Bayern – Frankfurt 5:1 (kon.) | W. Brémy – RB Lipsko 2:1 (kon.) | Düsseldorf – Hannover 2:1 (kon.)
Freiburg – Norimberk 5:1 (kon.) | Hertha – Leverkusen 1:5 (kon.) | Mohuč – Hoffenheim 4:2 (kon.)
Mönchengladbach – Dortmund 0:2 (kon.) | Schalke – Stuttgart 0:0 (kon.) | Wolfsburg – Augsburg 8:1 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
5:1 (1:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 18.05.2019, 15:30 • Allianz Arena, Mnichov • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 14:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 8:0. Fauly: 7:13. (17:25:00)
     
    Bayern Mnichov se posedmé v řadě stává německým mistrem! V závěrečném utkání letošního ročníku Bundesligy přemohl bavorský gigant Frankfurt jednoznačně 5:1!

    Oba týmy vlétly do utkání s velkým nasazením, jak první se radovali z branky domácí. Na Müllerovo přistrčení reagoval v pokutovém území Kingsley Coman, který prostřelil Kevina Trapp střelou ke vzdálenější tyči. Následně ale hostující brankář hned dvakrát podržel svůj tým, když zlikvidoval šance Müllera i Lewandowského. Serge Gnabry sice poslal míč do sítě, ale ještě před tím byl odmáván ofsajd Müllera. Právě Müllera ještě stačil trefit břevno.

    Po změně stran stačil srovnat krok po rohovém kopu Sébastien Haller. Vyrovnaný stav ale netrval ani pět minut, Müllerovu ránu totiž dokázal dorazit do prázdné branky David Alaba. Renato Sanches ještě do hodiny hry přidal třetí zásah po parádní individuální akci na levém kraji. Následně se přišly loučit na trávník hvězdy Bayernu. Nejprve oslavil svou rozlučku samostatným průnikem do pokutového území a přesným zakončením Franck Ribéry. Dočkal se také Arjen Robben, kterému připravil gól před prázdnou branku Alaba.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Po Müllerově rozehrávce do kombinace pálil Robben, ale ten napálil pouze před sebou stojícího bránícího Martina Hintereggera. Za postranní lajnou už se připravují mistrovské oslavy Bayernu!
     
    90+1
    Těsně před pokutovým územím byl faulován Franck Ribéry. Bayern bude mít ještě jednu možnost k ohrožení Trappovy branky. K balonu se staví Müller.
     
    90
    S Hallerem si na pravém kraji narazil Danny Da Costa, následně se k balonu dostal hostující Fernandes, který ale už nedokázal najít přesně Kostiće.
     
    89
    Sanches odkráčel s lékaři za postranní lajnu a zápas může pokračovat. Frankfurt se i nadále snaží alespoň zmírnit nelichotivý výsledek zápasu.
     
    88
    Zdravotní potíže má na trávníku Renato Sanches. Hra musí být přerušena, aby se k útočníkovi domácího celku mohli vydat zdravotníci.
     
    87
    Rohový kop Frankfurtu si pohlídala obrana domácího celku v čele s Hummelsem, následně mohl postupovat do protiútoku Lewandowski, ale balon mu utekl za koncovou čáru.
     
    86
    Po dlouhé době musel zasahovat také Sven Ulreich. Po zblokované ráně Luky Joviće budou ještě hosté zahrávat rohový kop.
     
    85
    Obrana Frankfurtu je plamenech! Robbenovi střelu dokázal Trapp vyrazit k Müllerovi, který se snadno zbavil Hasebeho, ale poté narazil opět na brankáře hostů.
     
    84
    Robben mohl přidat šestou branku Bayernu. Po přistrčení od Müllera pálil v parádním postavení v prostoru na penaltě, ale Trappa nedokázal překonat.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu i celé Bundesligy. Fotbalisté Bayernu už mohou vyhlížet mistrovské oslavy!
     
    82
    Frankfurt se ještě snaží alespoň zmírnit debakl, ale souhra Joviće s Da Costou přišla pouze k Alabovi, který dnes hraje vynikající utkání, stejně jako celý Bayern.
    80. Arjen ROBBEN - 5:1
     
    80
    Bayern právě vstřelil branku!
    Neskutečná exhibice Bayernu v rozhodujícím zápase Bundesligy! Také ARJEN ROBBEN se dočkal při své rozlučce gólu. Po Sanchesově přihrávce do pokutového území naběhl před Trappa David Alaba, který nabídl míč před zcela prázdnou branku právě Robbenovi a ten již zkušeně zakončil.
     
    79
    U postranní lajny se dostal k balonu David Alaba, následně přenesl hru přes celou šířku trávníku k Robbenovi. Ten byl ale okamžitě pod tlakem bránícího Hasebeho.
     
    78
    Také Frankfurt se dostává opět ke slovu. Po bloku Alaby rozehrávali host zpoza postranní lajny, ale až do pokutového území nepronikl Jović ani Haller.
     
    76
    Také Arjen Robben by si přál při svém posledním utkání v Bundeslize vstřelit branku. Jeho průnik po pravém kraji ale dokázal zastavit čistým způsobem Hasebe.

    Vít Schück

    Branky: 5. Coman (T. Müller), 55. Alaba (T. Müller), 60. Sanches (Alaba), 74. Ribéry, 80. Robben (Alaba) – 53. Haller (D. Abraham)

    Karty:   72. Th. Alcântara (BAY), 75. Ribéry (BAY) – 37. Hinteregger (FRN), 54. Hasebe (FRN)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 14:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 8:0. Fauly: 7:13.
    Bayern Mnichov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Th. Alcântara, Goretzka (39. Sanches) – Gnabry (68. Robben), T. Müller (C), Coman (63. Ribéry) – Lewandowski.
    Náhradníci: Hofmann – Ribéry, Robben, Rafinha, J. Boateng, A. Davies, Sanches.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hinteregger, Hasebe – D. da Costa, G. Fernandes, de Guzmán (46. Haller), Gaćinović, Kostić – Jović, Rebić (66. Torró).
    Náhradníci: Rönnow – Falette, Haller, Torró, A. Touré, Chandler, Paciência.

    Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Christ
    ocianews.com