Francie – Velká Británie 3:4 (po pr.) | Švédsko – Lotyšsko 5:4 (kon.) | Kanada – Dánsko 5:0 (kon.)
Rakousko – Itálie 3:4 (2:3 po s.n.)
konec
Švédsko
5:4 (1:0, 1:1, 3:3)
Lotyšsko
Pondělí 20.05.2019, 16:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráči byli určeni Roberts Bukarts (LAT) a Adrian Kempe (SWE).
     
    59:27
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Elvis Merzlikins, přichází Kristers Gudlevskis.
    59:27 Dennis RASMUSSEN - 5:4
     
    59:27
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Risk s odvolaným brankářem a šance na postup do čtvrtfinále nevyšla a dále půjde Švédsko. DENIS RASMUSSEN zachytil přihrávku a přes celé hřiště se prosadil do prázdné branky. Bez asistence.
     
    58:37
    Lotyšsko musí vyhrát a odvolává brankáře! Vidíme tedy poweplay, dočkáme se dalšího obratu v utkání?
     
    58:07
    Lotyši střídají gólmany. Gudlevskise nahradí Elvis Merzlikins, který je zřejmě rychlejší ve sprintu na střídačku.
     
    57:32
    Lotyšsko chce další obrat a je dosti aktivní! Lauris Darzinš dostal nabito na levém kruhu, ale z první zakončoval jen do betonu přesouvajícího se Lundqvista.
     
    56:36
    Švédská lavice dostává dvě minuty za neúspěšnou trenérskou výzvu. Lotyši tak navíc budou po vyrovnávací trefě hrát přesilovku.
     
    Rozhodčí podruhé ukázal ke středovému puntíku. Gól definitivně platí!
     
    Evidentně to ještě chvíli potrvá. Hráči Lotyšska už krouží po ledové ploše, aby neztratili provozní teplotu.
     
    Video se bude kontrolovat podruhé! Švédové si berou trenérskou challange a zkusí, jestli akci nepředcházel ofsajd.
    56:36 Roberts BUKARTS - 4:4
     
    56:36
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Z celkem nenápadné akce přichází další branka a Lotyšsko srovnává stav zápasu na 4:4! ROBERT BUKARTS dostal před branku přihrávku, kde poprvé trefil Lundqivsta. Na hranici vysoké hole jej pak Bukarts prostřelil a je srovnáno! Branku musel ještě potvrdit videorozhodčí, o vysokou hůl se ale nejednalo. Asistence: Miks Indrašis a Kristaps Sotnieks.
     
    52:10
    Lotyšsko bylo aktivní v útoku, ale nakonec byla jejich aktivita ukončena odpískáním faulu. Lauris Darzinš dostává dvě minuty za držení hole.
     
    51:19
    A ve Skandinávii mohlo být ještě veseleji! Adrian Kempe se dostal od levého mantinelu až před branku, kde zblízka zakončoval bekhendově. Kristers Gudlevskis ale nyní předvedl dobrý zákrok!
    50:09 Patric HÖRNQVIST - 4:3
     
    50:09
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nyní se lehce sesypali hosté a PATRIC HÖRNQVIST ze svého nejoblíbenějšího prostředí dává vedoucí branku! William Nylander z levého kruhu poslal puk do brankoviště, kde se útočník Pittsburghu Penguins zblízka dokázal prosadit. Asistence: William Nylander a Mattias Ekholm.
    49:00 Anton LANDER - 3:3
     
    49:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Adrian Kempe naznačil střelu od modré a poté přihrál na pravý kruh úplně volnému ANTONU LANDEROVI, který z voleje zamířil přesně mezi betony přesouvajícího se gólmana. Švédové si museli pořádně oddechnout. Asistence: Adrian Kempe.
     
    46:54
    Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho! Rudolfs Balcers se rozhodl pro individuální zakončení a neudělal dobře. Jeho střelu zbrzdil svou holí švédský bek a s ne moc razantním zakončením si Henrik Lundqvist poradil.
    43:42 Janis JAKS - 2:3
     
    43:42
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Tahle branka tu hrozila a nakonec přichází, krásná akce a vínové publikum se pořádně raduje! Rihards Bukarts si najel elegantně až před branku, kde přenechal kotouč pro JANISE JAKSE. Ten u pravé tyčky trefil odkrytou branku a Švédsko je v problémech! Asistence: Rihards Bukarts a Lauris Darzinš.
    41:11 Roberts BUKARTS - 2:2
     
    41:11
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! ROBERTS BUKARTS vypálil z levého kruhu a Henrik Lundqvist jeho střelu pouze vyrazil. Pryč z brankoviště chtěl puk poté odpálit Mattias Ekholm, jenže smolně trefil Louie Erikssona, od nějž se černá guma odrazila za brankovou čáru! Lotyšsko tak díky velmi kuriózní brance vyrovnává! Bez asistence.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 17:54.
     
    39:40
    Oskars Cibulskis přihrál na levý kruh napřahujícímu Miksi Indrašisovi, který pálil z voleje. Henrik Lundqvist se ale stihl přesunout a podržel svůj tým.
     
    39:25
    A ještě jedna přesilovka pro lotyšský tým. Adam Larsson odjíždí na lavici hanby se skloněnou hlavou, obránce s šestkou na dresu si pomohl vysokou holí.
     
    38:50
    Lotyši mohli jít po chybě seveřanů na modré čáře do přečíslení dva na jednoho! Rudolfs Balcers chtěl přihrát Miksi Indrašisovi už ve středním pásmu, jenže jeho pas byl nepřesný a tým z Pobaltí se tak sám připravil o velkou šanci.
     
    34:48
    Oskar Lindblom zakončoval u levé tyčky hned poté, co dostal přihrávku zpoza branky. Z úhlu mířil pod víko, ale jeho svižná rána skončila jen na helmě skvěle chytajícího Gudlevskise!
    33:38 Adrian KEMPE - 2:1
     
    33:38
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko opět vede! William Nylander přejel modrou lajnu a přihrál na pravou stranu rozjetému ADRIANU KEMPEMU, který parádní ranou zápěstím vymetl horní roh Gudlevskisovy svatyně. Asistence: William Nylander, John Klingberg.
     
    31:45
    Adrian Kempe si nyní najel po levé straně do pásma a přenechal kotouč pro Marcuse Petterssona. Ten hned z první pálil ke vzdálenější tyčce, ale Kristers Gudlevskis skvělou lapačkou chytá!
     
    30:33
    Teodors Blugers následně mohl přijít s nečekanou brankou! Lotyšský borec zakončoval z pravé strany bekhendem a následně u první tyčky dorážel. Henrik Lundqvist ale svou branku uhájil!
     
    29:59
    Švédsko si mohlo vzít zpět vedení! Elias Pettersson totiž přihrál od modré mezi kruhy Gabrielu Landeskogovi, který dostal od lotyšské obrany hodně prostoru ke střele. Mířil však ale příliš přesně a rozezněl tyč! Následně pálil ještě Mattias Ekholm, jenže toho vychytal Kristers Gudlevskis.
    29:35 Roberts BUKARTS - 1:1
     
    29:35
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Geniální akce zakončena ještě geniálnějším zakončením ROBERTSE BUKARTSE! Naposledy hráč pražské Sparty dostal rychlou přihrávku na pravý kruh od svého bratra a přesnou ránou pod víko srovnává stav duelu na 1:1! Asistence: Rihards Bukarts a Ralfs Freibergs.
     
    27:47
    První přesilovka pro pobaltský stát v utkání! Oliver Ekman-Larsson za vlastní brankou vysekl hokejku Batnovi a dostává první švédský trest v utkání.
     
    27:35
    Marcus Krüger se uvolnil mezi kruhy parádní kličkou a mohl zakončovat, jenže ještě přihrál na pravou stranu nikým neobsazenému Eliasi Petterssonovi, který měl před sebou zcela odkrytou klec. Mladý talent však zamířil mimo!
    23:00 Lindholmova střela
     
    23:00
    Elias Pettersson nádherně přihrál zpoza branky na hůl nehlídaného Eliase Lindholma. Ten zakončoval zblízka, ale nakonec svižnou střelou pálil jen do betonu Gudlevskise!
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:02.
     
    17:17
    Ronalds Keninš nahodil puk do chumlu před Lundqvistem a málem se to vyplatilo! Jeho projektil se totiž odrazil od Robertse Bukartse a málem skončil za brankovou čarou. Kotouč ale nakonec zamířil těsně vedle tyče!
     
    13:38
    Lotyši vyhráli buly v obranném pásmu a dokonce se vydali do útoku! Lauris Darzinš přihrával před bránu Teodorsi Blugersovi, na kterého zívala odkrytý klec, na puk ale těsně nedosáhl.
     
    13:22
    Švédové si zahrají druhou přesilovku v utkání. Oskars Cibulskis poslal k zemi Eliase Petterssona a za podražení inkasuje druhý lotyšský trest.
     
    11:05
    A rázem mohlo být vyrovnáno! Teodors Blugers dostal v protiakci dva na jednoho žabičku k levé tyčce, ale Henrik Lundqvist zde předvedl výtečný zákrok betonem!
    10:15 Elias PETTERSSON - 1:0
     
    10:15
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko otevírá skóre! Gabriel Landeskog přihrál zpoza brány na pravý kruh ELIASI PETTERSSONOVI, jenž dokonale využil clony před Kristersem Gudlevskisem a zamířil přesně do horního rohu lotyšské svatyně. Asistence: Gabriel Landeskog, Elias Lindholm.
     
    08:43
    Oskars Batna (LAT) je vyloučen na dvě minuty za držení. Uvidíme první přesilovku v zápase.
     
    04:15
    O chvíli později se Lotyši dostali do rychlého přečíslení čtyř na dva. Lauris Darzinš přihrál na osu hřiště Rudolfsi Balcersovi, jenž se ocitl v ideální palebné pozici mezi kruhy. Mířil však mimo tři tyče.
     
    03:31
    První velká šance utkání! Oliver Ekman-Larsson dostal přihrávku mezi kruhy, kde byl naprosto osamocen. Jeho rána k pravé tyčce ale skončila jen vedle branky!

    David Panuška

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 11. E. Pettersson (Landeskog, E. Lindholm), 34. A. Kempe (W. Nylander, J. Klingberg), 49. Lander (A. Kempe), 51. Hörnqvist (W. Nylander, Ekholm), 60. Rasmussen – 30. Roberts Bukarts (Rihards Bukarts, Freibergs), 42. Roberts Bukarts, 44. Jaks (Rihards Bukarts, Darzinš), 57. Roberts Bukarts (Indrašis, Sotnieks)


    Švédsko: H. Lundqvist (Markström) – A. Larsson, Ekman-Larsson, J. Klingberg, Ekholm, M. Pettersson, E. Gustafsson, Hägg – Wennberg, Hörnqvist, W. Nylander – E. Lindholm, E. Pettersson, Landeskog – A. Kempe, Eriksson, Lander – Krüger, Lindblom, Rasmussen – Bratt.
    Lotyšsko: Gudlevskis (59.–60. Merzlikins) – Cibulskis, Freibergs, Sotnieks, A. Kulda, Balinskis, Jaks, Zile – Darzinš, Indrašis, Roberts Bukarts – Balcers, Blugers, Keninš – Rihards Bukarts, Meija, Batna – Marenis, Dzierkals, Gegeris – Bičevskis.

    Rozhodčí: Rantala (FIN), Romasko (RUS) – Jensen (DEN), Nikulainen (DEN)

    Diváci: 9 085
    bahis siteleri