Turín – Sassuolo 3:2 (kon.) | Frosinone – Udinese 1:3 (kon.) | Sampdoria – Empoli 1:2 (kon.)
Spal – Neapol 1:2 (kon.) | AS Řím – Juventus 2:0 (kon.)
konec
AS Řím
2:0 (0:0)
Juventus FC
Neděle 12.05.2019, 20:30 • Stadio Olimpico, Řím • Italská Serie A • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 8:7. (22:26:53)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. AS Řím v domácím prostředí přehrálo Juventus 2:0.

    Oba týmy vstoupily do zápasu s totálním nasazení. Již v sedmé minutě mohl Juan Cuadrado poslat Juventus do vedení, ale po přihrávce Ronalda pálil jen do Miranteho, který se vracel do pozice dlouhým skokem. Hosté se i nadále tlačili do zakončení, ale obrana AS dlouho odolávala. Další nebezpečí přišlo až po půlhodině hry, kdy zakončoval tvrdě ke vzdálenější tyči Paulo Dybala, ale i tentokrát zvítězil Antonio Mirante.

    Po změně stran tempo zápasu lehce opadlo. V pětašedesáté minuty sice Cristiano Ronaldo proměnil samostatný únik po přihrávce Pjaniće, ale radost hostů překazil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. O otevření skóre se tak postaral až kapitán AS Alessandro Florenzi, když využil narážečky z Džekem a překonal Szczesného. Razítko na dnešní vítězství poté dal ve třetí nastavené minutě Edin Džeko, který proměnil rychlý přechod do útoku po nahrávce Ündera.

    Patrik Schick do zápasu z lavičky římského celku nezasáhl.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Edin DŽEKO - 2:0
     
    90+3
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Římané pečetí své dnešní vítězství! Po faulu Kolarova rozehrával Juventus volný přímý kop, ale ten se bleskově změnit v protiútoku domácího celku. Cenzig Ünder vedl brejk na levé straně, poté předložil EDINU DŽEKOVI ideální nahrávku do běhu a zkušený kanonýr nikým nehlídaný bezpečně překonal Szczesného.
     
    90+3
    Kolarovovi utíkal na pravém kraji Cuadrado a tak si musel krajní obránce domácího celku pomoci zatažením za dres. Kolarov vidí v samém závěru dokonce žlutou kartu.
     
    90+3
    Nebezpečný nákop na Ronalda nebyl přesný. Navíc byl portugalský útočník přichycen metrovém ofsajdu. O rozehrávku z hranice svého vápna se tak může ve třetí minutě nastavení postarat Antonio Mirante.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Wojciech Szczesny musel rychle ven z branky po nakopnutém balonu za obranu. Míč se ale odrazil až do vápna a polský gólman ho tak mohl sebral pohodlně do rukavic.
     
    90
    Cuadrado přihrával do středu Canovi, ten neměl komu dále předat balon a tak musel vybídnout k běhu na pravém kraji Cancela. Střídající krajní obránce Juventusu však na pravé straně nevybojoval ani rohový kop.
     
    89
    Po několika odrazech ve střední části trávníku se dostal k míči Rodrigo Bentancur. Zatím nebyl Bentancur vůbec vidět po svém příchodu na trávník a ani tentokrát se příliš nepředvedl, jeho přihrávka k Ronaldovi neprošla.
     
    88
    Fotbalisté Juventusu se nemohou nadechnout k vyrovnání. Naopak domácí se hnali znovu do otevřené obrany hostujícího celku. Zaniolova přihrávka do vápna byla příliš dlouhá na Džeka, který poté už jen posouval míč ke Szczesnému bez razance.
     
    87
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Mattia De Sciglio, přichází João Cancelo.
     
    86
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Blaise Matuidi, přichází Aléx Sandro.
     
    86
    Po faulu Matuidiho na Florenziho rozehrávali domácí nebezpečnou standardní situaci. Na přetažený centr si naskakoval Nzonzi, ale balon již do hry nedostal.
     
    85
    Římané pokrčují v náporu. Nebezpečnou přihrávku skrz vápno posílal Cristante, ale míč pouze prošel šestnáctkou bez doteku hráčů. Až za zadní tyčí odpravil balon do bezpečí Spinazzola.
     
    84
    Podobnou spolupráci jako Florenziho s Džekem zkoušeli na druhé straně Cuadrado a Can, balon však k druhému jmenovanému už do pokutového území neprošel.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Po vstřelené brance jsou domácí při chuti a snaží se rychle přidat i druhý zásah.
    81. Alessandro FLORENZI - 1:0

    Vít Schück

    Branky: 81. Florenzi (Džeko), 90+3. Džeko (Ünder)

    Karty:   52. Džeko (ASR), 77. Zaniolo (ASR), 90+3. Kolarov (ASR) – 76. Can (JUV)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 8:7.
    AS Řím: Mirante – Florenzi (C), Manolas, Fazio, Kolarov – Zaniolo, N´Zonzi, L. Pellegrini (69. Cristante) – Kluivert (80. Ünder), Džeko, El Shaarawy.
    Náhradníci: Fuzato, Olsen – Pastore, Schick, De Rossi, Juan Jesus, Ćorić, Karsdorp, Perotti, Marcano, Cristante, Ünder.

    Juventus FC: Szczęsny – De Sciglio (87. Cancelo), Cáceres, Chiellini (C), Spinazzola – Can, Pjanić (73. Bentancur), Matuidi (86. Sandro) – J. Cuadrado, Dybala, Ronaldo.
    Náhradníci: Del Favero, Pinsoglio – Bentancur, Cancelo, Sandro, Pereira, Barzagli, Nicolussi Caviglia, Kastanos.

    Rozhodčí: Massa – Meli, Preti
    bahis siteleri