Inter – Lecce 4:0 (kon.)
konec
Inter Milán
4:0 (2:0)
US Lecce
Pondělí 26.08.2019, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) • Italská Serie A • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu zápasy prvního kola, my budeme společně sledovat souboj meziInter Milán a US Lecce.
     
    Inter Milán

    Fotbalisté Interu Milán se v loňském ročníku museli smířit se čtvrtou pozicí, což není zas tak špatné postavení. Inter se totiž probojoval do základní skupiny Ligy mistrů, přičemž na mistrovský Juventus ztrácel propastných jednadvacet bodů. Domácí celek tohoto zápasu dohromady prohrál devět zápasů, dalších dvacet dokázal vyhrát. Inter si před startem ligového ročníku naplánoval hned šest přátelských zápasů, ve kterých se mu celkem dařilo. Jednalo se totiž o pouhé dvě prohry, Inter navíc zvládl generálku na ligu, uspěl totiž na hřišti Valencie, kde vyhrál po penaltovém rozstřelu.
     
    US Lecce

    Na opačné straně stojí jeden z nováčků soutěže, konkrétněji se jedná o Lecce. To se v uplynulé sezoně umístilo na druhé pozici své domácí soutěže, což znamenalo přímý postup mezi tamní elitu. Lecce ztrácelo na první Brescii pouze jeden bod, navíc za celou sezonu prohrálo v osmi případech, dalších devět zápasů přineslo nerozhodné výsledky. Lecce se v přípravě na nový ročník hodně dařilo, ze čtyř odehraných zápasů pokaždé zvítězilo, avšak se nejednalo o nikterak světové soupeře. Lecce dokonce inkasovalo pouze jedinkrát, na druhou stranu nasázelo hned čtyřiadvacet branek, což je před startem ligy dobrá vizitka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Inter Milán: Handanovič – D'Ambrosio, de Vrij, Škriniar, Candreva – Sensi, Brozović – Vecino, Lautaro Martínez, Asamoah – R. Lukaku.
    Náhradníci: Berni, D. Padelli – Bastoni, Barella, Valero, Dalbert, Dimarco, Gagliardini, Lazaro, Politano, Ranocchia.

    US Lecce: Gabriel – Rispoli, Rossettini, Lucioni, Calderoni – Petriccione, Tachtsidis – Majer, Falco – La Mantia, Lapadula.
    Náhradníci: Vigorito – Dell'Orco, Benzar, Dubickas, Farias, T. Haye, Mancosu, Riccardi, Pierno, Šachov, Tabanelli, Vera.

    Rozhodčí: La Penna – Giallatini, Prenna.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se k míči dostal brankář Handanović, který konstruktivně rozehrál do strany, kde se nacházel osamocený zadák Škriniar.
     
    4
    K hracímu předmětu se dostal také Martínez, který po souboji s protihráčem skončil na zemi. Hlavní sudí celkem překvapivě nechává pokračovat ve hře.
     
    5
    K hodně pohotovému pokusu se dostal právě Martínez, který poprvé výrazněji prověřil hostujícího brankáře Gabriela, jenž nakonec vyrážel nad branku.
     
    6
    Domácí si tak vyzkoušeli úvodní rohový kop, který se snášel k přední konstrukci. Tam se k hlavičce opět prodral Martínez, jenž o kousek minul branku.
     
    7
    Na opačné straně se do pokutového území dostával Lapadula, avšak jeho přihrávku dokázal vystihnout pozorný Ranocchia, který ihned rozehrál do strany.
     
    8
    D'Ambrosio byl v souboji o míč příliš pozdě, což pocítil také La Mantia. Jednoznačný faul, Lecce bude rozehrávat daleko z vlastní poloviny hrací plochy.
     
    9
    Také nováček soutěže si vyzkoušel první rohový kop. Ten se kroutil směrem do malého vápna, kde měl hodně snadnou práci brankář Handanović.
     
    10
    Na pravém křídle si obrannou povinnost splnil hostující zadák Rispoli, který se včas vrhl pod nohy Asamoaha. Nakonec se jako poslední dotkl míče právě druhý jmenovaný.
     
    11
    Tachtsidis v přehuštěném prostoru roztáhl hru na vedle stojícího Calderoniho, který pro změnu zkoušel oslovit Majera, jenž fauloval D'Ambrosia.
     
    12
    Lecce si vybojovalo standardní situaci z pravé strany. Nakonec jsme sledovali centr, na který si naskakoval La Mantia, před kterým zasahoval Martínez.
     
    13
    Hodně podezřelý zákrok vytasil Asamoah, který uvnitř pokutového území fauloval soupeře. Obešlo se to bez penalty, Lecce nevyužilo ani následný rohový kop.
     
    14
    Candreva našel uvnitř pokutového území Martíneze, který měl příliš málo času na práci s míčem. Centr od Asamoaha navíc doletěl pouze na nohu Lucioniho.
     
    15
    Domácí hráči se delší dobu nacházejí na polovině soupeře. D'Ambrosio navíc zkoušel přenést hru na Asamoaha, který centroval pouze k soupeři. Na opačné straně vystartoval ven z branky Handanović, jehož špatný nápad nedokázal Lapadula potrestat.
     
    16
    Na pořadu dne byl další volný kop, nedovoleným zákrokem se totiž prezentoval napadající Candreva. Calderoni tak raději rozehrál po zemi do strany.
     
    17
    Tentokráte si faulem pomohl obránce D'Ambrosio, který zezadu poslal na zem La Mantiu. Žlutit se nebude, avšak druhý jmenovaný to pořádně odnesl.
     
    18
    Obrovská šance Interu! Candreva se na pravém křídle dostal k centru, kterým u vzdálenější konstrukce našel Martíneze, jehož hlavička o zem neskončila v síti.
     
    19
    V krátkém časovém sledu se na zemi ocitl hostující Lapadula, kterému pomohl vracející se Sensi. Lecce i tentokráte rozehrálo standardku nakrátko.
     
    21
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Je tu úvodní branka tohoto zápasu! Domácí se opět usadili u pokutového území soupeře, kde se Lukakuovi podařilo sklepnout míč za šestnáctku, kde se nacházel MARCELO BROZOVIĆ. Domácí záložník si hodil míč na pravou nohu a poté velice přesně zamířil ke vzdálenější konstrukci.
    21. Marcelo BROZOVIĆ - 1:0
     
    24
    Lecce to bude mít po zbytek zápasu hodně složité, bude muset dotahovat jednobrankové manko. I tak do konce utkání zbývá dostatek času.
     
    24
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu je tu druhá branka Interu! Lecce se už delší dobu nedostalo na druhou stranu, což mělo fatální následky. STEFANO SENSI se chytrým způsobem dostal k hranici šestnáctky, odkud přízemní ránou zamířil velice přesně k zadní tyči.
    24. Stefano SENSI - 2:0
     
    27
    Ven z branky musel domácí brankář Handanović, kterému se podařilo vyboxovat centr z pravé strany. Následná protiakce nabídla střelu kousek vedle.
     
    28
    Gabriel tak mohl odkopávat na druhou stranu, kde se Falco nedokázal prosadit v hlavičkovém souboji. Inter tak ihned roztáhl hru na pravou stranu.
     
    29
    Z velké vzdálenosti to zkoušel středopolař Brozović, který se do míče opřel pravou nohou, avšak i přesto našel náruč Gabriela. Lecce je i nadále pod velkým tlakem.
     
    30
    Slovenský obránce Škriniar si u svého pokutového území dokázal poradit s Lapadulou, následně šel příliš ostře do souboje Majer, který pro změnu fauloval Brozoviće.
     
    31
    Rozehrávající Petriccione se dostal do těžké situace, avšak nakonec ho vysvobodila píšťalka hlavního sudího. I tak se La Mantia daleko s míčem nedostal.
     
    32
    Ranocchia se dostal daleko na útočnou polovinu, kde to překvapivě zkoušel přímo na branku. Výsledkem je nezdařená střela, která navíc postrádala přesnost.
     
    33
    U středového kruhu si o nahrávku řekl Brozović, který ještě zkoušel spolupracovat s Lukakuem. Druhý jmenovaný nepředvedl zrovna světové zpracování míče.
     
    34
    I tak se Inter dostal do dalšího zakončení. Z levé strany to ke vzdálenější konstrukci zkoušel Asamoah, jehož jedovka pouze prosvištěla malým vápnem.
     
    35
    Po delší době se zrodil protiútok pro Lecce. Na levé straně se k zakončení dostal La Mantia, jehož pohotové řešení akce skončilo pouze u Handanoviće.
     
    36
    Před Handanovićem se na malý moment zjevil Lapadula, který se přesto do zakončení nedostal. Pochvalu si zaslouží právě domácí brankář, jenž míč vyrazil.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Jacopo Petriccione (US Lecce).
     
    39
    Inter se po standardní situaci dostal zpět na vlastní polovinu, odkud to Škriniar zkoušel dlouhým pasem. Lukaku ještě hledal Vecina, jenž nezakončil.
     
    40
    V krátkém časovém sledu přichází další karta, Martínez u postranní lajny nevybíravě dojel do protihráče.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Calderoni na levém křídle hledal Lapadulu, kterému se podařilo podržet míč před Ranocchiou. Lecce se i přesto daleko nedostal, navíc fauloval La Mantia.
     
    44
    Lapadula se ještě snažil prodloužit do běhu na Majera, avšak rychleji byl u míče pozorný Škriniar, který odvracel do autu. Rispoli bude moci vhazovat zprava.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem jednostrannou záležitost. Inter Milán měl opravdu velkou územní převahu, navíc se hne dvakrát mohl radovat. Domácí svého soupeře nepouštěli k ničemu vážnějšímu, navíc hlavní sudí řešil celou řadu faulů, avšak tasil pouze jednu žlutou kartu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu došlo k roztažení hry na levou stranu, kde se nacházel Calderoni. Tomu se ještě podařilo oslovit vedle stojícího Tachtsidise.
     
    49
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval D'Ambrosio, který opět fauloval jednoho z protihráčů. To znamená, že Lecce bude zahrávat standardní situaci.
     
    50
    K rozehrávce volného kopu se nakonec postavil Tachtsidis. Jeho rozehrávka nakrátko přeci jenom přinesla centr, který ale odvracel obránce Ranocchia.
     
    51
    Martínez se ještě pokoušel spolupracovat s Candrevou, avšak druhý jmenovaný nakonec přihrával do ofsajdu, čehož si všiml také pomezní rozhodčí.
     
    52
    Do kombinace Lecce se zapojil také brankář Gabriel, který rozehrál na pravou stranu. Rispoli ihned hledal Lapadulu, jenž byl takticky skolen k zemi.
     
    53
    Z druhé vlny se do balónu opřel hostující Calderoni, jehož rána byla skutečně hodně nepřesná. Handanović nemusel zasahovat, naopak bude vykopávat.
     
    54
    Brozović si nechtěl komplikovat život, raději vyprodukoval zpětnou nahrávku až na vlastní polovinu, kde se o rozehrávku postaral obránce Ranocchia.
     
    55
    Za padajícím míčem se pokoušel dostat Martínez, avšak před ním na dlouhou nohu zasahoval Lucioni. Inter Milán tak bude vhazovat z pravé strany hřiště.
     
    56
    D'Ambrosio si na pravém křídle hodil míč na silnější nohu, poté svým centrem zkoušel najít Lukakua, jenž u vzdálenější konstrukce vůbec netrefil balón.
     
    57
    Na opačné straně to Rispoli zkoušel nabídkou na Lapadulu, avšak ani druhý jmenovaný se k míči nedostal. To vedlo k rychlému protiútoku, Lukakuova finální přihrávka byla příliš prudká.
     
    58
    Candreva si opět hodil míč na silnější nohu, díky čemuž se mu málem podařilo oslovit Martíneze. Před domácím forvardem skluzem zasahoval Rossettini.
     
    59
    Domácí hráči si alespoň zajistili rohový kop. K odraženému míči se dostal Asamoah, který to ihned zkoušel na branku, avšak mířil vysoko nad branku.
     
    60
    Inter to velice zodpovědně vykombinoval u své šestnáctky, avšak na opačné polovině chyboval Vecino. Následnou Lapadulovu nabídku krotil Handanović.
     
    60
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Domácí odskakují na rozdíl tří branek! Brozović okamžitou nahrávkou hledal u pokutového území Lukakua, který sklepl k lépe postavenému Martínezovi. Jeho tvrdou ránu Gabriel vyrazil pouze před sebe, kam jako první přispěchal ROMELU LUKAKU, který poslal míč za brankáře.
    60. Romelu LUKAKU - 3:0
     
    61
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Jacopo Petriccione, přichází Matteo Mancosu.
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Andrea La Mantia, přichází Diego Farias.
     
    62
    Lecce to bude mít nyní hodně složité, prohrává totiž už o tři branky. I po rozehrávce jsou domácí na míči, ve středu hrací plochy s ním pracuje Vecino.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Nováček soutěže se sice snaží s výsledkem něco udělat, avšak domácí brankář Handanović je téměř bez práce.
     
    64
    Sensi se hezkým způsobem dostal kolem jednoho z protihráčů, načež se mu podařilo roztáhnout hru na levou stranu, kde Asamoah zabrzdil akci domácích.
     
    65
    Po rohovém kopu to z hranice pokutového území zkoušel Brozović, který střelu kroutil k zadní tyči, nicméně míč nakonec směřoval kousek vedle branky.
     
    66
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Matías Vecino, přichází Nicoló Barella.
     
    67
    Aby toho nebylo málo, tak se k hlavičce dostával Martíneze, který ještě otřel balón o hlavu protihráče. Na řadu tak přijde další rohový kop pro Inter.
     
    70
    Asamoahovi se podařilo vyvézt míč ven z nebezpečného prostoru, avšak kolem sebe neměl podporu spoluhráčů. Nakonec se mu přeci jenom nabídl Sensi.
     
    71
    Zničehonic musel Škriniar zakopnout míč do zámezí, zdravotní problémy má totiž jeho kolega Sensi. Dost možná se bude muset opět střídat, bude tomu skutečně tak?
     
    72
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Andrea Rispoli, přichází Romario Benzar.
     
    73
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Stefano Sensi, přichází Roberto Gagliardini.
     
    74
    Domácí brankář Handanović mohl odkopávat od své svatyně. Jako adresáta přihrávky si nakonec vybral D'Ambrosia, který ještě kombinoval se Škriniarem.
     
    75
    Rozehrávka Interu nebyla nikterak přesná, naopak se hrací předmět celým objemem zjevil za postranní lajnou. Calderoni tak obstaral autové vhazování.
     
    76
    Pro nahrávku si seběhl střídající Barella, který měl kolem sebe příliš málo prostoru. Z toho pramenila ztráta míče, avšak napadající Tachtsidis pouze fauloval.
     
    76
    Tak pozor! Hostující Farias naprosto zbytečným skluzem poslal k zemi protihráče, za což obdržel přímou červenou kartu. Lecce bude dohrávat v deseti.
    76. Červená karta
     
    77
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Lautaro Martínez, přichází Matteo Politano.
     
    78
    Jedno je jisté, žádné další střídání v tomto utkání už neuvidíme. Tím posledním byl příchod Politana, který podpoří útočnou snahu milánského mužstva.
     
    79
    Domácí rozehrávali volný kop kousek od středového kruhu. Krátce po něm došlo k přenesení hry na Asamoaha, ke kterému se bleskově přiřítil obránce Lucioni.
     
    80
    Poprvé se k míči dostal střídající Politano, který si nevěřil na průnik středem hrací plochy. Tam se nacházela smečka protihráčů, na řadu tak přišla zadovka na kolegu.
     
    81
    Benzar si vzal na starost provedení autového vhazování, prostřednictvím kterého přeci jenom našel Lapadulu. Lecce se navíc dostalo na druhou stranu.
     
    81
    Inter se sice radoval z úvodní branky, avšak ta nakonec neplatí. Zakončující Politano sice v ofsajdu nebyl, v něm byl až Lukaku, který aktivně bránil hostujícímu brankáři.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Inter Milán i nadále vede o tři branky, navíc stále platí, že ofenzivní snaha Lecce je naprosto bezradná.
     
    83
    Politano se dostal až k hranici pokutového území, kde se mu ještě podařilo přenechat do tandemu na Candrevu, který trefil pouze protihráče před sebou.
     
    84
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Tak to byla fotbalová nádhera! Inter celkem dlouho kombinoval na útočné polovině, načež se k míči dostal ANTONIO CANDREVA, který z dobrých třiceti metrů napřáhl pravou nohou. Výsledkem byla naprosto luxusní trefa, která skončila přesně pod břevnem.
    84. Antonio CANDREVA - 4:0
     
    87
    Lecce se nyní pustilo do útočení, avšak u pokutového území to zrovna nevyšlo. Sám na sebe to zkoušel vzít Majer, který svůj pokus poslal vysoko nad.
     
    88
    Následně se Lukaku důrazným způsobem dostal k míči, načež ještě zkoušel najít Politana. Druhý jmenovaný místo zakončení našel pouze nohu soupeře.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi je rozhodnuto, nicméně ještě přijde na řadu nastavený čas.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Interu Milán, který svého soupeře porazil poměrem 4:0. Také druhý poločas byl jasně v režii domácího celku, který dokonce přidal další dvě branky. Inter se dostal do několika dalších slušných šancí, avšak žádná nesměřovala za brankáře Gabriela. Naopak výkon Lecce nebyl ideální, za celý zápas se nedostalo do žádné vyložené šance.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:6. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 14:8. (22:37:29)

    David Suchý

    Branky: 21. Brozović (Asamoah), 24. Sensi (Vecino), 60. R. Lukaku, 84. Candreva (Barella)

    Karty:   40. Lautaro Martínez (INM) – 38. Petriccione (LCC)   76. Farias (LCC)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:6. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 14:8.
    Inter Milán: Handanovič (C) – D'Ambrosio, Ranocchia, Škriniar – Candreva, Vecino (66. Barella), Brozović, Sensi (73. Gagliardini), Asamoah – Lautaro Martínez (77. Politano), R. Lukaku.
    Náhradníci: Berni, D. Padelli – Bastoni, Barella, Valero, Dalbert, Dimarco, Gagliardini, Lazaro, Politano, de Vrij, S. Esposito.

    US Lecce: Gabriel – Rispoli (72. Benzar), Rossettini, Lucioni (C), Calderoni – Petriccione (61. Mancosu), Tachtsidis – Majer, La Mantia (61. Farias), Falco – Lapadula.
    Náhradníci: Vigorito – Dell'Orco, Benzar, Dubickas, Farias, T. Haye, Mancosu, Riccardi, Pierno, Šachov, Tabanelli, Vera.

    Rozhodčí: La Penna – Giallatini, Prenna
    bahis siteleri