Česko – Slovensko 0:3 (kon.)
konec
Česko
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Slovensko
Středa 28.08.2019, 14:00 • Akademie Red Bull, Salcburk • Wolfgang Rud Cup (U16)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezké středeční odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Dnes startuje v salcburské Red Bull akademii turnaj reprezentací U16 a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat zápas mezi týmy Česka a Slovenska.
     
    Česko

    Češi se vrátili z dvojutkání ve Finsku a čeká je tak v krátké době po sobě další turnaj, do Salcburku zamíří většina hráčů a k tomu ještě osm nováčků. Ve Vierumäki, kde čeští mladíci odehráli s finskou reprezentací této věkové kategorie dva zápasy, vyšli pokaždé s prohrou 4:5 v prodloužení. Ale jak řekl trenér Haken, je na čem stavět a mladí čeští hráči rozhodně ostudu neudělali. Hráči byli hodně zklamaní, že ani jednou Finy nepokořili. Nyní už ale vyhlížejí salcburský turnaj, kde se na jeho úvod střetnou se stejně starými hokejisty Slovenska.
     
    Slovensko

    Pro Slováky to bude vůbec první turnaj v začínající sezóně. Svěřenci trenéra Sýkory mají za sebou přípravné tréninkové kempy, nyní je už čekají zápasy, které mnoho napoví, jak na tom s připraveností jsou. A hned na úvod půjde o pikantní derby s českým týmem.
     
    Nominace českého týmu

    Brankáři:
    Lukáš Malant (Chomutov), Jan Špunar (Olomouc).

    Obránci:
    Jan Hodinář (Plzeň), Antonín Kareš (Šumperk), Jakub Hrdlička (Slavia Praha), Tadeáš Tůma (Liberec), František Němec, Matěj Prčík (oba Kometa Brno), Patrik Brůna (Sparta Praha).

    Útočníci:
    Jakub Hujer, Tomáš Trunda (oba Liberec), Dominik Rymon, Robin Sapoušek, Samuel Šmajda (všichni Karlovy Vary), Šimon Slavíček (Slavia Praha), Adam Bareš, Ondřej Hrabík, Matyáš Šapovaliv (všichni Rytíři Kladno), Jiří Kulich (Chomutov), Roman Otava (Kometa Brno), Jakub Šiler (Plzeň), Richard Němec (Ambri-Piotta, Švýcarsko).
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Špunar (Malant) – Hrdlička, Prčík, Tůma, Hodinář, Kareš, Brůna, Němec F. – Šiler, Šapovaliv (C), Trunda (A) – Slavíček, Hujer, Němec R. – Kulich, Hrabík, Bareš – Šmajda, Sapoušek, Rymon

    Slovensko: Korec (Jurčák) – Patzelt (C), Čulík, Nemec (A), Žabka, Pánik, Nátny, Kmec, Hruška – Žlnka, Petrovský, Šotek (A) – Sýkora, Mešár, Bartakovics – Kurty, Suchý, Repčík – Ružek, Gabriel, Thomka

    Rozhodčí: Julia Kainbergerová – David Wiggins, Alexander Wimmler.
     
    K utkání je vše připraveno. Nyní si ještě vyslechneme hymny obou zemí a poté už budeme moci začít. Jako první přichází na řadu slovenská hymna, po ní pak ta česká.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Slováci hned po vhazování zavezli puk do útočného pásma, kde ale ke střele nedošlo. Čeští mladíci pak hned po zisku puku otáčejí hru a míří před soupeřovu klec.
     
    00:41
    Tomáš Trunda vyslal střelu z pravé strany, ta však končí jen vedle slovenské branky. Do akce tak zase míří slovenský tým.
     
    01:18
    Richard Patzelt dostal přihrávku na modrou čáru a jeho pokus letěl před Špunara, včas brankáři českého týmu pomohla obrana a akci zastavila.
     
    01:51
    Rázem čeští hráči otočili hru a hnali se před Korce, ovšem ten byl mezi třemi tyčemi pozorný. A to i následně po nebezpečné české střele z prostoru mezi kruhy.
     
    02:37
    Útok slovenského celku zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma. Bude se tak vhazovat blíže české brance.
     
    03:40
    Slováci se pokusili v útočném pásmu o souhru, která málem skončila střelou v mezikruží. Jeden z českých obránců ale puk zachytil a dostal ho do bezpečí.
     
    04:28
    Jiří Kulich číhal u levého kruhu, poté mu spoluhráč poslal kotouč a jeho následný pokus zastavila opět obrana slovenského týmu. Ten tak rychle míří na opačnou stranu.
     
    05:08
    Nyní se zaskvěl brankář Slovenska Jan Korec, který po nebezpečné střele z levé strany pohotově zakročil. Spoluhráči na střídačce mu hokejkami zaklepali o mantinel a poděkovali.
     
    05:54
    Tadeáš Tůma se na vrcholu pravého kruhu napřáhl k prudké střele, kterou u své levé tyče pokryl Jan Korec, když puk chytil do své lapačky. Pak nechal raději hru přerušit.
     
    06:38
    Češi se stále drží v útočném pásmu, ale zatím to k nějaké střele, která by mohla znamenat vedoucí branku, nevede.
     
    07:04
    Antonín Kareš stihl nahodit puk do útočného pásma, ale ostatní hráči tam na puk nedosáhli.
     
    07:40
    Češi se natlačili před slovenské brankoviště, kde zle dotírali. Jan Korec ale znovu zabránil jakékoli české střele.
     
    08:37
    František Němec dostal od Samuela Šmardy přihrávku na levou stranu, odkud pak prvně jmenovaný vystřelil. Ale prostor u své pravé tyčky si pohlídal kdo jiný než Jan Korec.
     
    09:02
    Zákrok si také připsal Jan Špunar, ten před dotírajícími Slováky, kteří ohrožovali jeho branku, raději ukryl kotouč pod lapačku a zastavil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    09:40
    Zakázané uvolnění českého týmu stěhuje hru před Jana Špunara. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Slováci tak zadarmo získali útočné pásmo.
     
    09:58
    Jsme takřka v polovině první třetiny, zatím jsme se úvodní branky nedočkali. Oba celky ale tlačí před brankou soupeře, avšak gólmani na obou stranách jsou zatím pozorní.
     
    10:39
    Matyáš Šapovaliv zakončoval těsně před Korcem, jeho tečovaná střela byla poté zastavena nohou jednoho ze slovenských obránců.
     
    11:32
    Nepřesná střela Richarda Patzelta končí u branky a puk má v moci Jan Špunar. Ten ho rychle posílá zpět na hokejky svých spoluhráčů, aby zbytečně hru nepřerušoval.
     
    12:48
    Nyní se zaskvěl český brankář, na něhož šla střela zblízka. Jan Špunar zakročil a ukryl puk pod lapačku. Hra je opět přerušena.
     
    13:13
    A další tlak před jeho brankou přinesl další uklidnění hry v podobě jeho zákroku. Znovu má tak kotouč ve své moci a před dotěrným soupeřem pak znovu zastavuje hru.
     
    13:44
    Skrumáž před Špunarem, Slováci ale nadvakrát nedokázali českého brankáře překonat a ten tak dalším zákrokem drží svůj tým a nulu na svém kontě!
     
    14:23
    Matyáš Šapovaliv ve středním pásmu neprošel přes obrnu soupeře. Nakonec ale vybojoval puk zpět na hokejku a založil další českou akci. Tu zastavuje obrana Slovenska.
     
    15:12
    Rána od modré čáry byla těsně před Korcem tečována Ondřejem Hrabíkem, ten však tváří v tvář slovenskému brankáři neuspěl.
     
    15:22
    Vyloučení v týmu Slovensko (Viliam Jozef Kmec – 2 min., hákování).
     
    16:40
    Češi svírají svého soupeře v jeho útočném pásmu, avšak nakonec se neujala ani jedna střela. Po dlouhé pasáži bez přerušení se Slovensko osvobozuje.
     
    17:11
    Slovensko zatím své oslabení hraje velmi dobře a nepouští český tým do zakončení. Jeho početní nevýhoda se už začíná krátit.
     
    17:22
    Slovensko je v plném počtu.
     
    18:09
    A hned se Slováci dostali do útočné třetiny, kde se pokusili prostřelit brankáře Špunara, ale marně.
     
    18:46
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Nyní se to už ale povedlo a Slováci jdou do vedení. ALEX ŠOTEK si sjel do těsné blízkosti Jana Špunara a poté ho svižnou střelou dokázal prostřelit – 0:1. Češi tak musejí dohánět jednobrankové manko. Asistence: Šimon Nemec.
    18:46 Alex ŠOTEK - 0:1
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:50
    Ještě to zkusil český tým před slovenskou klecí, ale už se nic nestane. Puk mají Slováci a tato část hry se už jen dohrává.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V ní to už vypadalo, že nepadne ani jedna branka, ale opak byl pravdou. V devatenácté minutě prostřelil Špunara Kmec a Slováci jsou ve vedení. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně ve 14:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Češi se na začátku druhého dějství natlačili před slovenskou branku, tu ale neohrozili. Na opačnou stranu tak zamířili Slováci.
     
    20:40
    Patrik Brůna střílel z vrcholu mezikruží, jeho táhlá střela ale končí pouze na brankáři Korcovi. Poté puk sebrali slovenští obránci a zamířili s ním do neutrální zóny.
     
    21:56
    Dělovku z prostoru mezi kruhy vyslal v pokleku Boris Žabka. To byla velká šance pro Slováky. Stopku však svým zákrokem vystavil Jan Špunar, jenž střelu zneškodnil.
     
    22:04
    Vyloučení v týmu Slovensko (Lukáš Pánik – 2 min., podrážení).
     
    22:38
    Češi mají k dispozici další přesilovou hru a už se uhnízdili ve slovenském pásmu, kde roztáčejí přesilovkový kolotoč.
     
    23:19
    Stále se český výběr nehnul z útočného pásma, ale marně zatím dobývá slovenskou klec. Navíc se nyní Slováci osvobodili.
     
    23:57
    Matěj Prčík dostal na modrou čáru přihrávku a z první zamířil na soupeřovu klec, betonem ale zakročil Korec a podržel svůj tým.
     
    24:04
    Slovensko se ubránilo a nyní je už v plném počtu.
     
    25:19
    Další slovenský útok, český tým ho ale ubránil a sám poté vyvezl puk do neutrální zóny. Češi tak mohou založit další útočnou akci a pokusit se o vyrovnání.
     
    26:45
    Jakub Hujer se ocitl v těsné blízkosti slovenské branky, ale na Korce si nepřišel. Svou střelou ho nechal vyniknout dalším zákrokem a vyrovnání se tedy nekoná.
     
    27:15
    A znovu Jakub Hujer v akci. Ten dostal nabito do prostoru mezi kruhy a jeho pohotová střela končí zase na Janu Korcovi. Ten zapisuje další důležitý zákrok.
     
    28:55
    Češi přidali na tempu a čím dál více se tlačí před soupeřovu branku. Marně se však stále snaží o smazání svého jednobrankového manka.
     
    29:50
    Tomáš Trunda převzal kříznou přihrávku na vrchol levého kruhu a rychle vystřelil. Jeho pokus byl pak zastaven slovenskou obranou.
     
    30:28
    Jsme za polovinou základní hrací doby a Slováci mají stále jednobrankový náskok. Svého českého soupeře tak nepouštějí k vyrovnání.
     
    30:51
    Nyní musel zasahovat ve svém brankovišti Jan Špunar, před nímž střílel Jozef Viliam Kmec. Leč marně. Špunar pozorným zákrokem nedopustil, aby se Slováci prosadili.
     
    31:28
    Češi neprošli ze středního pásma do toho útočného. Sami se dostali zpět do obrany, odkud zakládali svou akci znovu.
     
    32:12
    Jan Špunar sklapl své betony a zachytil puk, který pak hned poslal na hokejky svých spoluhráčů.
     
    32:42
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Češi si nepohlídali slovenského soupeře a ten trestná druhou brankou. SERVÁC PETROVSKÝ se zjevil na pravém kruhu a z mírné otočky pak střelou švihem prostřelil Jana Špunara. Ten tak musí podruhé lovit kotouč ze své sítě – 0:2. Asistence: Alex Šotek a Boris Žabka.
    32:42 Servác PETROVSKÝ - 0:2
     
    33:45
    No český tým už ztrácí dva góly a uvidíme, zda se mu ještě do konce prostřední části hry podaří snížit na rozdíl jediné branky. Ta by se určitě pro další vývoj zápasu hodila.
     
    34:28
    Samuel Šmajda si klepal na levém kruhu o přihrávku, kde měl evidentně mnoho prostoru. Té se ale nedočkal a slovenský brankář pak získaný puk ukryl pod lapačku.
     
    34:40
    Vyloučení v týmu Česko (Dominik Rymon – 2 min., hákování).
     
    34:50
    Nyní hrají přesilovku Slováci a jsou v útočném pásmu. Na Špunara mířila hned střela od modré čáry, tu však český brankář pokryl.
     
    35:18
    A opět Jan Špunar, jenž zastavil další slovenský pokus. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    35:34
    Slováci opět zle dotírali před Špunarem, kterého ohrožovali další sprškou střel. Obrana Čechů ale zakročila a nakonec má puk v moci český brankář. Opět je hra na chvíli pozastavena.
     
    36:00
    Z levého kruhu šla střela na Špunara, před ním ještě doráželi dva hráči slovenského týmu, ale i s touto situací si ve svém brankovišti gólman českého týmu poradil.
     
    36:40
    Češi své oslabení zvládli bez úhony a nyní jsou už v plném počtu.
     
    36:51
    Slovensko se ještě zdrželo před brankou Česka, ale žádná střela na Špunara se nekonala. Nicméně Češi stále ztrácejí dva góly a čas začíná rychle plynout.
     
    37:24
    Po delší době zákrok na slovenské straně. Jan Korec zkrotil puk po teči zblízka a lapačkou ho přikryl. Následně pak přerušil hru a vhazuje se po jeho levé straně.
     
    38:09
    Po levé straně chtěl pláchnout Jiří Kulich, avšak u mantinelu ho čistě zastavil jeden ze Slováků. Poté se ale přeci jen k puku dostali Češi a zamířili do útočného pásma.
     
    38:24
    Po buly pak puk získali Slováci a otočili hru na opačnou stranu. Z pravé strany čelil další střele Špunar, ale dokázal si svůj prostor u tyče pohlídat.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:39
    Slováci jsou v pásmu českého týmu a ještě si vytvářeli šance, které ovšem skončily jen na zákrocích pozorné obrany Česka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také prostřední dějství je za námi. V něm se Čechům nepovedlo vyrovnat, naopak slovenský celek své vedení pojistil, když se trefil mezi tři tyče Servác Petrovský. Češi mají ještě dvacet minut na to, aby s utkáním něco udělali. Uvidíme, zda se jim podaří snížit na rozdíl jediné branky, nebo dokonce vyrovnat. Třetí třetina začne přibližně v 15:33.
     
    Střely na branku po druhé třetině: 24 – 27
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Po pravé straně unikl podél mantinelu Jakub Šiler, zavezl puk až před slovenskou branku, ale poté se mu nepovedlo zakončit.
     
    40:50
    Antonín Kareš číhal u brankoviště slovenského celku a chtěl puk sklepnout za Korcova záda. Ale tento úmysl mu nevyšel podle jeho představ.
     
    41:27
    A nyní se do šance dostali Slováci, z pravého kruhu pálil Adam Sýkora, jeho střela se však jen otřela o levý beton Jana Špunara.
     
    42:25
    Za kotoučem do vlastního obranného pásma spěchal jeden z českých obránců. Nakonec ho dostal pod kontrolu a jeho tým tak může projít před slovenskou klec.
     
    43:36
    Špunar nyní zasáhl opět svými betony, když zakročil proti jedovaté střele z pravého kruhu.
     
    44:08
    Slovenský tým opět působí aktivnějším dojmem a dostal se k další střele před brankou Česka. Tu zastavila pozorná obrana a dostala kotouč ven z pásma.
     
    45:02
    Oba celky vystřídaly a na ledě jsou čerstvé síly. Slováci sebrali puk ve vlastním pásmu a snažili se projít na druhou stranu. Avšak to se jim nepovedlo.
     
    46:16
    Bartakovics neprošel skrze dva české obránce a Češi šli rychle do útoku po zisku puku. Dokonce se už v tlaku před brankou soupeře radovali ze snížení, ale nakonec se ukázalo, že Korec měl puk pod sebou a ten neprošel za brankovou čáru.
     
    46:50
    Zakázané uvolnění českého týmu a hra se stěhuje před Špunarovu branku, kde se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    47:21
    Po nepřesné akci Slovenska zamířili do útočného pásma Češi a chvíli zde zakombinovali. Avšak opět to nevedlo k žádné nebezpečné střele, která by Korce ohrozila.
     
    47:54
    Vyloučení v týmu Slovensko (Jozef Viliam Kmec – 5 min., hrubost). Trest odpyká Adam Kurty.
    Vyloučení v týmu Slovensko (Jozef Viliam Kmec – osobní trest do konce utkání, hrubost).
    Vyloučení v týmu Slovensko (Jozef Viliam Kmec – 2 min., sekání).
     
    47:54
    Vyloučení v týmu Česko (Ondřej Hrabík – 2 min., hrubost).
     
    48:19
    Češi se neustále snaží o kontaktní branku, ale marně dobývají slovenskou klec. Korec tak stále drží čisté konto.
     
    49:54
    Češi jsou v plném počtu a začíná jejich přesilová hra.
     
    51:40
    Stále se však nemohou dostat na dostřel slovenskému týmu, který se velmi dobře brání. A znovu vyhodil puk až před českou klec.
     
    52:37
    Další vyhození Slováků a jejich početní nevýhoda se už začíná rapidně krátit.
     
    52:54
    Slovensko se ubránilo a je už v plném počtu.
     
    53:54
    Českému týmu se v přesilové hře nepodařilo vsítit kontaktní branku a stále tak ztrácejí dva góly. Nyní ale mají signalizované vyloučení a pokud nevsítí branku, budou hrát přesilovou hru.
     
    54:32
    Vyloučení v týmu Slovensko (Jakub Ružek – 2 min., podrážení).
     
    54:32
    Česká lavička si bere oddechový čas.
     
    55:12
    Slováci získali puk a okamžitě ho poslali až před českou branku. Český tým tak musí svou akci zakládat znovu od Jana Špunara.
     
    55:56
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro české barvy další rána. Český tým neuhlídal Slováky, kteří šli ve vlastním oslabení před jejich branku a je to už 0:3. ŠIMON NEMEC dostal přihrávku na pravou stranu a těsně u pravé tyče z jeho pohledu zakončil. Špunar tak nestačil zareagovat a s českým týmem to nevypadá dobře. Asistence: Filip Mešár a Adam Žlnka.
    55:56 Šimon NEMEC - 0:3
     
    56:18
    Špunar je na střídačce, Češi zkoušejí hru se šesti bruslaři v poli.
     
    56:32
    Slovensko je v plném počtu.
     
    57:26
    Další český útok, v něm se snažil u levé tyče zakončit Richard Němec, jeho střela však skončila jen na betonu slovenského brankáře Korce.
     
    57:45
    Český brankář je zpět v bráně. Slováci jsou u puku a hned se řítí zase před českou branku.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:46
    Jan Korec byl ve svém brankovišti opět pozorný a nepustil českého soupeře ke skórování. Pokus Ondřeje Hrabíka zastavil svým příložníkem.
     
    59:37
    Slováci mají kotouč na svých holích a nepouštějí český celek k další powerplay. Pomalu, ale jistě už mohou začít slavit první výhru na turnaji v Salcburku.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Čeští mladíci v prvním duelu na turnaji v rakouském Salcburku nezvládli duel se Slováky a padli 0:3. Hned zítra je čeká ještě větší oříšek, postaví se totiž Rusku. Uvidíme, zda se jim podaří poprvé v turnaji bodovat.
     
    Střely na branku: 37 – 39
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (16:11:20)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 19. Šotek (Nemec), 33. Petrovský (Šotek, Žabka), 56. Nemec (Mešár, Žlnka)


    Česko: Špunar (Malant) – Hrdlička, Prčík, Tůma, Hodinář, Kareš, Brůna, Němec F. – Šiler, Šapovaliv (C), Trunda (A) – Slavíček, Hujer, Němec R. – Kulich, Hrabík, Bareš – Šmajda, Sapoušek, Rymon
    Slovensko: Korec (Jurčák) – Patzelt (C), Čulík, Nemec (A), Žabka, Pánik, Nátny, Kmec, Hruška – Žlnka, Petrovský, Šotek (A) – Sýkora, Mešár, Bartakovics – Kurty, Suchý, Repčík – Ružek, Gabriel, Thomka

    Rozhodčí: Julia Kainbergerová – David Wiggins, Alexander Wimmler
    bahis siteleri