Arka – Korona 1:1 (kon.) | Zagłębie – Jagiellonia 2:2 (kon.)
konec
Arka Gdynia
1:1 (0:1)
Korona Kielce
Pátek 02.08.2019, 18:00 • Stadion Miejski, Gdynia • Polská Ekstraklasa • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům fotbalu. Polská Ekstraklasa má na programu úvodní dva zápasy třetího kola, my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Arka Gdynia a Korona Kielce.
     
    Arka Gdynia

    Domácí fotbalisté jsou po dvou odehraných utkáních na posledním, tedy šestnáctém místě se skóre 0:5. Na svém kontě nemají zatím ani jeden bod. Úvodní dva zápasy nového ročníku tedy nezvládli a se svými soupeři padli. Nejprve padli doma s Jagiellonií 0:3 a poté neurvali body na hřišti Pogonu Štětín, kde prohráli 0:2. Dnes by tak před svými diváky konečně v novém ročníku nejvyšší polské soutěže chtěli urvat nějaké body. Uvidíme, zda se jim to podaří. Proti Kielce to ale nebude nic jednoduchého.
     
    Korona Kielce

    Hosté jsou na tom totiž o něco lépe, v tabulce je najdeme na osmé pozici se třemi body a nerozhodným skóre 2:2. Dokázali tedy už jednou vyhrát, jednou naopak odešli z boje jako poražený tým. Korona vyhrála hned v prvním utkání nové sezóny venku nad Rakówem těsně 1:0. Ve svém teritoriu pak ale její fotbalisté nezískali ani bod. S Legií prohráli 1:2. Ve venkovním utkání se pokusí získat body, aby ze Gdyně neodjeli s prázdnou. Čeká nás tak zajímavý zápas, který si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se naposledy utkaly v dubnu letošního roku, ještě v předchozí sezóně. Arka tehdy na hřišti Korony Kielce zvítězila 2:0 z jejího pohledu. Hosté tak mají dnes svému soupeři rozhodně co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    Arka Gdynia: Šteinbors – Zbozień, Danch, Helstrup, Marciniak (C) – Deja, Busuladzić – Antonik, Nalepa, Aankour – Serrarens.
    Náhradníci: Staniszewski – Olczyk, Maghoma, Wawszczyk, Cvijanovič, Młyński, Schirtladze, Siemaszko, Kolev.

    Korona Kielce: Sokół – Gardawski, Kovacević (C), Márquez, Dziwniel – Żubrowski, Gnjatić – Pućko, Cebula, Pačinda – Papadopulos.
    Náhradníci: Kukić – Tzimopoulos, Skrzecz, Zalazar, Sewerzyński, Żyro, Jukić, Djuranović, Arweladze..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se dostali do útoku, ale soupeř jim ve střele zabránil. Hosté otáčejí hru na druhou stranu.
     
    3
    Ani hosté však nic nevymysleli před brankou domácích a hráči Gdyně tak mohou založit další akci.
     
    5
    Michal Papadopoulos nechal míč svému spoluhráči, ten vystřelil z levé strany, ale míč zamířil jen do připravené obrany domácích.
     
    7
    Michal Gardawski byl dalším hráčem Kielce, který se dostal ke střele před brankářem Šteinborsem, ale ten si dokázal poradit, dostal balon pod kontrolu a hned ho vrátil zpět do hry.
     
    9
    Papadopulos se ocitl ve velké šanci, zblízka ale český fotbalista ve službách Kielce nezakončil přesně. Jeho přiťuknutí těsně před Šteinborsem končí jen těsně vedle jeho tyče!
    9. Velká šance Papadopulose.
     
    10
    Hosté vyvinuli další tlak před domácí brankou, ale další pokus Kielce šel mimo. Nicméně stále mají hráči v bílých dresech míč a s ním operují na domácí polovině.
     
    11
    Nákop na pravou stranu sebral Matej Pućko, ale jeho lob se mezi tři tyče také nevešel. Po něm to ještě zkusil z levé strany Marcin Cebula, ale opět to nevyšlo.
     
    11
    Matej Pućko dostal nabito k malému vápnu, svou střelu ale uspěchal a poslal znovu kousek vedle tyče, jako před malou chvílí Michal Papadopulos.
    11. Také Pućko pálil jen těsně vedle domácí branky.
     
    13
    Nyní už se také do šance dostali domácí hráči, Damian Zbozień vyslal přízemní střelu, která byla zastavena a sražena na rohový kop.
     
    15
    Nabil Aankour poslal pozdrav na hostující brankku, po rohovém kopu míč napálil kousek od velkého vápna a ten končí jen na pozorném brankáři soupeře.
     
    16
    Už ale otěže zápasu zase vzali do svých rukou hráči Korony Kielce, ale na soupeřově polovině zakopli míč do zámezí. Autové vhazování pro domácí.
     
    17
    Michał Nalepa se zjevil u tyče hostující branky a z velmi těsné blízkosti zakončoval. Avšak prostor si pohlídal brankář Kielce a ve velké šanci Nalepu vychytal!
    17. Michał Nalepa nebyl přesný u hostujícího brankáře.
     
    18
    Korona Kielce právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení a nutno napsat, že zaslouženě. JAKUB ŻUBROWSKI si seběhl až k brankáři Šteinborsovi, kterého pak dokázal zblízka prostřelit a míč přes něho poslal za jeho záda – 1:0.
    18. Jakub ŻUBROWSKI - 0:1
     
    20
    Domácí se pokusili o rychlou odpověď, ale ta nepřišla. Naopak hosté rychle sebrali míč a zamířili s ním opět až před domácí branku.
     
    22
    A znovu se dostali hosté k volné střele na hranici velkého vápna, ta však zamířila jen do domácího obránce.
     
    23
    Hráči Arky ihned otočili hru na polovinu Kielce, kde ale došlo k faulu hostujícího hráče a na zemi se ocitl ten domácí. Sudí už tasí žlutou kartu, první v tomto duelu.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Michal Gardawski (Korona Kielce).
     
    25
    Následný volný přímý kop se neujal a hráči Gdyně tak nedokázali srovnat nepříznivý stav.
     
    26
    Adam Deja z levé strany napálil míč a ten skončil jen na tyči hostující branky. Tentokráte velká šance na domácí straně.
     
    28
    Domácí fotbalisté stále marně buší na vrata hostující obrany. Ta těsné vedení pozorně hlídá a nepouští soupeře do zakončení.
     
    30
    Po třiceti minutách hry jsou hosté stále ve vedení. Domácí se nemohou dostat ke střele přes zhuštěnou obranu hostů.
     
    31
    Velká šance Gdyně. Do míče se na hranici velkého vápna opřel Fabian Serrarens, po jehož přízemní ráně míč končí jen těsně vedle tyče!
     
    32
    Nepřesná střela hostů znamenala zisk míče pro domácí hráče. Ve své moci ho má brankář Šteinbors, jenž ho odkopne od svého zařízení.
     
    33
    Erik Pačinda si nasakoval v pokutovém území na míč, nakonec ho ale minul. Ten končí za zadní čárou a následuje pouze odkop od Šteinborsovy brány.
     
    35
    Daniel Dziwniel zabránil další akci domácích a dostal hlavou balon za čáru. Domácí tak vybojovali rohový kop.
     
    36
    V další velké šanci se ocitl Fabian Serrarens. Ten napálil míč zblízka u brankáře hostů, ale jeho branku přestřelil! Poté se chytal za hlavu, sám věděl, že to byla promarněná příležitost.
    36. Šance Fabiana Serrarense.
     
    37
    Do akce pak hned opět šli hosté, kteří před Šteinborsem chtěli zahrozit, ale pokus z levé strany z kopačky Pućka zamířil pouze za zadní čáru.
     
    38
    Domácím znovu nevyšla souhra a pustili tak do akce opět hosty. Pačindova střela ale zamířila jen do připravených rukavic Šteinborse.
     
    40
    Jdeme do poslední pětiminutovky prvního poločasu. Hosté stále drží velmi těsný náskok.
     
    41
    Po nedobrém zakončení hostů rychle spěchali na polovinu Kielce domácí hráči, jenž se snaží ještě do přestávky srovnat.
     
    42
    To se jim ale pořád nedaří a znovu se nedokázali před Sokólem prosadit. Ten poté v pohodě odkopl míč od své branky a poslal spoluhráče znovu do akce.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Marcin Cebula (Korona Kielce), jenž zatáhl za ruku soupeře a tento prohřešek sudí taktéž trestá.
     
    44
    A hned na to zajel ostře do domácího hráče Żubrowski a také on neunikl karetnímu trestu.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta navíc.
     
    45+1
    V úplném závěru prvního poločasu se do akce vrhli hosté, jejich poslední dotek s míčem však skončil jen na pozorné domácí obraně.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas tohoto zápasu je za námi. V něm byli o něco aktivnějším týmem hosté a ti se v osmnácté minutě dostali do vedení zásluhou přesné trefy Jakuba Żubrowského. Na jeho gól neodpověděl už ani jeden tým a hráči Kielce tak mají zápas slibně rozehrán. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne přibližně v 19:03.
     
    Střely na branku: 0 – 2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvod druhého poločasu začal zraněním domácího hráče Adama Deje, jenž se po střetu ocitl na trávníku v nefotbalové pozici.
     
    47
    Nepřesná střela hostujícího hráče skončila jen u brankáře domácích a ten má další odkop.
     
    47
    Další hráč hostů se dopustil tvrdšího faulu na domácího hráče a výsledkem toho je další žlutá karta pro Márqueze. Hráči Kielce tak už mají čtyři karty.
     
    49
    A také přichází první žlutá karta pro domácí celek. Busuladzić se nyní omlouval soupeři, kterého atakoval ne zrovna v rukavičkách.
     
    50
    Následoval volný přímý kop pro Koronu, ale hosté tuto standardní situaci nepřetavili v druhou branku zápasu.
     
    51
    Arka právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno. ADAM DEJA se z dálky napřáhl ke střele, kterou lehce tečoval jeden z hráčů hostů a balon pak umístil k pravé tyči z pohledu brankáře Sokóla, jenž si sice na míč sáhl, ale nezabránil inkasovanému gólu – 1:1. V jednapadesáté minutě se tak začíná zase znovu od začátku.
    51. Adam DEJA - 1:1
     
    53
    Domácí po vyrovnání ožili a dostali se znovu před branku hostů, chybělo tomu však přesnější zakončení.
     
    55
    Po dalším domácím pokusu dostal míč pod kontrolu hostující brankář a opět ho dostal až za domácí polovinu.
     
    57
    Z pravé strany centroval míč do pokutového území Michal Gardawski, ale napálil jen hruď obránce Gdyně, který byl těsně před ním.
     
    58
    Po pravé straně se uvolnil jeden z domácích hráčů, poté dostal balon do běhu, ale se zakončením u hranice velkého vápna to už bylo horší. Míč mají znovu hosté a otáčejí hru.
     
    59
    A další únk Gdyně, na hranici vápna hlavičkoval Nabil Aankour, ale nedal balonu takovou razanci, aby jakkoli ohrozil Sokólovu branku.
     
    60
    Střídání v týmu Korona Kielce: ze hřiště odchází Matej Pućko, přichází Oktawian Skrzecz.
     
    61
    Jako první vystřídali hosté a na hřišti tak mají čerstvou sílu. A ta se hned zapojila do útoku, avšak následně pak střílel Skrzecz mimo tři tyče.
     
    62
    Jakub Žubrowski si nabíhal do pokutového území, míč dostali domácí za zadní čáru a hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    63
    Nic z toho ale nebylo, avšak hosté stále drží míč a snaží se opět zahrozit před domácí brankou. Obrana Gdyně je zatím pozorná.
     
    65
    Další nákop před domácí bránu, nikdo z hráčů hostů ale míč nedokázal zkrotit a ten skončil jen za zadní čárou. Odkop od domácí brány provede Šteinbors.
     
    66
    Střídání v týmu Arka Gdynia: ze hřiště odchází Nabil Aankour, přichází Mateusz Młyński.
     
    67
    Směrem dopředu unikal domácí hráč a čekal na přihrávku, místo toho přišel faul Ognjena Gnatata, jenž ho rukama povalil na zem. Sudí už si chystá žlutou kartu.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Ognjen Gnjatić (Korona Kielce).
     
    69
    Volný kop pak domácí nepřetavili ve vedoucí branku a stále je tak stav nerozhodný. Nyní do akce po zisku míče uhánějí hosté z Korony Kielce.
     
    70
    Míč po nákopu domácího hráče letěl vzduchem do pokutového území, kde ho ale do bezpečí odhlavičkoval jeden z hostujících obránců.
     
    70
    Střídání v týmu Korona Kielce: ze hřiště odchází Michal Papadopulos, přichází Uroš Djuranović.
     
    71
    A už znovu hosté, kteří se nastěhovali na domácí území a po dalším pokusu se míč otřel jen o boční síť domácí branky.
     
    73
    Střídání v týmu Korona Kielce: ze hřiště odchází Ognjen Gnjatić, přichází Rodrigo Zalazar.
     
    75
    Střela domácího hráče skončila na tyči hostující branky. Adam Deja tak nebyl daleko od vedoucí branky!
    75. Adam Deja orazítkoval tyč hostující brány.
     
    77
    Po pravé straně unikal Danch, ale jeho následný centr do pokutového území neskončil jinak, než ztrátou balonu.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Uroš Djuranović (Korona Kielce), když nevybíravým způsobem atakoval domácího brankáře.
     
    79
    Gólman Šteinbors musí být přímo na hrací ploše ošetřen. Odnesla to jeho noha. Vypadá to ale, že bude v pořádku a bude moci pokračovat dále ve hře.
     
    80
    Střídání v týmu Arka Gdynia: ze hřiště odchází Kamil Antonik, přichází Davit Schirtladze.
     
    80
    Hosté si v závěru zápasu neberou servítky a poslali na zem dalšího domácího hráče. Tentokráte se ale nežlutí, jen pomohla domluva hlavního sudího.
     
    81
    Hosté se nyní dostali do rychlého přečíslení, ale jejich pokus nakonec mezi třemi tyčemi neskončil.
     
    82
    Nyní vypíchli míč domácím hosté a zabránili tak další rodící se akci na straně Gdyně.
     
    84
    Další nepřesný pokus hostů a je z toho akce na straně domácích.
     
    84
    Žlutou kartu dostal člen realizačního týmu hostů Michał Dutkiewicz.
     
    85
    A ti vybojovali autové vhazování. Mohou tak na polovině hostů zůstat i pro následující chvíle.
     
    86
    Přízemní střela Deje končí jen u pravé tyče z pohledu hostujícího brankáře. Domácí mají menší tlak, hosté mu ale zatím velmi dobře čelí.
     
    88
    Domácí se stále drží u branky soupeře, ale jejich zakončení není přesné. Uvidíme, zda se ještě jeden z týmů dokáže prosadit, nebo zápas skončí dělbou bodů.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě čtyři minuty navíc. Oba týmy tak mají ještě možnost strhnout vedení na svou stranu.
     
    90+1
    Pokus Schirtadzeho byl slibný, ale mezi třemi tyčemi neskončil. Nicméně domácí hráči budou po předchozím faulu soupeře zahrávat volný přímý kop.
     
    90+2
    Po něm střílel Deja, ale brankář hostů dokázal zakročit u země a míč dostal do rukavic. Následně pak ho odkopl od svého zařízení.
     
    90+4
    Další Dejova střela, ten je dnes hodně aktivní a druhou vstřelenou branku by si rozhodně zasloužil. Avšak hosté jsou proti. Připsali si další přesný obranný zákrok.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí se nakonec dokázali ve druhém poločase prosadit díky Adamu Dejovi a s hosty tak srovnali krok. Nakonec nerozhodný výsledek vydržel až do samého konce a oba celky si tak body rozdělily. Každý si tak do tabulky připsal po jednom bodu.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 15:7. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 17:19.
     
    Dnešní utkání sledovalo 7 345 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (19:55:13)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 51. Deja – 18. Żubrowski

    Karty:   49. Busuladzić (ARK) – 23. Gardawski (KRN), 44. Cebula (KRN), 44. Żubrowski (KRN), 47. Márquez (KRN), 68. Gnjatić (KRN), 78. Djuranović (KRN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 15:7. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 17:19.
    Arka Gdynia: Šteinbors – Zbozień, Danch, Helstrup, Marciniak (C) – Deja, Busuladzić – Antonik (80. Schirtladze), Nalepa, Aankour (66. Młyński) – Serrarens.
    Náhradníci: Staniszewski – Olczyk, Maghoma, Wawszczyk, Cvijanovič, Młyński, Schirtladze, Siemaszko, Kolev.

    Korona Kielce: Sokół – Gardawski, Kovacević (C), Márquez, Dziwniel – Żubrowski, Gnjatić (73. Zalazar) – Pućko (60. Skrzecz), Cebula, Pačinda – Papadopulos (70. Djuranović).
    Náhradníci: Kukić – Tzimopoulos, Skrzecz, Zalazar, Sewerzyński, Żyro, Jukić, Djuranović, Arweladze.

    Rozhodčí: Jakubik

    Diváci: 7 345
    bahis siteleri