Dánsko – USA 1:7 (kon.) | Lotyšsko – Rusko 1:3 (kon.) | Kanada – Německo 8:1 (kon.)
Itálie – Norsko 1:7 (kon.) | Velká Británie – Slovensko 1:7 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 4:3 (kon.)
konec
Lotyšsko
1:3 (1:0, 0:3, 0:0)
Rusko
Sobota 18.05.2019, 12:15 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:08
    Je po lotyšských nadějích. Gusev se už chystal na vyhození kotouče do prázdné, Balinskis ho ale podsekl nohama a dostává dvě minuty.
     
    58:29
    Trojice ruských hráčů nedokázala dostat kotouč do prázdné branky, Anisimov z útočné modré trefil pouze blokujícího hráče!
     
    58:08
    Lotyši zkoušejí své štěstí ve hře bez gólmana!
     
    40:01
    Role Gudlevskise byla přímo 35 sekund. Nyní je v brance opět Elvis Merzlikins.
     
    39:25
    Navíc dochází na straně Lotyšů k překvapivému střídání gólmanů! Kristers Gudlevskis nahrazuje Elvise Merzlikinse.
     
    39:25
    Lotyšsko má 31 sekund 5 na 3! Nestěrov sevřel puk rukou a dostává dvě minuty. Lotyši tedy mají možnost, jak se prosadit!
     
    37:55
    Další Lotyš zůstává ležet na ledě a tentokrát to už vyloučení bude. Nikita Zadorov poslal Rihardse Bukartse na hrazení, který už je v šatnách. Sborná si tak zahraje dvouminutové oslabení. Zadorov navíc dostává desetiminutová osobní trest, takže musí na trestné lavici sedět také Nikita Gusev.
    32:40 Nikita KUČEROV - 1:3
     
    32:40
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko se trhá do dvoubrankového náskoku a může být hned klidnější! Anisimov nahrál pro NIKITU KUČEROVA, který se dostal přes tři lotyšské obránce a mířil vstříc brance Merzlikinse. Rozhodl se pro střelu někam do vrchních části branky, Sotnieks ale nešťastně sklepl kotouč přímo mezi betony gólmana – 1:3! Asistence: Arťom Anisimov.
    29:17 Cibulskis zakončil nebezpečný protiútok střelou do ramene ruského brankáře
     
    29:17
    Sergačjov nahrál při kombinaci nepřesně, Lotyši jsou navíc v plném počtu. A mohla z toho být hned srovnávací trefa! Vyhození obloučkem si zpracoval Balcers a v útočném pásmu vybídl přihrávkou na levý kruh navrátilce z trestné, Oskars Cibulskis ale zamířil pouze do ramene ruského gólmana!
     
    27:20
    Cibulskis se mu snažil pomoci posunutím hole blíže pro něj, čehož si sudí všiml a správně posílá lotyšského beka na dvě minuty ven.
     
    27:08
    Lotyši se nyní dostali pod velký tlak a kotouč poskakoval po střele Malkina okolo brankoviště, nakonec se ale nepovedlo sborné dotlačit puk do branky! Navíc přišel Merzlikins o hůl.
    23:50 Nikita GUSEV - 1:2
     
    23:50
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita a Lotyšům se vedení rozsypalo za necelé čtyři minuty! Nikita Kučerov se na pravém kruhu opřel do puku a poslal jej na branku, lotyšský obránce jej ale srazil. Bohužel pro Lotyšsko přímo na Dadonova, který se před brankou neunáhlil a z otočky vybídl ke střele NIKITU GUSEVA. Ruský útočník pak překonal střelou zasahujícího Merzlikinse – 1:2! Asistence: Jevgenij Dadonov, Nikita Kučerov.
     
    22:54
    Zajímavý útok Lotyšska ukončuje hlavní sudí signalizací trestu. Kulda stáhl přímo u arbitra Hribika Anisimova na zem a lotyšský bek inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
    20:27 Dmitrij ORLOV - 1:1
     
    20:27
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Okupace hned od úvodního buly se vyplatila, Rusové srovnávají 27 sekund po začátku třetiny! Plotnikov na pravém kruhu shrábl puk a nahrál ho na ruského kapitána Kovalčuka. Přes něj se kotouč dostal až k DIMITRIMU ORLOVOVI, jehož střela z nápřahu od modré skončila ve vinglu u bližší tyče – 1:1! Asistence: Ilja Kovalčuk, Sergej Plotnikov.
    18:09 Meija mohl v závěru první třetiny zvýšit vedení Lotyšů
     
    18:09
    Darzinš si sjel až do téměř nulového úhlu a nahodil na ruskou branku. Vasilevskij ale nepředvedl vůbec dobrý zákrok, neboť puk sklepl prakticky přímo pro Meiju na dorážku. Lotyšská #87 ale nedostrkala kotouč do klece!
     
    16:45
    Ohromný tlak vrcholí, Lotyši se nicméně dostali do plného počtu. Opět to byla souhra na Kučerova, který střílel podruhé z pravého kruhu, tentokrát do téměř prázdné branky. Blokující obránce ale kotouč nohou srazil do rohu. Důležitý zákrok!
     
    16:15
    Kučerov dostal křižnou přihrávku na pravý kruh, kde byl osamocen, trefil ale střed branky. V křižných přihrávkách se pokračovalo i nadále a Gusev se dočkal taktéž šance na gól, z levého kruhu ale trefil vnější část levé tyčky prázdné branky!
     
    13:39
    Kombinace na jeden dotek od Rusů vrcholila střelou Kučerova, který byl zcela volný na pravém kruhu, ale trefil pouze tyčku!
     
    12:50
    Je tu první přesilovka pro sbornou. Ronalds Keninš celkem nešťastně trefil Alexandra Ovečkina hokejkou do obličeje, kterému navíc teče krev. Lotyšský útočník si tak odsedí na trestné lavici čtyři minuty za vysokou hůl.
    10:28 Oskars CIBULSKIS - 1:0
     
    10:28
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyši využívají početní výhodu a hala explodovala radostí! Miks Indrašis si od mantinelu vybruslil na střed a prohodil si tím místo s OSKARSEM CIBULSKISEM. Tomu pak posunul jednoduše puk a obránce působící v Hradci Králové propálil Vasilevského na bližší tyči – 1:0! Asistence: Miks Indrašis.
    09:35 Gavrikov v poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu
     
    09:35
    Roberts Bukarts se proháčkoval přes dva obránce až před branku a už chtěl střílet. Během provádění kličky ho Gavrikov „na jistotu“ zahákoval a ruský obránce dostává dvě minuty.
     
    08:39
    Utkání je už od začátku hodně vyhrocené. Vzájemný souboj Jevgenije Kuzněcova a Teodorse Blugerse končí dvouminutových trestem pro oba hráče, Rus pyká za hrubost a Lotyš za nedovolené bránění.
    05:15 Ovečkin v první velké šanci minul bránu
     
    05:15
    Ovečkin si zpracoval nahrávku od Kuzněcova, sjel si kličkou na osu kluziště a za křiku fanoušků z vrcholku kruhů vypálil do protipohybu gólmana. Jenže také minul o kousek levou tyč!
     
    02:53
    Gusev si vyjel a napálil kotouč od modré. To způsobilo lotyšské obraně problémy a rázem se Plotnikov dostal před brankou k šanci, z nadějné pozice však minul!

    Tomáš Kalas

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 11. Cibulskis (Indrašis) – 21. Orlov (Kovalčuk, S. Plotnikov), 24. N. Gusev (Dadonov, Kučerov), 33. Kučerov (Anisimov)


    Lotyšsko: Merzlikins (40.–41. Gudlevskis) – Cibulskis, A. Kulda, Sotnieks (A), Zile, Balinskis, Jaks, Dzierkals – Balcers, Blugers, Keninš – Darzinš (C), Meija, Indrašis – Roberts Bukarts (A), Bičevskis, Rihards Bukarts – Gegeris, Batna, Marenis.
    Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Nestěrov, Sergačjov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov, Tělegin – Dadonov (A), Malkin, Grigorenko – Barabanov, Kuzněcov (A), Ovečkin – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – S. Plotnikov, Andronov, Kovalčuk (C).

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Sidorenko (BLR) – Goljak (BLR), Oliver (USA)

    Diváci: 9 084
    bahis siteleri