Č. Budějovice – Táborsko 4:0 (kon.) | Chrudim – Vítkovice 1:2 (kon.) | Žižkov – Hr. Králové 1:1 (kon.)
Třinec – Varnsdorf 2:0 (kon.) | Ústí n. L. – Znojmo 2:1 (kon.) | Brno – Pardubice 3:1 (kon.)
konec
FK Třinec
2:0 (1:0)
FK Varnsdorf
Středa 17.04.2019, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný středeční den vám přeji u sledování online přenosu z druhé nejvyšší fotbalové soutěže v České republice. Dnes je na programu šest duelů Fortuna:národní ligy, mezi nimi i souboj čtvrtého a dvanáctého týmu soutěže. Třinec přivítá Varnsdorf. Zápasem vás provede Igor Mainka.
     
    FK FOTBAL TŘINEC
    13. místo, 23 bodů, skóre 20:29


    Třineckým fotbalistům se v jarní části vůbec nedaří. V šesti odehraných zápasech získali pouze tři body za tři remízy a tři prohry. Poslední prohra na tomto stadionu stála místo trenéra Jiřího Nečka.

    Tým pod vedením zkušeného trenéra, který v loňské sezóně získal titul podzimního půlmistra, nezvládl třetí vstup do sezóny v řadě. Třinečtí čekali vloni na jaře na první vítězství do osmého zápasu, stejně špatný vstup měli také na podzim. Dnešním zápasem můžou dorovnat sérii bez vítězství na čísle sedm.

    To už bude mít na svých bedrech nový trenér Tomáš Jakus. Bývalý útočník převzal tým po posledním domácím utkání proti Vítkovicím. Třinec v tomto zápase pouze remizoval 1:1.

    První druholigový zápas odkoučoval trenér Jakus v sobotu v Sokolově. Třinecký celek sehrál s nejvzdálenějším soupeřem vyrovnanou partii, ale gólově se prosadil pouze domácí Novák, a tak Slezané opustili západní Čechy bez bodu.

    Černou kaňkou sobotního dopoledního zápasu bylo vyloučení obránce Imricha Bedecse. Třinecký kapitán obdržel v utkání dvě žluté karty a dnes bude chybět. Vrátit se může útočník Matěj Schwendt, jenž si odpykal trest za vyloučení v derby.
     
    FK VARNSDORF
    4. místo, 38 bodů, skóre 22:16


    Varnsdorf je v dnešním utkání jednoznačným favoritem. Venku v letošní sezóně prohrál pouze dvakrát a nebýt prohry v Jihlavě, držel by sérii osmi venkovních zápasů bez porážky.

    Chrudim, Prostějov, Tábor, Sokolov, Hradec Králové. Ze všech těchto míst si tým trenéra Davida Oulehly odvezl všechny tři body. I proto je severočeský tým ve venkovní tabulce F:NL s 19 body na druhém místě.

    Uvidíme, jak se na soupeři projeví dlouhá cesta. Jejich autobus musel několikrát stát na semaforech. Hráče však žádná červená nezastavila pro dnešní utkání a trenér Oulehla bude mít z čeho vybírat.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Adamuška – Ilko, Kušnír (C), Šuľa, Janoščín – Omasta, R. Vaněk I., Samiec, Janošík – Buchvaldek – Dedič.
    Náhradníci: Bárta – Demjan, Hapal, Klec, Weber, Gáč, Arroyo.

    FK Varnsdorf: Porcal – Zbrožek, M. Richter, Kouřil, Heppner – Kodeš, Bláha – Rudnytskyy (C), Kocourek, Dordić – Ondráček.
    Náhradníci: Samoel – L. Novák, Rudzan, Schön, Barac, M. Kubista, Votava.

    Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Dohnálek..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    První centr Varnsdorfu z pravé strany lapil do rukavic brankář Adamuška.
     
    4
    Hosté si vypracovali rohový kop. Po rozehrání Ondráčka rozhodčí Vojkovský odpískal faul.
     
    6
    Dedič získal míč zhruba pětadvacet metrů od soupeřovy brány, narazil si s Janošíkem, ale následnou střelou trefil obránce soupeře.
     
    8
    Na druhé straně měli hosté výhodu rohového kopu, který Třinec odvrátil.
     
    10
    Janošík se propracoval v pokutovém území ke střele, ale z levé strany v pádu netrefil branku.
     
    11
    Třinečtí zahrávali z pravé strany přímý kop. Vaněk našel v pokutovém území hlavu Samiece, ale od něj se balón odrazil pouze do reklamního panelu vedle pravé tyče Porcalovy brány.
     
    14
    Standardní situace na druhé straně. Rozehrávky se chopil Ondráček, ale trefil prvního třineckého hráče v pokutovém území. Pravděpodobně to byl Janošík, kdo odhlavičkoval míč z nebezpečného území.
     
    15
    Heppner odzbrojil od míče pronikajícího Omastu pouze za cenu rohového kopu.
     
    15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Po rohovém kopu propadl míč na zadní tyč, kam si naběhl ONDŘEJ KUŠNÍR a hlavou usměrnil balón do soupeřovy brány – 1:0!
     
    19
    Omasta fauloval rozběhnutého Dordiće, který se snažil utéct po levé straně. Rozhodčí Vojkovský poprvé v utkání vytasil žlutou kartu.
     
    20
    Žlutou kartu viděl také hostující Petr Heppner za faul na Vaňka.
     
    21
    Vaněk rozehrál přímý kop do středu pokutového území, kam si nabíhal Omasta se Samiecem, ale ani jeden z nich nedokázal usměrnit míč na bránu.
     
    22
    Další povedená akce domácích. V pokutovém území pálil z otočky Buchvaldek, ale minul bránu.
     
    23
    Trochu se nám tady žlutí. Dalším potrestaným je čerstvý otec v domácím dresu Erik Šuľa.
     
    25
    Zbrožek si ve výskoku pomohl faulem proti Dedičovi a domácí mají další výhodu standardní situace.
     
    26
    Tato standardní situace se domácím nepovedla, přesto se dostali k odraženému míči a uklidnili hru.
     
    28
    Hra je trochu rozkouskovaná. Nyní faulovali domácí a Varnsdorf bude zahrávat zkrácený roh z pravé strany.
     
    29
    Rudnytskyy poslal do vápna přihrávku po zemi, ale tam se k míči dostali domácí.
     
    30
    Po rohovém kopu se hosté dožadovali odpískání penalty za zahrání rukou v domácím provedení, píšťalka rozhodčího Vojkovského však mlčela.
     
    32
    Nepříjemný centr z pravé strany v podání Varnsdorfu se snažil zpracovat u levé tyče Ondráček, jenže balón mu od nohy odskočil k brankáři Adamuškovi.
     
    34
    Samiec odskočil od Rudkytskyyho, rozhodčí situaci posoudil jako faul. Třinecké čeká zajímavá standardní situace z nějakých dvaadvaceti metrů.
     
    35
    Vaněk načechral míč do oblasti penaltového puntíku, tam však byli hráči v modrých dresech a nebezpečí před vlastní bránou uhasili.
     
    36
    Povedený centr vypustil z levé strany Janošík, k pravé tyči si nabíhal Ilko, ale jeden z hostujících hráčů na poslední chvíli přizvedl míč a zamezil gólovému zakončení třineckého obránce.
     
    39
    Dlouhý a vysoký nákop Rudnytskyyho zhruba od třinecké lavičky přelétl nejen pokutové území, ale i třineckou bránu.
     
    40
    Po chybě třineckých hráčů se řítil do souboje jeden na jednoho Dordič, kličkou na pravou stranu se zkoušel zbavit Kušníra, ale obránce s reprezentačními zkušenostmi se nedal ošálit a skluzem sebral soupeři míč.
     
    41
    Po zákroku Dediče na Heppnera zůstal na hřišti ležet varnsdorfský obránce.
     
    Po menší automasáži krku Heppner pokračuje ve hře.
     
    43
    Dedič uštědřil ránu do zad Kodešovi. Rozhodčí vzdušný souboj viděl a třineckému útočníkovi odpískal faul.
     
    43
    Janošík rozkmital nohy na levé straně a přihrál do středu Samiecovi. Třinecký odchovanec se zkusil uvolnit kličkou do levé strany, ale Kocourek mu do cesty vložil nohu a fauloval domácího záložníka.
     
    44
    Vaňkův přímý kop mířil na zadní tyč, kam si nabíhal Dedič, ve výskoku zkusil usměrnit balón do brány, ale míč jen lehce lízl. To nemohlo stačit na zvýšení skóre.
     
    45
    Dedič nechal na levé straně rozběhnout Omastu, ten se dostal před pokutové území, bohužel jeho úmysly přečetli obránci Varnsdorfu a zachytili centr mířící na Janošíka.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí prodloužil první poločas o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas nabídl zajímavý fotbal. Třinec byl lepší a zaslouženě se dostal do vedení, když rohový kop Janoščína usměrnil do brány Kušnír.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Po souboji s protiháčem se rozkulhal jeden z třineckých hráčů, ale vypadá to, že ke střídání nedojde.
     
    49
    Janoščín si po autovém vhazování zpracoval míč, naběhl si před šestnáctkou, kde to vypadalo, že bude střílet. Janoščín však zvolil přihrávku na pravou stranu, kam si naběhl Omasta, ale křížnou střelou minul levou tyč varnsdorfské svatyně!
     
    50
    Na druhé straně si zatančil s míčem v pokutovém území malý Kocourek, jenže svým točivým pohybem se nedokázal protočit ke střele a v souboji s Kušnírem přišel o balón.
     
    51
    Třinečtí se dopustili faulu v pravém horním rohu šestnáctky. Varnsdorf tak bude mít velmi dobrou příležitost na srovnání skóre.
     
    53
    Jenže z přímého kopu žádná hrozba nebyla. Třinečtí míč odrazili mimo šestnáctku a po následné akci doskákal balón k reklamním panelům.
     
    55
    Omasta se snažil protlačit před bránu po pravé straně. Dobru obbrannou práci předvedl Heppner a únik soupeře odvrátil za cenu rohového kopu.
     
    56
    Janoščín vypustil míč od rohového praporku do pokutového území. Trefil přesně prostor, kam si naběhl brankář Porcal. Varnsdorfský gólman lapil míč do rukou a snažil se rychle rozehrát. Domácí jeho úmysl bleskově přečetli a zachytili náběh Kocourka.
     
    57
    Janošík se protáhl po levé straně, jenže přes Zbrožka poslal míč pouze za soupeřovu bránu.
     
    59
    Rudnytskyy utrpěl ránu po souboji s třineckým hráčem. Na hřiště museli vyběhnout členové realizačního týmu. Hostujícímu hráči pravděpodobně teče z nosu krev.
     
    61
    Po střetu se Samiecem upadl na trávník Kodeš. Rozhodčí viděl v souboji faul a nabídl hostům přímý kop z pravé strany hřiště.
     
    62
    Hosté poprvé vystřídali. Trenér Oulehla vypustil na hřiště Patrika Schöna. Ten nahradil nevýrazného Ondřeje Kocourka.
     
    64
    Trenér Jakus zareagoval na svého kolegu kontra střídáním. Lukáše Buchvaldka nahradil Tomáš Weber.
     
    70
    Rohový kop Janoščína z pravé strany měl dobrou výšku, bohužel brankář Porcal dostal trochu volnosti a pro balón si doskočil.
     
    71
    Za faul na Janoščína obdržel žlutou kartu Kristian Zbrožek.
     
    72
    Na druhé straně se zažlutilo před třineckým Martinem Samiecem
     
    73
    A znovu je žlutá karta nad hlavou rozhodčího. Tentokrát míří na třineckého Janoščína.
     
    74
    Aby to nebylo vše, žlutou kartu za faul na třineckého hráče uviděl Adam Ondráček.
     
    75
    Střídání na straně Varnsdorfu. Ondřeje Bláhu nahradil Matěj Votava.
     
    77
    Po přihrávce Janoščína z levé strany Dedič přiťukl míč Weberovi, ten zkusil z první vystřelit, ale trefil pouze nohu bránícího hráče! Roh pro Třinec!
     
    78
    Za nedovolený souboj před rohovým kopem viděl žlutou kartu severočeský Petr Kodeš.
     
    80
    Střídání v domácím celku. Tomáše Omastu nahradil nováček v třineckém týmu Luis Arroyo.
     
    81
    Po centru Vaňka z pravé strany se k míči dostal u levé tyče rozběhnutý Šuľa, ale hlavou minul soupeřovu bránu!
     
    83
    Střídání v týmu Varnsdorfu. Bojana Dordiče nahradil Ondřej Rudzan.
     
    87
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí rozehráli rychlý brejk, Janošík poslal míč z levé strany do pokutového území, tam se nejlépe zorientoval TOMÁŠ WEBER a těžkou střelou ze vzduchu nasměroval míč nechytatelně pod břevno – 2:0!
     
    90
    Rozhodčí Vojkovský prodloužil druhý poločas o pět minut.
     
    90+1
    Poslední střídání v třineckém týmu, Martina Janošíka vyměnil David Gáč.
     
    90+2
    Třinečtí se řítili do brejku čtyři na jednoho, jenže Dedič trochu zbrzdil akci a pozdržel čas. Domácí ze situace vybojovali rohový kop.
     
    90+4
    Schön neubrzdil svůj běh před brankářem Adamuškou a třineckého gólmana tělem poslal na zem. Za to také uviděl žlutou kartu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    V Třinci se slaví první jarní vítězství. Domácí překvapili a porazili rozjetý Varnsdorf 2:0. Skóre otevřel už v prvním poločase Ondřej Kušnír, ve druhé půli přidal pojistku Tomáš Weber. (18:54:47)

    Igor Mainka

    Branky: 15. Kušnír, 87. Weber

    Karty:   19. Omasta (TRI), 23. Šuľa (TRI), 72. Samiec (TRI), 73. Janoščín (TRI) – 20. Heppner (VDF), 71. Zbrožek (VDF), 74. Ondráček (VDF), 78. Kodeš (VDF), 90+4. Schön (VDF)


    FK Třinec: Adamuška – Ilko, Kušnír (C), Šuľa, Janoščín – Omasta (80. Arroyo), R. Vaněk I., Samiec, Janošík (90+1. Gáč) – Buchvaldek (64. Weber) – Dedič.
    Náhradníci: Bárta – Demjan, Hapal, Klec, Weber, Gáč, Arroyo.

    FK Varnsdorf: Porcal – Zbrožek, M. Richter, Kouřil, Heppner – Kodeš, Bláha (75. Votava) – Rudnytskyy (C), Kocourek (62. Schön), Dordić (83. Rudzan) – Ondráček.
    Náhradníci: Samoel – L. Novák, Rudzan, Schön, Barac, M. Kubista, Votava.

    Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Dohnálek.

    Diváci: 420
    thejrc.org