Ath. Bilbao – Barcelona 1:0 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
1:0 (0:0)
FC Barcelona
Pátek 16.08.2019, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:9. (22:52:54)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Athleticu, který svého soupeře porazil poměrem 1:0. Druhý poločas přinesl velkou územní převahu Barcelony, která neustále narážela na pozornou obranu soupeře. Katalánci se sice k několika střeleckým pokusům dostali, avšak ani jeden neskončil za brankářem Simónem. Bilbao pojalo druhý poločas hodně defenzivně, nicméně minutu před koncem řádné hrací doby samo udeřilo, postaral se o to střídající Aduriz.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    K rozehrávce se nakonec postavil Rafinha, kterému se podařilo na hranici malého vápna najít Piquého, s jehož zakončením si Simón poradil. Po předchozím souboji skončil na zemi García.
     
    90+1
    Inkasovaná branka je pro Barcelonu hodně velkým soustem. Do konce zápasu nezbývá moc času, avšak hosté si v tuto chvíli vybojovali standardní situaci.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
    89. Aritz ADURIZ - 1:0
     
    89
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné, ARITZ ADURIZ se totiž stává hrdinou tohoto zápasu! Athletic vhazoval na pravé straně, přičemž se k centru do pokutového území dostal obránce Capa. Jeho vzdušná nabídka našla střídajícího ARITZE ADURIZE, jenž fantastickým akrobatickým zakončením překonal ter Stegena.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na první branku stále čekáme. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Aritz Aduriz.
     
    86
    Simón si tak přichystal další odkop od branky, který posílal do volného prostoru. Capa sice zasáhl míč, avšak poté se dostal na kopačku de Jonga.
     
    85
    Samotný rohový kop nic nebezpečného nepřinesl, avšak poté se do pokutového území snášel další centr, po kterém hlavičkoval vedle branky Griezmann.
     
    84
    Do svého prvního zakončení se dostal Griezmann, který se snažil reagovat na přihrávku od Alby. Střelu nakonec rychle zablokoval pozorný Álvarez, na řadu přijde sedmý rohový kop pro hosty.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Barcelona si v posledních minutách vytvořila hodně velký tlak, avšak Simón se nikterak nezapotil.
     
    82
    Nedovoleným způsobem si pomohl de Jong, který místo míče trefil nohu protihráče. Celkem zbytečný faul, standardky se tak chopí střídající Beňat.
     
    81
    Rafinha se neohroženým způsobem probíjel až do pokutového území, což se mu nakonec podařilo. Zakončení pravou nohou přeci jenom srazil Álvarez.
     
    80
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Unai López, přichází Beñat.
     
    80
    Sancet vystihl přihrávku, načež se sám mohl dostat na útočnou polovinu, avšak míč se mu připletl mezi nohy. Barcelona se tak okamžitě dostala k volnému balónu.
     
    79
    Rakitić se pokoušel obranu překvapit vysokým pasem na Griezmanna, avšak druhý jmenovaný na něj nedosáhl. Jako první se k míči dostal brankář Simón.

    David Suchý

    Branky: 89. Aduriz (Capa)

    Karty:   65. Núñez (ATB) – 60. Piqué (BAR)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:9.
    Athletic Bilbao: Simón – Capa, Yeray, Núñez, Berchiche – Unai López (80. Beñat), Dani García – de Marcos (66. Sancet), Raúl García, Muniain (C) – I. Williams (87. Aduriz).
    Náhradníci: Herrerín – Balenziaga, Vivian, Aduriz, Beñat, Larrazabal, Sancet.

    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Piqué (C), Lenglet, Alba – Roberto (76. C. Pérez), F. de Jong, Aleñá (46. Rakitić) – O. Dembèlé, L. Suárez (37. Rafinha), Griezmann.
    Náhradníci: Pena – Rakitić, Busquets, Rafinha, Firpo, C. Pérez, Umtiti.

    Rozhodčí: Del Cerro – Alonso, Álvarez
    thejrc.org