Ufa – Rostov 1:0 (kon.) | Ural – Jenisej 3:2 (kon.) | Kazaň – Arsenal Tula 0:0 (kon.)
Lok. Moskva – Zenit 1:1 (kon.)
konec
FC Ufa
1:0 (1:0)
FK Rostov
Neděle 07.04.2019, 10:30 • Dynamo Stadium, Ufa • Ruská Premier Liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Hezký den všem fanynkám fanouškům! Ruská Premier Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Ufa a FK Rostov.
     
    FC Ufa

    Fotbalisté Ufy letos neprožívají zrovna povedenou sezónu, po jednadvaceti kolech se totiž nacházejí na předposlední pozici, přičemž na poslední nesestupové místo ztrácejí už šest bodů. Ufa letos vyhrála pouze ve třech případech, v posledním ligovém kole uhrála velice cennou remízu na hřišti moskevského CSKA, které dokonce vedlo o dvě branky, avšak zápas nakonec skončil poměrem 2:2. FC Ufa je v rámci domácích zápasů na čtrnácté pozici, z celkových jedenácti utkání zvítězila pouze třikrát, naposledy tomu bylo v polovině měsíce listopadu, kdy Ufa na vlastním stadionu porazila moskevský Spartak 2:0.
     
    FK Rostov

    Na opačné straně stojí sympaticky hrající Rostov, který má tak trochu jiné starosti. Rostov v tuto chvíli okupuje šestou pozici, tedy příčku, která nezaručuje žádnou pohárovou účast. Manko na pátý Spartak Moskva činí pouze čtyři body, přičemž do konce ročníku zbývá ještě celkem dostatek zápasů. Rostov se navíc v posledních zápasech nachází ve velice dobré formě, nejprve celkem překvapivě uspěl na hřišti Kazaně, která prohrála poměrem 0:2. Poté Rostov zvládl také domácí zápas, tentokráte si poradil se třináctým Uralem, který si odvezl porážku poměrem 1:2.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ufa: Bělenov – Živogljadov, Nedelcearu, A. Nikitin, Alikin (C), Jokić – O. Vaněk, Bezdenežnych, Carp, Igboun – Bizjak.
    Náhradníci: Akmurzin, Šafinskij – Alijev, Krotov, Krugovoj, Paurević, Pucko, Sysujev, Suchov, Wombergar, Zasejev.

    FK Rostov: Pesjakov – Logašov, Paršivljuk (C), Hadžikadunić, R. Sigurdsson, Černor – Jeremenko, Normann, Zujev – Šomurodov, I. Popov.
    Náhradníci: Abajev – Gaţcan, Glebov, Jonov, Plijev, B. Sigurdarson, Ščadin, Zajnutdinov.

    Rozhodčí: Matjunin – Žvakin, Bolotenkov.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Rostov zahrával úvodní rohový kop tohoto zápasu, k rozehrávce se postavil Černov. Jeho vzdušná nabídka přistála pouze na hlavě Carpa.
     
    4
    Na opačné straně jsme sledovali slušnou šanci Ufy. K zakončení se totiž protáhl Sly, jehož ránu Pejakov vyrazil pouze před sebe, kde domácí neuspěli s dorážkou.
     
    5
    Pesjakov zůstal po předchozím střetu s protihráčem ležet na zemi, na scénu tak přispěchal lékařský personál, který si vzal brankář do péče.
     
    6
    Na opačné straně se z hodně ostrého úhlu pokoušel vypálit Šomurodov, jenž mířil pouze do rukavic brankáře, který rychle vyhodil balón do strany.
     
    7
    Akce v podání domácích hráčů skončila až u brankáře Pesjakova, který tentokráte nemusel zasahovat. Naopak se ujal dalekonosného odkopu od branky.
     
    8
    Autového vhazování od levé postranní čáry se ujal hostující Černov, který to zkoušel hodem do šestnáctky, kde ale zasahoval obránce Nedelcearu.
     
    9
    Posléze ještě na jistotu jednal domácí Nikitin, který nekompromisním způsobem odklidil míč daleko od své šestnáctky. Soupeř bude vhazovat.
     
    10
    Zujev to zkoušel polovysokým pasem podél autové čáry, na který si měl seběhnout Šomurodov. Přihrávka byla moc prudká, budeme sledovat odkop od branky.
     
    11
    Pesjakov opět odkopával od své branky, přičemž tentokráte posílal míč na levou stranu hrací plochy, kde ve vzduchu dokázal uspět Živogljadov.
     
    12
    Na útočnou polovinu se vydal domácí Sly, který si chtěl narazit s vedle stojícím Carpem, což nevyšlo dle představ. Posléze fauloval druhý jmenovaný.
     
    13
    Logašov raději vyprodukoval zpětnou přihrávku na brankáře Pesjakova, který musel s odkopem od své branky spěchat. Nakonec vykopl daleko na druhou stranu.
     
    14
    Jenomže hrací předmět i tentokráte skončil za postranní čárou, což vedlo k autovému vhazování domácích. O provedení se postaral obránce Jokić.
     
    15
    Obrannou povinnost si nyní splnil domácí Nedelcearu, který u postranní čáry pohlídal Jeremenka. Míč skončil v zámezí, Logašov bude vhazovat.
     
    16
    Nakonec si Rostov vybojoval další rohový kop. Rozehrávka nakrátko přeci jenom přinesla centrovaný balón, který zkoušel Zujev vrátil do ohně.
     
    17
    Rostov rozjížděl další kombinaci až od své poloviny, přičemž Hadžikadunić prudkou přihrávkou našel Popova, který se dokázal dobře zorientovat.
     
    18
    V pokutovém území skončil na zemi hostující Popov, jenomže hosté s prosbou o penaltu neuspěli. Posléze fauloval právě hostující Popov.
    18. Měla se pískat penalta?
     
    19
    Na druhé straně hrací plochy se podařilo zasáhnout Sigurdssonovi, který odvracel míč za cenu autového vhazování, ke kterému se postavil Živogljadov.
     
    23
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Ivelin Popov, přichází Baktijor Zajnutdinov.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Baktijor Zajnutdinov (FK Rostov).
     
    24
    V tuto chvíli má lehce navrch domácí celek, který se před malým momentem pokoušel prodrat k centru, jenomže Černov zasáhl zodpovědně.
     
    25
    Ufa právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Hosté prohráli hlavičkový souboj za polovinou hrací plochy, posléze se dostal k míči důrazný IGBOUN SLY, který se manévrem na pravou nohu dostal k zakončení, které směřovalo na přední tyč. Pesjakov nepředvedl jistý zákrok, míč mu propadl až do sítě.
    25. Sylvester IGBOUN - 1:0
     
    26
    Sly našel za pokutovým územím Carpa, jehož pohotová rána nebyla vůbec přesná. Pesjakov nemusel zasahovat, naopak bude odkopávat od své branky.
     
    27
    Na řadu přišel nedovolený zákrok ze strany střídajícího Zajnutdinova, jen fauloval v hlavičkovém souboji. O rozehrávku se postará Nedelcearu.
     
    28
    V tuto chvíli to bude mít Rostov celkem složité, neboť prohrává o jednu branku. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může otočit.
     
    29
    Jenomže na míči jsou stále hráči Ufy, kteří v tuto chvíli kombinují v oblasti středového kruhu. Prudká přihrávka směřovala na Vaňka, který o balón přišel.
     
    30
    K výkopu od své branky se postavil domácí brankář Bělenov, který zkoušel na druhé straně hrací plochy najít Carpa, jenž ve vzduchu neuspěl.
     
    31
    Naopak hrací předmět doskákal ven z hrací plochy, Sly ho totiž nedokázal zastihnout na vymezeném prostoru. Také Pesjakov bude moci rozehrávat.
     
    33
    Do menších problémů se dostal hostující Normann, který v tísni zvolil zpětnou přihrávku na Paršivljuka, jenž pro změnu roztáhl hru k postranní lajně.
     
    34
    Pesjakov byl opět zapojen do rozehrávky, přičemž v tomto případě roztáhl hru na levou stranu, kde si jeho kolega Černov nevěřil na vyvezení míče.
     
    35
    Hodně rychle musel za míčem domácí brankář Bělenov, který to zvládl celkem rychle. Následný výhoz dokázala pokrýt obrana soupeře.
     
    36
    Až nyní se Rostovu podařilo usadit na útočné polovině, jenomže Sigurdsson poslal až příliš prudkou přihrávku, na kterou Zajnutdinov nedosáhl.
     
    40
    Kousek od pokutového území skončil na zemi hostující Normann, který si vymodlil standardní situaci. Z této pozice se může jednat o přímý pokus.
     
    41
    Nakonec to na sebe vzal Zujev, který to nemyslel vůbec špatně. Jeho tvrdá rána pravou nohou vystoupala kousek nad, Bělenov nemusel zasahovat.
     
    42
    Na opačné straně musel Pesjakov zasahovat. Poprvé v utkání se nám připomněl český záložník Vaněk, jehož technická rána směřovala doprostřed.
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    44
    Momentálně skončil na zemi jeden z domácích hráčů, který si vyžádal lékařské ošetření.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas se spíše jen dohrává, na další změnu skóre to nyní nevypadá.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Igboun Sly. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, která nabídla celou řadu sympatických střeleckých pokusů, o které se spíše starala domácí Ufa. Postupem času se začal probouzet také Rostov, jenž rovněž několikrát vážně zahrozil. I tak stále platí, že domácí vedou o jednu branku, avšak do konce zápasu zbývá ještě celý druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Ufa už celkem dlouhou dobu kombinuje na vlastní polovině, přičemž soupeř snaží napadat rozehrávku. V tuto chvíli má balón na kopačce Nedelcearu.
     
    49
    Jako poslední se dotkl míče hostující Sigurdsson, od kterého šel za brankovou čáru. Na pořadu dne bude rohový kop pro domácí mužstvo.
     
    50
    K rozehrávce se postavil Carp, který zkoušel kroutit míč směrem do malého vápna. Nejvýše do vzduchu vyšplhal Paršivljuk, jenž na jistotu odvracel.
     
    51
    Už to vypadalo, že se k zakončení dostane Igboun, avšak jeho ránu na poslední chvíli zastavil obětavý protihráč. Následně Logašov odklízel míč.
     
    52
    Vaněk to zkoušel kolmicí za obranu, kam si sbíhal Bizjak, jenž si ale nedokázal pohlídat náběh za obranu. Jednalo se o zcela jednoznačný ofsajd.
     
    53
    Rostov se dokázal prokombinovat z přehuštěného prostoru, načež došlo k roztažení hry na pravou stranu, kde číhal zcela osamocený Logašov.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Cătălin Carp (FC Ufa).
     
    55
    Právě Logašov se s míčem dostal až do pokutového území, kde se pokoušel na dlouhou nohu zakončovat. Včas se ale dokázal vrátit domácí Alikin.
     
    56
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Ondřej Vaněk, přichází Ivan Paurević.
     
    57
    Také Rostov si po delší době vyzkoušel rohový kop. Zujev ho kroutil na přední tyč, kde číhal Nikitin, jenž nekompromisně odklízel hrací předmět.
     
    58
    Na řadu přišel další rohový kop v podání Rostova. Jeremenko to neudělal moc dobře, neboť trefil protihráče před sebou. Jeho celek zůstává u míče.
     
    59
    Hra se přesunula na levou stranu, kde se Černovovi podařilo vybojovat autové vhazování. Po něm se k centru dostal Zujev, jenž našel pouze brankáře.
     
    60
    Navíc to bylo s útočným faulem Zajnutdinova, který si počínal nedovoleně. Hlavní sudí celou situaci uviděl, okamžitě odpískal ve prospěch domácích.
     
    61
    Nyní se pro domácí rodilo nadějné přečíslení, jenomže Bizjak to neudělal vůbec dobře, neboť narazil na protihráče. Carp ale získal hrací předmět zpět.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Ufa stále vede nejtěsnějším možným způsobem. Rostov je v úvodu druhého dějství o něco aktivnější.
     
    63
    Živogljadov si chtěl u postranní čáry narazit s Paurevićem, přičemž prvně jmenovaný skončil na zemi. Hlavní sudí tentokráte nechal pokračovat ve hře.
     
    64
    Pesjakov to tak mohl v poklidu odkopávat od své branky, přičemž to zkoušel nabídkou na Šomurodova, jenž ale hlavičkový souboj prohrál.
     
    65
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Alexandr Zujev, přichází Alexej Jonov.
     
    66
    Také Bělenov si vyzkoušel rozehrávku od své branky, po které jeho celek vybojoval autové vhazování. Jokić si dává s provedením celkem načas.
     
    68
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Lovro Bizjak, přichází Andrés Wombergar.
     
    70
    Pesjakov zkoušel poslat míč k hranici pokutového území, což se mu celkem podařilo. Ve vzduchu ale neuspěl Zajnutdinov, naopak se tu rodí kontr.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Mathias Normann (FK Rostov).
     
    72
    Ten po pravém křídle táhl Igboun, který se manévrem na pravou nohu dokázal uvolnit k zakončení. To bylo velice nepovedené, Pesjakov nezasahoval.
     
    73
    Po velice ostrém zákroku skončil na zemi jeden z domácích hráčů, který se drží za obličej. Na scénu pochopitelně zamířil také lékařský personál.
     
    74
    Nakonec se jednalo o střelce jediné dnešní branky, kterým byl Igboun. tento forvard je trochu otřesen, dost možná se bude opět střídat.
     
    75
    Alikin si nebral servítky, naopak nekompromisním způsobem odklízel balón na druhou stranu, kde ho málem ještě zastihl střídající Wombergar.
     
    76
    Aby toho nebylo málo, tak jsme sledovali střelecký pokus v podání Igbouna. Ten zkoušel štěstí levačkou, míč ale poslal hodně vysoko nad branku.
     
    77
    Hodně prostoru měl ve středu hrací plochy hostující Jonov, který se sám dostal do zakončení. Bělenov vyrazil, posléze si poradil také s dorážkou.
    77. Bělenov podržel svůj celek.
     
    78
    Následný rohový kop nenabídl nic nebezpečného, neboť ještě před dopadem míče bylo pískáno. Útočným faulem si pomohl jeden z hostů.
     
    79
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Eldor Šomurodov, přichází Björn Sigurdarson.
     
    80
    Rostov se opět dostal až k pokutovému území, kde Jeremnko zkoušel najít své útočné kolegy, avšak centr zamířil pouze do rukavic brankáře Bělenova.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, stále čekáme na druhou branku. Rostov je nyní aktivnější, na vyrovnání nemá už moc času.
     
    84
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Igor Bezdenežnych, přichází Azer Alijev.
     
    85
    Střídající Alijev se okamžitě po svém příchodu na hrací plochy zúčastnil akce svého celku. Krátce poté bylo pískáno ve prospěch Rostova.
     
    86
    Sigurdsson sice dostal tvrdě naloženo, avšak se to nakonec obešlo bez žluté výstrahy pro protihráče. Mezitím se hosté dostali k rozehrávce volného kopu.
     
    87
    Obrannou povinnost si splnil zkušený zadák Jokić, který předskočil protihráče a poté odpálil míč do zámezí. Vhazovat z pravé strany bude Logašov.
     
    88
    Ufa nyní kombinovala s míčem na polovině soupeře, což jí maximálně vyhovuje. Soupeř se snaží napadat rozehrávku, avšak zatím bez úspěchu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Carp možná celkem zbytečně pouze odkopával na druhou stranu, kde si jeden ze soupeřů pomáhal rukama, avšak nedovolený zákrok to nepřineslo.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Bojan Jokić (FC Ufa).
     
    90+3
    Rostov sice drží míč na útočné polovině, avšak soupeř je v hlubokém bloku před vlastní šestnáctkou. Navíc do konce zápasu nezbývá moc času.
     
    90+4
    Jedna z posledních akcí pro Rostov.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ufy, která svého soupeře porazila poměrem 1:0. Ve druhém dějství jsme sledovali územní převahu Rostova, jenž několikrát mohl vyrovnat stav, avšak to se nakonec nepovedlo. Ufa se postupem času soustředila na zodpovědnou defenzivní činnost, která jí zajistila čisté konto a také zisk plného počtu bodů. Domácí celek se tak může radovat z vítězství, Rostov tak nenaplnil roli menšího favorita tohoto zápasu.
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:12. (12:25:19)

    David Suchý

    Branky: 25. Igboun

    Karty:   54. Carp (UFA), 90+2. Jokić (UFA) – 24. Zajnutdinov (RTV), 71. Normann (RTV)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:12.
    FC Ufa: Bělenov – Živogljadov, Nedelcearu, A. Nikitin, Alikin (C), Jokić – O. Vaněk (56. Paurević), Bezdenežnych (84. Alijev), Carp, Igboun – Bizjak (68. Wombergar).
    Náhradníci: Akmurzin, Šafinskij – Alijev, Krotov, Krugovoj, Paurević, Pucko, Sysujev, Suchov, Wombergar, Zasejev.

    FK Rostov: Pesjakov – Logašov, Paršivljuk (C), Hadžikadunić, R. Sigurdsson, Černor – Jeremenko, Normann, Zujev (65. Jonov) – Šomurodov (79. B. Sigurdarson), I. Popov (23. Zajnutdinov).
    Náhradníci: Abajev – Gaţcan, Glebov, Jonov, Plijev, B. Sigurdarson, Ščadin, Zajnutdinov.

    Rozhodčí: Matjunin – Žvakin, Bolotenkov
    bahis siteleri