Slovensko – Švýcarsko 7:5 (kon.) | USA – Česko 3:4 (po pr.) | Rusko – Finsko 4:1 (kon.)
Kanada – Švédsko 3:2 (3:2 po s.n.)
po prodl.
USA
3:4 (0:2, 1:0, 2:1 - 0:1)
Česko
Pátek 09.08.2019, 15:30Hlinka Gretzky Cup • O 5. - 6. místo
Partner:
     
    Tak pro český tým je Hlinka Gretzky Cup definitivně u konce. Nakonec z něho odjede jako pátý celek, a to po jeho zřejmě nejlepším zápasem na turnaji!

    Nejlepším hráčem poraženého celku je vybrán obránce Wyatt Kaiser. Za český tým pak autor vítězného góu Pavel Novák. (18:08:14)
     
    Konec zápasu.
    66:58 Pavel NOVÁK - 3:4
     
    66:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je definitivně hotovo, Češi vítězí a berou páté místo! Trefil se totiž PAVEL NOVÁK a odšpuntoval tak radost svého týmu i fanoušků! Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    66:33
    Vyloučení v týmu USA (Tanner Kelly – 2 min., podrážení).
     
    66:24
    Pavel Novák posunul kotouč na levý kruh, kde stál ke střele připravený Jan Myšák. Purcell se proti jeho pokus ale včas přemístil a Myšákův pokus zneškodnil.
     
    65:37
    Výhoda stále platí. Češi se neudrželi v útočném pásmu a nikam nechvátají. Stáhli se k vlastní brance, odkud zahajují další útočný výpad směrem na Purcella.
     
    65:07
    Uvidíme vyloučení! Rozhodčí zvedá pravici nahoru a zančí výhodu pro český tým! To bude obrovská příležitost!
     
    64:11
    A teď už snad také první šance na české straně. Pavel Novák udržel puk v útočném pásmu a posunul jej na Guta. Ten byl ale sražen k zemi a přišel o něj.
     
    63:41
    Spojené státy jsou stále v útočném pásmu. Puk sice nemají plně ve své moci, ale bojují o něj u mantinelu.
     
    63:02
    Ryan Beck měl kotouč na holi a dlouho váhal se střelou. Pak vyslal pořádně štiplavý pokus, který ale stačil zablokovat jeden z českých obětavých obránců. Američané zatím kotouč domácím moc nepůjčují.
     
    62:05
    Teď už to byla jiná! Donald Kempf si najížděl před branku, kam také dostal ideální přihrávku. Naštěstí pro český tým ale v pravou chvíli minul a nevyslal tak ani střelu!
     
    61:32
    Následovat bude vhazování po levé ruce Jana Bednáře. Žádnou střelu ani její náznak jsme zatím v prodloužení neviděli.
     
    61:02
    Prozatím se jednou podívali do útočného pásma, žádné ohrožení Bednářovy svatyně z toho ale nebylo. Spojené státy jsou nicméně stále na puku a zkoušejí se vymotat skrze střední pásmo do toho útočného.
     
    60:12
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách. Jako první získávají kotouč Američané, tak uvidíme, co vymyslí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Máme před sebou desetiminutové prodloužení. To by mohlo napovědět, kdo bude nakonec šťastnějším týmem a z Břeclavi si odveze konečné páté místo.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 36. Williams, 52. Hanas, 58. Ellis – 8. Gut (Chlubna), 11. Handl (Macháček), 52. Myšák (Malát, Vacík), 67. P. Novák (Chlubna)


    USA: Purcell (Hogg) – Kaiser, Ratzlaff, Gagne, Ellis, Bushy, Ma, Kempf – Estapa, Hayes, Gaffney – Hanas, Schoen, Samoskevich – Kirwan, Beck, Williams – Bantle, Shlaine, Biondi.
    Česko: Bednář (Čajan) – Baláž, Vacík, Hampl, Bláha, Svozil, Hrádek, Kremláček, Malák – Malát, Myšák, P. Novák – Handl, Gut, Chlubna – Macháček, Ivan, Matěj – Malý, Konečný, Simon.

    Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 723
    thejrc.org