Kvalifikace na VC Francie Vítěz: L. Hamilton (Mercedes) (kon.)
konec
Kvalifikace na VC Francie

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

Sobota 22.06.2019, 15:00 • Trať: Paul Ricard, Le Castellet, Francie • Formule 1
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 15.10 hodin sledovat online přenos ze samotného závodu. Mějte se pěkně a hezký zbytek soboty. (16:21:24)
     
    Máme za sebou kvalifikaci na Velkou cenu Francie, která byla stejně jako tréninky plně v režii Mercedesu. Pole position získal Lewis Hamilton, kterého v první řadě na startu doplní týmový kolega Valtteri Bottas. Do druhé řady se postaví Charles Leclerc a Max Verstappen. Dobrý výsledek zajel McLaren, Norris dojel pátý a Sainz šestý. Překvapením také byla účast Antonia Giovinazziho v poslední části kvalifikace. Ta se naopak nepovedla Sebastianu Vettelovi, který do závodu vyrazí až ze sedmé pozice. Zklamáním pro francouzské fanoušky je sedmnácté místo Romaina Grosjeana.
     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Francie: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Verstappen (Red Bull), 5. Norris (McLaren), 6. Sainz (McLaren), 7. Vettel (Ferrari), 8. Ricciardo (Renault), 9. Gasly (Red Bull), 10. Giovinazzi (Alfa Romeo), 11. Albon (Toro Rosso), 12. Räikkönen (Alfa Romeo), 13. Hülkenberg (Renault), 14. Pérez (Racing Point), 15. Magnussen (Haas), 16. Kvjat (Toro Rosso), 17. Grosjean (Haas), 18. Stroll (Racing Point), 19. Russell (Williams), 20. Kubica (Williams).
     
    Konec kvalifikace.
     
    0:00
    Je to jasné! Pole position získává LEWIS HAMILTON, protože Valtterimu Bottasovi se poslední pokus příliš nevydařil. Nicméně Bottas dojel druhý a třetí skončil Charles Leclerc. Až na sedmé pozici se umístil Sebastian Vettel.
    Závěr dnešní kvalifikace, ve které si pole position vyjel Lewis Hamilton


     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola!
     
    1:16
    Valtteri Bottas najel do posledního pokusu, ale v prvním sektoru neměl moc dobrý čas. Toto zatím na pole position nevypadá. Uvidíme, co na to Lewis Hamilton.
     
    2:30
    Lewis Hamilton a Valtteri Bottas se vrací do epicentra dění. Spolu za nimi z boxů vyjíždějí další a další piloti včetně Antonia Giovinazziho. Měřený čas, jak už bylo zmíněno, nemá Sebastian Vettel, který bude mít co dělat, aby zajel alespoň jeden.
     
    3:05
    Krátká přestávka bude pomalu končit a jezdci se hromadně budou vracet zpátky na trať. Získá pole position Lewis Hamilton, nebo Valtteri Bottas? To se dozvíme v následujících třech minutách.
     
    4:25
    Měřený čas nemají na svém kontě Sebastian Vettel a již zmíněný a v boxech se stále nacházející Antonio Giovinazzi. Vettel už měl rozjeté rychlé kolo, ale mechanici jej na konci povolali do boxů.
     
    5:14
    Všichni piloti pomalu zajíždějí ke svým mechanikům a na trati tak panuje klid před závěrečnou bouří. Závodníci šetří síly na poslední kvalifikační pokusy, z nichž se vykrystalizuje pořadí na startu nedělního závodu.
     
    6:10
    Piloti mezitím zajeli první měřené časy ve třetí části kvalifikace. Nejrychlejší je Lewis Hamilton (1:28.448), který se postaral o nový rekord okruhu. Na záda mu dýchá traťový kolega Valtteri Bottas. Třetí je znovu Charles Leclerc.
     
    7:01
    Antonio Giovinazzi stále zůstává u svých mechaniků. To snad vypadá na nějaký technický problém, protože není důvod, aby Ital čekal, co se mezitím děje na trati.
     
    8:15
    Na dráze samozřejmě krouží oba borci z Mercedesu Lewis Hamilton a Valtteri Bottas. S největší pravděpodobností si to právě tito dva rozdají o pole position. Do dění by mohl promluvit ještě Charles Leclerc, který v dosavadním průběhu víkendu náhání oba kohouty z německé stáje.
     
    9:08
    Určitě příjemným překvapením je postup Antonia Giovinazziho v barvách týmu Alfa Romeo. Italský závodník je jediným pilotem, který zatím zůstal v boxech.
     
    10:20
    Jako první nakonec vyjeli Lando Norris a Carlos Sainz. Španěl ale zůstal stát na konci boxové rovinky a nejevil zájem o zapojení se do dění na okruhu. Co je důvodem Sainzova kroku, není jasné.
     
    11:10
    Jezdcům se na trať moc nechce, protože dosud nikdo neopustil boxovou uličku. Všichni si dávají načas a napínají tak své fanoušky. Nechme se překvapit, kdo to hecne jako první.

    Michal Šandor

    bahis siteleri