Lok. Moskva – Kazaň 1:1 (kon.)
konec
FK Lokomotiv Moskva
1:1 (0:0)
FC Rubin Kazaň
Pondělí 15.07.2019, 19:00 • Stadion Lokomotiv, Moskva • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou dohrávku prvního kola ruské Premier Ligy, v níž Lokomotiv remizoval na domácím hřišti s Kazaní 1:1. V prvním poločase branka nepadla, ačkoli k ní měl blízko Anton Mirančuk, nařízenou penaltu však neproměnil. Skóre se měnilo až v 66. minutě, z přímého kopu se prosadilo druhé z dvojčat Mirančukových, Alexej. Domácích najednou bylo všude plné hřiště, jenže poté přišla studená sprcha, když se po centru Dančenka z ojedinělé akce Kazaně hlavou trefil střídající Chviča Kvaracchelia. Vícemistr loňského ročníku už se na odpověď nezmohl, a tak hned v úvodním kole ztratil dva body, to Kazaň bude s bodem určitě spokojená.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:12:46)
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Už je to jasné, utkání skončí remízou. Domácí fotbalisté ještě založili útok po levé straně, jenže Rybuse obral o míč při snaze o kličku Danil Stěpanov.
     
    90+5
    Čas se krátí, Lokomotiv, pokud včas získá balón, bude mít ještě jednu šanci na vstřelení branky. Tu předposlední zazdil Alexandr Kolomejcev, který si při zpracování pomohl rukou.
     
    90+4
    Alexej Mirančuk si myslel, žemu Dmitrij Živogljadov ještě sběhne na narážečku, jenže se mýlil. Pravý bek zůstal po první přihrávce stát u lajny.
     
    90+3
    Chviča Kvaracchelia si všiml, že gólman je vyběhnutý více než by měl být a tak se ho z poloviny hřiště snažil přelobovat. Úmysl to byl dobrý, realizace ovšem nevyšla. Střela šla mimo, navíc stejně byla nízká.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Murilo Cerqueira (FK Lokomotiv Moskva).
    Žlutou kartu dostává Jevgenij Markov (FC Rubin Kazaň).
     
    90+1
    Po nešetrném zákroku Živogljadova zůstal na zemi ležet tentokráte Igor Konovalov. Hostům se tyto fauly hodí, neboť díky nim mohou pošetřit cenné vteřinky.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Brejk po přímém kopu, založený zase velmi aktivním Kvaraccheliou, vyvrcholil centrem Dančenka na Markova, ten se ale v době pasu už nacházel v ofsajdu.
     
    88
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Vjačeslav Podběrjozkin, přichází Danil Stěpanov.
     
    87
    Tak zřejmě křeče chytli v závěru zápasu hostujícího kapitána. Spoluhráč okamžitě přispěchal s pomocí, o malou chvíli později přiběhli i lékaři.
     
    86
    Vjačeslav Podběrjozkin si při obranném skluzu zřejmě natáhnul sva, neboť zůstal ležet na zemi a okamžitě se chytnul za stehno.
     
    85
    Příchod Chviči Kvaracchelii rozhodně oživil hru Kazaně. Gruzínský hráč opět ukázal své kvality, když i na zemi dokázal obehrát Krychowiaka a posléze se jím i nechat faulovat.
     
    84
    Po centru z rohového kopu Jurij Djupin úplně promáhcl, naštěstí pro něj Alexandr Kolomejcev v pádu nedokázal zakončit přesně.
     
    83
    Chviča Kvaracchelia skvěle vystihl přihrávku Alexeje Mirančuka, následně se zbavil bránícího hráče, přes Barinova už se ovšem neprobojoval.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Vitalij Denisov (FC Rubin Kazaň).
     
    81
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Rifat Žemaletdinov, přichází Dmitrij Rybčinskij.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre je vyrovnané, s čímž nebude spokojený hlavně Lokomotiv. Na to vstřelit vítěznou branku mu už ale příliš času nezbývá.
     
    79
    Anton Mirančuk zabral a ještě stihl balón na hrací ploše. Vitalij Denisov ho ovšem i s balónem dokázal dotlačit až za ni.
     
    78
    Rázem tu tak znovu máme vyrovnané skóre. Fanoušci na stadiónu ztichli, sem tam se ozývá nespokojený pískot.
    76. Chviča KVARACCHELIA - 1:1
     
    76
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Kazaň z ojedinělé šance srovnává! Po centru Dančenka z pravé strany se k míči přiřítil střídající CHVIČA KVARACCELIA, jenž nechal míč spadnout o zemi a poté hlavičkou umístil míč za háčky k pravé tyči!
     
    75
    Akce domácích probíhala tentokráte po levé straně, centr srazil do zámezí Vitalij Denisov.
     
    74
    Alexej Mirančuk se krásně otočil smíčem, čímž zmátl snad tři hráče soupeře, poté dobře přihrál Žemaletdinovi, ten ovšem ztroskotal na Djupinovi.
     
    73
    Domácí se pohcopitelně ženou dopředu o něco méně, než před prvním gólem. Kombinaci se nebojí otočit i dozadu na stopery.
     
    72
    Nepovedený odkop stopera Sorokina pouze někam k polovině hřiště, kde si s klidem zpracoval balón nikým neatakovaný Vedran Ćorluka.
     
    71
    Ne, Kazaň se vůbec nedokáže dostat do hry po obdrženém gólu. Lokomotivu je najednou plné hřiště.
     
    70
    Rifat Žemaletdinov se krásně uvolnil po levé straně, zastavil ho až poslední bránící hráč, jímž byl Filip Uremović.
     
    70
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Pavel Mogilevec, přichází Kamil Zakirov.
     
    69
    Lokomotiv branka pochopitelně nakopla. Domácí se okamžitě snaží o navýšení hubeného vedení.
     
    68
    Konečně se diváci v Moskvě dočkali branky a ke spokojenosti většině z nich padla do branky Kazaně. Bude zajímavé sledovat, jak se hosté dokážou vypořádat s nastálou situací.
    66. Alexej MIRANČUK - 1:0
     
    66
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Fotbalová paráda v podání ALEXEJE MIRANČUKA! Domácí středopolař si vzal na starost přímý kop z nějakých dvaceti metrů a skvělou střelou přes zeď do pravého horního rohu otevírá účet dnešního utkání!
     
    66
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Zuriko Davitašvili, přichází Chviča Kvaracchelia.
     
    65
    Levou stranou se snažil do šance prodrat Maciej Rybus, výborným obranným zákrokem ho odstavil od míče Pavel Mogilevec.
     
    64
    Více volného prostoru využil na středu ke střele Dmitrij Barinov. Jeho rána směřovala pěkně k levé tyči, avšak Jurij Djupin předvedl výborný zákrok.
     
    63
    Vypadá to, že domácí přebírají iniciativu na svou stranu. Po slabčím úvodu poločasu už pár chvil drží balón převážně na svých kopačkách.
     
    62
    A zase z šance nic nebude. Přihrávku výborně zastavil Vitalij Denisov, jenž si před balón postavil tělo a frustrovaný Rifat Žemaletdinov ho poslal k zemi.
     
    61
    Teď jsou to pro zmenu hráči Lokomotivu, kteří se snaží nějak přechytračit defenzivu soupeře. Přihrávky zatím probíhají kolem středového kruhu.
     
    60
    Je za námi hodina zápasu a my stále čekáme na úvodní branku. Hosté jsou sice aktivnějším týmem, jenže do žádné větší šance se ještě nedostali.
     
    59
    Srážka dvou hráčů dopadla hůře pro Igora Konovalova, u něhož už se sběhli kluboví lékaři. Vypadá to na problém s lýtkem.
     
    58
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Éder, přichází Alexandr Kolomejcev.
     
    57
    Hosté se snaží, jenže jejich aktivita zatím ke gólu nevede, a to ani po ráně Mogilevece, která skončila mimo.
     
    56
    Maciej Rybus se efektivně zbavil skluzujícího soupeře a po pravé straně doběhl až k lajně, odkud svým centrem našel jen protihráče.
     
    55
    Hostující celek ovšem pokračuje v tlaku. Jenže pas Davitašviliho zamířil přímo do rukou Guilherma.
     
    54
    Kazaň rozpoutala ve vápně soupeře velkou trmu vrmu, akrobatické zakončení Jevgenije Markova skončila nad.
     
    53
    Po centru z pravé strany z velmi složité pozice zakončoval Rifat Žemaletdinov těsně nad branku Djupina.
     
    52
    Právě Dmitrij Barinov podržel balón na kopačkách, čímž se snaží o uklidnění hry. Lokomotivu se zatím po pauze nedokáže dostat do tempa.
     
    51
    Kazaň vstoupila do druhé půle vyýrazně aktivněji. Dmitrij Barinov na posední chvíli stačil zachytit nákop směřující na Baškirova.
     
    50
    Dmitrij Živogljadov se hodně diví, že mu byl odpískán faul. Zatažení za dres Podběrjozkina ale bylo zřejmé.
     
    49
    Centr nebezpečně propadl až ke Konovalovi, jemuž však ještě stihl do střely na poslední chvíli vložit nohu Vedran Ćorluka.
     
    48
    Z pravé strany vypálil křižnou ránu Zuriko Davitašvili. Guilherme mohl zůstat vklidu, projektil o velký kus minul jeho svatyni.
     
    47
    Po pádu těsně v blízkosti pokutového území se dožadoval odpískání penalty Anton Mirančuk. Byl to ale on, jenž se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:07.
     
    Skončil první poločas prvního kola ruské Premier Ligy mezi Lokomotivem Moskva a Kazaní, v němž jsme branku neviděli. Největší šanci ke skórovaní měl Anton Mirančuk, jenž neproměnil penaltu po faulu na Žemaletdinova. Na druhé straně se v největší příležitosti ocitl v závěru poločasu Davitašvili, jemuž ale skvěle zmenšil úhel Djupin, jenž vzápětí i ránu lapil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Pavel Mogilevec dostal přihrávku na paty, ještě si ale s balónem dokázal poradit. To ovšem už neplatilo o porozumění se spoluhráčem. To se zaseklo na bodu mrazu.
     
    43
    Centr mířil někam na hranici penalty, kde má království Jurij Djupin. Hostující gólman si vyskočil pro balón a bez problémů ho ukryl v rukavicích.
     
    42
    Přízemní centr Mirančuka z pravé strany zblokoval do zámezí znovu Vitalij Denisov. Bude se kopat rohový kop.
     
    41
    Brejk domácích po pravé straně zastavil skvělým skluzem proti přihrávce Vitalij Denisov. Někteří domácí hráči sice reklamovali ruku, o té ale nemůže být řeč.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějaké branky nebo půjdou týmy do kabin za bezbrankového stavu?
     
    39
    Zuriko Davitašvili výborným presinkem obral o balón Rybuse, avšak Guilherme velmi rychle zareagoval, zmenšil střelci úhle a ránu zpacifikoval.
     
    38
    Éder si nedokázal poradit v šestnáctce proti dvojici protihráčů. Nic s tím ale ani dělat nemohl, nikdo ze spoluhráčů ho totiž nepodpořil.
     
    37
    Na druhé straně předvedl velkou rychlost Maciej Rybus, díky níž přesprintoval soupeře, následně se z jedničky opřel do skákajícího balónu, ten ovšem poslal vysoko nad branku.
     
    36
    Přetažený pas si na zadní tyči našel Jegor Sorokin, který ale v obrovské příležitosti namířil hlavičku pouze do bránícího hráče.
     
    35
    Naprosto zbytečně zajel Anton Mirančuk do Davitašviliho, zřejmě je ještě frustrován ze své neproměněné desítky. Je druhým hráčem, jenž dnes obdržel žlutý kartónek.
     
    34
    Pěkný lob si za obranou našel Pavel Mogilevec, jenže přihrávka přišla o chvilku později, než bylo třeba. Hostující středopolař se v době přihrávky nachízel v ofsajdovém postavení.
     
    33
    Kazaň jakoby nakopla neproměněná penalta soupeře. Aktuálně kombinují na polovině Lokomotivu a snaží se strhnout vedení na svou stranu.
     
    32
    Filip Uremović při náběhu na hlavičku podklouzl, s pasem si tak domácí fotbalisté poradili s velkým klidem.
     
    31
    Nebezpečně tečovaný centr div, že nezapadl do Guilhermovy svatyně. Naštěstí pro gólmana skončil na horní síti.
     
    30
    Máme za sebou půl hodinu z dnešního utkání, po níž je skóre stále bezbrankové. Velkou šanci na vstřelení branky měl Anton Mirančuk, nařízenou penaltu ale neproměnil.
     
    29
    Do šance se po pravé straně hnal Rifat Žemaletdinov, avšak obránce Jegor Sorokin výborně provedeným skluzem odvrátil míč do zámezí.
     
    28
    Rozehrávka na krátko se neukázala jako dobrým řešením, neboť po nepřesné rozehrávce Konovalova zachytil balón Krychowiak.
     
    27
    Do přihrávky vložil nohu Dmitrij Živogljadov, Jevgenij Markov následně před dotírajícím protihráčem nechal balón dokutálet se za postranní čáru. Bude to roh.
     
    26
    Na druhé straně se kopal rohový kop po obranném zákroku Denisova. Pas Alexeje Mirančuka ovšem našel hlavu protihráče.
     
    25
    Kazaň se rychle vydala do protiútoku, na jehož konci byla střela Pavla Mogilevece k levé tyči, Jurij Djupin ovšem znovu přesně zasáhl.
    24. Neproměněná penalta
     
    24
    K penaltě se postavil sám faulovaný Anton Mirančuk, trefil však jen břevno, od něhož se balón odrazil zpět do hry!
    23. Denisov ve vlastním vápně podrazil Žemaletdinova, čímž zavinil penaltu
     
    23
    Vitalij Denisov ve vápně podrazil Rifata Žemaletdinova , sudí bez váhání nařizuje pokutový kop!
     
    22
    K centru z rohového kopu se přiřítil Filip Uremović, hlavičkoval ale pouze do připraveného Djupina.
     
    21
    Po levé lajně zrychlil útok hostů Jevgenij Baškirov, jehož centr do šestnáctky před dotírajícím Davitašvilim odvrátil na roh Rifat Žemaletdinov.
     
    20
    Nyní je to Kazaň, která už delší dobu drží balón a kombinační hrou se snaží najít vrátka v defenzivě soupeře. Zatím se však přihrává kolem středového kruhu.
     
    19
    Vjačeslav Podběrjozkin po zisku míče zpomalil hru a následně se snažil po lajně předat balón Davitašvilimu, jenže přecenil jeho rychlost, nahrávka šla na paty.
     
    18
    Filip Uremović evidentně tělem zabránil v pohybu za balónem Éderovi. Hostující stoper je prvním hráčem potrestaným žlutou kartou.
     
    17
    Domácí se pokusili zrychlit hru středem, jenže Igor Konovalov se výborně zorientoval a nahrávku na Barinova na poslední chvíli zastavil.
     
    16
    Lokomotiv je v kombinaci zatím o poznání přesnější, než soupeř. K úvodní brance zápasu to však zatím nevedlo.
     
    15
    Z pravé strany vyslal Anton Mirančuk velmi nebezpečný střílený centr do šestnáctky, který byl možní i tečván rukou protihráče, rozhodčí ovšem penaltu nepíská.
     
    14
    Místo centru do ohně zvolili hráči Kazaně rozehrávku na krátko. Po nepřesném přenesení Mogilevece ale o míč přišli.
     
    13
    Jevgenij Baškirov si velmi chytře posunul balón a nechal se podrazit protihráčem. Vybojoval tím pro svůj celek další velmi zajímavou standardku.
     
    12
    Moc dlouho však hosté na balónu nevydrželi, neboť hned po výkopu gólmana v hlavičkovém souboji uspěl Grzegorz Krychowiak, jenž i dokázal přesně nahrát.
     
    11
    Pro nepovedený nákop Vedrana Vedran Ćorluky si bez větších problémů doběhl Jurij Djupin.
    10. Anton Mirančuk po narážečce s bratrem zamířil vedle
     
    10
    Anton Mirančuk si ve středu hřiště krásně narazil s bratrem a následně se zjevil sám před brankářem. Zamířil ale pouze těsně vedle levé tyče!
     
    9
    Alexej Mirančuk vypálil bez přípravy z nějakých dvaceti metrů. Jeho pěkná rána jen těsně minula pravou tyč.
     
    8
    Po ztrátě domácích ve středu hřiště se do brejku hnal Zuriko Davitašvili. Nikdo ho však nepodpořil a tak gruzínský fotbalista brzy o balón přišel.
     
    7
    Centr z rohového kopu už byl o poznání lepší. Nejvýše se ale ve vlastním vápně vyšplhal stoper Vedran Ćorluka.
     
    6
    Nepříliš povedený centr k ohrožení branky nevedl. Avšak ani domácí hráč nepřevedl dobrý obranný zákrok, míč odvrátil pouze na rohový kop.
     
    5
    Těsně za hranicí šestnáctky se faulu dopustil jeden z domácích hráčů. Kazaň tak bude zahrávat přímý volný kop z velmi zajímavé vzdálenosti.
     
    4
    Kapitán Kazaně Vjačeslav Podběrjozkin se krásně uvolnil středem hřiště přes tři hráče, následná přihrávka ovšem nebyla příliš kvalitní, balón se až k Markovovi nedostal.
     
    3
    Po ztrátě ve středu hřiště se pokusil založit rychlý útok Grzegorz Krychowiak, jeho přihrávku po levé lajně však vystihl Filip Uremović.
     
    2
    Lokomotiv do dnešního utkání vstoupil v bílých dresech, hráči Kazaně navlékli dresy černé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Živogljadov, Cerqueira, Ćorluka, Rybus – Žemaletdinov, Krychowiak, Al. Mirančuk, Barinov, An. Mirančuk – Éder.
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Idowu, Kolomejcev, Kulikov, S. Kvěrkvelija, Lapšov, Lysov, Magkejev, Tugarev, Rybčinskij.

    FC Rubin Kazaň: Djupin – Dančenko, Uremović, Sorokin, Vitalij Denisov – Davitašvili, Podběrjozkin, Ig. Konovalov, Mogilevec, Baškirov – J. Markov.
    Náhradníci: Iv. Konovalov, Volk – Akbašev, Kvaracchelia, Mikeltadze, Mikušin, Stěpanov, Zakirov.

    Rozhodčí: Vilkov – Gavrilin, Lunev.
     
    FK Lokomotiv Moskva
    Lokomotiv zvládl loňskou sezonu skvěle, díky čemuž vybojoval těsný postup do základních skupin Ligy mistrů. Třetí Krasnodar měl totiž horší skóre, kvůli čemuž musí ještě do kvalifikace. Naopak první Zenit měl osmibodový náskok, takže dnešní domácí mohou být za druhé místo určitě rádi.

    Lokomotiv odehrál mimo sezonu celkem čtyři zápasy, z toho tři přípravné a jedno utkání Superpoháru. Moskva v přípravě ani jednou neprohrála, rakouský Klagenfurt porazila 3:1 a český Zlín deklasovala 4:2, ale v závěru remizovala se Žilinou 0:0. Poté přišlo zmiňované utkání Superpoháru, kde se Lokomotiv utkal s Petrohradem. Utkání těsně ovládli dnešní domácí 3:2, kteří tak získali první letošní trofej.
     
    FC Rubin Kazaň
    Kazaň se v loňském ročníku umístila na jedenáctém místě, což zaručovala udržení v nejvyšší soutěži. Před baráží měla dost velký náskok, třináctá Samara, která hrála baráž měla o osm bodů méně. I tak by dnešní hosté rozhodně chtěli, aby to letos bylo alespoň o trochu lepší.

    Rubin nesehrál moc úspěšnou přípravu, tři z pěti zápasů totiž prohrál, jednou remizoval a jen jednou vyhrál. Nejprve prohrál s druholigovým Neftěchimikem 1:2, poté vyhrál se Saranskem 4:1, následovala prohra 0:1 s Nižnij Novgorodem, následně přišla jediná remíza 0:0 s Tambovem a neúspěšná příprava byla zakončena prohrou 0:4 s CSKA Moskva. Uvidíme tedy, v jaké formě dnes Kazaň nastoupí.
     
    Zdravím všechny fotbalové nadšence. Dnes bude zakončeno první kolo ruské Premier ligy poslední utkáním, kde se proti sobě postaví Lokomotiv Moskva a Kazaň. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Milan Huppert

    Branky: 66. Al. Mirančuk – 76. Kvaracchelia (Dančenko)

    Karty:   35. An. Mirančuk (LMO), 90+2. Cerqueira (LMO) – 18. Uremović (RKZ), 82. Vitalij Denisov (RKZ), 90+2. J. Markov (RKZ)

    Neproměněná penalta: 24. Al. Mirančuk (LMO), mimo


    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Živogljadov, Cerqueira, Ćorluka, Rybus – Žemaletdinov (81. Rybčinskij), Krychowiak, Al. Mirančuk, Barinov, An. Mirančuk – Éder (58. Kolomejcev).
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Idowu, Kolomejcev, Kulikov, S. Kvěrkvelija, Lapšov, Lysov, Magkejev, Tugarev, Rybčinskij, Dorofejev.

    FC Rubin Kazaň: Djupin – Dančenko, Uremović, Sorokin, Vitalij Denisov – Davitašvili (66. Kvaracchelia), Podběrjozkin (88. Stěpanov), Ig. Konovalov, Mogilevec (70. Zakirov), Baškirov – J. Markov.
    Náhradníci: Iv. Konovalov, Volk – Akbašev, Kvaracchelia, Mikeltadze, Mikušin, Stěpanov, Zakirov, Starfelt.

    Rozhodčí: Vilkov – Gavrilin, Lunev
    bahis siteleri