruno Alves a opět se chvíli nebude hrát.
     
    84
    Domácí mužstvo je sice u balonu, ale přihrávka zamířila až zpátky k brankáři. Očekávám tlak Parmy, který zatím nepřichází. Hráči v bílých dresech jistě chtějí vyrovnat, ale musí přidat.
     
    82
    Míč za obranu dostával Riccardo Gagliolo, který na míč nedosáhl a na proti němu vystartoval brankáře. Pierluigi Gollini si poradil a drží vedení Atalanty.
     
    81
    Zdá se ale, že Juraj Kucka bude v pořádku a bude moci pokračovat ve hře. Ovšem hned poté se Atalanta zmocnila balonu a opět kombinuje na útočné polovině hrací plochy.
     
    80
    Tvrdou ránu do hlavy inkasoval Juraj Kucka, hlavní sudí okamžitě hru přerušuje a přivolává lékařský tým. Samotní hosté se ke slovenskému hráči rychle seběhli.

    Michal Luxa

    Branky: 8. Gervinho (Scozzarella) – 24. Pašalić (A. Gómez), 75. D. Zapata (Castagne), 90+4. D. Zapata (A. Gómez)

    Karty:   77. Scozzarella (PRM) – 57. Castagne (ABC)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:11. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:9.
    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi (46. Sierralta), Alves, Bastoni, Gagliolo – L. Rigoni, Scozzarella, Kucka – Siligardi, Ceravolo (74. Schiappacasse), Gervinho (65. Gazzola).
    Náhradníci: Brazão, Frattali – Barillà, Dezi, Diakhatè, Dimarco, Gazzola, Gobbi, Pepín, Schiappacasse, Sierralta, Sprocati.

    Atalanta Bergamo: Gollini – Mancini (87. Djimsiti), Palomino, A. Masiello (63. Reca) – Hateboer, de Roon, Pašalić (54. Iličić), Freuler, Castagne – D. Zapata, A. Gómez.
    Náhradníci: Beriša, F. Rossi – Barrow, Djimsiti, Gosens, Ibañez, Iličić, Kulusevski, Pessina, Piccoli, Reca.

    Rozhodčí: Chiffi – Valeriani, Villa
    ocianews.com