Porto – Boavista 2:0 (kon.)
konec
FC Porto
2:0 (1:0)
Boavista FC
Pátek 05.04.2019, 21:30 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Dobrý večer u portugalské Primeira Ligy. Společně se podíváme na utkání 28. kola mezi týmy FC Porto a Boavista FC.
     
    FC Porto

    Domácí tým je v tuto chvíli na druhém místě tabulky s 66 body, což je stejný počet, jako má vedoucí Benfica. Máme tu tak dramatický souboj o titul a Porto teď potřebuje každý bod. Do dnešního duelu jde mužstvo povzbuzeno třemi ligovými výhrami v řadě, ta poslední přišla na hřišti Bragy, která sice dvakrát vedla, ale dvě branky Tiquinha a jeden gól Alexe Tellese znamenaly výhru 3:2. Dnes bude Porto velkým favoritem, cokoliv jiného než výhra by bylo považováno za velké překvapení.

    Posledních pět ligových utkání

    Tondela – Porto 0:3
    Porto – Benfica 1:2
    Feirense – Porto 1:2
    Proto – Marítimo 3:0
    Braga – Porto 2:3
     
    Boavista FC

    Hosté jsou na tom o mnoho hůře, na 13. místě tabulky mají 29 bodů a musí se dívat pod sebe, vždyť na sestupové příčky mají pouze čtyřbodový náskok. Dnes ale půjdou do utkání povzbuzeni výhrou z posledního ligového utkání, doma zdolali Belenenses 2:0, když se o góly postarali Njie a Materus a ukončili tak třízápasovou sérii porážek.

    Posledních pět ligových utkání

    Boavista – Rio Ave 1:0
    Aves – Boavista 2:0
    Boavista – Sporting 1:2
    Vitória Guimarães – Boavista 3:1
    Boavista – Belenenses 2:0
     
    Zápas na Estádio Do Dragão začne ve 21:30, takže si na večer nic nechystejte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Porto: Casillas – Manafá, Pepe, Militao, J. M. Corona – Otávio, H Herrera, Danilo, Brahimi – Marega, Tiquinho Soares.
    Náhradníci: Vaná – Fernando, Mbemba, Maxi Pereira, A. Pereira, S. Oliveira, Hernâni.

    Boavista FC: Bracali – Carraça, Jubal, Neris, Matheus Índio – Ra. Costa, R. Lopes – Bueno, R. Silva, Gustavo – Njie.
    Náhradníci: Giovanaz – E. Machado, Cardoso, Falcone, Mateus, Tahar, Obiora.

    Rozhodčí: R. Costa – T. Costa, Manso.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu prvního poločasu sledujeme dominantní převahu Porta, jenž se před malým momentem dostalo k prvnímu střeleckému pokusu.
     
    4
    Na jistotu se rozhodl zahrát hostující zadák Neris, který raději odklidil míč ven z hrací plochy. Manafá tak bude moci vhazovat z pravé strany.
     
    5
    Krátce poté jsme sledovali první nedovolený zákrok tohoto zápasu. Njie se při snaze o zachycení míče prezentoval faulem, domácí ihned rozehráli.
     
    6
    V hlavičkovém souboji kraloval hostující Jubal, který neodvrátil míč do bezpečnějšího prostoru. Až nyní se Boavista dostala na druhou polovinu.
     
    7
    Nyní musel směrem dozadu zabrat Militao, který posléze vyprodukoval přihrávku na Casillase, jenž si poprvé vyzkoušel práci s hracím předmětem.
     
    8
    Malou domů se rozhodl zahrát Herrera, který ale přihrával celkem daleko od Casillase. Tento zkušený brankář přeci jenom zachytil míč na hřišti.
     
    9
    Na zeleném pažitu se před malým momentem ocitl Soares, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Moura ale pouze vracel balón soupeři.
     
    10
    Obrana Boavisty byla na malý moment otevřená, čehož mohl využít křídelník Otávio. Jeho ránu ještě zablokoval Neris, Bracali tak nezasahoval.
     
    11
    Rohový kop Porta nepřinesl nic nebezpečného, avšak za pokutovým územím ještě číhal Brahimi, který vysunul Soarese. Ten ani nadvakrát nepřekonal Bracaliho.
    11. Soares nadvakrát neuspěl.
     
    12
    Ve středu hrací plochy dokázal zakročit Costa, načež se jeho celek dostal k zakončení. Moura to zkoušel pohotově, míč vyletěl kousek nad branku.
     
    13
    Corona si navedl míč na levou nohu a poté centroval k hranici pokutového území. Tam si hraničně počínal Neris, ani tentokráte se faul nepíská.
     
    14
    Nyní si autové vhazování z pravé strany vyzkoušel Manafá, který si pro spolupráci vybral Herreru, jenž ale neúspěšně přenášel hru křížem.
     
    15
    Pereira nyní musel spěchat, neboť ho při rozehrávce napadala hladová smečka protihráčů. Z jeho kopačky nakonec vyletěla přízemní nabídka.
     
    16
    Nyní si evidentním taháním pomohl hostující Matheus, který ještě i poté fauloval. Jednoznačný faul, domácí rozehrávali po zemi nakrátko.
     
    17
    Průniková přihrávka dorazila až k Herrerovi, který si počkal na náběh Soarese, se kterým počítal také Jubal. Boavista se dostala na druhou stranu.
     
    18
    Technické zakončení vyzkoušel domácí Brahimi, který se za šestnáctkou uvolnil až ke střeleckému pokusu, jenž směřoval o vlásek vedle zadní tyče.
     
    19
    Hodně času měl na řešení akce Marega, který ještě hledal spoluhráče pod sebou. Míč narazil na nohu Nerise, jenž odvracel za cenu rohového kopu.
     
    20
    Do malého vápna si sbíhal Pereira, který hlavičku poslal metr nad branku. Každopádně další střelecký pokus, Boavista si s výsledkem zahrává.
     
    21
    Na pořadu dne byla standardní situace, kterou z pravé strany rozehrával Corona. Cvičený signál nepřinesl nic vážnějšího, Bracali nezasahoval.
     
    22
    Krátce poté se na zemi ocitl hostující Costa, který dostal v hlavičkovém souboji naloženo. Další faul, Boavista tak bude moci uklidnit hru.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám žádnou branku nepřinesla. Porto je dle očekávání výrazně aktivnější, soupeř se zatím drží.
     
    24
    Po delší době si s míčem zahrál také brankář Casillas, který rozehrál na jistotu k postranní lajně, kde číhal naprosto osamocený obránce Manafá.
     
    29
    Soares dokázal vyvézt míč na druhou stranu, kde ještě přeposlal přihrávku na vedle stojícího Herreru, který spíše zabrzdil akci svého celku.
     
    30
    Marega chtěl zpětnou přihrávkou oslovit některého ze svých spoluhráčů, avšak ani jeden tuto myšlenku nepochopil. Boavista je opět pod tlakem.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Silva Gustavo (Boavista FC).
     
    32
    Rozehrávku standardní situace si i tentokráte vzal na starost Corona, který i v tomto případě centroval. Po centru ale přišel faul od křídelníka Otávia.
     
    33
    Tím dalším, kdo si pomohl nedovoleným způsobem, byl hostující zadák Jubal. Porto rozehrálo urychleně, Marega si došel pro standardku.
     
    34
    Do vzdušného prostoru se dostával velezkušený obránce Pepe, který ale mířil vedle branky. Bracali tento pokus pouze zkontroloval pohledem.
     
    35
    Pereira se stáhl hluboko na vlastní polovinu, odkud přenášel hru na pravou stranu. Jeho celek se chystá k dobývání opačného pokutového území.
     
    36
    Nakonec jsme sledovali další rohový kop. Otávio dlouho váhal s řešením kombinace, nakonec si pro spolupráci vybral Coronu, jenž byl zastaven.
     
    37
    Bracali si dával s provedením odkopu celkem načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Na jistotu zasahoval Matheus, autové vhazování pro domácí.
     
    38
    Za obranu si pokoušel naběhnout Corona, který na prudkou nabídku nakonec nedosáhl. Rovněž nevyšla ani snaha o zisk pokutového kopu.
     
    39
    Individuálním způsobem to zkoušel Manafá, který se málem dostal až do pokutového území. Na samotné hranici ale zasahoval zadák Jubal.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Je tu pokutový kop pro Porto!
    40. Penaltový zákrok.
     
    41
    Porto právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do vedení! K rozehrávce pokutového kopu se postavil TIQUINHO SOARES, který své zakončení poslal velice prudce k levé tyči. Bracali se vydal stejným směrem, avšak na balón nedosáhl.
    41. Tiquinho SOARES - 1:0
     
    43
    V tuto chvíli to bude pro Boavistu hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může otočit.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+2
    Porto se sice radovalo z druhé branky, avšak hlavní sudí jí nakonec neuznal. Zakončující Marega se totiž v době přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl branku, o kterou se v samotném závěru postaral domácí Soares. Pochopitelně jsme sledovali územní převahu Porta, které se většinu času nacházelo na polovině soupeře. Hostující brankář Bracali musel několikrát zasahovat, avšak celá řada střeleckých pokusů směřovala vedle branky. Boavista se snaží vycházet ze zajištěné obrany, avšak směrem dopředu je to hodně bídné.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Porto právě vstřelilo branku!
    Až nyní se domácí dostávají do dvoubrankového vedení! Porto totiž dostalo k dispozici další rohový kop, který byl rozehrán po zemi. Nakonec se k zakončení zpoza velkého vápna dostal OTÁVIO, jehož prudká rána nakonec překvapivě skončila až za Bracalim.
    48. OTÁVIO - 2:0
     
    49
    Najednou to bude pro Boavistu o to složitější, neboť prohrává už o dvě branky. S ambicemi to nevypadá dobře, avšak do konce zbývá hodně času.
     
    50
    Po pravém křídle si to namířil obránce Corona, který nedokázal propasírovat míč před přehuštěný prostor. Odraženého balónu se chopili domácí.
     
    51
    Poprvé v utkání se nám připomněl Herrera, jehož utažená rána směřovala přímo doprostřed branky. Bracali tentokráte vytasil rutinní zákrok.
     
    52
    Hostující brankář musel s rozehrávkou spěchat, neboť ho napadala dvojice protihráčů. Rozehrávka nakonec směřovala do strany na Mouru.
     
    53
    Na malý moment se hosté dostali s míčem na útočnou polovinu, avšak Raphael si ho moc dlouho neužil. Porto se rozhodlo uklidnit úsek hry.
     
    54
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Yusupha Njie, přichází Edu Machado.
     
    55
    Nyní se na zemi ocitl defenzivně laděný Pereira, který s žádostí o nedovolený zákrok nepochodil. Boavista podnikla kontr, Bueno ale přišel o míč.
     
    56
    Domácí hráči rozjeli celkem zdlouhavou kombinaci, která přinesla dloubáček na Maregu, před kterým si obrannou povinnost splnil Jubal.
     
    57
    Až nyní sledujeme souvislejší pasáž v podání Boavisty. Navíc po pravém křídle zahrozil Bueno, jehož zpětná přihrávka našla nohu protihráče.
     
    58
    Bude se muset opět střídat, i tentokráte se bude jednat o hostující celek. Rafael si totiž způsobil zdravotní problémy, kvůli kterým nebude pokračovat.
     
    59
    Nyní se hodně ukvapil Brahimi, který táhl protiútok středem hrací plochy. Jeho zbrklá kolmice neměla šanci na úspěch, k míči se tak dostal Bracali.
     
    60
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Rafael Costa, přichází Federico Falcone.
     
    61
    Další chybná kombinace, i tentokráte Bueno nepřihrával nejpřesněji. Míč skončil za postranní čárou, Porto tak bude moci opět vhazovat zleva.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Porto stále vede o dvě branky. V posledních minutách se začal projevovat také soupeř, avšak bez většího úspěchu.
     
    63
    Nyní se nedovoleného zákroku dopustil vracející se Otávio, který zezadu poslal k zemi Affonsa. Hlavní sudí neváhal ani chvíli, standardka pro hosty.
     
    64
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Jesús Manuel Corona, přichází Maximiliano Pereira.
     
    65
    K rozehrávce se nakonec postavil Bueno, jehož kroucený centr skončil na hlavě pozorného Pepeho. K odraženému míči se jako první dostal Militao.
     
    66
    Celkem poklidná souhra domácích hráčů nepřináší nic nebezpečného. Boavista se snaží aktivně napadat rozehrávku, což soupeře znepokojuje.
     
    71
    Aby toho nebylo málo, tak si Herrera zcela evidentně přidržel protihráče, logicky se jednalo o nedovolený zákrok. Hra je tak opět přerušena.
     
    72
    Mezitím na zelený pažit ulehl hostující brankář Bracali, který si vyžádal lékařské ošetření. Moc optimisticky to nevypadá, bude se muset opět střídat?
     
    73
    Zatím to vypadá, že Bracali bude moci pokračovat ve hře. Porto rozehrávalo z vlastní poloviny, avšak Pereira zpackal přihrávku na Brahimiho.
     
    74
    Po delší době zakončení. Marega to ihned po přihrávce zkoušel pravačkou, jeho přízemní rána směřovala doprostřed, Bracali zasáhl v poklidu.
     
    75
    Na opačné straně to zpoza pokutového území zkoušel Falcone, jehož rána byla velice nepřesná. Casillas nezasahoval, nyní bude rozehrávat.
     
    76
    Brahimi si dokázal navést míč na pravou nohu, avšak poté se mu centr absolutne nezdařil. Balón přeletěl vápno, Bracali byl bez jakékoliv práce.
     
    77
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Tiquinho Soares, přichází Hernâni.
     
    78
    Jubalovi se podařilo prorazit s míčem na druhou stranu, kde se k přízemnímu centru dostal Moura, jenž nenašel nikoho ze svých kolegů.
     
    79
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Silva Gustavo, přichází Mateus.
     
    80
    Navíc velezkušený Pereira vybojoval odkop od branky, o který se pochopitelně postaral Casillas. Do souboje se dostával Marega, který přetlačil Nerise.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, o vítězi je pomalu a jistě rozhodnuto. V tuto chvíli si domácí vybojovali další rohový kop.
     
    82
    Nepříjemný moment pro zkušeného Pereiru. Ten v předchozím souboji utrpěl krvavé zranění, na scénu tak přispěchal lékařský personál Porta.
     
    83
    Pereira je stále ošetřován na hrací ploše, opět se tak nehraje. Domácí ještě mají k dispozici jedno střídání, uvidíme, zda ho domácí lodivod využije.
     
    84
    Pereira nakonec opustil hrací plochu, avšak by měl pokračovat ve hře. Tato prodleva se jistě započítá do nastaveného času.
     
    85
    Raphael si dal míč daleko od kopačky, přičemž se poté dožadoval autového vhazování. Pomezní sudí nakonec ukázal na opačnou stranu.
     
    86
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Danilo, přichází Mamadou N'Diaye.
     
    88
    Herrera si počkal na náběh kolegy Brahimiho, který ihned posílal míč zpět na obrannou polovinu. Porto má koncovku zápasu pod kontrolou.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Porto i nadále vede o dvě branky, ještě se bude něco málo nastavovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Porto stále kombinuje daleko od branky soupeře, což mu ale maximálně vyhovuje. Tři body zřejmě zůstanou na domácím stadionu.
     
    90+2
    Stále tentýž obrázek hry, přičemž se do kombinace zapojil také útočník Marega, který ihned po převzetí míče přihrával k autové lajně.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Rocha Jubal (Boavista FC).
     
    90+3
    O vítězi zápasu se zdá být rozhodnuto, Boavista totiž stále hraje bez balónu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Porta, které svého soupeře porazilo poměrem 2:0. Domácí vstoupili do druhého poločasu velice aktivně, v úvodu totiž přidali druhou branku. Následovala celkem poklidná pasáž, přičemž se směrem dopředu začala projevovat také Boavista, jenž se za celý zápas nedostala k žádné větší šanci. Porto se postupem času snažilo vycházet ze zajištěné obrany, což se dařilo na jedničku.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:17. (23:26:40)

    David Suchý

    Branky: 41. Tiquinho Soares (pen.), 48. Otávio

    Karty:   31. Gustavo (BOA), 90+3. Jubal (BOA)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:17.
    FC Porto: Casillas – Manafá, Pepe, Militao, J. M. Corona (64. Maxi Pereira) – Otávio, H Herrera, Danilo (86. N'Diaye), Brahimi – Marega, Tiquinho Soares (77. Hernâni).
    Náhradníci: Vaná – Fernando, Mbemba, Maxi Pereira, S. Oliveira, Hernâni, N'Diaye.

    Boavista FC: Bracali – Carraça, Jubal, Neris, Matheus Índio – Ra. Costa (60. Falcone), R. Lopes – Bueno, R. Silva, Gustavo (79. Mateus) – Njie (54. E. Machado).
    Náhradníci: Giovanaz – E. Machado, Cardoso, Falcone, Mateus, Tahar, Obiora.

    Rozhodčí: R. Costa – T. Costa, Manso
    bahis siteleri