Dynamo – Ural 2:0 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
2:0 (2:0)
FK Ural
Pátek 26.07.2019, 19:00 • VTB Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (20:57:01)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:11.
     
    Je to tak, je dobojováno. Domácí fotbalisté se ve druhé půli už netrefili, a ač hosté měli velkou snahu s utkáním něco udělat, nedokázali se střelecky prosadit. Moskevské Dynamo tak svůj dvoubrankový náskok uhájilo až do závěrečného hvizdu a slaví tři body do tabulky. Hosté naopak ze hřiště soupeře neodvezou ani jeden bod.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě míč odehrají domácí a poté už zřejmě hlavní sudí zápas ukončí.
     
    90+3
    Obrana Dynama získala balon po nepřesné střele Iljina a dostala ho znovu daleko od Šunina.
     
    90+3
    Domácí se už pochopitelně nikam neženou a jen kontrolují výsledek. Troufnu si napsat, že o dnešní tři body už nemohou přijít.
     
    90+2
    Ale znovu to bylo marné. Jejich další pokus šel hodně vedle Šuninovy brány. Nyní tak bude Šunin balon odkopávat hodně daleko od svého zařízení.
     
    90+1
    Hráči v oranžových dresech atakovali branku moskevského Dynama, to ale dokázalo míč odvrátit až za polovinu hřiště. Hosté se tak vrací zpět a ještě znovu zaútočí.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty navíc.
     
    90
    V poslední minutě řádné hrací doby mají míč na kopačkách hosté a směřují před Šunina. U něho je ale dobře postavená obrana a nepouští tak hosty do žádné šance.
     
    89
    Šejdajev se prosmýkl okolo obránce hostů, ten ho sice o míč připravil, ale dostal ho za postranní čáru. Miguel Cardoso tak odehraje autové vhazování.
     
    89
    Ten rozehrál Othman El Kabir, jenž dostal míč na kopačku Denyse Kulakova. Ten vyslal ránu z první, avšak pouze vedle levé tyče domácího brankáře.
     
    88
    Velmi dobře nyní ubránili hosty hráči Dynama, ale jen za cenu rohového kopu pro Ural.
     
    86
    Autové vhazování vybojovali hosté na polovině domácího celku a pokusí se tak zůstat v blízkosti Šuninovy branky.
     
    85
    Dlouhý nákop od branky domácích vyslal Anton Šunin, k míči si seběhl Sebastian Szymański, ale ten mu utekl. Balon tak získávají znovu hosté a ještě jdou rychle dopředu.
     
    84
    Hosté opět nevytěžili nic z další dobré akce, kdy střílela nová akvizice na hřišti, a sice Pavel Pogrebňak. Domácí se tak velmi dobře ubránili další hostující šanci.
     
    84
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Varazdat Harojan, přichází Pavel Pogrebňak.
     
    83
    Volný přímý kop zahrávali domácí, jejich standardní situace skončila jen vedle hostující branky. Domácí stále vedou rozdílem dvou gólů a hosté se marně snaží dotahovat. Moc času jim už ale nezbývá.
     
    82
    Morozov se hned zapojil do hry a vyslal svižnou střelu na Jaroslava Godzjura, ten nemusel zasahovat, jelikož mu pomohla pozorná vlastní obrana.
     
    81
    Střídání v týmu FK Dynamo Moskva: ze hřiště odchází Konstantin Rauš, přichází Grigorij Morozov.
     
    81
    Dimitrov uvolnil Vladimira Iljina, jenž v pádu zakončoval před Šuninem, ale jeho snaha se zastavila jen vedle pravé tyče z pohledu domácího brankáře.
     
    80
    A další rána Sebastiana Szymańského, který svou dělovku posílá zase mimo tři tyče. Následuje pouze odkop od hostující branky, který provede Jaroslav Godzjur.
     
    79
    Sebastian Szymański opět nabral rychlost, dostal míč před pokutového území, kde ho poslal Raušovi, ale druhý jmenovaný na něj nakonec vůbec nedosáhl.
     
    79
    Střídání v týmu FK Dynamo Moskva: ze hřiště odchází Joãozinho, přichází Miguel Cardoso.
     
    78
    Efektní patička Jusupova na spoluhráče nevyšla. Míč zachytil jen jeden z hostů a dostal ho do středu hřiště. Hosté tak mohou jít útočit.
     
    77
    Rykov však po centru do pokutového území hlavou zařízení netrefil. U míče jsou zase hosté a pokusí se s ním projít do blízkosti domácího brankáře Šunina.
     
    77
    Pančenko dostal míč do běhu od Šejdajeva, jeho pokus z levé strany ale Harojan srazil za zadní čáru. Po další domácí šanci nebylo nic, ale je tu další rohový kop pro Moskvu.
     
    76
    Hlavička Denyse Kulakova těsně před domácí brankou končí mimo tři tyče. Hosté se stále nemohou dostat domácím na kobylku a zatím se nedokázali trefit, ač mají dost šancí.
     
    75
    Jeho střela šla přímo nad zdí a skončila na zákroku Jaroslava Godzjura, jenž míč vyboxoval na rohový kop. Další standardní situace pro Moskvany.
     
    74
    Kirill Pančenko rozehraje volný přímý kop domácích po tom, co byl kus před vápnem faulován. Zajímavá standardní situace pro moskevské Dynamo.
     
    72
    Sebastian Szymański byl faulován a domácí tak získali míč. Na polovině soupeře se tak znovu rozvíjí jejich akce.
     
    71
    Z pravé strany chtěl centrovat míč do pokutového území Dimitrov, ale v cestě mu stála noha připraveného domácího obránce, jenž tak zabránil další možné hostující šanci.
     
    70
    Střídání v týmu FK Dynamo Moskva: ze hřiště odchází Artur Jusupov, přichází Abdul Azziz Tetteh.
     
    70
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Andrej Jegoryčev, přichází Jurij Bavin.
     
    68
    Po nepřesné střele Rauše sebrali míč hosté a hned se s ním snažili natlačit před branku Moskvanů. To se jim nakonec povedlo, ale bylo to beze střely.
     
    67
    Joãozinho měl zblízka dobrou příležitost ke skórování, do míče se ale příliš opřel a napálil ho jen vysoko nad branku Uralu.
     
    66
    Sebastian Szymański si přehodil míč z levačky na pravačku a poté vypálil z hranice velkého vápna. Hostující brankář pak vyškrábl míč na rohový kop.
     
    65
    Joãozinho střílel na branku hostů, avšak jeden z obránců Uralu odhlavičkoval balon mimo tři tyče. Opět si tak hosté mohli oddychnout a i oni stále drží naděje v zápase.
     
    64
    Gozjur nyní dostal míč pod kontrolu po dalekonosné střele soupeře, pro něho to ovšem byla lahůdka. Míč poté odkopl znovu daleko od svého zařízení.
     
    63
    Na malou domů poslali míč domácí hráči, Šunin pak míč vrátil zpět do hry a poslal spoluhráče do další útočné akce.
     
    62
    Moskvané se drali do další akce, chtěli své vedení pojistit, ale obrana Uralu zapracovala velmi dobře a nic takového nepovolila. Nyní mají hosté znovu možnost projít do protiútoku.
     
    61
    Míč se po odehrání dostal do pokutového území, kde ho dva hráči hostů chtěli dostat za záda Antona Šunina, ale znovu to bylo bez gólového efektu. Domácí tak své dvoubrankové vedení uhájili.
     
    60
    Hosté jsou nadále hodně aktivní a domácí zase více faulují právě za cenu zastavení akce hostů. Nyní vybojovali hráči Uralu další volný přímý kop. Jak si povedou v této standardní situaci?
     
    59
    Žlutou kartu dostává Vladimir Rykov (FK Dynamo Moskva).
     
    58
    Po jeho odkopu od branky šli do blízkosti domácí branky zase hosté z Uralu a Rykov pak kopl Bicfalviho do nohy a znovu se bude žlutit.
     
    57
    V hlavičkovém souboji uprostřed hřiště uspěli domácí a nabrali směr branka hostů. Rauš po zemi pálil na Jaroslava Godzjura, ale ten byl připraven a zapsal do statistik další přesný zákrok.
     
    56
    Hostující Harojan se tvrdě opřel do soupeře a poslal ho nešetrně k zemi. Sudí k němu přibíhá a uděluje žlutou kartu.
     
    55
    No tak úvodní desetiminutovka druhého poločasu patří jednoznačně Uralu. Hosté jsou aktivnější a snaží se o návrat zpět do zápasu. I nyní se nadechují k další akci.
     
    54
    Domácí jsou nyní pod tlakem a museli zastavit další akci svého soupeře. Hosté znovu vystrčili růžky a jejich další velmi dobrá střela byla sražena mimo tři tyče.
     
    52
    Denys Kulakov dostal přihrávku do běhu a hned poté vyslal přízemní střelu. S tou si však domácí obrana dokázala poradit a nedopustila, aby hosté jakkoli ohrozili branku Antona Šunina.
     
    50
    Hosté v další šanci. Tentokráte vyslal nebezpečnou střelu Othman El Kabir, ale tase opět nevešla do branky domácího Dynama. Hosté přidávají na tempu a velmi rádi by se dostali svému soupeři na dostřel jediné branky.
     
    49
    Na hranici malého vápna hlavičkoval Vladimir Iljin a jeho střela nebyla vůbec špatná. Skončila jen těsně nad břevnem branky Jaroslava Godzjura. Ten tak bude mít od své branky další odkop.
     
    48
    Poté to znovu zkusili domácí hráči, kteří před hostující brankou byli znovu nebezpeční, střela Pančenka však skončila jen v náruči brankáře Jaroslava Godzjura.
     
    47
    Po změně stran se do šance dostali hosté, hlavička Michaila Merkulova ale šla jen do obránce domácího celku.
     
    46
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Petrus Boumal, přichází Nikolaj Dimitrov.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 3 – 1
     
    První poločas je za námi. V něm jsme viděli dvě branky. V šestnácté minutě otevřel účet zápasu Artur Jusupov po pěkném centru Joãozinha. Domácí poté zvýšili aktivitu a hnali se do dalších šancí, a to se jim vyplatilo. V jednatřicáté minutě se mezi tři tyče trefil také Kirill Pančenko, jenž dal svému celku dvoubrankový náskok. Ten si Dynamo udrželo a má tak duel velmi dobře rozehraný. Hosté však zbraně neskládají a ještě se pokusí s utkáním něco udělat. Čeká nás ještě zajímavý druhý poločas, který začne přibližně ve 20:05.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Moskvané se dostali do další šance a znovu to bylo z kopačky Sebastiana Szymańského, který střelu z pravé strany poslal jen vysoko nad hostující branku.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se bude nastavovat jedna minuta navíc.
     
    44
    Sebastian Szymański se sám proháčkoval podél pravé postranní čáry, poté zasekl míč a dostal se do velkého vápna, jeho pokus ale končí mimo. Sám hráč se poté chytal za hlavu. Jeho individuální akce byla opravdu parádní a branku by si asi zasloužila.
     
    43
    V pokutovém území hostů bylo zase rušno, na brankáře Jaroslava Godzjura šly další dvě střely, avšak ani jedna z nich se za jeho záda nedostala.
     
    42
    V závěru prvního poločasu se ještě hosté nadechli k akci, po které se jim nepodařilo dostat se svému soupeři na dostřel jediné branky. Míč mají domácí a míří s ním do rychlého protiútoku.
     
    40
    Artur Jusupov vyslal přímo střelu na branku domácích, kde byla připravena zeď a ta s pomocí domácího brankáře odvrátila míč do bezpečí. Následuje tak pouze odkop od branky moskevského Dynama.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Charles Kaboré (FK Dynamo Moskva).
     
    39
    Rafał Augustyniak nabral rychlost a dostával se už směrem k domácí brance, těsně u velkého vápna byl ale sražen k zemi soupeřem a ten dostane žlutou kartu. Volný přímý kop pro hosty.
     
    37
    Hosté se pokusili o další akci před brankou domácích, ale nic z toho nebylo. Nicméně i nadále zůstávají u míče.
     
    35
    Nyní střílel z levé strany Eric Bicfalvi, ale jeho střela, která byla v tomto případě spíše přihrávkou, skončila na holenním chrániči domácího obránce. Dynamo tak hned poté otáčí hru zase na opačnou stranu.
    33. Merkulovova dobrá střelecká šance.
     
    33
    Hosté se nadechli k další šanci, Merkulov střílel zhruba metr před velkým vápnem, jeho pokus ale proletěl jen kolem pravé tyče Antona Šunina.
    31. Kirill PANČENKO - 2:0
     
    31
    Dynamo Moskva právě vstřelilo branku!
    No a je z toho druhý gól v síti hostů a domácí jdou do dvoubrankového náskoku. KIRILL PANČENKO se dostal k odraženému balonu od nohy Šejdajeva a poté ho pravačkou usměrnil k pravé tyči z pohledu hostujícího brankáře – 2:0. Ten tak loví míč ze své sítě dnes už podruhé. Asistence: Ramil Šejdajev.
     
    31
    Domácí se stále tlačí dopředu a snaží se o další akci. Uvidíme, jak se jim povede.
     
    29
    Z levé strany kus před velkým vápnem zahrávali volný přímý kop domácí hráči, ale po míči se natáhl Jaroslav Godzjur a vyboxoval ho do bezpečí.
     
    28
    Artur Jusupov byl zdvojen dvěma obránci hostů, přesto se dostal s míčem dále před branku soupeře. Jeho následný pokus však zaletěl pouze vedle pravé tyče.
     
    27
    Ten zahrál Othman El Kabir, míč přeletěl dobře postavenou zeď, ale skončil jen na pozorném Antonu Šuninovi, jenž ho ukryl do svých rukavic a připsal si svůj první zákrok v zápasu.
     
    26
    Charles Kaboré byl dalším domácím hráčem, který se postaral o rozruch před hostující bránou, ale znovu z toho nic nebylo. Na druhé straně pak hned vybojovali volný přímý kop hosté.
     
    24
    Sebastian Szymański napálil míč z hranice velkého vápna, avšak jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Posléze to ještě zkusil přízemní střelou Konstantin Rauš, ale i ten nebyl přesný.
     
    22
    Pozor, do akce tři na dva šli hosté, ale z této hodně slibné příležitosti nic nebylo. Centr před pokutové území nevyšel a zachytili ho domácí obránci, kteří hned míří směrem dopředu.
     
    21
    Aktivní domácí hráči nelenili, znovu se po zisku míče dostali až na polovinu hostů, kde dvěma dalšími střelami ohrozili Jaroslava Godzjura, jenž včas zakročil.
     
    20
    Ramil Šejdajev střílel z velkého úhlu, přesto se míč dostal k brankáři hostů, který si s ním u své levé tyče poradil a dostal ho pod kontrolu. Následuje tedy odkop od jeho branky.
     
    18
    Domácí chytili slinu a hned po vstřeleném gólu se dostali do další slibné akce, ale na jejím konci byl dobrý zákrok jednoho z hostujících obránců, který nic takového nepovolil.
    16. Artur JUSUPOV - 1:0
     
    16
    Dynamo Moskva právě vstřelilo branku!
    Domácí hráči v šestnácté minutě otevírají účet tohoto duelu. Z levé strany vyslal centr do pokutového území Joãozinho a v blízkosti Jaroslava Godzjura pak nastavil stehno ARTUR JUSUPOV a nakonec balon končí v hostující bráně – 1:0. Asistence: Joãozinho.
     
    14
    Až nyní po pravé straně unikal Varazdat Harojan, u pravé strany velkého vápna ale v souboji o míč přišel a ten mají ve své moci opět hráči moskevského Dynama.
     
    13
    Hosté přenesli hru na opačnou stranu, ale pouze na chvíli. Jejich souhra nepřinesla kýžené ovoce a na branku Antona Šunina nevyslali vůbec žádnou střelu. Ten tak nemusel jít do žádného zákroku.
     
    12
    Dalekonosnou přihrávku na nabíhajícího Joãozinha vyslal obránce Dynama z vlastní poloviny, ale druhý jmenovaný dobře míč nezpracoval. Ten mu hned na to utekl z kopačky a rázem bylo po další slibně se rodící akci Moskvanů.
     
    11
    Jenže se tak nestalo a naopak Uralští ztratili balon, takže se museli velmi rychle vracet zase do obranné činnosti, aby pomohli svému brankáři.
     
    10
    Po nepřesné střele Kirilla Pančenka se na balon dostali hosté, kteří poté na polovině Moskvy vybojovali autové vhazování. Mohou se tak před Šuninem udržet i nadále.
     
    9
    Hra má celkem spád, o míč se oba týmy střídají, více ze hry však zatím mají přeci jen domácí hráči, kteří jsou na balonu více. Zatím to však nedokázali potvrdit nějakou nebezpečnou střelou, která by brankáře Uralu ohrozila.
     
    8
    Nyní se faulu dopustil hostující Eric Bicfalvi a hosté tak ztrácejí balon, u kterého jsou zase domácí. A hned kombinují před hostující brankou, kterou hájí Jaroslav Godzjur.
     
    7
    V dalším hlavičkovém souboji uspěl Roman Jemeljanov a snažil se táhnout akci směrem k domácí brance. Jenže než se stačil otočit a odehrát míč, sebral mu ho jeden z domácích hráčů. Takže Moskvané jdou zase útočit.
     
    6
    Poté se dozadu musela vracet obrana Uralu, domácí šli totiž velmi rychle do akce po tom, co získali balon a snažili se ohrozit Jaroslava Godzjura. Tomu pomohla vlastní obrana, takže se nemusel v brankovišti nijak otáčet.
     
    5
    Centr k velkému vápnu chtěl hlavou sebrat Eric Bicfalvi, ale soupeř byl o něco rychlejší a sám pak odhlavičkoval míč mimo ohrožení domácí branky.
     
    4
    Po delší době se k balonu také dostali hosté a Othman El Kabir byl sražen soupeřem k zemi. Sudí tak píská faul a u míče budou hráči v oranžových dresech, tedy ti hostující.
     
    3
    Jenže se tak nestalo, už na polovině hřiště hosté o balon přišli a ten na své kopačky zpět získali hráči Moskvy. Dlouho se drželi u středového kruhu, nakonec se dostali k šestnáctce, Artur Jusupov byl však tísněn hostujícím hráčem a nepodařilo se mu míč odcentrovat.
     
    2
    A hned na to se procpali do pokutového území fotbalisté moskevského Dynama znovu, ale opět je dále nepustila pozorná obrana Uralu. Hosté se tak nyní taktéž pokusí o akci, která by mohla vést k vedoucí brance.
     
    1
    Vladimir Rykov na levé straně vybojoval míč a poté s ním pokračoval dále do vápna, ale jeho centr spoluhráč nedokázal usměrnit mezi tři tyče, když trefil míčem obránce před sebou.
     
    1
    Hned se hráči Uralu dostávali na polovinu Dynama, ale nakonec se do blízkosti branky Antona Šunina nedostali. Domácí hned otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Před úvodním výkopem byla uctěna minutou ticha památka čtyř zemřelým dětem, které nepřežily požár na táboře v Chabarovsku.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dynamo Moskva: Šunin (C) – Paršivljuk, T. Šunjić, Rykov, Rauš – Jusupov, Kaboré – Pančenko, Szymański, Joãozinho – Šejdajev.
    Náhradníci: Leščuk – Ordec, Plijev, Morozov, Jevgeněv, Lipovoi, Cardoso, Tetteh, Moskvičov, Gruljov, Černych.

    FK Ural: Godzjur – Kulakov (C), Harojan, Jemeljanov, Merkulov – Augustyniak, Boumal, Jegoryčev, Bicfalvi – El Kabir, Iljin.
    Náhradníci: Baklov – Čisťakov, D. Poljakov, Fidler, N. Dimitrov, Bavin, Šabolin, Jusupov, Kucharczyk, Paňjukov, Pogrebňak.

    Rozhodčí: Kukujan – Širjajev, Chatujev.
     
    FK Ural

    Naopak Ural prožívá pohádkový start sezony. Ve dvou zápasech skóroval hned šestkrát, dvakrát vyhrál, díky čemuž je na čele tabulky. Dnešní hosté nejprve narazili na Ufu, kterou po divoké přestřelce porazili 3:2. Následovala utkání s Achmatem, které Ural jednoznačně vyhrál 3:0. První tým ligy se tak pokusí zvítězit i dnes, zaprvé, aby prodloužil vítěznou šňůru a zadruhé, aby zůstal v čele tabulky.

    První dvě utkání
    Ural vs. Achmat – 3:0
    Ural vs. Ufa – 3:2
     
    FK Dynamo Moskva

    Dynamo neprožívá zrovna ideální start sezony. Po dvou kolech má na kontě jediný bod za remízu 1:1 a prohru 0:1, nachází se tak na dvanáctém místě. V 1. kole remizovalo s Arsenalem Tula, který na remízu oproti Dynamu navázal výhrou. Druhý zápas pak dnešní domácí odehráli s Kazaní, na domácím stadionu překvapivě padli. Dynamo se to dnes určitě pokusí odčinit, ale narází na aktuálně nejlepší tým ligy.

    Poslední dvě utkání
    Dynamo Moskva vs. Kazaň – 0:1
    Tula vs. Dynamo Moskva – 1:1
     
    Zdravím všechny fandy ruské kopané. Tento víkend nás čekají všechny zápasy 3. kola, vše začne již v pátek 19:00 Dynamo Moskva, která se utká s Uralem. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 16. Jusupov (Joãozinho), 31. Pančenko (Šejdajev)

    Karty:   39. Kaboré (DMO), 59. Rykov (DMO) – 56. Harojan (URA)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:11.
    Dynamo Moskva: Šunin (C) – Paršivljuk, T. Šunjić, Rykov, Rauš (81. Morozov) – Jusupov (70. Tetteh), Kaboré – Pančenko, Szymański, Joãozinho (79. Cardoso) – Šejdajev.
    Náhradníci: Leščuk – Ordec, Plijev, Morozov, Jevgeněv, Lipovoi, Cardoso, Tetteh, Moskvičov, Gruljov, Černych.

    FK Ural: Godzjur – Kulakov (C), Harojan (84. Pogrebňak), Jemeljanov, Merkulov – Augustyniak, Boumal (46. N. Dimitrov), Jegoryčev (70. Bavin), Bicfalvi – El Kabir, Iljin.
    Náhradníci: Baklov – Čisťakov, D. Poljakov, Fidler, N. Dimitrov, Bavin, Šabolin, Jusupov, Kucharczyk, Paňjukov, Pogrebňak.

    Rozhodčí: Kukujan – Širjajev, Chatujev

    Diváci: 17 315
    bahis siteleri