Estonsko – Bělorusko 1:2 (kon.) | Kypr – Kazachstán 1:1 (kon.) | Německo – Nizozemsko 2:4 (kon.)
Slovensko – Chorvatsko 0:4 (kon.) | Wales – Ázerbájdžán 2:1 (kon.) | Rakousko – Lotyšsko 6:0 (kon.)
Slovinsko – Polsko 2:0 (kon.) | San Marino – Belgie 0:4 (kon.) | Skotsko – Rusko 1:2 (kon.)
konec
Rakousko
6:0 (2:0)
Lotyšsko
Pátek 06.09.2019, 20:45 • Red Bull Arena (Salzburg, Rakousko) • Kvalifikace ME • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Rakousko zničilo Lotyšsko, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (22:45:46)
     
    Utkání potvrdilo papírové předpoklady a Rakousko se tedy raduje z vysokého vítězství. Domácí mužstvo střetnutí dominovalo a duel kontrolovalo. Jedinou kaňkou může být nedosažení hattricku pro Marka Arnautoviće, jenž byl hodně blízko, ovšem nastřelil jen tyč. Pokud se budeme věnovat hře Lotyšsko, to hrálo velmi ustrašeně a směrem dopředu nepředvedlo vůbec nic, a tak odjíždí domů s debaklem.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    V nastaveném čase začala Red Bull Arenu obíhat mexická vlna. Fanoušci Rakouska musejí být s výsledkem i předvedenou hrou spokojeni. Ve stejný moment přihází k postranní čáře čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se budou hrát ještě dvě minuty.
     
    89
    Domácí mužstvo už mohlo zakončit, ale raději hru otočilo. Vypadá to, že domácí nechtějí soupeře ještě více zesměšnit, což je od nich jistě pěkné.
     
    88
    Rakousko má už nahráno, ovšem Marko Arnautović chce vsítit hattrick. Uvidíme, zda domácí hráč ještě dostane příležitost.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Roberts Savaļnieks (Lotyšsko).
    84. Michael GREGORITSCH - 6:0
     
    84
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Dle opakovaného záběru šestá branka neměla platit, ovšem v kvalifikaci se video nepoužívá! Na hranici vápna předvedl pěknou patičku Florian Grillitsch, po které zakončoval Marcel Sabitzer. Jeho pokus zamířil do tyče a zpátky do hry, a tak se k dorážce dostal MICHAEL GREGORITSCH, který se ale nacházel v ofsajdu.
     
    84
    Rakousko se znovu nachází u balonu a kombinuje kolem půlící čáry. Domácí mužstvo už nikam spěchat nebudu, protože soupeře jasně přehrálo.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Ritvars Rugins (Lotyšsko).
     
    81
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Aleksandar Dragović, přichází Florian Grillitsch.
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Oļegs Laizāns, přichází Roberts Uldriķis.
    80. Konrad LAIMER - 5:0
     
    80
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Lotyšsko si z Rakouska odveze pět kousků a nutno říct, že zaslouženě! Na levé straně šestnáctky dostal hodně prostoru David Alaba, který odcentroval na zadní tyč. První soupeř míč neodhlavičkoval a druhý jej promáchl, a tak dárečku využil KONRAD LAIMER.
     
    78
    Marko Arnautović byl blízko vstřelení hattricku! Domácí útočník se za šestnáctkou zbavil soupeře a vystřelil po zemi tak přesně, že orazítkoval pravou tyčku.
     
    77
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Kristers Tobers, přichází Ritvars Rugins.
    76. Pāvels ŠTEINBORS - 4:0
     
    76
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Domácí mužstvo dává trochu kuriózní branku! Z pravé strany odcentroval Marcel Sabitzer, který našel Michaela Gregoritscha. ten zpracoval míč na Stefana Ilsankera, jenž zamířil do tyče. Ovšem balon se od brankové konstrukce odrazil do lýtka PAVELSE ŠTEINBORSE, od kterého zamířil za brankovou čáru.
     
    75
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Julian Baumgartlinger, přichází Stefan Ilsanker.
     
    72
    Z levé strany odcentroval Andreas Ulmer, kterému ale pas před branku nesedl. Pro balon si došel Pāvels Šteinbors, jenž akci Rakouska překazil.
     
    71
    Přetažený centr zamířil na levou stranu pokutového území, kde nebyl nikdo v červeném. Celou akci doběhl až David Alaba, který pak ale přes svého strážce nepřešel.
     
    69
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Valentino Lazaro, přichází Michael Gregoritsch.
     
    68
    Na centr z pravé strany si naběhl na první tyč Valentino Lazaro, který hlavičkou poslal míč vedle branky. Je to poslední akce tohoto hráče, protože bude střídat.
     
    67
    Po pěkné narážečce mířil do šestnáctky Vladislavs Gutkovskis, ovšem balon na něj neprošel, jelikož do skluzu šel jeden ze stoperů Rakouska.
     
    66
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Andrejs Ciganiks, přichází Roberts Savaļnieks.
     
    66
    K rozehrání přímého kopu se postavil David Alaba, jenž chtěl posla míč do pravé šibenice, ovšem branku těsně přestřelil.
     
    65
    Rakousko se pokusilo o centr z levé strany, ale míč byl odvrácen. Následně byl na ose hrací plochy faulován Julian Baumgartlinger, a tak domácí budou rozehrávat standardní situaci z nadějné pozice.
     
    64
    David Alaba poslal do pokutového území další centr od rohového praporku. Tentokrát přetažený centr zamířil jen na soupeře, jemuž se odkop moc nepovedl.
     
    62
    Za vápnem měl dost času Stefan Lainer, který zvedl hlavu a podíval se, kde stojí brankář. Jeho zakončení pak mířilo do levého spodního rohu branky, ovšem Pāvels Šteinbors celou situaci znovu přečetl.
     
    62
    Před utkáním jsem zmiňoval, že hostující celek čeká na první zásah, který vsítí jeho hráč. Zatím to vypadá, že Lotyšsko bude čekat i po zápase s Rakouskem.
     
    61
    Domácí celek se snažil rozpoutat další kolotoč, ale nepohlídal si nepřesnou přihrávku. Do akce běželo Lotyšsko, které bylo soupeřem zastaveno za cenu faulu.
     
    59
    Z Marka Arnautoviće je cítit, že by chtěl dnes dosáhnout hattricku, ovšem k tomu mu schází poslední zásah. Rakousko ale hraje skvěle, a tak má jeho sniper šanci na úspěch.
     
    58
    Po centru od rohového praporku se Rakousko střely nedočkalo. Ovšem následně přišel pas z druhé strany a Marko Arnautović se probojoval k hlavičce. Jeho snažení bylo zbytečné, protože v tu dobu už byl praporek pomezního rozhodčího ve vzduchu.
     
    57
    Za šestnáctkou se obtočil kolem soupeře Marcel Sabitzer, který chtěl rychle zakončit. Jeho pokus byl ale zablokován a Rakousko bude kopat další roh.
     
    56
    Na pravé straně se přes soupeře přehnal Valentino Lazaro, který zvedl hlavu na našel hráče Bayernu Mnichov. Jenže David Alaba ve vyložené situaci branku přestřelil.
     
    55
    Z tribun se ozývají oslavné chorály rakouských příznivců. Domácí mužstvo je znovu u balonu a opět hledá cestičku před branku.
    53. Marko ARNAUTOVIĆ - 3:0
     
    53
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Šestou branku v této kvalifikaci dává MARKO ARNAUTOVIĆ, jenž při pokutovém kopu udržel nervy na uzdě. Domácí útočník se nerozpakoval a poslal balon přesně pod břevno.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Boriss Bogdaškins (Lotyšsko), který v šestnáctce objal soupeře, což hlavní sudí viděl a rychle potrestal.
    52. Penaltový zákrok
     
    52
    Pokutový kop pro domácí celek!
     
    51
    Rakousko znovu utahuje šrouby, ovšem Lotyšsko se ve druhém poločase dobře brání. Domácí hráči ale hrají trpělivě a budou rozehrávat rohový kop!
     
    50
    Za šestnáctkou se do balonu opřel Marcel Sabitzer, jemuž pokus nesedl. Balon se totiž mezi tři tyče nevešel, a tak se bude rozehrávat od lotyšské brány.
     
    49
    Domácí mužstvo má vedení v zádech, a tak může hrát v pohodě. Individuálně se chtěl u postranní čáry prosadit David Alaba, jenž přes soupeře neprošel.
     
    48
    Aleksandar Dragović a Vladislavs Gutkovskis šli do hlavičkového souboje a srazili se hlavami. Hostujícímu hráči se na nohy nechtělo, a tak hlavní sudí hru raději přerušil.
     
    47
    Při pohledu na trávník to vypadá, že ani jeden z trenérů do základní sestavy nesáhl. Vraťme se ale na hrací plochu, kde Rakousko znovu kombinuje na útočné polovině.
     
    46
    Hlavní rozhodčí pan Robert Hennessy dal pokyn k zahájení druhé pětačtyřicetiminutovky. Lotyšsko se hned pokusilo o dlouhý nákop, ovšem balon ve vzduchu sebral David Alaba.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči obou reprezentací se vrací na zelený pažit Red Bull Areny v Salzburgu. Za pár chvil tak budeme pokračovat v utkání druhým poločasem.
     
    V prvním poločase potvrdilo Rakousko předzápasové prognózy. Domácí celek jde do kabiny s dvoubrankovým vedení a přiznejme si, že náskok mohl být mnohem vyšší. Hráči v červených dresech zahodili několik dalších velkých příležitostí, což budou moci napravit v dalším dějství. Pokud se zaměříme na hru Lotyšska, tak to se urputně brání a za průběžný stav vděčí hlavně svému brankáři.

    Ve skupině G se hraje ještě jedno střetnutí, v němž Slovinsko vede 1:0 nad Polskem, a tak se i Rakousko přibližuje k prvnímu místu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát pouhá minuta nad rámec normální hrací doby prvního poločasu.
     
    45
    Do sprinterského souboje se pustil Boriss Bogdaškins, který ale rychlostní snažení prohrál. Rakousko se tak rychle vrátilo na útočnou polovinu.
     
    44
    David Alaba a Valentino Lazaro si vyměnili pozice. Druhý jmenovaný chtěl sám projít do šestnáctky, ovšem přes krajního obránce neprošel.
     
    43
    Za šestnáctkou dostal trochu prostoru Valentino Lazaro, který příležitosti chtěl využít. Zakončení mu ale vůbec nesedl a jen proletěl vedle branky.
     
    42
    Rakousko rozehrávalo další rohový kop! K centru se postavil David Alaba, jenž míč směřoval na malé vápno, ovšem na zadní tyči našel znovu jen soupeře.
     
    41
    David Alaba si přeběhl na pravou stranu, kde naznačil, že bude centroval, ale míč ještě nasekl. Následně hledal Marka Arnautoviće, jenže před ním zasáhl bránící soupeř.
     
    39
    Znovu sledujeme kombinační hru domácího celku, který míč rychle otáčí ze strany na stranu. Balon zamířil nalevo, odkud ale Andreas Ulmer neodcentroval.
     
    37
    Přihrávka z pravé strany znovu mířila do druhé vlny, kde se nacházel střelec z povolání Marko Arnautović. Jenže střela mu tentokrát vůbec nesedla a mířila jen vedle levé tyče.
     
    36
    Hráči v červených dresech už kombinovali na hranici velkého vápna, ovšem přihrávka mezi obránce neprošla. Jenže Rakousko se k míči rychle vrátilo a bude znovu kousat.
    34. Marcel Sabitzer (AUT)
     
    34
    Tak jsem to málem zakřikl a Rakousko vedlo o tři branky! Po rychlé kombinaci se za obranu dostal Marcel Sabitzer, který přesně zakončil k levé tyči. Jenže pomezní rozhodčí viděl ofsajd, ovšem jednalo se o hraniční situaci.
     
    34
    Obrázek hry je stále stejný, Rakousko je totiž opět na polovině soupeře, kde hledá cestičku k další šanci. Ovšem Lotyšsko se stíhá přesouvat.
     
    31
    Další krásná akce Rakouska brankou neskončila! Dlouhý pas od půlící čáry mířil na hranici vápna, kde se v pohybu ocitl Marko Arnautović. Domácí útočník si chtěl brankáře obhodit, ovšem Pāvels Šteinbors zasáhl nohou.
    30. Valentino Lazaro (AUT)
     
    30
    Přehled ve hře předvedl David Alaba, který zleva přihrál do druhé vlny, kde se nacházel Valentino Lazaro. Domácí hráč z penaltového puntíku branku těsně přestřelil.
     
    29
    Julian Baumgartlinger si na útočné polovině výborně pokryl balonu a byl faulován. Rakousko hraje skvěle a potvrzuje papírové předpoklady.
     
    28
    Rakousko se znovu zmocnilo balonu a opět se prezentuje držením míče. Domácí celek se pak hnal na polovinu soupeře, kde zaváhal David Alaba.
     
    26
    Zpoza šestnáctky zakončil Andreas Ulmer, jehož zakončení mířilo doprostřed branky. Hostující brankář byl na pokus připraven, a tak si připisuje další zákrok.
     
    25
    Valentino Lazaro dostal soupeře pod tlak a obral ho na malou chvilku o míč. Lotyšsko se poté muselo osvobodit odkopnutím balonu za postranní čáru.
     
    24
    Lotyšsko se znovu pokusilo o pas za obranu, ovšem domácí stopeři si opět poradili. Rakousko se následně vydalo kombinovat na útočnou polovinu.
     
    23
    Po dlouhé době registrujeme hostující hráče na útočné polovině. Jenže přihrávka na pravé straně mířila do ofsajdu, v němž se nacházel Armands Pētersons.
     
    22
    Hra Lotyšska směrem dopředu zatím vůbec neexistuje. Zatím se hraje většinu času na polovině hostů, kteří nevědí, kam dříve skočit.
     
    21
    A opět Marcel Sabitzer, který narazil míč proti noze nejlepšímu střelci Rakouska. Marko Arnautović se do míče opřel z hranice velkého vápna, jenže Pāvels Šteinbors si připsal další výborný zákrok.
     
    20
    Marcel Sabitzer se se štěstím prodral do šestnáctky, kde ale měl proti sobě přesilu, a tak o balon přišel. Ovšem Lotyšsko míč znovu odevzdalo a bude se opět bránit.
     
    17
    Domácí mužstvo už bylo blízko šestnáctce, ovšem opět přišla přihrávka zpátky na bránící hráče. Následně se Rakousko pokusilo o přenesení hry, jenže David Alaba na míč nedosáhl.
     
    16
    Hráči v červených dresech jsou opět u balonu, aktuálně ale kombinují u středového kruhu. Rakousko se rozhodně nepožene do akce za každou cenu.
    13. Marcel SABITZER - 2:0
     
    13
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakouská reprezentace rychle odskakuje do dvoubrankového vedení! Z nějakých pětadvaceti metrů se do míče opřel MARCEL SABITZER, jehož pokus ve vzduchu trochu zaplaval a zamířil pod horní tyč. Pāvels Šteinbors se sice snažil zasáhnout, ale na balon nedosáhl.
     
    12
    Míč proti noze dostal David Alaba, který se do něj opřel a směřoval jej k levé tyči. Ovšem Pāvels Šteinbors vytáhl další zákrok, po němž bude Rakousko znovu rozehrávat roh.
     
    11
    K rozehrání rohového kopu se postavil Valentino Lazaro, který našel za malým vápnem spoluhráče. k hlavičce se dostal Julian Baumgartlinger, jehož pokus mířil jen doprostřed branky.
     
    10
    Centr z levé strany zamířil na zadní tyč, kde se nacházel Valentino Lazaro. Jeho počínání bylo zastavené, ovšem Rakousko bude kopat rohový kop.
     
    9
    Domácí celek se na malou chvíli zatáhl na vlastní polovinu a nechal hrát soupeře. Bránící hráči zastavili akci až v momentě, kdy se Lotyšsko blížilo k šestnáctce.
    7. Marko ARNAUTOVIĆ - 1:0
     
    7
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Domácí mužstvo rychle plní roli favorita, jelikož se soupeř dopustil hrozné chyby při rozehrávce. Ledabyle si počínal Andrejs Ciganiks, který přihrál na hranici šestnáctky, kde byl pod tlakem Boriss Bogdaškins. Míče se poté zmocnil MARKO ARNAUTOVIĆ, který už měl snadnou úlohu, jelikož Pāvels Šteinbors se teprve vracel mezi tři tyče.
    5. Marcel Sabitzer (AUT)
     
    5
    Domácí celek rozehrál volný kop, o což se postaral Marcel Sabitzer. Míč z jeho kopačky se kroutil do bližší šibenice, ovšem Pāvels Šteinbors vyrazil pokus na roh.
     
    4
    Tak to je rychlé potrestání hostujícího hráče. Armands Pētersons (Lotyšsko) si pomohl faulem, když poslal na zem pronikajícího Andrease Ulmera.
     
    3
    Domácí Rakousko zvolilo pro dnešní střetnutí červenou barvu dresů, naopak Lotyšsko se obléklo do bílé sady.
     
    2
    Rakousko k dnešnímu střetnutí nastoupilo v pozici obrovského favorita. Domácí tým se pokusil o přechod po levé straně, ovšem Marcel Sabitzer se nacházel v ofsajdové pasti.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Robert Hennessy zahájil dnešní střetnutí. Jako první se balonu chopili domácí hráči, kteří začínají zápas kombinačně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už jsou na hrací ploše a stadionem zazněly obě hymny. Hráči si aktuálně podávají ruce a po losu už bude vše směřovat k zahájení zápasu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Rakousko: Stankovic – Lainer, Dragović, Hinteregger, Ulmer – Baumgartlinger (C), Laimer – Lazaro, Sabitzer, Alaba – Arnautović.
    Náhradníci: Pervan, Lindner – Gregoritsch, Grillitsch, Ilsanker, Kainz, Lienhart, Onisiwo, S. Posch, Schaub, Hinterseer, Goiginger.

    Lotyšsko: Šteinbors – Maksimenko, Dubra (C), Černomordijs, Pētersons – Laizāns, Ciganiks, Tobers – Bogdaškins, Gutkovskis, Kamešs.
    Náhradníci: Vaņins, Ozols – Jagodinskis, Ķigurs, Punculs, Rugins, Savaļnieks, Sorokins, Stuglis, Šabala, Uldriķis.

    Rozhodčí: Robert Hennessy – Dermot Broughton, Allen Lynch (všichni IRL).
     
    Dle papírových předpokladů je jasné, že Rakousko bude plnit roli favorita. Vždyť jej najdeme na třetím místě tabulky, o šest bodů za Polskem. Domácí celek se může spolehnout na kvalitní ofenzívu, jelikož se prosadil ve čtyřech soubojích hned sedmkrát. Ovšem směrem dozadu to Rakousku zatím moc nefunguje, jelikož inkasovalo šestkrát. Nejlepším střelcem výběru pak je Marko Arnautović, který se prosadil čtyřikrát. Zatímco Rakousko bojuje o postup, Lotyšsko se krčí bez bodu na poslední příčce. Hostující mužstvo se prosadilo jen jednou a hned třináctkrát inkasovalo. O jediný zásah se pak postaral vlastním gólem hráč Severní Makedonie.

    Zápasy Rakouska:

    Severní Makedonie – Rakousko 1:4
    Rakousko – Slovinsko 1:0
    Izrael – Rakousko 4:2
    Rakousko – Polsko 0:1

    Zápasy Lotyšska:

    Lotyšsko – Slovinsko 0:5
    Lotyšsko – Izrael 0:3
    Polsko – Lotyšsko 2:0
    Severní Makedonie – Lotyšsko 3:1
     
    Vítám všechny fanoušky u pátého kola skupiny G v kvalifikaci na EURO! Do střetnutí nastoupí favorizované Rakousko, které vyzve Lotyšsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Luxa

    Branky: 7. Arnautović, 13. Sabitzer (Laimer), 53. Arnautović (pen.), 76. Šteinbors (vla.), 80. Laimer, 84. Gregoritsch (Sabitzer)

    Karty:   4. Pētersons (LAT), 52. Bogdaškins (LAT), 81. Rugins (LAT), 87. Savaļnieks (LAT)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 11:0. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:14.
    Rakousko: Stankovic – Lainer, Dragović (81. Grillitsch), Hinteregger, Ulmer – Baumgartlinger (C) (75. Ilsanker), Laimer – Lazaro (69. Gregoritsch), Sabitzer, Alaba – Arnautović.
    Náhradníci: Pervan, Lindner – Gregoritsch, Grillitsch, Ilsanker, Kainz, Lienhart, Onisiwo, S. Posch, Schaub, Hinterseer, Goiginger.

    Lotyšsko: Šteinbors – Maksimenko, Dubra (C), Černomordijs, Pētersons – Laizāns (81. Uldriķis), Ciganiks (66. Savaļnieks), Tobers (77. Rugins) – Bogdaškins, Gutkovskis, Kamešs.
    Náhradníci: Vaņins, Ozols – Jagodinskis, Ķigurs, Punculs, Rugins, Savaļnieks, Sorokins, Stuglis, Šabala, Uldriķis.

    Rozhodčí: Robert Hennessy – Dermot Broughton, Allen Lynch (všichni IRL)
    bahis siteleri