Rennes – Guingamp 1:1 (kon.) | Lille – Bordeaux 1:0 (kon.) | Marseille – Lyon 0:3 (kon.)
konec
Olympique Marseille
0:3 (0:1)
Olympique Lyon
Neděle 12.05.2019, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 9:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:8. Fauly: 15:11. (22:52:40)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lyonu, který svého soupeře porazil poměrem 3:0. Hostujícímu celku hodně napomohla branka z prvního poločasu, neboť v úvodu toho druhého měl soupeř velkou územní převahu, která dokonce nabídla několik šancí, avšak vyrovnávací branku jsme neviděli. Marseille si navíc opět zkomplikovala zápas, v roli posledního hráče se totiž nechal vyloučit Ćaleta-Car, který tak oslabil svůj celek. Lyon si koncovku utkání pohlídal, dokonce vsítil ještě další dvě branky.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Silva se ještě ve skluzu pokusil zastavit mčí na hrací ploše, což se nakonec nepodařilo. Domácí budou moci vhazovat, postará se o to zadák Amavi.
     
    88
    Marseille to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž už o tři branky. Do konce nezbývá moc času, ještě můžeme počítat s nastavením.
    86. Maxwel CORNET - 0:3
     
    86
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tohle je fotbalová poprava v přímém přenosu! Jeden z domácích chyboval při rozehrávce, kterou dokázal vystihnout Aouar. Ten pro změnu kolmicí nastartoval do samostatného úniku MAXWELA CORNETA, který bezpečným zakončením i tentokráte propálil domácího brankáře, jenž byl v tomto případě téměř bez šance na reakci.
     
    85
    Jako první se k míči dostal obránce Mendy, který navíc velice přesně přenášel hru na pravou stranu, kde si nedovoleným zákrokem pomohl Amavi.
    84. Moussa DEMBÉLÉ - 0:2
     
    84
    Lyon právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do dvoubrankového vedení! Výborně to provedl hostující Aouar, jenž si ještě pro spolupráci vybral Corneta, který hezkou patičkou vybídl ke skórování MOUSSU DEMBÉLÉHO, jenž si navedl míč na pravou nohu a poté velice přesným projektilem propálil brankáře Mandandu.
     
    83
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Lucas Tousart.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, hosté stále vedou nejtěsnějším možným způsobem. Marseille se na vyrovnávací branku krátí čas.
     
    82
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Léo Dubois, přichází Rafael.
     
    81
    Dalekonosný pas směřoval právě na Germaina, který si s ním nedokázal poradit. K míči se tak dostal Lopes, jenž ihned rozehrával do strany na Duboise.
     
    80
    Na zemi se sice ocitl domácí Germain, avšak dle sudího se o nedovolený zákrok nejednalo. Najednou sledujeme sympatický protiútok Lyonu.
     
    79
    Lyon dokonce zahrával rohový kop, po kterém se Depay pokoušel uvolnit kolem Strootmana, který nakonec u pokutového území musel faulovat.
     
    78
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Mario Balotelli, přichází Dimitri Payet.
     
    78
    Sám na branku se řítil hostující Cornet, který pohotovým způsobem překonal Mandandu. Pomeznímu sudímu to trvalo, nakonec přeci jenom zvedl praporek – ofsajd.
     
    77
    Střídající Dembélé ihned pořádně provětral obranu soupeře, avšak jeho nepovedené zakončení nebylo přesné. I tak se jednalo o jednoznačný ofsajd.

    David Suchý

    Branky: 24. Cornet (Aouar), 84. M. Dembélé, 86. Cornet (Aouar)

    Karty:   31. Balotelli (OMA), 34. Amavi (OMA) – 21. Terrier (LYO)   67. Ćaleta-Car (OMA)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 9:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:8. Fauly: 15:11.
    Olympique Marseille: Mandanda – Sakaj, Kamara, Ćaleta-Car, Amavi – Maxime López, Strootman, Gustavo (C) – Radonjić (46. Thauvin), Balotelli (78. Payet), Ocampos (71. Germain).
    Náhradníci: Pelé – Hubočan, Germain, N'Jie, Payet, M. Sanson, Thauvin.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois (82. Rafael), Marcelo, Morel, F. Mendy – NDombèlé, Aouar – Cornet, Fékir (C) (75. M. Dembélé), Terrier (83. Tousart) – Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – M. Dembélé, Pape Diop, Rafael, Marçal, Tousart, B. Traoré.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli
    thejrc.org