Kazaň – Machačkala 0:0 (kon.)
konec
FC Rubin Kazaň
0:0 (0:0)
Anži Machačkala
Pondělí 20.05.2019, 18:00 • Kazan Arena, Kazaň • Ruská Premier Liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítám vás u dohrávky devětadvacátého kola, v níž už vlastně o nic nepůjde, alespoň z pohledu tabulky. Při pohledu na ní najdeme Kazaň na desáté příčce, když získala pětatřicet bodů. Domácí mužstvo v posledních pěti zápasech získalo jen pět bodů, a tak je jasné, že se směrem dopředu neposunu, protože na devátý tým ztrácí čtyři body. Ještě hůře je na tom Machačkala, která se se dvaceti body krčí na posledním místě tabulky a minimálně v příští sezóně spadne o patro níže. Anži je momentálně tím nejhorším, co ruská nejvyšší soutěž nabízí, jelikož hostující celek v posledních pěti případech vyválčil pouhý bod.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Rubin Kazaň: Baburin – Ustinov, Uremović, Kambolov, Sorokin, Stěpanov – Mogilevec, Baškirov, Ig. Konovalov – Poloz, Bajramjan.
    Náhradníci: Tušjov – Šekarí, Sagitov, Akbašev, Abdullin, Pantělejev.

    Anži Machačkala: Djupin – Achjadov, Udalyj, Kalošin, Bělov, Chistyakov – Ivančenko, Ondoua, Zakirov – Dolgov, Agalarov.
    Náhradníci: Bogatyrev – Ponce, Kerimov, Gajdarov, Kacajev, Sajdov, Jelmurzajev.

    Rozhodčí: Karasev – Usačej, Šalamberiže.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Karasev zahájil dnešní střetnutí, jako první se balonu dotkli domácí hráči, kteří začínají kombinačně. Po chvilce přišel průnik po pravé straně a Rubin bude rozehrávat roh.
     
    2
    Centr od rohového praporku byl před brankou přizvednut do bezpečného místa, kde se nikdo v bílém nenacházel. Ovšem po chvíli bude Kazaň rozehrávat další roh.
     
    3
    Další rohový kop proskákal až na hranici šestnáctky, odkud se vrátil před branku. Ovšem zakončení jsme ani nyní neviděli.
     
    4
    Rubin Kazaň nastoupilo do dnešního střetnutí v bílých dresech, naopak Anži Machačkala zvolila žlutou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde kombinují domácí.
     
    5
    Centr z levé strany mířil před hostující branku, ovšem opět si celou akci pohlídala obrana. Machačkala míč pouze odevzdala a po chvilce se bude bránit dalšímu rohovému kopu.
     
    6
    Centr od rohového praporku zamířil na první tyč, kde se nacházel bránící hráč ve žlutém. Machačkala se znovu ubránila a balon odevzdala.
     
    7
    U postranní čáry se pokusil zrychlit hru Vitalij Ustinov, jenže jeho přihrávka byla nepřesná. Hostující celek nám toho směrem dopředu zatím moc nenabízí a jen se brání.
     
    9
    Jeden z domácích hráčů naběhl do šestnáctky, kde se snažil patou přihrát do druhé vlny, ale trefil soupeře, a tak bude Kazaň rozehrávat další roh.
     
    10
    Centry do pokutového území hostujícího mužstva sice létají, ale zatím je sbírají obránci. Cela akce se opakovala i nyní, a tak to bude muset zkusit Rubin znovu.
     
    12
    Obrázek hry je stále stejný, Kazaň se snaží o překonání hostující obrany, ale stále marně.
     
    13
    Sledujeme hodně nezáživné utkání, hlavně ze strany hostujícího mužstva, které před vlastní šestnáctkou vytvořilo zeď.
     
    15
    Přenesení hry mířilo na pravou stranu, kde se nacházel Vitalij Ustinov. Domácímu hráči se nepodařilo balon zpracovat a hra se na malou chvilku otáčí.
     
    16
    Z pravé strany odcentroval Vitalij Ustinov, jenž našel ve vápně nabíhajícího spoluhráče. Ovšem Polozova hlavička byla hodně nepřesná a budeme sledovat jen odkop od branky.
     
    18
    Machačkala uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině, ovšem po překonání půlící čáry přišla chybná přihrávka na střed hrací plochy.
     
    19
    Za dalším balonem mířícím do pokutového území běžel Dmitrij Poloz, který už se chystal k zakončení, ale chvíli předtím si pomohl přistrčením.
     
    20
    A vracíme se ke stylu hry, který se k vidění od začátku duelu. Kazaň je opět v kombinaci na útočné polovině, ale na velkou šanci si ještě počká.
     
    21
    První útočná akce hostujícího celku byla velice nebezpečná! Z pravé strany odcentroval Apti Achjadov, jenž na zadní tyči našel Gamida Agalarova. Jeho hlavička ale mířila doprostřed branky, kde se nacházel Jegor Baburin.
    21. Gamid Agalarov (MCK)
     
    23
    Machačkala se v posledních minutách trochu osměluje. Jenže pro další pas do šestnáctky si vyběhl domácí brankář.
     
    24
    V další situaci rozehrával Rubin další rohový kop, který mířil do malého vápna. Po míči šel Jurij Djupin, ale také Pavel Kalošin. Oba hostující borci se srazili a míč skončil na břevně!
    24. Pavel Kalošin (MCK)
     
    25
    To snad ani není možné, co nyní promarnil Pavel Mogilevec. Domácí hráč se zcela sám nacházel na zadní tyči, kde měl před sebou odkrytou branku, ale zamířil jen vedle ní.
     
    27
    Tak přeci se hra zlepšuje! Odražený míč zamířil těsně za hranici šestnáctky, kde se nacházel Ivan Ivančenko. Jeho pokus z jedné mířil asi metr vedle pravé tyče.
     
    30
    Půl hodina hry je pryč a stále čekáme na úvodní branku zápasu. Za vysokým míčem se vydal Pavel Mogilevec, který v šestnáctce prohrál souboj s protivníkem.
     
    32
    Rubin Kazaň se znova usadila kolem šestnáctky soupeře, ale zatím marně hledá šanci před branku. Anži výborně prostor pokutového území brání.
     
    34
    Machačkala znovu získala balon, s nímž aktuálně kombinuje na vlastní polovině. Do hry byl zapojen také Jurij Djupin, jenž zvolil dlouhý nákop.
     
    35
    Hostující mužstvo se snažilo dlouhým pasem překonat obranu, jenže pro míč si vyběhl Jegor Baburin, který celou situaci uklidnil.
     
    36
    Vitalij Ustinov nejprve přešel přes jednoho soupeře, ale poté napálil míčem druhého. Rubin bude rozehrávat další rohový kop.
     
    37
    Jenže centr od rohového praporku zamířil na první tyč, kde byl přizvednut do vzduchu. Z brankové čáry se pro míč vydal Jurij Djupin, jenž celou akci uklidnil.
     
    38
    Za dalším nákopem běžel Dmitrij Poloz, ovšem cestu mu zakřižoval Pavel Kalošin. Hostující obránce celou situaci přečetl a zneškodnil ji.
     
    40
    Úvodní poločas se blíží ke svému konci a my stále čekáme na první branku zápasu. Ta nepřijde ani po centru z pravé strany, pro který si znovu došel hostující gólman.
     
    41
    Rychlé nohy prokázal Dmitrij Poloz, který si naběhl na levé straně a pronikl až do šestnáctky. Jenže přihrávkou před branku trefil jen soupeře, a tak Kazaň bude rozehrávat roh.
     
    42
    Centr od rohového praporku mířil před branku, kde si na první tyč nabíhal Filip Uremović. Jenže domácí hráč v jasné pozici balon netrefil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas moc fotbalové krásy nepobral a ani gólu jsme se zatím nedočkali. Prvních dvacet minut hrála pouze Kazaň, která se marně snažilo o překonání soupeřovy hráze. Poté se trochu osmělila i Machačkala, která svou jedinou šanci zahodila, a tak je stav zápasu bezbrankový.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k pokračování zápasu, jako první se balonu ve druhém poločasu dotkli hosté, kteří o něj ale rychle přišli.
     
    47
    Domácí celek se pokusil o centr z levé strany, který byl krajním obráncem hned zablokován. Ovšem Kazaň se k míči rychle vrátila.
     
    49
    Ještě pro připomenutí, Kazaň nastoupila do dnešního střetnutí v bílých dresech, naopak Machačkala hraje ve žlutém.
     
    50
    Hostující celek se nachází na balonu, ovšem kombinuje na vlastní polovině hrací plochy, kam Rubin vytáhl napadání hráče s balonem.
     
    51
    Při přechodu do útoku Machačkala o balon přišla. Sledujeme tak protiakci domácího celku, který se snaží proniknout do vápna z pravé strany.
     
    52
    Z velké dálky se do míče opřel Jevgenij Baškirov, jemuž poslal míč proti noze Choren Bajramjan. Zakončení prvního jmenovaného skončilo v rukavicích brankáře.
     
    53
    Kamil Zakirov unikal na pravé straně hrací plochy, odkud také vyslal přihrávku do vápna. Jenže tam jeho spoluhráč stál proti přesile a o míč přišel.
     
    54
    K rozehrání rohového kopu se postavila Machačkala, ovšem centr mířil na hranici malého vápna, kam vyběhl také Jegor Baburin.
     
    56
    Hostující celek se dožaduje odpískání pokutového kopu, protože po centru ze strany byla nastřelená ruka bránícího hráče. Ovšem píšťalka rozhodčího mlčí, a tak se pokračuje ve hře.
     
    57
    Režie se k nepřehlednému momentu vrátila a musíme uznat rozhodnutí sudího. O ruku se sice jednalo, ale Danil Stěpanov ji měl v přirozené pozici.
     
    58
    Další centr na druhé straně vyslal do pokutového území Danil Stěpanov, z jehož kopačky zamířil míč do náručí hostujícího gólmana.
     
    62
    Dmitrij Poloz se hnal na posledního obránce, přes kterého ale nepřešel. Po vystřídání bude Kazaň rozehrávat rohový kop.
     
    63
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Choren Bajramjan, přichází Artur Sagitov.
     
    64
    Centr od praporku zamířil na první tyč, odkud byl přizvednut. Na zadní tyči se nacházel Pavel Mogilevec, jenž míč nezasáhl. Ovšem Rubin bude rozehrávat další roh.
     
    66
    Kazaň se po delší době vrací ke hře z úvodu zápasu. Hráči v bílých dresech kombinují na útočné polovině, ale marně hledají recept na překonání obrany.
     
    68
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Gamid Agalarov, přichází Andres Ponce.
     
    69
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Dmitrij Poloz, přichází Roman Akbašev.
     
    70
    Do konce normální hrací doby zbývá dvacet minut. To je také čas, který zbývá oběma týmům ke vstřelení gólu.
     
    71
    U postranní lajny byl faulován Ruslan Kambolov, a tak Kazaň je znovu u míče. Centr mířil na levou stranu šestnáctky, odkud byl odvrácen na další roh.
     
    72
    Jenže centr od rohového praporku zamířil jen na první tyč, kde se nacházel bránící hráč, jenž balon odhlavičkoval do bezpečného místa.
     
    73
    Chvíli se hrát nebude, jelikož na zelený pažit jsou povolány lékařské týmy. Ovšem vypadá to, že oba hráči budou v pořádku a za malou chvíli se bude znovu hrát.
     
    76
    Hostující mužstvo hru trochu uklidňuje, alespoň opticky. Machačkala postupným útokem přecházela k vápnu, kde míč zase ztratila.
     
    77
    Dnešní utkání diváky rozhodně nezvedá ze sedadel, ba naopak! Člověk sleduje nudný zápas, při němž se mu klíží oči, jako malému dítěti před spaním.
     
    79
    Hraje se kolem středové čáry, kde se o balon urputně bojuje. Ze souboje vyšli vítězně domácí hráči, kteří ale do předbrankového prostoru neprošli.
     
    80
    Do konce podprůměrného zápasu zbývá deset minut. Při pohledu na zelený pažit zjistíme, že se nic zásadního neděje.
     
    81
    Za vysokým míčem se hnal Pavel Dolgov, kterého fauloval Filip Uremović. Machačkala bude rozehrávat přímý kop z nadějně vypadající pozice.
     
    82
    Zakončení ze standardní situace zamířilo jen do bránícího soupeře. Na tahu je tak Kazaň, která se pomalu vydává před druhou z branek.
     
    84
    Další rozehrání standardní situace mířilo na zadní tyč, kde se do vzduchu šrouboval Filip Uremović. Ovšem domácímu hráči byl pískán faul na brankáře, a tak se vlastně nic nestalo.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Pavel Kalošin (Anži Machačkala).
     
    85
    Další centr letěl do šestnáctky z pravé strany, ovšem z branky vystartoval Jurij Djupin, který balon schoval do rukavic.
     
    86
    Anton Bělov se snažil odkopnout míč, ale nestihl jej na hrací ploše. Kazaň rozehrávala další roh, po kterém opět nezakončila. Střel do prostoru tří tyčí jsme dnes moc neviděli.
     
    87
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Nikita Chistyakov, přichází Magomed Jelmurzajev.
     
    89
    U postranní čáry se dopustil faulu Andres Ponce, který daruje soupeři další standardní situaci. K rozehrání se postavil Roman Akbašev, který přihřál na hranici vápna, kde se nacházeli dva jeho spoluhráče. Ovšem ti se nedokázali domluvit.
     
    90
    Po skluzu zůstal na zeleném pažitu ležet Ivan Ivančenko, kterému se na nohy nechce, a tak musí pomoci lékařský tým. Je hostující hráč zraněn nebo tahá čas?
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+3
    Vypadá to, že Machačkala je se stavem zápasu spokojená. Hostující celek totiž dlouhou dobu kombinuje na vlastní polovině.
     
    90+4
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Ivan Ivančenko, přichází Sakhban Gajdarov.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Filip Uremović (FC Rubin Kazaň), jenž nenechal hostujícího brankáře rozehrát.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Za ohromného pískotu končí utkání devětadvacátého kola! K vidění byl nudný fotbal, v němž se diváci nedočkali ani jednoho gólu. Aktivnější byla Kazaň, ale k větším šancím se nedostávala. Druhý poločas byl ještě o něco horší, než ten první, a tak jsme se fotbalem rozhodně bavit nemohli.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pondělního dne. (19:56:51)

    Michal Luxa

    Branky:

    Karty:   90+4. Uremović (RKZ) – 84. Kalošin (MCK)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 3:1. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:10.
    FC Rubin Kazaň: Baburin – Ustinov, Uremović, Kambolov, Sorokin, Stěpanov – Mogilevec, Baškirov, Ig. Konovalov – Poloz (69. Akbašev), Bajramjan (63. Sagitov).
    Náhradníci: Tušjov – Šekarí, Sagitov, Akbašev, Abdullin, Pantělejev.

    Anži Machačkala: Djupin – Achjadov, Udalyj, Kalošin, Bělov, Chistyakov (87. Jelmurzajev) – Ivančenko (90+4. Gajdarov), Ondoua, Zakirov – Dolgov, Agalarov (68. Ponce).
    Náhradníci: Bogatyrev – Ponce, Kerimov, Gajdarov, Kacajev, Sajdov, Jelmurzajev.

    Rozhodčí: Karasev – Usačej, Šalamberiže
    bahis siteleri