Chorvatsko – Belgie 5:2 (kon.) | Austrálie – Španělsko 4:0 (kon.) | Srbsko – Čína 6:5 (kon.)
konec
Srbsko
6:5 (1:2, 1:3, 4:0)
Čína
Pátek 12.04.2019, 20:05 • Ledena dvorana Pionir, Bělehrad • Mistrovství světa - II. A Divize • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:46 KASTEL - 6:5
     
    59:46
    Srbsko právě střelilo branku!
    Neskutečný závěr, neskutečný! Čína ještě v 50. minutě vedla 5:2 a necelé dvě minuty před koncem 5:4, ale nakonec prohrává 5:6! Sretović sice nedostal přihrávku před volnou branku, ale dojel si odražený puk. Z levé strany za brankou přihrál na kruhy pro Crnogorače, jenž vypálil z první a VIKTOR KASTEL se prosadil úspěšnou tečí! Parádní obrat Srbska a velký smutek v táboře Číny! Asistence: Dominik Crnogorač, Marko Sretović.
     
    59:33
    Ranković jde opět z klece a domácí to zkusí znovu v šesti bez gólmana.
    58:24 LUKOVIĆ - 5:5
     
    58:24
    Srbsko právě střelilo branku!
    Trošku smůla pro Číňany, jen co je pravda. Viktor Kastel chtěl z kruhů po přihrávce střílet, ale puk mu sjel z hole. Kotouč se tak dostal k Dominiku Crnogoračovi, jenž z levého kruhu vypálil tvrdou dělovku. Tu sice Chan dokázal ztlumit, ale puk mu vypadl za záda k pravé tyči, kde ho ALEKSA LUKOVIĆ bleskově dorazil do sítě a srovnává stav zápasu. Asistence: Viktor Kastel.
     
    58:01
    Ranković je venku z branky a Srbové hrají v šesti bez gólmana!
     
    58:01
    Domácí dokázali to, co pro tuto chvíli alespoň chtěli, a to zavézt kotouč do útočného pásma. Dá se čekat, že kanadský kouč Alexandre Dandenault odvolá gólmana. Následně vznikla menší šarvátka, ale nic strašného.
     
    57:03
    Chuangovi stačilo, aby jen na obranné modré stínoval a uzmul soupeři puk. A navíc ještě založil rychlý protiútok, po kterém si najel před branku a na pravé straně zkoušel bekhendové zakončení, které si tentokrát Ranković dobře pohlídal a puk vyrazil.
     
    55:17
    Tohle je nepříjemnost pro Čínu, a to pořádně velká! Chao Čang jde na dvě minuty ven za nedovolené bránění a Srbové tak mají šanci na srovnání stavu!
    51:33 SABADOS - 4:5
     
    51:33
    Srbsko právě střelilo branku!
    Číňané vysunuli obraný čtverec hodně před branku, až to bylo s podivem. Sabados už mohl střílet, kdyby předvedl na levé straně ve velkém úhlu nějaký manévr. Ale udělal to fantasticky. Posunul totiž puk na modrou, takže i čtverec soupeře vyjel trošku výše. Djumić mu od modré vrátil puk, takže měl ROBERT SABADOS výrazně více času a hezkou trefou do bližší šibenice nad rameno vykřesává Srbům naději. Asistence: Mirko Djumić, Pavle Podunavač.
     
    50:51
    Možná jedna z rozhodujících chvil zápasu. Chan-wen S' jde dnes podruhé na trestnou lavici, když si při tlaku Srska pomohl držením hokejky soupeře.
     
    50:17
    Domácí ekipa je nyní jasně na koni a už měla dvě dobré příležitosti ke snížení na jednobrankový rozdíl. Jenže předbrankovému prostoru nyní vládne gólman Číny Chan, který drží svůj tým na náskoku dvou branek.
    49:04 CRNOGORAČ - 3:5
     
    49:04
    Srbsko právě střelilo branku!
    Už to vypadalo, že DOMINIK CRNOGORAČ zazdil dobrou šanci, když dostal puk od Kerezoviće do prostoru branky. Zpoza klece si totiž vyjel na levou stranu, kde ale udělal výbornou zpětnou kličku Chuangovi a přes Lianga se natlačil do bezprostřední blízkosti branky, kde také našel skulinku ve výstroji Chana! Asistence: Nikola Kerezović, Mirko Djumić.
     
    48:33
    Ještě to domácí plejeři zkouší. Viktor Kastel si před brankou hezky našel odražený puk, jenže ještě lepším zákrokem ho vychytal Chan!
     
    46:33
    Domácí hokejisté jeli v situaci dva na jednoho, kdy na sebe veškerou odpovědnost střelou z pravé strany vzal Marko Sretović, jenž nechtěl přihrávat volnému Brkusaninovi. A to byla chyba, jelikož centr druhé srbské lajny mířil mimo tři tyče.
     
    44:48
    Mohlo být vymalováno, tedy se srbskými nadějemi. To by ale musel Chao Čang z kruhů z ideální pozice zamířit alespoň mezi tři tyče! Což se ale nestalo.
     
    42:10
    Možná klíčový moment zápasu. Rudi Jing jde ven na dvě minuty za vysokou hůl a Srbové se opět mohou dostat do zápasu.
     
    40:01
    Jug Mitić vydržel v kleci jen čtyři minuty, na třetí třetinu jde do branky opět Arsenije Ranković.
    38:11 SIA - 2:5
     
    38:11
    Čína právě vstřelila branku!
    Obránce Srbů Stafan Ilić při zakládání útoku na pravé straně za brankou nezvládl napadání soupeře a TCHIEN-SIANG vybojoval kotouč. Ten mu sice uskočil přímo za branku, ale útočník Číny si pro něj ihned sjel a rychle si to namířil k levé tyči. Než se Mitić stihl v brance ohřát, tak mu posílá navštívenku. To jsou věci na srbském stadionu Ledena dvorana Pionir! Bez asistence.
     
    36:54
    Arsenije Ranković dnes rozhodně nepodal výkon, na který byl mohl být pyšný, a jde z klece. Na jeho místo přichází Jug Mitić.
    36:54 Lej ČCHEN - 2:4
     
    36:54
    Čína právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do podobné situace jako na konci první třetiny. Zbytečná ztráta puku v útočném pásmu a rychlé přenesení hry přináší Číňanům opětovný dvoubrankový náskok. Li získal kotouč, rychle jej dal na Čcheng Čanga a ten s ním ze středního pásma přejel přes modrou. Následně si všiml, že mu najíždí přesně na střed modré LEJ ČCHEN, tak mu puk předal, útočník Číny vystřelil z první a překvapil Rankoviće, který rozhodně nemůže mít čisté svědomí. Asistence: Čcheng Čang, Chang Li.
     
    35:16
    Chan-wen S´ zřejmě nabral na trestné lavici spoustu sil a nyní se prodral po levé straně až před branku. Ačkoliv byl stínován Podunavačem, dokázal vystřelit a Arsenije Ranković nyní podržel svůj tým od nepříjemného manka v podobě dvou branek.
     
    32:45
    Mico Dragutinović se ze čtvrté lajny ozval a vybojoval na pravém kruhu puk Což pro něj byla voda na mlýn, jelikož si už mohl sjíždět před Chana. Ale chyba lávky, Chan-wen S´ sáhl na záchrannou brzdu v podobě podrážení a dává Srbům přesilovku.
     
    31:37
    Li se už už probíjel k puku a pokud by ho na útočné modré získal, jel by sám na branku. Dva beci Srbska ho sice zastavili, ale také puk jen přistrčili na Rudiho Jinga, který tváří v tvář Rankovićovi zazmatkoval a brankář Crvené Zvezdy měl snadnou úlohu.
     
    27:27
    O hodně rychlou odpověď se snažil Lazar Lestarić, který si sjel z pravé strany s pukem až před branku, ale střelou na vzdálenější tyči nedokázal Chana překonat a zatím má tak na kontě dnes pouze jednu branku.
    26:36 JANG - 2:3
     
    26:36
    Čína právě vstřelila branku!
    Číňané opět vedou! Jing v rohu za brankou vybojoval kotouč a přistrčil ho pro Ce-sena Čanga. Útočník Číny z levého kruhu našel na pravém MING-SI JANGA, jenž se opřel do puku a trefil naprosto přesně šibenici nad pravým ramenem Rankoviće. Puk ani nespadl na led, zůstal chvilku zaseknutý v síti. Asistence: Ce-sen Čang, Rudi Jing.
     
    25:39
    Hodně zbytečná zákrok Stefana Iliće. Obránce Srbů, hrající v první lajně, totiž zcela zbytečně u čínské střídačky trefil svým kolenem Changa Li a už odjíždí na trestnou lavici. Co je horší, hokejista Číny leží na ledě bez známek pohybu. Trest je nakonec dvouminutový, i když tohle klidně mohlo být za víc.
    22:55 PODUNAVAČ - 2:2
     
    22:55
    Srbsko právě střelilo branku!
    Domácí celek využívá přesilovou hru a srovnává stav zápasu. Bosković si na levé straně útočného pásma vyměnil kotouč s Kerezovićem a následně přihrál na modrou na PAVLE PODUNAVAČE. Obránce Srbů si připravil kotouč na hůl, poté tvrdě vystřelil a přes clonící hráče skončil kotouč za zády gólmana Chana. Asistence: Stefan Bosković, Nikola Kerezović.
     
    22:03
    Další zavezení do pásma v podání domácích, ale i nyní se Číňané ubránili. Jenže jen za cenu nedovoleného zákroku a na lavici trestů jde C'-meng Čchen kvůli držení.
    17:42 LESTARIĆ - 1:2
     
    17:42
    Srbsko právě střelilo branku!
    Už je to pouze o jednu branku. Mirko Djumić přebral na levém kruhu přihrávku Boskoviće a vystřelil. Chan vyrazil puk na levou stranu, kde v obtížné pozici na dorážku neuspěl ani Novaković. Ale puk se tentokrát odrazil před branku přímo na LAZARA LESTARIĆE, jenž jej nechytatelně poslal pod víko. Asistence: Uglješa Novaković, Mirko Djumić.
    16:15 CHUANG - 0:2
     
    16:15
    Čína právě vstřelila branku!
    Asijský tým využívá kratičkou přesilovku a odskakuje do dvoubrankového vedení. To se nečekalo! Vucurević a Kastel sice zaváželi puk do útočného pásma, ale hodně laxně a ztratili ho. Protiútok Číny byl naopak smrtící. Jang totiž sebral puk a ujel do přečíslení tři na jednoho. Z levé strany předložil puk mezi kruhy na ČCHIEN-I CHUANGA A ten zakončil dobře – střelou k levé tyči kolem betonu gólmana Rankoviće. Asistence: Ming-si Jang.
     
    14:37
    Jenže po 33 sekundách se síly na ledě srovnají, jelikož Dominik Crnogorač zahrál proti pravidly, když se proti soupeři provinil pozdním dohráním. Bude se pokračovat ve čtyřech na obou stranách.
     
    14:04
    Čchien-i Chuang se provinil hrubostí a Srbsko bude mít další přesilovou hru.
    10:36 LI - 0:1
     
    10:36
    Čína právě vstřelila branku!
    Šok pro domácí hokejisty. Ačkoliv se Srbové ubránili oslabení, vzápětí inkasují. Jang vyhrál buly na Lej Čchena, který tvrdě vypálil od modré. Kotouč se pro domácí hodně smolně odrazil od zadního mantinelu přímo na CHANGA LI , který číhal u levé tyče a posílá svůj tým do vedení. Asistence: Lej Čchen, Ming-si Jang.
     
    08:05
    Hráčská lavice Srbů špatně střídala, takže Čína přichází zadarmo k přesilové hře. Dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě a za hráčskou lávku si půjde odsedět Mico Dragutinović.
     
    05:28
    Domácímu celku by se výhra za tři body jistě hodila, jelikož doposud stoprocentní Austrálie dnes prohrála s Belgií 3:4 v prodloužení a tabulka divize 2A se tak hodně zdramatizovala. A přiblížit se bodům budou moct nyní, jelikož Tchien-siang Sia je vyloučen za držení protihráče.
     
    03:37
    Dominik Crnogorač, Srb s kanadskými kořeny hrající za Hamilton Steelhawks, si zaklepal na modré o puk a poté se z vrcholu pravého kruhu řádně opřel do kotouče, čímž ale jen vytřepal prach z betonů Chana.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 18. Lestarić (Novaković, Djumić), 23. Podunavač (Bosković, Krerezović), 50. Crnogorač (Kerezović, Djumić), 52. Sabados (Djumić, Podunavač), 59. Luković (Kastel), 60. Kastel (Crnogorač, Sretović) – 11. Li (Lej Čchen, Jang), 17. Chuang (Jang), 27. Jang (C. Čang, Jing), 37. Lej Čchen (Č. Čang, Li), 39. Sia


    Srbsko: Ranković (37. – 41. Mitić) – Bosković, Ilić, Podunavač, Anić, Luković, Crnogorač, Novaković – Djumić, Dragović, Kerezović – Brkusanin, Sretović, Sabados – Popravka, Kastel, Vucurević – Zwick, Dragutinović, Lestarić – Baračkov. Trenér: Alexandre Dandenault
    Čína: Chan (Sun) – C. Čchen, Jang, Liang, Chu, P. Čang, S´, Wang – Li, Lej Čchen, Č. Čang – Ch. Čang, Jing, C. Čang – Siang, Chuang, Sia – P. Liou, Ling Čchen, W. Čang – J. Liou. Trenér: Juha Nurminen

    Rozhodčí: Christoph Sternat – Havar Dahl, James Kavanagh
    bahis siteleri