Novosibirsk – Vladivostok 5:1 (kon.) | Barys – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Jokerit – Kazaň 2:5 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
2:5 (0:2, 1:2, 1:1)
Ak Bars Kazaň
Čtvrtek 05.09.2019, 18:00 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:24:25)
     
    Statistiky po zápase:

    Střely na bránu: 16 – 31
    Trestné minuty: 8 – 12
    Vhazování: 29 – 25
    Zblokované střely: 7 – 10
    Hity: 22 – 16
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český nebo slovenský hráč!
     
    Je konec! Dneší utkání nakonec naprosto zaslouženě ovládla Kazaň, která svého soupeře přehrála poměrem 5:2. Ve třetí minutě třetí části se prosadil Justin Azevedo a již od té chvíle bylo jasné, kam dnešní tři body za výhru poputují. Teemu Eronen sice ještě korigoval stav na 2:5, ale jeho branka přišla tři a půl minuty před koncem. To už bylo málo času na to se zápasem něco udělat.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    58:25
    Wow, to měla být šestá branka v síti Jokeritu! Stanislav Galijev byl sám před gólmanem, kterého roztáhl a poslal mu puk pod betony. Alex Grant tam ovšem přijel jako na saních a puk na brankové čáře vyrazil!
     
    58:00
    Do konce zápasu zbývají poslední dvě minuty a poslední perioda se stále hraje ve vysokém tempu. Mnohem lepší jsou ovšem hostující hráči.
     
    57:18
    Justin Azevedo mohl svému týmu vrátit čtyřbrankový náskok! Znovu se totiž dostal s kotoučem za obranu. Tentokrát pálil do vzdálenějšího rohu, ale Janis Kalninš jeho pokus vyrazil do ochranné sítě.
     
    56:38
    Střídání v týmu Jokerit Helsinky: ze hřiště odchází Janis Kalninš, přichází Antti Niemi.
    56:38 Teemu ERONEN - 2:5
     
    56:38
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Helsinky se nakonec ještě prosazují, ale na zvrat v zápase to už dnes nevypadá. John Norman poslal kotouč na TEEMUA ERONENA, jenž si z modré sjel do lepší střelecké pozice a trochu překvapil gólmana hostí střelou pod vyrážečku. Asistence: John Norman.
     
    55:57
    V útočném pásmu byla nyní jen dvojice hráčů Barsu, přesto nadělala dvojnásobné přesile soupeřů celkem značné starosti. Ušetřili dalších několik vteřin.
     
    55:25
    Stanislav Galijev se snažil zachytit vysoké nahození soupeře, ale do puku se netrefil. Měl vlastně štěstí, že kotouč nedokázali zpracovat ani domácí.
     
    54:50
    Helsinky zkusily nahodit do útočného pásma, ovšem hostující obránce puk zastavil celkem brzy a poslal ho zpět do středního pásma.
     
    54:18
    Do branky se tedy podívá i druhý domácí gólman. Je však otázkou, jestli změna neměla přijít už dříve. Antti Niemi dnes nepůsobil moc jistě.
     
    54:09
    Střídání v týmu Jokerit Helsinky: ze hřiště odchází Antti Niemi, přichází Janis Kalninš.
     
    54:09
    Hosté ještě nějakou dobu operovali v úročném pásmu, ale Jokerit se nakonec dostal k puku. Jediné, co zvládl, bylo však poslat puk jen na zakázané uvolnění.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 24. Pihlström (Kontiola), 57. Eronen (Norman) – 16. Galijev (Zaripov), 17. E. Galimov (K. Petrov, Fazylzjanov), 21. Cormier (Ožiganov), 33. K. Petrov (Pedan, Wikstrand), 43. Azevedo (Ožiganov)


    Jokerit Helsinky: Niemi (55.–57. Kalninš) – Lepistö, Lehtonen, Eronen, A. Grant, Kivistö, O. Lauridsen, E. Räsänen – Haapala, Kontiola, Nicklas Jensen – Joensuu, Moses, Norman – Anttila, H. Ikonen, Regin – Hirvonen, Myttynen, Pihlström – Halme.
    Ak Bars Kazaň: Reideborn (Biljalov) – Wikstrand, Ožiganov, Judin, Fazylzjanov, Žuravlev, Chenkel, Pedan – Cormier, Frattin, Azevedo – Galijev, Zaripov, Tkačov – Fisenko, Osnovin, Lukojanov – A. Michejev, K. Petrov, E. Galimov – Galimov.

    Rozhodčí: Olenin, Fatejev – Sadovnikov, Sazonov

    Diváci: 8988
    thejrc.org