Kortrijk – Waregem 4:2 (kon.)
konec
KV Kortrijk
4:2 (2:2)
SV Zulte-Waregem
Pátek 05.04.2019, 20:30 • Guldensporen Stadion, Kortrijk • Belgická liga • O Evropskou ligu
Předzápasové kurzy
     
    Z komentátorského postu těšilo Jiřího Poláška. Těším se na Vás příště. (22:30:18)
     
    V druhém poločase jsme viděli 2 góly, zlepšený výkon v obraně hostů, odvolanou penaltu a druhou žlutou, tedy červenou kartu. Kotrijk začal hezky, a začal opět tlačit. Z toho vytěžil taky první gól poločasu a dostal se do vedení. Tento gól Waregem zaskočil, a to poprvé v zápase. Následně dostal Seck druhou žlutou kartu a oslabil tým. Po jeho odchodu hned ale Waregem slavil penaltu za faul v pokutovém území. Jenže rozhodčí ji odvolal po shlédnutí situace na videu a následně vstřelil pojišťovací gól Avenatti. Dnešní zápas byl takový magický ve dvojkách. Druhý tým tabulky dvakrát vedl v prvním poločase, ale hosté dvakrát dokázali srovnat. Dvakrát se zkoumala situace na videu, a dvakrát vstřelil Kortrijk gól v 2. poločase. Navíc ještě Seck dostal dvě žluté karty a měli jsme dva dvougólové střelce.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 13:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 14:2.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Další tutovku úplně zazdil Chevalier. Když se přihrávkou do běhu zase dostal do samostatného úniku, nestřílel ještě, ale chtěl si povodit gólmana. Ten se k němu ale stále přibližoval a už v ostrém úhlu po míči skočil.
     
    90+1
    Dva domácí hráči se řítili dopředu a rozhodčí zapískal ofsajd, oni to ale neslyšeli, vstřelili gól a střelec slavil, až pak se ale podíval a zjistil že gól neplatí. Vznikla tak úsměvná situace.
     
    90
    Konec poločasu se ještě oddálí o tři minutky.
     
    89
    Po tomto rohovém kopu to ale jistě nebude, protože po rozehrávce nakrátko si míč ihned převzali hosté. I tak se ale chorály kotle umocňují.
     
    88
    Kotel se nyní mohutně rozfandil a jejich křik se nese celým stadionem jako hrom. Domácí to motivuje přidat pro fanoušky ještě další gól.
     
    87
    Hosté si zavařili před vlastní brankou, kdy nepřesnou přihrávkou málem ještě poslali dva domácí do samostatného náběhu. Nakonec se ale situace vyřešila.
     
    86
    Kortrijk se dnes rozhodl využít všechny možnosti střídání. Odchází si na lavičku sednout Azouni, kterému, jak je vidět, se opravdu nechce. Má ale žlutou kartu a nahrazuje ho Golubović.
     
    85
    Do vápna, těsně na hranici toho malého nyní přiletěl centr na volného hráče, který ještě za skoku míč prudce vystřelil na branku. Gólman se ale velmi dobře přesunul a krásně míč pokryl.
     
    84
    Kortrijk kombinoval před vápnem hostů a nic nevytěžil. Následně však hosté zahráli na aut a domácí můžou pokračovat.
     
    83
    Domácí se snažili o přenesení hry z pravého křídla na to levé, ale centr letěl asi 2x výše, než jaká je výška branky.
     
    82
    Cca deset minut do konce, když připočítáme i nějaké to nastavení. Týmy se ještě pokouší o nějaké akcičky, nehrnou se do nich ale za každou cenu.
     
    81
    Druhé střídání využívá Kotrijk a dolů trenér posílá Lepointa. Místo něj přichází Kumordzi.
     
    79
    Vypadá to, že již Waregem ztratil chuť v deseti bojovat alespoň o jeden bod a připraví se na další pokračování části o titul.
    77. Felipe AVENATTI - 4:2
     
    77
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Autorem branky je FELIPE AVENATTI. Stav se navyšuje na 4:2 a Kortrijk asi definitivně pobere všechny body. Druhý dvougólový střelec za zápas, AVENATTI krásně proměnil.
     
    76
    Hlavní arbitr ukázal, že dle jeho názoru to řádný faul nebyl a penalta se opravdu kopat nebude! Tím pádem se rozehrává od brány Bruzzese.
     
    75
    Jenže nyní se může domácím opět hodně přitížit! Podle televizních záběrů docela nekontroverzní faul ve vápně, rozhodčí však posoudí situaci po shlédnutí videa sám.
     
    74
    Možnosti střídání využije nyní i hostující Waregem. Trenér posílá na hřiště Syllu a stahuje de Pauwa.
     
    73
    Další přitížení pro Waregem přichází nyní. Skóre se sice neměnilo, ale Seck si za zákrok vysloužil druhou žlutou kartu, která se tedy mění v červenou a vyloučení. Seck ale převedl hezké gesto, které se vidí málokdy, a to ještě v takové situaci. Po kartě zašel za faulovaným, omluvil se, poklepal ho po zádech a následně hřiště opustil.
     
    72
    O první střídání domácího týmu a vlastně i celého zápasu se nyní postarali již dvougólový Stojanovič (dolů) a Bacula (nahoru).
     
    71
    De Pauw ve vápně s míčem zavrávoral a ten mu ujížděl pomalu směrem čára. Jeden z obránců si ale chtěl být jistý a proto ho tam raději poslal úplně.
     
    70
    Nyní se domácí chtěli cpát dopředu, ale hlavička jednoho z nich zamířila za autovou čáru a míč získávají hosté.
     
    69
    Kortrijk ale ve svém tlaku z úvodu poločasu dost polevil a posledních pár minut si i dost nechává zahrávat Waregem. Tak uvidíme, třeba se toho hosté chopí a srovnají.
     
    67
    Waregem nyní něco zkoušel, ale jako gólová šance to rozhodně nevypadalo. Vlastně ani jako akce na ohrožení branky.
     
    66
    Další spálená tutovka a naopak úžasný a fantastický zákrok Bansena. Avenatti si osvobodil ve vápně a vystřelil po přihrávce, ale Bansen mu sjel na střelu a míč rukou odklonil mimo branku.
     
    65
    Třetí žlutou kartu svého týmu v zápase dostává za nehezký faul de Fauw.
     
    64
    Od poloviny hřiště chtěl jeden z domácích fotbalistů vyslat Chevaliera do samostatného úniku, jenže přihrávka na něj byla tak dlouhý, že dojela až ke gólmanovi Bansenovi.
     
    63
    Neodpískaný zákrok na domácího hráče mohl přinést útočnou šanci Waregemu a zejména Bjordalovi. Ten míč ale jen odevzdal.
     
    62
    Naprosto zbytečně teď zvedal ruku Harbaoui, který míč poslal za čáru sám a to moc dobře viděl úplně každý na stadionu.
     
    61
    U půlící čáry hřiště proběhla po faulu na Bjordala malá potyčka. Rozhodčí ale vše vyřešil a nyní se už hraje dále.
     
    60
    Seck opět tvrdě poslal k zemi jednoho z protihráčů. To ale mohlo znamenat velké ohrožení branky jeho týmu přímým kopem, při kterém se za míč postavil de Sart. Žlutá karta pro Secka.
     
    59
    Další nějaká snaha, ojedinělý pokus domácích opět končí neúspěchem, kdy by se v tomto případě dala za úspěch považovat aspoň střela.
     
    58
    Nejen domácí kotel, ale i celý stadion nyní mohutně podporuje hráče Kortrijku. Ti se dostávají k šanci za šancí.
     
    57
    A když následně Avenatti vybojoval míč před domácí brankou, byl poslán svalnatým a vysokým protihráčem tvrdě k zemi.
     
    56
    Vypadalo to že konečně něco směrem dopředu zkusí i hosté. Bjordal se ale u rohového praporku nedokázal ubránit náporu protihráče a míč odpálil až zpoza čáry.
     
    55
    Další akci domácích nyní zastavil ofsajd.
     
    54
    Kdykoliv se Waregem dostane k míči, je na něm pár sekund a následně ho ztratí. Takhle se tito borci nikdy nemůžou dočkat srovnání.
     
    52
    Naopak Kortrijk si dovoluje velmi drzé kousky, fintičky a triky. Je opět v pohodě a může si to dovolit.
     
    51
    Nyní to poprvé vypadá, že hosty gól zarazil. Ty předchozí dva je spíš nahecovaly, nebo namotivovaly k tomu se více snažit nyní ale zůstávají docela opaření.
    50. Jovan STOJANOVIĆ - 3:2
     
    50
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JOVAN STOJANOVIĆ. Kortrijk po třetí v zápase vede! Nyní si na obloukový centr naběhl Stojanović a dostával se dopředu doháněn dotírajícím obráncem. On ale míč ubránil, vystřelil a svým druhým gólem poslal svůj tým opět do vedení.
     
    49
    Ani hosté ale nezaháleli. Ovšem nedostali se do šance, kdy by ohrozili branku, jako jejich protějšek.
     
    48
    Domácí začali poločas mnohem aktivněji a za krátkou chvíli se dostali už do mnoha akcí. Opět většinou nedůslednou prací obrany.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Tak zatím jsme viděli 2 odlišné týmy, 2 odlišné výkony a dva góly na obou stranách, takže nakonec remíza. Začalo to krátce po startu gólem po rohovém kopu. Kortrijk ale vedení neudržel, po přezkoumání situace na videu rozhodčí nařídil penaltu a bylo srovnáno. Jenže ani ne 5 minut od gólu z penalty slavil Kotrijk podruhé. I přes několik tutovek kdy si doslova projel obranou, jako nůž máslem, nedokázal navýšit vedení a po krásné kombinaci hostů v závěru poločasu je stav nerozhodný.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V závěru ještě kontroverzní moment, kdy se snažil míč hlavičkovat Avenatti, ale nechtěně tím srazil gólmana Bansena. Avennati mu poté podal ruku a chtěl mu pomoci se zvednout, Bansen se ale nezachoval hezky, vystartoval nahoru sám, začal do Avenattiho křičet a postrkovat ho.
     
    45
    Zápas se moc nepřerušoval, a proto se také nastavuje jen jedna minutka.
     
    44
    No a co se přímého kopu týče, tak ten byl zahraný velice hezky! Míš si našel adresáta ve vápně a ten ho hlavičkou poslal těsně vedle tyči.
     
    43
    Další faul, tentokrát na Bongondu přichází na útočné polovině hostů. Ti mají tak k dispozici přímý kop a standardku, kterou by mohli otočit zápas.
     
    42
    Viděli jsme takový docela nešťastný faul domácího hráče na jeho soupeře. Toho faul hodně zabolel a nebylo to určitě příjemné. Domácí hráč ale předvedl krásné gesto, kdy k němu přišel, klekl si a omluvil se. Následně mu pomohl vstát.
     
    41
    Další hezkou kombinaci skrz obranou jsme teď viděli v podání domácích. Úspěch ale nepřinesla, a hostující gólman Bansen může vykopávat.
     
    40
    Tak nevím... I když tento zápas chvilkami opravdu připomíná například něco jako Barcelona vs Kozojedy, i tak je srovnáno. Kortrijk tak docela pyká za své nevyužité a spálené tutovky.
    39. Théo BONGONDA - 2:2
     
    39
    Waregem právě vstřelil branku!
    Autorem branky je THÉO BONGONDA. A je srovnáno! Hosté předvedli krásnou kombinaci přihrávek na jejíž konci stál Bongonda a perfektně vystřelil.
     
    37
    Ale hosté se snaží chybějící obranu dohnat silným útokem a nyní obsadili předvápnový prostor, kde také kombinují.
     
    36
    Waregem je co se útoku týče velmi dobrý, stejně tak Kotrijk. Obranu ale mají hosté o dost lepší. Odkopává míče, brání hráče a nepouští je k šestnáctce. Zato u Waregemu je tomu naopak.
     
    35
    Hosté si nedají říct a stále dál propouštějí domácí do samostatných úniků, nebo k centrům. Nedají si říct, a stále dělají školácké chyby.
     
    34
    Tohle snad není možné! Nechci urážet hostující tým, ale obranu má děravou jak cedník, ne-li víc. Domácí se přes ní dostávají tak lehce, že to připomíná ligový fotbal proti vesnickému přeboru.
     
    33
    Při další šanci Waregemu si de Fauw počínal velmi tvrdě a odpískal se faul. Karty se ale neudělují, jelikož tohle nebyl trestuhodný zákrok.
     
    32
    A další ohromná možnost na navýšení vedení! Tentokrát to byl opět Stojanović, který běžel s míčem sám, ale z velkého úhlu jen do míče kopl směrem na branku, a tu ani netrefil.
     
    31
    Hosté to nyní opět zkoušeli ve předu, ale jednomu z hráčů domácí míč vykopli až na druhou půlku. Hosté sice krátce drželi míč, ale následně se domácí opět dostali do šance.
     
    30
    Obrovskou šanci měl nyní Lepoint. Kortrijk se dostal dopředu a poslal přihrávku do samostatného úniku právě Lepointovi. ten utíkal na osamoceného gólmana, ale trestuhodně šanci zahodil, když se pokoušel o technický lob a míč kopl brankářovi přímo do rukavic.
     
    29
    Už se zase hraje a po rozehrávce šel okamžitě dopředu hostující celek. Zatím to vypadá, že gól nakopne více protihráče, než tým, který ho vstřelil.
    27. Jovan STOJANOVIĆ - 2:1
     
    27
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JOVAN STOJANOVIĆ. Neskutečné! Kortrijk opět jde do vedení! Po rohovém kopu míč trefil jednoho z obránců a odrazil se k přímo před gólmanem stojícímu Stojanovićovi. Ten už měl velmi lehkou práci.
     
    26
    Již se rozehrálo a ihned se s míčem natlačil dopředu Kortrijk. Velkou šanci si sice nevypracoval, ale následně se opět dostává ke kulatému nesmyslu.
    24. Hamdi HARBAOUI - 1:1
     
    24
    Waregem právě vstřelil branku!
    Autorem branky z pokutového kopu je HAMDI HARBAOUI. A je srovnáno! Rozhodčí ruku viděl a nařídil pokutový kop. K němu se postavil Harbaoui, a míč boční stranou nohy poslal přímo doprostřed branky.
     
    23
    Hlavní sudí chvíli komunikoval s těmi, co sedí za obrazovkami. Následně se šel podívat na situaci sám. Pravděpodobně bude zkoumat ruku ve vápně.
     
    22
    V posledních chvílích začínají tlačit hosté. Zatím si pořádnou šanci nevybojovali, ale za to několik dobrých míčů ano. Soupeřova obrana ale vždy odkopla.
     
    21
    Bjordal vybojoval míč a následně se zrodila velká šance Waregemu! Zmiňovaný hráč nahrál na levé křídlo na samostatného Bongondu, ten ale po pár krocích vystřelil a branku úplně minul.
     
    20
    Hosté sice domácí bílodresé fotbalisty vyhnali zpět na jejich polovinu, ale následně úplně zbytečně faulovali, a můžou se do šance opět dostat domácí.
     
    19
    A nyní znovu Kortrijk. Co nám předvedou jeho hráči, kteří se pomalu, ale jistě prokousávají k vápnu soupeře?
     
    18
    Do velké šance se mohl dostat Peeters, jenže těsně před pokutovým územím fauloval protihráče a akce jeho týmu tak skončila.
     
    17
    A nyní se k míči dostali po autu opět již domácí a chvíli si kopali před svou brankou. Poté míč chtěli přenést do předu, ale nakonec si to rozmysleli, a v tu chvíli Waregem přebral míč.
     
    16
    Hosté se dostali z tlaku a nyní obývají již třetí minutu v kuse útočnou polovinu. Jenže zatím úplně marně. Nepřišlo z jejich strany ještě žádné ohrožení branky.
     
    15
    První žlutou kartu Kortrijku si nyní vysloužil Azouni, který svého soupeře poslal nekompromisně k zemi. Kromě karty má Waregem výhodu přímého kopu.
     
    14
    Nyní se do první akce, chcete-li prvního útoku dostal konečně i hostující tým. Akce ale skončila ztrátou míče.
     
    13
    Na pravém křídle se skvěle uvolnil Chevalier a po pár krocích nacentroval na Lepointa. Ten ale míč tečoval a minul branku.
     
    12
    Další rohový kop v podání domácích. Tentokrát ale nebyl dobře sehraný a Waregem alespoň vykopl, když už nic víc.
     
    11
    Nyní se po sérii odražených míčů dostal jeden přímo k hráči domácích ve vápně. S nečekanou střelou si ale až zázračně poradil Bansen.
     
    10
    Domácí zavírají hosty ve vápně a ti těm se obrana moc nedaří. Kotrijk probíhá obranou hostů až nevídaně jednoduše.
     
    9
    Na další centr do vápna si nabíhal Stojanović a brankář Bansen. Ten byl nakonec úspěšnější, když rukou míč posunul jen pár centimetrů před hlavou Stojanoviće.
     
    8
    Kortrijk si připsal další 2 hezké pokusy, když to prvně z prostoru před vápnem zkoušel Stojanovič, a následně Avenatti. Střela prvního byla ale zblokována, ta od Avennatiho netrefila branku.
     
    7
    Domácí se nyní dostali do další šance, ale ta končí pouhopouhým ofsajdem. Kotrtijk ale možná až nečekaně tlačí.
     
    6
    Další velká šance domácích, a to dokonce dvojitá! Po špatné přihrávce hostů se do úniku dostal Chevalier, ten ale zakončil pouze do Bansena. Odražený míč ale získal rychle Lepoint a zkusil vystřeli po druhé.
    5. Felipe AVENATTI - 1:0
     
    5
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Autorem branky je FELIPE AVENATTI. Domácí si po obdržení míče z rohového kopu našli pozici k centru, a ten přiletěl do vápna právě k AVENATTIMU. Toho sice míč trochu pozlobil, ale nakonec ho do sítě dostal.
     
    4
    Z přímého kopu domácí sice šanci nevytvořili, ale následně si míč přebrali a vybojovali rohový kop. První větší šance na ohrožení branky je zde.
     
    3
    Tak tohle přišlo tedy poměrně brzo. Walsh si za svůj nepěkný zákrok "vybojoval žlutou kartu.
     
    2
    Úvodní výkop ve prospěch domácího Kortrijku. Ti ale s míčem daleko nedošli a už si ho přebrali hosté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    SV ZULTE-WAREGEM

    Waregem je zatím ve skupině B tabulky o Evropskou ligu po dvou zápasech třetí. A to s né zrovna lichotivou formou – dvěma remízami. I přesto jsou ale tři další soupeři ještě horší. Dnes bude Waregem bojovat o udržení třetí pozice, jelikož třemi body zatím nikoho nepřeskočí, i kdyby lídr a právě Kotrijk prohráli. Může ale udržet důležitou výchozí pozici pro další vývoj tabulky. Tým vstřelil 3 góly, ale stejný počet i dostal.

    Absence: -

    Nejistý start: Buffel (poranění nohy), Demir (nemoc)

    Forma (skupina o titul): R – R

    Poslední zápasy (skupina o titul):
    Cercle Bruggy Waregem 3:3
    Waregem – Waasland-Beveren 0:0
     
    KV KOTRIJK

    Kotrijk se chystá na svůj třetí zápas v B skupině o Evropskou ligu. S šesti body zatím okupuje druhé místo ve skupině B a na první St. Gilloise neztrácí žádný bod, jen zaostává o skóre. Právě dnešní duel s Waregemem může mezi těmito dvěma týmy prohloubit bodovou propast, který je nyní 4 body, přestože je Waregem třetí. Tým vstřelil zatím za 2 zápasy 6 gólů a poloviční počet dostal.

    Absence: Hoxha (poranění kolena), Rolland (svalové zranění)

    Nejistý start: -

    Forma (skupina o titul): V – V

    Poslední zápasy (skupina o titul):
    Waasland-Beveren Kotrijk 2:3
    Kotrijk – Mouscron 3:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Jiří Polášek

    Branky: 5. Avenatti, 27. Stojanović, 50. Stojanović, 77. Avenatti – 24. Harbaoui (pen.), 39. Bongonda

    Karty:   15. Azouni (KRT) – 3. Walsh (WAR), 60. Seck (WAR), 65. de Fauw (WAR)   73. Seck (WAR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 13:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 14:2.
    KV Kortrijk: Bruzzese – Azouni (86. Golubović), Avenatti, De Sart, D'Haene – Hines-Ike, Kagelmacher, Chevalier, Lepoint (81. Kumordzi) – Van der Bruggen, Stojanović (72. Bacula).
    Náhradníci: Pereira – Bacula, Ezekiel, Golubović, Charisis, Koita, Kumordzi, Rougeaux.

    SV Zulte-Waregem: Bansen – Björdal, Bongonda, De Pauw (74. Sylla), de Fauw – Harbaoui, Heylen, Pletinckx, S. Peeters – Seck, Walsh.
    Náhradníci: Bossut – Bürki, Demir, M. De Smet, Faik, Marcq, Soisalo, Sylla.
    bahis siteleri