Norsko – Francie 2:3 (po pr.) | Švýcarsko – Japonsko 2:3 (kon.) | Maďarsko – Německo 1:7 (kon.)
Česko – Rakousko 3:1 (kon.) | Finsko – Rusko 0:3 (kon.)
po prodl.
Norsko
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)
Francie
Pondělí 29.04.2019, 09:00 • Zimní stadion Příbram • Evropský pohár žen do 16 let • O 9. - 10. místo
Partner:
    46:27 BARBIRATIOVÁ - 2:3
     
    46:27
    Francie právě vstřelila branku!
    Je hotovo, prodloužení patřilo Francouzkám, které slaví vytoužené vítězství a z Příbrami neodjedou s prázdnou! Flavie Gaydonová našla křižným pasem úplně volnou JADE BARBIRATIOVOU, která si kotouč ještě zpracovala a pak ho po ledě poslala do odkryté brány – 2:3! Asistence: Flavie Gaydonová.
     
    45:24
    Nuttinová se zase navezla do norského brankoviště, ale tam Glasovou nepřetlačila! Gólmanka udržela betony na čáře.
    43:43 HOVDAOVÁ - 2:2
     
    43:43
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Góóól! Norská střídačka i fanoušci propukají v obrovský jásot, máme vyrovnáno!! Gundersenová vyhrála buly na BEU HOVDAOVOU, která se s tím nepárala, parádně se opřela do kotouče a ten se zastavil až v brance – 2:2! Asistence: SIlje Gundersenová.
     
    43:25
    Seveřanky nemají na co čekat, zkoušejí to v šesti bez brankářky!
     
    43:25
    Norská střídačka si vybírá oddechový čas!
     
    35:36
    Její spoluhráčky čekají jen na protiútoky, Nonnenmacherové teď v jednom takovém nechybělo moc k hodně nebezpečné pozici.
     
    35:16
    Obrovskou šanci na vyrovnání měla Eline Lerviková, v brankovišti ji ale vychytala Vallaová, na níž se teď upínají veškeré naděje Francouzek!
     
    32:47
    Norský tlak zase roste, teď dorážela z levé strany Pettersenová. Branku ale o kus minula.
     
    32:02
    Skákavá střela Trondsdotterové francouzskou gólmanku překvapila a skončila na boční tyčce.
     
    29:48
    Neskutečné! Norský tlak mohla korunovat úplně volná Silje Gundersenová, Vallaovou měla zajetou na brankové čáře, ale tutovku zblízka ani tak neproměnila! Puk jí napálila do "desítky"...
    28:06 HOVDAOVÁ - 1:2
     
    28:06
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tak konečně je tady první norský gól, a musím říct, že plně zasloužený! Seveřanky se ale před brankovištěm trápily tak dlouho, až jim musely pomoct soupeřky. BEA HOVDAOVÁ vyslala od modré čáry tvrdou ránu, kterou si jedna z Francouzek sama ztečovala mezi betony nebohé Vallaové – 1:2!
     
    26:59
    Löschbrandtová viděla od mantinelu volnou Kristensenovou, ale neposlala jí přihrávku přesně na hokejku a z gólové pozice nakonec nebylo nic!
     
    23:59
    Mathilde Vallaová musela krotit jen odražený kotouč, potom se ale Norky dostaly do přečíslení, a to už bylo zajímavější. Mari Pedersenová však nezakončila tak důrazně, aby Vallaovou prostřelila.
    21:05 NUTTINOVÁ - 0:2
     
    21:05
    Francie právě vstřelila branku!
    Tak to je další šok pro aktivnější Norky, které teď prohrávají už o dvě branky! Perfektní práci zase odvedla Jade Barbiratiová, svou kličkovanou ale ke střele nedotáhla. Práci za ni dodělala LÉANE NUTTINOVÁ, jež svým druhým gólem odšpuntovala francouzskou radost – 0:2! Asistence: Jade Barbiratiová, Emma Nonnenmacherová.
     
    19:28
    Oslabení hrají Norky velmi dobře, teď dokonce kapitánka Lotte Pedersenová našlápla po levé straně a uháněla dopředu. Vallaová musela podržet francouzské vedení lapačkou.
     
    18:12
    Jenže právě Pia Löschbrandtová (NOR) pak přibrousila u mantinelu a Kamila Smetková nám dnes píská první vyloučení. Dvě minuty za krosček a přesilovka pro Francii.
     
    17:32
    Krásně vyhraná bule na Piu Löschbrandtovou, která se do puku opřela z první a Vallaová měla plnou vyrážečkou práce!
     
    17:15
    Před brankou Francie zůstala volná Nybergová, dostala pas od zadního mantinelu, ale v rychlosti ho nedokázala poslat na místo určení.
     
    15:37
    Francouzky se hned po startu druhé třetiny hnaly za druhým gólem. Jade Barbiratiová se mezi kruhy dostala k dorážce, kterou ovšem zlikvidovala Glasová.
     
    06:05
    Po norském závaru přichází ještě větší francouzský! Nejblíž ke gólu měla Barbiratiová, ale gólmanka Glasová natáhla svůj pravý beton. Její spoluhráčky pak poslaly kotouč do bezpečí.
    04:01 NUTTINOVÁ - 0:1
     
    04:01
    Francie právě vstřelila branku!
    Přes úvodní aktivitu Norek jsou to Francouzky, kdo se ujímá vedení! Z levé strany vystřelila Barbiratiová, gólmanka vyrazila puk před sebe a tam jako první dojížděla LÉANE NUTTINOVÁ, která se z dorážky nemýlila – 0:1! Asistence: Jade Barbiratiová, Nausikäa Clementová.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 29. Hovdaová (Skageová, L. Pedersenová), 44. Hovdaová (Gundersenová) – 5. Nuttinová (Barbiratiová, Clementová), 22. Nuttinová (Barbiratiová, Nonnenmacherová), 47. Barbiratiová (Gaydonová)


    Norsko: Glasová (Risaová) – Haukaliová, Hovdaová, Andersenová, Tillmanová, Vedalová, Trondsdotterová, Ardalová, Jörgensenová – Skageová, L. Pedersenová, Löschbrandtová – Didriksenová, Gundersenová, M. Pedersenová – Lerviková, Nybergová, Kristensenová – Kristiansenová, Asrihová, Pettersenová. Trenér: Magnus Evensen.
    Francie: Vallaová (Madronaová) – Sommerová, Morelová, Archibaldová, Bergerová, Bourcetová – Nuttinová, Barbiratiová, Nonnenmacherová – Clementová, Farnaudová, Gaydonová – Lengelleová, Delettresová, Barbierová. Trenér: Jean-Baptiste Chauvin.

    Rozhodčí: Smetková – Svobodová, Štefková.
    bahis siteleri