Kvalifikace na VC Číny Vítěz: V. Bottas (Mercedes) (kon.)
konec
Kvalifikace na VC Číny

Vítěz: V. Bottas (Mercedes)

Sobota 13.04.2019, 08:00 • Trať: Šanghaj, Čína • Formule 1
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 8.10 hodin sledovat online přenos ze samotného závodu, který bude jubilejní 1000. v historii F1. Mějte se fajn a hezkou sobotu. (09:25:13)
     
    Je za námi kvalifikace na Velkou cenu Číny, kterou opanoval Valtteri Bottas časem 1:31.547, čímž získal sedmou pole position v kariéře a první v letošní sezoně. Druhý Lewis Hamilton byl pomalejší o pouhých 23 tisícin sekundy. Druhou řadu na startovním roštu obsadí dvojice z Ferrari v pořadí Sebastian Vettel a Charles Leclerc. V průběhu kvalifikace se zrodilo jedno překvapení v podobě vypadnutí Kimiho Räikkönena ve druhé části kvalifikace. Důvodem bylo selhání motoru, jemuž došel výkon.
    Kompletní výsledky Kvalifikace na VC Číny


     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Číny: 1. Bottas (Mercedes), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Vettel (Ferrari), 4. Leclerc (Ferrari), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Gasly (Red Bull), 7. Ricciardo (Renault), 8. Hülkenberg (Renault), 9. Magnussen (Haas), 10. Grosjean (Haas), 11. Kvjat (Toro Rosso), 12. Pérez (Racing Point), 13. Räikkönen (Alfa Romeo), 14. Sainz (McLaren), 15. Norris (McLaren), 16. Stroll (Racing Point), 17. Russell (Williams), 18. Kubica (Williams), 19. Giovinazzi (Alfa Romeo), 20. Albon (Toro Rosso).
     
    Konec kvalifikace.
    Nejrychlejší kolo zajel VALTTERI BOTAS
     
    0:00
    Lewis Hamilton proťal pomyslnou cílovou pásku, ale na Valtteriho Bottase to nestačí! Bottas se navíc ještě zlepšil časem 1:31.547, čímž nechal Hamiltona za sebou o 23 tisícin sekundy. Třetí dojel Sebastian Vettel, který na poslední chvíli překonal Charlese Leclerca. Pole position tak vybojoval VALTTERI BOTTAS.
     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.
     
    0:21
    Lewis Hamilton najíždí do svého posledního měřeného kola, stejně tak učinil i Valtteri Bottas a oba piloti Ferrari.
     
    1:25
    Nikdo se momentálně nenachází v boxech a všichni jezdci tedy bojují na trati o pole position. Nejblíže k němu má Valtteri Bottas, který v kvalifikaci zatím nemá konkurenci.
     
    2:10
    Krátká přestávka skončila a piloti se znovu vydávají zpět na trať. Na vylepšení svého času budou mít k dispozici pouze jeden pokus.
     
    3:15
    Největší překvapení dosavadního průběhu letošní sezony Charles Leclerc je až pátý. Před sebou má ještě Verstappena, Vettela a samozřejmě duo z Mercedesu.
     
    4:02
    Žádný měřený čas dosud nezaknihovali piloti stáje Haas Kevin Magnussen a Romain Grosjean. Všichni jezdci teď zajeli do boxů a na trati panuje naprostý klid před závěrečnou bouří.
     
    5:18
    Snažení svého syna bedlivě sleduje také Jos Verstappen, bývalý závodník formule 1. Jeho syn Max je momentálně na čtvrté pozici se trátou 526 tisícin na lídra Valtteriho Bottase. Vypadá to, že kvalifikace v Číně se stane kořistí Mercedesu, ale raději ještě nepředbíhejme.
     
    6:27
    Nejprve se do čela dostal Lewis Hamilton, ale vedení mu nevydrželo moc dlouho. Ještě rychlejší než on byl Valtteri Bottas, jenž zaznamenal čas 1:31.563. Hamilton byl pomalejší o pouhých sedm tisícin sekundy.
     
    7:13
    Traťový rekord drží z roku 2018 Sebastian Vettel, který zajel čas 1:31.095. To může být hozená rukavice nejen pro Lewise Hamiltona.
     
    8:20
    Lewis Hamilton najel do svého prvního měřeného kola. Za malý moment jej budou následovat i ostatní závodníci. Jak už bylo zmíněno, Hamilton vyhrál v Číně kvalifikaci třikrát za posledních pět let.
     
    9:39
    O pole position budou bojovat rovněž jezdci Ferrari. Jak Sebastian Vettel, tak Charles Leclerc vyrazili na dráhu bojovat o co nejlepší umístění na startu nedělního závodu.

    Michal Šandor

    bahis siteleri