FC Banants – Čukarički 0:5 (kon.) | KÍ Klaksvík – Riteriai 0:0 (kon.) | Titograd Podgorica – CSKA Sofia 0:0 (kon.)
konec
OFK Titograd Podgorica
0:0 (0:0)
CSKA Sofia
Úterý 16.07.2019, 20:30Evropská liga (předkola) • 1. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný úterní večer. Úvodní předkolo Evropské ligy má dnes mimo jiné na programu odvetné utkání mezi celky OFK Titograd Podgorica a CSKA Sofia. Podstatně lepší výchozí pozici mají hosté, kteří na domácí půdě před týdnem zvítězili jednoznačně 4:0.
     
    CSKA je aktuálním bulharským vicemistrem. Lépe se v posledním ročníku nejvyšší bulharské soutěže umístil pouze Ludogorec Razgrad. Před rokem se klub z hlavního města Sofie probojoval až do třetího předkola, v němž vypadl s dánskou Kodaní.
     
    Titograd Podgorica je černohorský klub, jenž se v loňském ročníku domácí soutěže umístil na čtvrtém místě se sedmnáctibodovu ztrátou na mistrovskou Sutjesku. O účast v Evropské lize si Podgorica zahrála stejně jako Sofia i před rokem, vypadla však už v úvodním předkole, kde nestačila na tým B36 Tórshavn.
     
    Úvodní utkání mělo na hřišti Sofie zcela jasný průběh. Domácí ho vyhráli poměrem 4:0 a jen totální kolaps je může připravit o postup do druhého předkola. Titograd ve zmíněném utkání nevystřelil za více než devadesát minut ani jednou na branku, Sofii se to povedlo hned devětkrát.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí do dnešního zápasu vstoupily v červených dresech, hosté navlékli dresy barvy bílé.
     
    3
    Ivan Novovič přetáhl centr z levé strany, Djalovič neměl šanci na balón dosáhnout.
     
    4
    Geferson si úplně nevěděl rady v obranné fázi, kdy se místo odkopu snažil přejít přes útočníka a málem za jeho čin pykalo celé mužstvo. Levému bekovi Sofie ale nakonec drzá klička se štěstím vyšla.
     
    5
    Domácí kombinují na vlastní polovině, avšak presink soupeře jim dělá velké problémy. Nákop na forvarda Djaloviče nevyšel, míč pro sebe uzmul Galabov.
     
    6
    Na pravé straně si zasekl a posléze ihned vypálil Graham Carey, jehož technický pokus proletěl těsně nad břevnem.
     
    7
    Na balńu je pro změnu jasný favorit dnešního zápasu, CSKA Sofia. Bulharský celek si z prvního utkání přivezl pohodlný čtyřbrankový náskok. Může tak hrát poměrně v klidu.
     
    8
    Avšak to určitě neznamená, že by svěřenci trenéra Mitova nechtěli zvítězit. Svoji vyšší kvalitu potvrzují už od úvodních minut.
     
    9
    Hosté rozehrávali první rohový kop, který ovšem nebezpečí pro domácí neznamenal, neboť do vzduchu se nejvýše zavěsil Balsa Banovič.
     
    10
    Jakmile se Podgorica dostane k míči, tak je okamžitě pod velkým tlakem dotírajícíh protihráčů, s čímž si zatím hráči v červeném vůbec neví rady.
     
    11
    Těsně za šestnáctkou zastavil Ajanah-Chinedu Antova nedovoleným způsobem. Sofia bude mít přímý volný kop z velmi zajmavé vzdálenosti od brány.
     
    12
    Simeon Ajanah-Chinedu napravil prohřešek z před málé chvíle, byl to právě on, kdo dokázal odhlavičkovat balón do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    13
    Hostující tým rozhodně nikam nespěchá, do kombinační hry zapojuje i gólmana Černiauskase.
     
    14
    Radomir Djalovič se vydal obtěžovat stopera Bodurova, jenže v době nákopu se nacházel v postavení mimo hru, což pomězní rozhodčí okamžitě signalizuje hlavnímu.
     
    15
    Nepovedený pas Watta, po němž bude dokonce následovat odkop od branky. Balón se totiž při cestě za postranní čáru odrazil naposledy právě od hostujícího útočníka.
     
    16
    CSKA Sofia vytrvale kombinuje na polovině soupeře a čeká, kdy se jí otevře okénko v defenzivně, do kterého by mohla nerušeně proniknout.
     
    17
    Jenže jeden ze středopolařů v bílém udělal obrovskou hrubku, po níž se domácí okamžitě vydali dopředu. Brejková situace vyvrcholila v přízemní pas do vápna, kam si době naběhl Radomir Djalovič, jenž střelou z první rozezvučel břevno!
    17. Rána Djaloviče pouze orazítkovala břevno
     
    18
    Na podobné kiksy by si měli dávat hostující hráči pozor. Sice mají pohodlný čtyřbrankový náksok z prvního zápasu, avšak soupeře by mohl gól pořádně nabudit.
     
    19
    Po jednom ze soubojů na zemi zůstal ležet Evandro, který se chytil za kotník. Rozhodčí ale žádný prohřešek na straně Roganoviče neshledal.
     
    20
    Podgorica se opět snažila zahrozit z pravé strany, centr Mamadoua byl tentokráte zblokován přímo do rukou Černiauskase.
     
    21
    Mendy Mamadou nyní přihrával z o poznání výhodnější pozice, jeho pas ale Djalovič tečoval jen tak lehce, míč skončil hodně vedle svatyně Sofie.
     
    22
    Ani tohle nebyl faul. Na zemi zůstal ležet znovu jeden z hostujících hráčů, ovšem Nikolič ho dohrál tělem naprosto čistě.
     
    23
    Velmi nepovedená narážečka mezi Fabbrinim a Wattem. prvně jmenovaný sice poslal dobrou přihrávku, Watt však narážečku úplně pokazil.
     
    24
    Už to vypadalo, že celek z Černé Hory vyrazí do dalšího rychlého brejku, jenže Raičevič si při zpracování vypomohl rukou.
     
    25
    Djalovič to zkusil, avšak pomezní rozhodčí dobře viděl jeho ofsajdové postavení. Míče si tak opět můžou užívat hosté.
     
    26
    Křídelník Evandro velmi pěkně vykličkoval Raičeviče. Ten to neunesl a protihráče skluzem poslal k zemi.
     
    27
    Velké neporozumění v bulharském týmu vede ke ztrátě míče. Antov se zastavil a očekával příhru do nohy, jenže Fabbrini spoluhráče přihrával do běhu. Míč se dokutálel do zámezí.
     
    28
    Středopolař raičevič v posledních chvílích tvrdými zákroky rozhodně nešetří. Nyní si zezadu došlápl na Antova, čímá prakticky zadarmo daroval Sofii přímý kop.
     
    29
    Podle opakovaných záběrů Pavlovič viditelně tečoval centrovaný balón, ovšem rozhodčí ani jeho asistent si jemného dotyku domácího hráče s míčem nevšimli, a tak se bude pouze kopat od brány.
     
    30
    Je za námi polovina utkání, v níž gól nepadl. Velmi blízko tomu byl Djalovič, jenž pěkný brejk domácích zakončil razantní ranou do břevna.
     
    31
    Ve dvou se hráči Podgoricy pustili do plné obranné linie soupeře. A dopadlo to podle očekávání, tedy neúspěchem. Balónu se zmocnil Galabov.
     
    32
    Podgorica byla opět velmi blízko vstřelené brance! Na levé straně se krásně uvolnil Živkovič, jenž následně ve vápně našel přesně nohu Pavloviče. Domácí ofenzivní záložník píchl balón k pravé tyči, tam se ale zjevila ruka gólmana Černiauskase, která nechává stav utkání nezměněný!
    32. Proti dobrému zakončení Pavloviče skvěle zasáhl Černiauskas
     
    33
    Za bulharský tým se pokusil hned z následujícího útoku prosadit Carey, k zemi ho však nešetrně sundal Banovič. Domácí hráč za tento faul obdržel od hlavního rozhodčího i žlutou kartu.
     
    34
    Po pasu z přímého kopu hlavičkoval Watt v těžké pozici jen nad bránu Sasy Ivanoviče.
     
    35
    Velmi sympatický výkon předvádí hráči v červeném. I přes velkou ztrátu z prvního utkání se snaží alespoň zpříjemnit fanouškům domácí odvetu.
     
    36
    Příliš dlouhý nákop po pravé straně v podání Malinova. Diego Fabbrini neměl šanci míč dostihnout ještě na hrací ploše.
     
    37
    Antov zcela evidentně postrčil v hlavičkovém souboji Pavloviče. Domácí budou rozehrívat míč z vlastní poloviny hřiště.
     
    38
    Forvard Tony Watt se pokusil hlavou vrátit za sebe míč spoluhráčům, našel ale pouze prostor, kde se necházel Nikolič.
     
    39
    Tvrdě, avšak v rámci pravidel získal pravý bek Janio Bikel balón na Evandrovi.
     
    40
    Do kocne poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se nějaké branky nebo půjdou týmy do kabin za bezbrankového stavu?
     
    41
    Pavlovič pořádně zasprintoval, i přes veškerou snahu už ovšem balón na hrací ploše nezastihnul.
     
    42
    Hosté se snaží zklidnit poměrně rozháranou hru kombinací kolem středového kruhu, jenže hráči Podgoricy okamžitě napadají rozehru.
     
    43
    Zadák Banovič byl v osobním souboji proti Fabbrinimu podstatně důraznějším hráčem, což přineslo kýžený účinek v podobě zisku balónu.
     
    44
    Stoper vzápětí předal Nikoličovi, který se dlouhým nákopem snažil dopředu vyslat Mamadoua. Pasu však dal až příliš velkou razanci, s poklidem si pro balón vyběhl na hranici vápna Černiauskas.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Poslední akci první půle táhl po pravé straně Ivan Novovič. Křídelník následně našel ve vápně Djaloviče, toho ovšem zradil první dotek s balónem.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Skončil první poločas odvetného zápasu prvního předkola Evropské ligy mezi Podgoricou a CSKA Sofií, který branku nenabídl. Aktivnější byli poněkud překvapivě hráči domácích, gólově toho však zužitkovat nedokázali, neboť rána Djaloviče skončila na břevně a pokus Pavloviče zase skvělým způsobem vytáhl Černiauskas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhá půle začala velmi nešetrným faulem Nikoliče. Rozhodčí tentokráte nechává karty v kapse.
     
    48
    Antov to z nějakých pětadvaceti metrů zkusil přímo na bránu a nebyl to vůbec špatný pokus, Ivanovič ho musel vyrážet nad branku.
     
    49
    K odraženém balónu se ve vápně soupeře dostal Antov, ránu z otočky ovšem namířil příliš vysoko.
     
    50
    Nepovedený centr Careyho nakoenc znamenal velké nebezpečí pro Ivanoviče, jenž musel míč vyrážet na brankové čáře.
     
    51
    Domácí založili rychlý brejk, na jehož konci byl Mamadou, ten si z dvojicí stoperů poradit nedokázal.
     
    52
    Za nákopem se hnal Novovič. Křídelník Podgoricy přetlačil v souboji Bikela, tím však ztratil rychlost, čehož využil k zisku míče Galabov.
     
    53
    Evandro z levé strany z jedničky vracel míč do vápna soupeře, odcentroval ale pouze na hlavu Banoviče.
     
    53
    Nyní už si vedl brazilský křídelník ve službách CSKA Sofia o poznání lépe. Nechal se faulovat těsně za hranicí šestnáctky a vybojoval přímý kop ze slibné vzdálenosti od branky.
     
    54
    Exekuci si vzal na starosti Graham Carrey, jehož rána pěkně zaplavala, avšak proletěla nad brankou.
     
    55
    Carey si pěkně narazil s Wattem, následně se ovšem pořádně ukopl, balón poslal mezi diváky.
     
    56
    Bikel zastavil rychle se rozvíjející brejk Podgoricy ještě v jeho zárodku. Dokonce z toho vyvázl i bez žluté karty.
     
    57
    Hosté už znovu kombinují na polovině domácích, kde se snaží vstřelit úvodní gól utkání.
     
    58
    Na ten si ale ještě budou muset chvíli počkat, neboť Diego Fabbrini si v souboji počínal nedovoleným způsobem.
     
    59
    Mendy Mamadou si výborně dal tělo před Antova, tomu pak nezbývalo nic jiného, než soupeře poslat k zemi.
     
    60
    Střídání v týmu CSKA Sofia: ze hřiště odchází Diego Fabbrini, přichází Mitko Mitkov.
     
    61
    Je za námi hodina utkání a my stále čekáme na první branku. Druhá půle zatím probíhá v o poznání klidnějším tempu, než ta první. Na první vážnější šanci v této části stále čekáme.
     
    62
    Nově příchozí Mitko Mitkov si pokopl balón mezi dva protihráče, vzápětí však prohrál souboj s gravitací, když se bez cizího zavinění poroučel k zemi.
     
    63
    Po přihrávce Gefersona doslova vletěl mezi obranu Evandro, jenž sám před gólmanem nedokázal zakončit z velkého úhlu přesně!
    63. Evandro z úhlu zakončoval nepřesně
     
    64
    Hráči Sofie nikam nespěchají, již poněkolikáte zapojili do hry i gólmana Černiauskase, který ve druhém poločase zatím moc práce neměl.
     
    65
    Střídání v týmu OFK Titograd Podgorica: ze hřiště odchází Radule Živkovič, přichází Marko Miličkovič.
     
    66
    Kristiyan Malinov se pokusil po levé straně obejít Roganoviče, to se mu ovšem nepovedlo, obránce ve skluzu odvrátil míč na roh.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Mitko Mitkov (CSKA Sofia).
     
    67
    Střídání v týmu CSKA Sofia: ze hřiště odchází Valentin Antov, přichází Ruben Pinto.
     
    68
    Křídelník Amadou se snažil odcentrovat, pořádně se ale ukopl a balón skončil v zámezí.
     
    69
    Djalovič v těžké pozici udržel míč na hrací ploše, hlavička na spoluhráče však byla příliš slabá, vystihl ji Malinov.
     
    70
    Hlavičkový souboj, který podstoupil Watt s Banovičem byl naprosto zbytečný, neboť se hostující forvard nacházel v ofsajdu.
     
    71
    Pas Novoviče z levé strany rozhodně nepatřil mezi ty nejpovedenější, s přehledem si pro něj vyběhl Vytautas Černiaukas.
     
    72
    Mamadou důrazně obral o míč Malinova, za plného běhu si chtěl posléze pokopnout míč podél Gefersona, ten ovšem jeho úmysl vystihl a do cesty míče vložil nohu.
     
    73
    Na druhé straně se chtěl po levé lajně prosadit dopředu Evandro, ani on ale nebyl úspěšný, narazil na výborně pozičně bránícího Roganoviče.
     
    74
    Střídání v týmu OFK Titograd Podgorica: ze hřiště odchází Mirko Raičevič, přichází Miloš Brnovič.
     
    75
    Mitkov si odbě narazil s Wattem, poté ale narazil na sloup jménem Simeon Ajanah-Chinedu.
     
    76
    Střelu z nouze vypálil z nějakých třiceti metrů Graham Carey. Jeho projektil skončil jen na ochranné síti.
     
    77
    Nepovedené přenesení hry v podání Kristiyana Malinovova, Janio Bikel na balón doskakoval marně.
     
    78
    Prudký centr Djalovič sklepl pouze pod sebe, jenže v tomto prostoru se nenacházel žádný spoluhráč.
     
    79
    Všemi prostředky se Djalovič snažil dostat před Galabova. Nakonec si pomohl i těmi nedovolenými, což hlavnímu rozhodčímu neuniklo.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Zápas pomalu, ale jistě směřuje k bezbrankové remíze, jež by byla asi spravedlivým výsledkem pro oba celky.
     
    81
    Po hlavičkovém souboji na zemi zůstal sedět Graham Carey a a okamžitě se chytl za kotník. Uvidíme, zda bude schopný dohrát závěr utkání.
     
    82
    Nepůjde to. Graham Carey kvůli zranění končí, své místo přenechává Ali Soweovi.
     
    83
    Novovič loktem tvrdě dohrál Pinta, jemuž se to pochopitelně nelíbí. Rozhodčí stačil obě horké hlavy zchladit dříve, než došlo k nějaké potyčce.
     
    84
    Nově příchozí Sowe na přízemní pas z pravé strany nedosáhl, a tak zakončoval patičkou Watt. Neúplně ideálně se však nastavil, míč skončil hodně vedle branky.
     
    85
    V závěru utkání je přeci jenom o něco málo aktivnější CSKA Sofia, která se možná ještě pokusí vstřelit vítězný gól.
     
    86
    Geferson sice přehlavičkoval Pavloviče, kterému ale div, že neskočil na záda. Rozhodčí pro tuto pomerně vtipnou situaci pochopení neměl a odpískal nedovolený zákrok hostujícímu bekovi.
     
    87
    Střídání v týmu OFK Titograd Podgorica: ze hřiště odchází Mendy Mamadou, přichází Ognjen Gaševič.
     
    88
    Ruben Pinto srdnatě bojoval u pravé lajny a nakonec se snaha vyplatila, neboť do zámezí šel míč od kopačky Nikoliče.
     
    89
    Střídající Sowe výborně vystihl nahrávku Palvoviče a nahrávkou na Evandra založil rychlý brejk. Ten ovšem skončil právě u Brazilce, který se vydal do předem ztraceného boje proti trojici protihráčů.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Ruben Pinto (CSKA Sofia).
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90+2
    Ali Sowe potřeboval lepší první dotyk s míčem, aby se objevil ve střelecké pozici. Aspoň ale vybojoval rohový kop poté, co napálil míč do bránícího Banoviče.
     
    90+3
    Právě rohový kop byl poslední šancí na zlomení bezbrankového stavu. Proti centru ale výborně vystartoval Ivanovič, jenž míč schoval v rukavicích.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání odvetného zápasu prvního předkola Evropské ligy mezi Podgoricou a CSKA Sofií, které skončilo bezbrankovou remízou. V první půli měli domácí hned dvě velké šance ke skórování, Djalovič nejprve napálil břevno, o chvíli později Pavloviče zase výborně vychytal Černiauskas.

    Co se týče druhého poločasu, tak ten probíhal v klidném duchu, neboť už bylo dávno jasné, že bulharský celek čtyřbrankové vedení z prvního utkání prostě neztratí. Za zmínku stojí akorát šance Evandra, brazilský křídelník však z úhlu nedokázal zamířit přesně. Pro Podgoricu tak pouť Evropskou ligou končí, CSKA Sofia se může těšit na souboj s chorvatským Osijekem.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:26:15)

    Milan Huppert

    Branky:

    Karty:   33. Banovič (TPG) – 67. Mitkov (SOF), 90. Pinto (SOF)


    OFK Titograd Podgorica: Ivanovič – Roganovič, Ajanah-Chinedu, Banovič, Živkovič (65. Miličkovič) – Raičevič (74. Brnovič), Nikolič – Mamadou (87. Gaševič), Pavlovič, Novovič – Djalovič
    Náhradníci: Joksimovič – Brnovič, Divanovič, Gasevič, Miličkovič, Muzurovič, Perišič

    CSKA Sofia: Cerniauskas – Bikel, Galabov, Bodurov, Geferson – Antov (67. Pinto), Malinov – Fabbrini (60. Mitkov) – Carey (82. Sowe), Watt, Evandro
    Náhradníci: Busatto – Davydov, Mitkov, Pinto, Sowe, Tomas, Zanev
    09.07.2019
    CSKA Sofia - Titograd Podgorica 4:0

    Branky: 40. Evandro, 53. Rodrigues, 55. Geferson, 72. Malinov

    Karty:   32. Mamadou (TPG), 39. Roganović (TPG), 45. Đalović (TPG)

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:17.
    bahis siteleri