Eichstatt – Hertha 1:5 (kon.) | Osnabrück – RB Lipsko 2:3 (kon.) | Mannheim – Frankfurt 3:5 (kon.)
Chemnitzer – Hamburg 2:2 (5:6 po pen.) | Wiesbaden – Kolín nad Rýnem 3:3 (2:3 po pen.)
konec
VfR Mannheim
3:5 (2:2)
Eintracht Frankfurt
Neděle 11.08.2019, 15:30 • Carl-Benz Stadion • Německý pohár • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dobrý den! Vítám Vás u dnešního textového přenosu prvního kola německého poháru DFB Pokal. Dnes od 15:30 odstartuje utkání mezi domácím VfR Mannheimem a hostujícím Eintrachtem Frankfurt.
     
    VfR Mannheim

    Domácí tým, který ještě v minulém ročníku hrál pouze Regionální soutěž odstartoval sezónu ve třetí německé lize již ke konci minulého měsíce. Hráči Mannheimu odehráli doposud v lize 4 utkání, ve kterých se jim třikrát povedlo remizovat a jednou vyhrát. V dnešním zápase je tento tým považován za jasného outsidera a bylo by velkým překvapením kdyby dokázal hostující Frankfurt porazit.

    Posledních 5 utkání:
    Mannheim – Mnichov 1860 4:0
    Magdeburg – Mannheim 1:1
    Mannheim – Meppen 0:0
    Chemnitzer – Mannheim 1:1
    Mannheim – Ulm 1:2
     
    Eintracht Frankfurt

    Po vydařené sezóně, kdy Frankfurt bojoval o postup přímo do skupinové fáze Ligy mistrů nakonec dokázal vybojovat pouze sedmé místo, které zaručovalo postup do kvalifikace o Evropskou ligu, ve které se německý tým v minulé sezoně ukázal ve velmi dobrém světle, když vypadl až v semifinále s londýnským Arsenalem. Po vydařeném ročníku navíc tým opustili dva klíčoví hráči – srbský útočník Luka Jovič, jenž zamířil do Bílého baletu a Haller, který od nové sezóny obléká dres anglického West Hamu. I když mužstvo opustili tito dva, tak fotbalisté Frankfurtu v přípravě prohráli pouze dvakrát a navíc dokázali svoje kvality také v již zmíněné kvalifikaci o Evropskou ligu, když dokázali vyřadit estonskou Floru a téměř jistě si zajistit postup po prvním zápase s Vaduzem, který porazili 5:0.

    Posledních 5 utkání:
    Vaduz – Frankfurt 0:5
    Frankfurt – Flora 2:1
    Wels – Frankfurt 0:7
    Flora – Frankfurt 1:2
    Lucern – Frankfurt 1:3
     
    Úvodní sestavy:

    VfR Mannheim: Scholz (B) – Conrad (C), Seegert, Schultz, Marx – Christiansen, Schuster – Diring, Korte, Deville – Sulejmani
    Náhradníci: Celik, dos Santos, Ferati, Flick, Hofrath, Koffi, Konigsmann (B), Loechelt, Schwarz

    Eintracht Frankfurt: Trapp (B) – Hinteregger, Hasebe, Abraham (C) – Kostič, Kohr, Fernandes, da Costa – Joveljic, Kamada – Rebič
    Náhradníci: de Guzman, Durm, Gacinovic, Chandler, NDicka, Pacienca, Russ, Torro, Wiedwald (B)

    Rozhodčí: Brych F.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí právě rozehráli balón, hra při skvělé atmosféře na stadiónu Mannheimu může začít!
     
    2
    Favorité utkání ihned po nepovedené akci domácích vybojovali autové vhazování na polovině hrací plochy.
     
    3
    Mannheim právě vstřelil branku!
    Domácí vedou 1:0! Hráči Mannheimu dokázali na polovině hřiště vybojovat balón, který následně mířil na levou stranu odkud jeden z domácích střílel, Trapp sice dokázal míč vyrazit, ale ten se odrazil k hostujícím a VALMIR SULEJMANI neměl těžkou práci, když zakončoval téměř do prázdné branky. Asistence: Deville.
    3. Valmir SULEJMANI - 1:0
     
    5
    Po brance se značně zvedla atmosféra na stadionu a utkání nabírá jiných obrátek. Hra je mnohem tvrdší a hosté se snaží útočit ze všech stran.
     
    7
    Akce Eintrachtu po pravé straně zastavena jedním z domácích obránců, kteří jsou zatím bezchybní.
     
    8
    Zbytečný útočný faul Fernandese vede ke ztrátě míče Frankfurtu, který po inkasované brance nepouští balón ze svého držení.
     
    9
    Další křížný míč hostů zastaven, nyní se balón dostal až k brankáři Trappovi, jenž ho rozehrává zpět do hry.
     
    11
    Mannheim právě vstřelil branku!
    Neskutečná radost domácích hráčů, kteří vedou již o dvě branky! VALMIR SULEJMANI po dalším skvělém zisku míče dokázal udělat kličku jednomu z obránců a z levé strany po zemi zakončil přesně do prostoru, kde Kevin Trapp nestál. Asistence: Diring.
    11. Valmir SULEJMANI - 2:0
     
    12
    Hosté tak za 11 minut prohrávají již o dvě branky, s čímž dnes rozhodně nepočítali. Domácí hrají jako o život a nevynechají jediný souboj.
     
    13
    Po akci Frankfurtu se míč dostává do držení brankáře Mannheimu Scholze, který ho rozehrává na své spoluhráče do šířky hrací plochy.
     
    14
    Domácí fanoušci vyvolávají jméno hrdiny svého týmu Valmira Sulejmaniho, který dokázal za jedenáct minut poslat jejich tým do vedení o dvě branky.
     
    15
    Fotbalisté Mannheimu nyní drží balón a snaží se hru trochu uklidnit, protože hosté hrají velmi tvrdě.
     
    16
    Po faulu Kostiče následuje přímý kop z pravé strany pro Mannheim.
     
    17
    Střílený centr žádné velké nebezpečí nepřinesl, celou situaci si pohlídal gólman Kevin Trapp.
     
    18
    Další pokus o zakončení na branku domácích opět nevyšel, tentokrát akci přerušila nepřesná přihrávka patičkou před velkým vápnem Mannheimu.
     
    21
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Hosté snižují na rozdíl jedné branky! Rebič se dostal ve vápně ke střele, která byla zblokována a odrazila se do vápna, kde stál DAICHI KAMADA, který míč parádně trefil z voleje k pravé tyči. Bez asistence.
    21. Daichi KAMADA - 2:1
     
    23
    Hostující tým nadále útoční a snaží se vyrovnání skóre utkání.
     
    24
    Další akci se snažil po zisku míče založit Rebič, ale jeho přihrávka byla velmi nepřesná, a proto se k míči dostali domácí, kteří mohou postupovat vpřed.
     
    25
    Úplně stejná situace znovu na stejné straně, další nepřesná přihrávka, po které přichází rychlý protiútok.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Kostič (Eintracht Frankfurt).
     
    26
    Po tvrdém zákroku, který byl oceněn žlutou kartou mohli domácí vyslat další centr do vápna Eintrachtu, což se také stalo. Dlouhý nákop ovšem velkou šanci nepřinesl.
     
    27
    Naopak k rohovému kopu se na druhé straně dostali domácí, ani tento centr ovšem nenašel nikoho z hráčů ve vápně, a proto si pro míč jako první došel brankář Scholz.
     
    28
    Menší nervozita hostů ze začátku utkání se již vytratila, v posledních minutách již ukazují, kdo je favoritem utkání, i když stále prohrávají o jednu branku.
     
    29
    Po delší odmlce se k míči díky autovému vhazování dostali domácí, kteří ho hned ztratili kvůli faulu ve středu hřiště.
     
    30
    Abraham zastavil akci Mannheimu nedovoleným způsobem, domácí mají k dispozici přímý kop ze slibné pozice.
     
    31
    Exekutorem tohoto přímého kopu byl Diring, který nastřelil pouze před sebou stojícího hráče a vybojoval tak pouze roh.
     
    31
    Domácí z rohového kopu pohrozili, když se po krátké rozehrávce dostal k hlavičce jeden z domácích forvardů, jenž hlavičkoval pouze k pravé tyči, kde byl připravený Trapp.
     
    32
    Nyní hlavním exekutorem tohoto utkání nařízena minutová pauza na občerstvení.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Christiansen (VfR Mannheim).
     
    34
    Frankfurt má po falu Christiansena další šanci skórovat, míč si postavil Kostič.
     
    35
    Kostič zvolil centr na zadní tyč, který mu vůbec, ale vůbec nevyšel, protože neodkázal najít ani jednoho ze svých spoluhráčů, rozehrávat bude domácí brankář.
     
    36
    Rebič se na levé straně snažil o překvapivý lob za obranu Mannheimu, ale ani tudy cesta nevede, domácí obránci jeho myšlenku přečetli.
     
    38
    Stadiónem se nyní ozývá pískot domácích fanoušků, protože Ante Rebič měl nějaké řeči směrem k domácí lavičce, která se ihned ozvala.
     
    39
    Sulejmani dostal do vápna přihrávku a už to vypadalo, že bude střílet, ale nakonec se s míčem otočil a poslal ho zpět dozadu na své spoluhráče. Míč nakonec končí v rukavicích Trappa.
     
    41
    Kamada se mohl podruhé zapsat v dnešním utkání na listinu přesných střelců, ale jeho střela zpoza vápna byla skvěle zblokována domácími beky.
     
    42
    Kamada hledal na pravé straně da Costu, ale přihrávka, kterou mu posílal byla příliš rychlá, a tak skončila za brankovou čárou.
     
    43
    da Costa poslal skvělý centr do vápna, kde byl připravený mladičký srbský útočník Joveljic, který míč sice trefil, ale nedokázal ho těsně nasměrovat do branky Mannheimu.
     
    44
    První poločas se blíží ke konci, domácí zatím pořád drží vedení o jednu branku, což si domácí fanoušci pochopitelně užívají.
     
    45+1
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Tak přece jen se hosté dostali k vyrovnání v prvním poločase! Osamocený FILIP KOSTIČ z velké dálky parádně trefil míč přesně k levé tyči brankáře Scholze, který pouze zůstal stát a jen se za míčem ohlídl. Asistence: Abraham.
    45+1. Filip KOSTIČ - 2:2
     
    45+2
    Rozhodčí v prvním poločase nastavil nad rámec hrací dobry 3 minuty!
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas, ve kterém jsme se rozhodně nenudili máme za sebou! Domácí tým již v 11. minutě senzačně vedl po dvou brankách Sulejmaniho 2:0 a vypadalo to, že hostující Frankfurt to dnes nebude mít na stadionu, kde panuje skvělá atmosféra vůbec lehké. Domácí se po čtvrt hodině ovšem oklepali a začali dominovat ve všech směrech, což vedlo k tomu, že nejprve ve 21. minutě snížil na rozdíl jedné branky Kamada a těsně před koncem prvního poločasu dokázal skóre utkání vyrovnat povedenou střelou z dálky Filip Kostič.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Danny Da Costa, přichází Erik Durm.
     
    47
    Joveljic nachytán čárovým rozhodčím v ofsajdovém postavení, rozehrávají fotbalisté Mannheimu.
     
    48
    Joveljic se sice po centr z levé stran ve vápně dostal k hlavičce, ale nedokázal míč nasměrovat na správnou stranu, a proto skončil v náruči domácího brankáře.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Seegert (VfR Mannheim).
     
    52
    Hosté to zkoušeli po pravé straně, kudy ovšem cesta nevedla, obránci Mannheimu si dali pozor.
     
    53
    Rebič zkoušel ránu z velké dálky, ale jeho pokus končí za brankou soupeře, protože byl hodně nepovedený.
     
    54
    Na druhé straně to vypadalo, že se do úniku dostane Sulejmani, ale Trapp si celou situaci pohlídal a nakonec byl u balónu jako první.
     
    55
    Po ztrátě Eintrachtu Frankfurt se skvěl vrátil dozadu Rebič a vybojoval míř zpět pro svůj tým.
     
    56
    Kohr vyslal po přihrávce Kamady krásnou střelu zpoza vápna, kterou dokázal za branku vytlačit brankář Scholz, následuje rohový kop.
     
    57
    Ani rohový kop větší šanci nepřinesl, míč nakonec skončil u brankáře domácích.
     
    58
    Střídání v týmu VfR Mannheim: ze hřiště odchází Dejan Joveljic, přichází Goncalo Paciencia.
     
    59
    Hosté vybojovali autové vhazování zhruba na polovině hrací plochy, ale následně faulovali, a proto se zpět k míči dostali domácí.
     
    61
    Po velké chybě v obraně Mannheimu se dostal k centru jeden z hostujících hráčů, centr byl ovšem stejně kvalitní asi jako rozehrávka kvůli které domácí o míč přišli.
     
    62
    Hráči Frankfurtu právě kombinují a pomalu se dostávají blíže k brance svého soupeře.
     
    63
    Střídání v týmu VfR Mannheim: ze hřiště odchází Gianluca Korte, přichází Arianit Ferati.
     
    64
    Hosté nadále pokračují v postupné kombinaci, která zatím nevede k zakončení. Nyní Frankfurt vybojoval alespoň rohový kop.
     
    65
    Ani po rohovém kopu jsme se zakončení nedostali, po zákroku domácích ve vápně ale následuje další rohový kop.
     
    65
    Po sérii velkých šancích, kdy míč ležel osamocen ve vápně uvidím již čtvrtý rohový kop v pořadí! Hostující tým nyní pořádně šlápl na plyn a domácí měli obrovské štěstí, že jedna z hlaviček neskončila v síti.
     
    67
    Střídání v týmu VfR Mannheim: ze hřiště odchází Valmir Sulejmani, přichází Kevin Koffi.
     
    68
    Koffi o sobě hned po příchodu na hřiště dal velmi hlasitě vědět, když střílel zpoza vápna a jen těsně minul branku hostů, kterou v dnešním utkání střeží německý brankář Kevin Trapp.
     
    69
    Po autovém vhazování se k míči ve vápně dostal Kamada, který ho ovšem ztratil, ale obrana Mannheimu míč poslala opět do zámezí a následuje další aut.
     
    70
    Útočnou akci Frankfurtu po pravé straně nyní zastavil pomezní rozhodčí zdviženým praporkem kvůli ofsajdovému postavení Rebiče.
     
    72
    Mannheim právě vstřelil branku!
    Neskutečné zvraty dnešního utkání pokračují! Hostující tým předvedl velkou chybu v rozehrávce, díky které se ke střele z hodně velké dálky dostal JAN HENDRIK MARX, který míč trefil nádherně ke vzdálenější tyči a zvedá celý stadión na nohy. Asistence: Kevin Koffi.
    72. Jan Hendrik Marx - 3:2
     
    75
    Sledujeme parádní utkání, plné zvratů a nečekaných okamžiků, díky kterým nevíme co čekat. Celý stadión pravě ožil a panuje skvěla atmosféra.
     
    75
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Gelson Fernandes, přichází Mijat Gacinovic.
     
    76
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Neskutečná přestřelka pokračuje! ANTE REBIČ se dostal ve vápně k odraženému míči po centru z pravé strany a jednoduchým způsobem ho poslal do odkryté branky, čímž vyrovnává stav utkání na 3:3!
    76. Ante REBIČ - 3:3
     
    78
    Domácí měli díky rohovému kop obrovskou šanci dostat se zpět do vedení, když míč skončil na zadní tyči, kde byl osamocený Diring, který ovšem nedosáhl na balón nohou, a proto bude rozehrávat Trapp.
     
    80
    Gacinovic se snažil o únik po levé straně, ale jeho rychlou jízdu zastavil ve vápně bránící Marx.
     
    82
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Frankfurt jde do vedení! Gólové hody pokračuji! ANTE REBIČ nebyl s remízovým stavem spokojený, a proto po přihrávce Kostiče ve vápně obešel jednoho obránce a střelou pod víko posílá Frankfurt do vedení o jednu branku! Asistence: Filip Kostič.
    82. Ante REBIČ - 3:4
     
    83
    Kdo by dnes čekal takovéto utkání, během 9 minut jsme byli svědky třech branek a velmi napínavé hry, která nyní pokračuje.
     
    84
    Střídání v týmu VfR Mannheim: ze hřiště odchází Max Christiansen, přichází Mete Celik.
     
    85
    Hráči Frankfurtu nyní vyžadovali odpískání faulu, ale rozhodčí zůstává v klidu a nechává plynout hru dále, následuje autové vhazování pro Frankfurt.
     
    86
    Nyní ovšem rozhodčí píšťalku využil, což znamená šanci pro domácí, kteří budou rozehrávat, do konce utkání nezbývá mnoho minut.
     
    87
    Po akci Mannheimu se balón dostal k brankáři Eintrachtu, jenž ho posílá co nejdále od své vlastní branky.
     
    88
    Střela Gačinoviče utkání rozhodně nerozhodně, končí vysoko nad brankou.
     
    89
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Hattrick! A je rozhodnuto! Show v podání ANTE REBIČE, který nyní vsítil hattrick pokračuje. Srbský útočník dostal přihrávku do vápna, kde skvěle obešel brankáře Scholze a zakončil do odkryté branky, čímž zajistil Frankfurtu výhru v dnešním utkání! Asistence: Dominik Kohr.
    89. Ante REBIČ - 3:5
     
    90
    Rozhodčí v druhém poločase nastavuje 4 minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Domácí se ještě snaží o vsítění branky, která by ještě mohla s utkáním něco udělat, ale zatím se jim to vůbec nedaří, střela z dálky skončila u Trappa.
     
    90+3
    Po zblokovaném centru se fotbalisté Mannheimu dostávají k rohovému praporku.
     
    90+4
    Rohový kop šanci nepřinesl, hra pokračuje s míčem na kopačkách Frankfurtu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 11:25. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 7:11.
     
    Snad jen blázen by řekl, že ho nebavilo dnešní utkání! Sledovali jsme velice hektický zápas s mnoha brankami, ve kterém nakonec vítězí hostující Eintracht Frankfurt, který byl v dnešním zápase jasným favoritem. Druhý poločas nám přinesl stejně jako ten první čtyři branky. Do vedení o jednu branku se domácí dostali po nádherné střele Marxe. O tři minuty později ovšem začala one man show v podání Anteho Rebiče, který za 13 minut dokázal vsítit tři branky a zařídil svému týmu postup do dalšího kola poháru!
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Loučím se s Vámi a přeji Vám hezký zbytek dnešního dne! Na počtenou! (17:29:12)

    Adam Mitáš

    Branky: 3. Sulejmani, 11. Sulejmani, 72. Marx – 21. Kamada, 45+1. Kostič, 76. Rebič, 82. Rebič, 89. Rebič

    Karty:   34. Christiansen (VFM), 50. Seegert (VFM) – 26. Kostič (FRN)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 11:25. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 7:11.
    VfR Mannheim: Scholz (B) – Conrad (C), Seegert, Schultz, Marx – Christiansen, Schuster – Diring, Korte, Deville – Sulejmani
    Náhradníci: Celik, dos Santos, Ferati, Flick, Hofrath, Koffi, Konigsmann (B), Loechelt, Schwarz

    Eintracht Frankfurt: Trapp (B) – Hinteregger, Hasebe, Abraham (C) – Kostič, Kohr, Fernandes, da Costa – Joveljic, Kamada – Rebič
    Náhradníci: de Guzman, Durm, Gacinovic, Chandler, NDicka, Pacienca, Russ, Torro, Wiedwald (B)

    Rozhodčí: Brych F
    bahis siteleri