Frankfurt – Chelsea 1:1 (kon.) | Arsenal – Valencia 3:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
3:1 (2:1)
Valencia CF
Čtvrtek 02.05.2019, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn • Evropská liga • Semifinále
Předzápasové kurzy
    90+1. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 3:1
     
    90+1
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Autorem branky je PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG. Asistence: Sead Kolašinac. Arsenal to po velkých šancích nevzdal a nakonec se po hezkém centru Seada Kolašinace prosazuje i druhý z ofenzivního dua – Pierre-Emerick Aubameyang. Ten gól oslavil stylově saltem vpřed.
     
    89
    Nyní další 2 velké šancičky. Nejdříve pálil Mchitarjan, poté Lacazette. Obě rány byly pokryty, ale Arsenal stále drží míč.
     
    82
    Nouzová varianta Arsenalu. Koscielneho, který opravdu není na sto procent fit, nyní vystřídá hlavním povoláním levý obránce Monreal. Možná se na stopéra stáhne Mustafi, ale to se spíš neočekává, jelikož Monreal je z obranné čtyřky nejrychlejší.
     
    79
    Další dvě důležité šance! Tu druhou nezužitkoval útočník Pierre-Emerick Aubameyang a následnou přihrávku zastavil ex-Arsenalský stoper Gabriel Paulista, který zde hrával ještě za dob Pera Mertesackera.
     
    77
    Osminásobný fotbalista roku Henrikh Mkhitarjan nahradí na hřišti německého bývalého repre-kapitána Ozila.
     
    72
    Trenér Marcelino nyní zkouší udělat taktickou změnu, a udělat něco i s výsledkem. Wass nahrazuje Solera, a zkušený Gameiro, který přišel z Atletica Madrid nahrazuje Guedese, takže se vymění oba krajní záložníci.
     
    71
    Nepříjemně, velmi nepříjemně nyní dostal loktem do hlavy Alexander Lacazette. I když nechtěně, žlutou kartu dostává Dani Parejo.
     
    67
    Lacazette spálil největší šance, kterou snad mohl mít. Metr před brankářem nadvakrát nedal svůj třetí gól Alexandr Lacazette.
     
    63
    Aubameyang po hezkém sprintu, kdy si ještě udělal dva hráče, vyslal do vápna centr, který mířil přímo na Lacazetta. Ten mohl vstřelit hattrick, ale míč minul.
     
    58
    První střídání zápasu využívá Arsenal a hrát už nebude Guendouzi. Místo něj se na hřiště podívá maličký záložník Torreira.
     
    32
    Aubameyang nyní spálil velkou šanci. Na pravé straně byl sám a snažil se po zisku míče pálit ihned z voleje. Míč však nasměroval do zem a ten se odrazil nad svatyni Neta.
     
    30
    Nyní už Diakhaby obdrží kartu. V souboji byl později, Lacazetta kopl do břicha a rozhodčí mu asi přičetl i další zákroky, které už dnes předvedl.
    26. Alexandre LACAZETTE - 2:1
     
    26
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ALEXANDRE LACAZETTE. A je to právě tento Francouz, který posílá Arsenal do vedení. Roncaglia si vůbec nepohlídal svého hráče a hlavičku Lacazetta už jen Neto vyhodil z branky. Rozhodčího hodinky a branková technologie mluvily jasně! – 2:1.
     
    22
    Nyní naopak jasně fauloval mladičký Matteo Guendouzi. Arsenal ale získal míč a rychlonohý Aubameang sprintoval do vápna. Zde vyslal technický lob. Branku však přestřelil.
    18. Alexandre LACAZETTE - 1:1
     
    18
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ALEXANDRE LACAZETTE. Asistence: Pierre-Emerick Aubameyang. A máme to na Emirates srovnáno! Aubameyang s Lacazettem sehráli parádní akci, kterou druhý jmenovaný zakončil.
     
    16
    To není snad možné, co ta obrana angličanů zase vymýšlí. Maitland-Niles poslal míč do vzduchu, a přímo na Guedese, který sám před Čechem branku přestřelil.
     
    15
    Petr Čech nyní výtečným zákrokem zničil šanci Pareja, který na něj vyslal tvrdou střelu.
    11. Mouctar DIAKHABY - 0:1
     
    11
    Valencia právě vstřelila branku!
    Autorem branky je MOUCTAR DIAKHABY. Asistence: Rodrigo. Tohle byla velmi jednoduchá branka! Po rohovém kopu se Diakhaby dostal k míči a jelikož nikdo z hráčů nešel do souboje, ba ani nevyskočil, míč lehce poslal hlavou do branky.
     
    8
    První gólovka přichází paradoxně na straně zatím pasivnějšího týmu. Pro Arsenal ale nic neobvyklého. Přímý kop dostal dopředu jeden z hráčů, ale ten vrátil míč doprostřed, a hráči před brankou jen těsně přestřelili.

    Jiří Polášek

    Branky: 18. A. Lacazette (Aubameyang), 26. A. Lacazette, 90+1. Aubameyang (Kolašinac) – 11. Diakhaby (Rodrigo)

    Karty:   30. Diakhaby (VAL), 71. Parejo (VAL)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:10.
    Arsenal FC: Čech – Mustafi, Papastathopoulos, Koscielny (82. Monreal), Kolašinac – Guendouzi (58. Torreira), Xhaka – Maitland-Niles, Özil (77. Mchitarjan), Aubameyang – A. Lacazette.
    Náhradníci: Leno – Alnaní, Iwobi, Mchitarjan, Monreal, Nketiah, Torreira.

    Valencia CF: Neto – Piccini, Garay, Gabriel, Diakhaby, Gayá – Soler (72. Wass), Parejo, Roncaglia, Guedes (72. Gameiro) – Rodrigo.
    Náhradníci: Doménech – Gameiro, Latorre, S. Mina, Sobrino, Torres, Wass.
    Čtvrtek 09.05.2019
    Valencia - Arsenal 2:4

    Branky: 11. Gameiro (Rodrigo), 58. Gameiro (Rodrigo) – 17. Aubameyang (A. Lacazette), 50. A. Lacazette (Torreira), 69. Aubameyang (Maitland-Niles), 88. Aubameyang (Mchitarjan)

    Karty:   38. Garay (VAL), 43. Gayá (VAL) – 63. Özil (ARS)

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:7.
    bahis siteleri