Žilina – Sereď 1:2 (kon.) | Michalovce – Dunajská Streda 0:2 (kon.) | Trnava – Senica 0:1 (kon.)
Podbrezová – Trenčín 0:0 (kon.) | Nitra – Zlaté Moravce 2:2 (kon.)
konec
FC Nitra
2:2 (1:2)
FC ViOn Zlaté Moravce
Sobota 20.04.2019, 17:00Niké liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V druhém poločase se snažili hosté víceméně udržovat aktuální vedoucí stav, který byl pro ně příznivý. Dařilo se jim to bez problémů až do nastaveného času, ve kterém skóroval Farkaš a získal jeden bod pro Nitru, který bude jistě cenným. Zápas se vyvíjel po celou dobu v neprospěch domácích. (18:53:10)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Nitra právě vstřelila branku!
    Autorem branky je PAVOL FARKAŠ. Nitranští přece jen vyrovnávají a radostně oslavují druhý vstřelená zásah v tomto zápase! Vestenický přesunul míč v šestnáctce na PAVLA Farkaše, který zblízka malého vápna zakončil a Čögley už nedokázal odvrátit.
     
    90+3
    Tomáš Dočekal si defenzivním pohybem vyžádal faul a Zlaté Moravce rozehrávají standardku na útočné polovině.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Adrián Chovan (FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble).
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Pavol Farkaš (FC Nitra).
     
    90+1
    Rozhodčí nastavují k závěru zápasu ještě 2 minuty.
     
    90
    V ofsajdové pozici zůstali dva hráči Zlatých Moravcí. Nitranští urychleně rozehrávají, nechtějí ztratit žádné sekundy drahocenného času.
     
    89
    Střídání v týmu FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble: ze hřiště odchází Martin Válovčan, přichází Oliver Práznovský.
     
    88
    Brašen musel míč okamžitě odklidit, protože v šestnáctce už číhal Kuník. Nitra bude zahrávat rohový kop.
     
    87
    Ďubek posílal míč na levou stranu hřiště, kde si nabíhal Orávik. Jeho křižný centr směrem dovnitř šestnáctky pouze proletěl, nikdo na něj nereagoval.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Jaroslav Machovec (FC Nitra).
     
    85
    Centr z levé strany z kopačky Válovčana směřoval do malého vápna a brankář Šípoš pro jistotu rukou zakročil.
     
    Dnešní utkání sleduje 804 diváků.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Jakub Brašeň (FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble).
     
    83
    Odkop z obranné poloviny Zlatých Moravcí směřoval před pokutové území, kde si Nitranští bezpečně uhlídali.
     
    82
    Střídání v týmu FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble: ze hřiště odchází Tomče Grozdanovski, přichází Karol Karlík.
     
    81
    Kóňa se posunul po pravé straně hřiště. Velmi mu však nevyšla přihrávka. Hosté vystartovali do protiútoku, akci táhl Dočekal. Jemu zabránil v pohybu Chovanec.
     
    80
    Rukou zahrával v jednom ze soubojů Jaroslav Machovec. Hlavní rozhodčí to nepřehlédl a okamžitě odpískal.
     
    79
    Mahovec nakonec dokázal získat míč v souboji a posílal centr ke Kuníkovi. Domácí se dostali do pokutového území, ale už to až překombinovali.
     
    78
    Vestenického odkop z obranné poloviny směřoval na útočnou polovinu hřiště. Nitra však při míči dlouho nezůstala, Zlatomoravčanští odkopli pryč.
     
    77
    Chovanec posílal centr z levé strany směrem do malého vápna. Viděli jsme zakončení, po kterém byla nastřelena tyč. Druhý nástřel tyčky od Nitranských v tomto poločase.
     
    76
    Na opačné straně jsme viděli rychlý útok, který zakončil střelou Nemanja Soković. Jeho pálivá střela směřovala na Chovana, který byl pozorný.
     
    75
    Rohový kop Zlatých Moravec přišel zahrát Peter Orávik. Poslal daleký centr ke vzdálenější tyči. Následně jsme viděli i gólovou situaci, hráči Zlatých Moravců však zakončovali z ofsajdu.
     
    73
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Márius Charizopulos, přichází Tomáš Vestenický.
     
    73
    Po Čögleyovom nepřesném nákopu se míče ujali Nitranští fotbalisté, ale také se daleko nedostali. Odkopnutý míč brankář Chovan vrátil zpět do hry po nákopu.
     
    72
    Z rohového praporku následně Orávik posílal další míč směrem do pokutového území. Odtud pálil hráč hostů, ale mířil to mimo.
     
    71
    Rohový kop zase měli na opačné straně zlatomoravečtí hráči. Míč se odrazil k hranici šestnáctky, odkud pálil Tomche Grozdanovski a Šípoš musel vyrážet.
     
    70
    Bilovský přistavil míč po standardku na Jaroslava Machovce, který pálil z velké dálky. Vůbec mu však střela nevyšla, byl to nedůrazný přízemní projektil.
     
    69
    Nitranští měli nyní více ze hry po rohovém kopu a zahrávali i další. Z opačné strany centroval míč Bilovský, toto si už hosté uhlídali lépe.
     
    68
    Dlouhý centr na levou stranu si zpracoval Chovanec a adresoval ji dovnitř velkého vápna. Nitra si vybojovala roh, po kterém míč skákal v šestnáctce. Viděli jsme zásah do břevna a nakonec i volej Sokovića, kterou odrazil Chovan.
     
    67
    Hosté vytvořili opět jednoduchou křídelní kombinaci. Dopředu se vysunul Martin Válovčan, který střílel z nitra šestnáctky ale v tomto případě to bylo snadné sousto pro Šípoša.
     
    66
    Střídání v týmu FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble: ze hřiště odchází Jakub Švec, přichází Peter Orávik.
     
    65
    V šestnáctce Nitry se rýsovala další dobrá možnost pro Jakuba Švece. Ten si ještě zasekával obránce, ale střelu nakonec zblokoval výborně Farkaš.
     
    64
    Čögely sváděl souboje s Machovcom u postranní čářy a v rohu hřiště. Machovec se následně velmi rozhněval na čárového rozhodčího, který ukázal odkop od branky.
     
    63
    Po ne zcela ideálním zákroku od zlatomoraveckého hráče získali Nitranští rohový kop. Zahrával ho Bilovský, jeho centr dokázali hosté odvrátit.
     
    62
    Nitranští udělali chybu ve středu pole. Hosté mohli jít do dvoubrankového vedení po průniku Jakuba Švece, který vyběhl už směrem do malého vápna. Míč umístil na levou tyč.
     
    61
    Marek Fábry chtěl vytěžit nějakou šanci ze situace při jeho šestnáctce. Nakonec pálil, ale střela směřovala pouze daleko mimo branku.
     
    59
    K Ďubekovi se na levé straně dostal Kuník, který ho šel ihned napadnout a nakonec si v tomto souboji počínal nedovoleně. Vion zahrával standartku, nebylo to však dobré ze strany Ďubeka.
     
    58
    Dočekal dokázal prostrčit míč na pravé straně na Švece, jehož však do pokutového území dále nepustil Niba. Roh zahrávali znovu hosté, odvrátili ho domácí fotbalisté.
     
    57
    Válovčan to nemyslel špatně na levém křídle, kde chtěl vysunout Grozdanovského. Nebyla to však v jeho režii přesná přihrávka.
     
    56
    Centrovaný míč z rohového kopu odvrátil Kóňa. Pak se na pravé straně chtěl prosadit Švec, ale velmi mu to nevyšlo. Bude z toho další rohový kop.
     
    55
    Švec dostal míč na levé křídlo směrem na Ďubeka, který proběhl na hranici šestnáctky a snažil se přihrávat Dočekalem. Včas do vápna přiběhl Niba a míč odvrátil na rohový kop.
     
    54
    Grozdanovski pronikal vpřed po pravé straně hřiště. Nitranští však průnik do šestnáctky už nepustili a protihráče od míče odstavili.
     
    53
    Zkraje pokutového území se o zajímavou střelu pokusil Jaroslav Machovec, jehož prudká směřovala těsně nad bránu.
     
    52
    Ošetření na trávníku potřebuje Jakub Švec, ke kterému již směřují ošetřovatelé týmu ze Zlatých Moravec.
     
    51
    Center z levé strany z kopačky Jaroslava Machovce směřoval do šestnáctky pouze na Kwina, který ve vzduchu dominoval a situaci s přehledem vyřešil.
     
    50
    Po autových vhazování z rukou Brašeňa se do pokutového území vysunul Jakub Švec, který sice padl v pokutovém území, ale pouze po čistém zákroku.
     
    49
    Míč si pohybem na levé straně hřiště vyžádal Švec. K němu se však do defenzívy stáhl Charizopulos.
     
    48
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Miloš Šimončič, přichází Tomáš Kóňa.
     
    47
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Marian Chobot, přichází Nemanja Soković.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V úvodním poločase jsme viděli tři góly. Hned v úvodu utkání jsme možná viděli nejrychlejší gól sezóny z kopačky Ďubeka. Domácí se vrátili do zápasu až v 34. minutě když skóroval Bilovský. Zlaté Moravce opět v závěru poločasu poslal do vedení Ľupták.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Válovčan individuálně pronikl přes útočnou polovinu. Běžel, co mu jen síly stačily. Nakonec z toho bude jen odkop od Šipošovy branky.
     
    44
    Zlaté Moravce daly gól! Autorem branky je BRANISLAV ĽUPTÁK. Vion jde opět v zápase do vedení. Rohový kop z kopačky Ďubeka dokázali domácí odvrátit. Míč se však dostal za šestnáctku, kde byl připraven Branislav Ľupták a bombou propálil vše, co mu stálo v cestě.
     
    42
    Ďubek dokázal úspěšně získat míč na útočné polovině, posunul na Válovčana, který poslal centr do pokutového území. Odtud Nitranští hru odvrátili.
     
    41
    Tomáš Ďubek zahrával standardku. Jeho centr Nitranští dokázali bezpečně odvrátit pryč z vlastní šestnáctky.
     
    40
    Individualitou se snažil vynikat Frederik Bilovský, který dokázal obejít jednoho protihráče. Klička na Asanoviče mu už nevyšla a míč pronikl za brankovou čáru.
     
    39
    Velmi dobře dokázal souboj ustát Macdonald Niba, proti němuž tam byl Dočekal. Nitranští si následně nerozuměli v rozehrávce, ale nedopadlo to katastroficky.
     
    38
    Center Chovance dovnitř pokutového území směřoval na dvojici hráčů. Ďubek se srazil nepříjemně se Šiminčičom a jsou trochu otřeseni.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Branislav Ľupták (FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble).
     
    36
    Tomáš Dočekal byl faulován na útočné polovině a Zlatomoravčanští zahrávali standartku. Ďubekův míč proskákal ve vápně a v poslední chvíli ho odkopl Niba.
     
    34
    Nitra právě vstřelila branku!
    Autorem branky je FREDERIK BILOVSKÝ. Nitranští vyrovnávají stav utkání. Niba dokázal udržet míč na útočné polovině, posunul ho na levou stranu na Chovance, jehož centr si v šestnáctce našel Frederik Bilovský a střelou k tyči skóroval.
     
    33
    Jeden z hostujících hráčů si v souboji s Kuníkem počíná nedovoleně a Nitra kope míč ze středového kruhu.
     
    32
    Čögley vhazoval už několikátý aut v utkání. Oba týmy statečně bojují ve středu pole o každý kousek hřiště.
     
    31
    Švec šikovnou přihrávkou chtěl vysouvat Ďubeka, který pronikal po pravé straně hřiště. Zlatomoravčanští si ve finální fázi nerozuměli.
     
    30
    Po množství soubojů u postranní čáry se hráči Nitry provinili i faulem. Nyní jsme svědky spíše takového mezišestnáctkového fotbalu.
     
    29
    Míč ze středu hřiště směřovala na kopačku Čögleya, který si situaci zbytečně nekomplikoval a přihrával na Noeho Kwina.
     
    28
    Matúš Kuník se po autových vhazování Chovance dokázal nejlépe zorientovat v šestnáctce. Jeho střela z první nakonec letěla asi tři metry od branky.
     
    27
    Švec po přihrávce spadl na útočné polovině. Míč si pracoval Martin Válovčan, který posílal nebezpečnou střelu. Šípoš úspěšně zasáhl.
     
    26
    Tak byl to nakonec centr z kopačky Bilovského, který směřoval na pravou stranu, kde se pohyboval Farkaš. Měl to velmi složité, zpětnou míč do pokutového území nevrátil.
     
    25
    V souboji na útočné polovině spadl domácí Bilovský. Nitra získává standardku ze zajímavé pozice, kterou zahraje někdo z dvojice Bilovský – Chovanec.
     
    24
    Dočekal dokázal dostat pod tlak Nibu, který z těžké situace míč pouze odkopával za postranní čáru. Aut mohou zahrávat hosté, postará se o to krajní obránce Čögley.
     
    23
    Čögley nakopává míč po pravé straně. Do souboje se dostal Grozdanovski s Nibou a nepodařilo se mu velmi uspět.
     
    22
    Macdonald Niba si dovolil celkem zajímavou kličku jako poslední hráč u středové čáry. Podařilo se mu to, a tak rozhodne od trenéra může dostat pouze pochvalu.
     
    21
    Do šestnáctky se nebezpečně dostal Márius Charizopulos, který se vyhnul několika protihráčem a posílal to na vzdálenější tyč. Míč minul branku.
     
    20
    Zlatomoravčanští dokázali vykličkovat docela dobře ze situace u postranní čáry. Zahrávat mohou autové vhazování a pohodlně pokračovat ve hře.
     
    19
    Celkem nadějně vypadala akce Matouše Kuníka, který se dostal k míči před pokutovým území a prudce pálil. Prostřelil však branku Chovana.
     
    18
    Odkop od vlastní brány z kopačky Nibua směřoval na pravou stranu, kde se ukazoval Kuník. Nepronikl však přes pozorného Kwina.
     
    17
    Charizopulos se rozběhl na pravé straně hřiště, ale celou situaci měl pod kontrolou hostující Noe KWin.
     
    16
    Na útočné polovině si nerozuměli dva Nitranští hráči. Přihrávka Machovce směrem na Chobota vůbec přesná nebyla.
     
    15
    Nepovedený odkop provedl nyní brankář hostů Chovan. Situace se však nevyvinula v neprospěch jeho týmu. Pomohli mu spoluhráči.
     
    14
    Čögleyov aut směřoval na kopačku Dočekala, který sváděl souboje s dvojicí protihráčů. Zlatomoravčané přece zůstali na míči.
     
    13
    Aktivnější jsou od začátku hostující fotbalisté, kteří jsou i ve vedení a momentálně se jim daří pořádně prověřovat soupeřova brankáře jako teď, když pálil Ľupták. Šípoš si připsal další zákrok.
     
    12
    Čögley posunul míč pouze na svého brankáře Chovana, který poslal míč na útočnou polovinu. Niba zasáhl a poslal míč za postranní čáru.
     
    11
    Čögleyove autové vhazování velmi nezvládl domácí fotbalista Niba, který sice byl první na míči po souboji s Válovčanom, no odkopl ho. Centrovat z rohu mohl Ďubek. Poslal to na bližší brankovou tyč, ale nebylo to úspěšné.
     
    10
    Brašenův vysoký centr v pokutovém území nikdo nezachytil. O zpracování a střelecké zakončení se pokoušel Grozdanovski, ale měl málo času na koncovku.
     
    9
    Peter Čögley zahrával aut směrem na Válovčana, který se pohyboval už před šestnáctkou. Zlatomoravčané mezitím získali další aut a postupně se přibližují k bráně.
     
    8
    Charizopulos dostal těžký centr směrem na pravou stranu hřiště. Autové vhazování nyní mohou realizovat hosté, konkrétně Brašen.
     
    7
    Brankář Chovan míč odkopl za postranní čáru, Nitranští získali autové vhazování a začínají postupnou rozehrávkou.
     
    6
    Zlaté Moravce zahrávaly po sobě dva rychlé rohové kopy. Z druhého rohu se zrodila zajímavá pozice pro Branislava Ľuptáka. Jeho tvrdý volej zastavil Sipos.
     
    5
    Po pravém křídle vpřed pronikal Válovčan. Jeho průnik byl zastaven nedovoleně, Zlaté Moravce získali standardku. Zahrával ji Ďubek, jeho centr levou nohou odskočil od Niboveho hlavy.
     
    4
    Rychlý míč posílal Bilovský směrem na Mariána Chobota po levé straně. Míč vnikl pak do šestnáctky, kde si ho hosté uhlídali.
     
    3
    Šípoš udělal chybu při svém výkopu. Rozehrával pod tlakem, k míči se dostal za šestnáctkou Ďubek, který mohl zvýšit na 0:2, ale netrefil bránu.
     
    2
    Nitrané reagují na inkasovaný gól silným držení míče. Zlatomoravčané podnikají aktivní pressing na rozehrávku domácích.
     
    1
    Zlaté Moravce daly gól! Autorem branky je TOMÁŠ ĎUBEK. Zlatomoravčané se bleskurychle ujímají vedení. Na levé straně jsme viděli naznačený centr, pak se míč přesunul na levačku Tomáš ĎUBEKA a ten střelou pod břevno skóroval.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    FC Nitra

    Bodové rozdíly mezi týmy se stále více ztenčují, čehož si jsou vědomy asi všechny týmy. Žádný tým ještě nemá jistotu záchrany a každý zápas je důležitý. Nitra je momentálně na tom vcelku dobře, nachází se na 8. pozici se ziskem 29 bodů a jednobodovou ztrátou na vedoucí Trnavu. Před devátým Trenčínem je Nitra vpředu o tři body. Naposledy však fotbalisté z pod Zobor prohráli s poslední Senicu hladce 4:1 a připsali si jeden bod po remíze s Trnavou 1:1.

    FC ViOn Zlaté Moravce

    Zlaté Moravce zatím absolvovaly několik úspěšných jarních zápasů a dostali se v tabulce před Senicu, které se také pomalu zlepšuje forma. Zlatomoravčané jsou aktuálně v tabulce na barážové 11. pozici se ziskem 23 bodů. V posledním fortuna ligovém vystoupení podlehli Trenčínu 1:0, předtím však dokázali získat tři body proti Podbrezové, Trnavě a i v zápase se Senica.

    V této sezoně půjde o třetí vzájemné měření sil. Zatím vždy s přehledem uspěli fotbalisté Nitry, kteří 1. září triumfovali doma 4:1 a 8. prosince zdolali venku Moravce 0:3. Podobný výsledek budou jistě chtít zopakovat, Zlatomoravčané však díky zlepšené formě nebudou chtít být pouze v roli statistů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Jiří Polášek

    Branky: 34. Bilovský, 90+5. Farkaš – 1. Ďubek, 44. Ľupták

    Karty:   86. Machovec (NIT), 90+2. Farkaš (NIT) – 37. Ľupták (ZMO), 84. Brašeň (ZMO), 90+3. Chovan (ZMO)


    FC Nitra: Šípoš – Chovanec, Niba, Farkaš, Charizopulos (73. Vestenický) – Machovec, Šimončič (C) (48. Kóňa) – Chobot (47. Soković), Bilovský, Kuník – Fábry.
    Náhradníci: Pindroch – Kóňa, Soković, Zgrablić, Vestenický, Gatarić, Šurnovský.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Brašeň, Asanović, Kwin Kwin, Čögley – Válovčan (89. Práznovský), Ľupták, Grozdanovski (82. Karlík), Švec (66. Orávik) – Dočekal, Ďubek (C).
    Náhradníci: Krnáč – Tkáč, Chren, Duga, Orávik, Práznovský, Karlík.

    Diváci: 804
    bahis siteleri