Jekatěrinburg – Petrohrad 5:2 (kon.) | Magnitogorsk – Viťaz 0:2 (kon.) | Jaroslavl – N.Novgorod 3:4 (kon.)
CSKA Moskva – Nižněkamsk 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 3:2 (po pr.) | Omsk – Čerepovec 1:5 (kon.)
Soči – Minsk 5:4 (kon.)
po prodl.
Dynamo Moskva
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Spartak Moskva
Pátek 06.09.2019, 18:30 • VTB Ice Palace, Moskva, Rusko • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, páteční večer s KHL tímto oficiálně končí. Přeji vám příjemný víkend a pohodovou páteční noc. Budu se těšit zase někdy u KHL napočtenou! (21:23:03)
     
    Dnešní utkání sledovalo 7 637 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    DYNAMO MOSKVA
    Dmitrij Jaškin (útočník, #23) – 0+1, 1 střela na branku, ice-time 24:38
    Michal Čajkovský (obránce #65) – 1+1, 3 střely na branku, ice-time 23:29

    SPARTAK MOSKVA
    Robin Hanzl (útočník, #78) – 0+1, 0 střel na branku, ice-time 19:00
     
    Dnešní moskevské derby je za námi a přineslo nám dramatický závěr, který rozhodlo až prodloužení. Zápas byl od začátku velice vyrovnaný, postrádal však šance. O krok vepředu byl od 12. minuty Spartak po zásahu Jakova Rylova. Ten samý hráč, zástupce kapitána, ale strávil v součtu čtyři minuty na trestné, z čehož druhý trest byl prakticky zbytečný. Důsledkem toho Dynamo vyrovnalo v 17. minutě na 1:1 zásluhou Juusa Hietanena.

    Na další góly se čekalo až do samotného závěru třetí třetiny, v té druhé jsme viděli sice vyrovnaný a poměrně svižný hokej, ale bez šancí. Zápas pomalu směřoval do prodloužení, když se v přesilové hře na začátku 54. minuty napřáhl Michal Čajkovský a prostřelil všechno před sebou. V tu dobu to pro Dynamo vypadalo dobře, avšak přišlo špatné střídání a Patrik Hersley zařídil v čase 54:47 srovnání. V samotném závěru měli domácí ohromný tlak na branku, který umocnilo vyloučení Gončarova 29 sekund za nedovolené bránění.

    V prodloužení sice Spartak oficiálně přesilovku přečkal, fakticky však ne, Gončarov nestihl ani naskočit do hry, když z mezikruží přesnou trefou rozhodl o druhém bodu pro Dynamo Juuso Hietanen. Spartaku tak zbyla jenom pachuť po sporném vyloučení, které rozhodlo o výsledku.
     
    Konec zápasu.
    61:33 Juuso HIETANEN - 3:2
     
    61:33
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tohle je pro Spartak velice kruté, zvláště v kontextu vyloučení za faul/nefaul Gončarova v závěru. Už v době, kdy se Gončarov vracel na led, vrátil Šipačov kotouč z předbrankového prostoru pod sebe do oblasti mezikruží pro JUUSO HIETANENA, který napřahoval snad až někde z Petrohradu, prostřelil Bespalova a odpálil radost v aréně – 3:2! Asistence: Vadim Šipačov.
     
    61:14
    Už jenom 20 sekund zbývá Dynamu z přesilové hry. Spartak však obětavě brání.
     
    60:34
    Při přihrávce na Šipačova k levému kruhu puk uskočil lehce vedle a Spartak na to konto mohl vyhodit a vystřídat.
     
    60:03
    Buly vyhrálo Dynamo, které tak začíná přesilovou hru usazeno v útočném pásmu soupeře.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tak to i skutečně je, třetí třetina nabídla nejzajímavější část až ke konci, kdy se nejprve v čase 53:04 prosadil v přesilové hře střelou od modré Michal Čajkovský, aby o minutu a půl později potrestal druhé špatné střídání Dynama Patrik Hersley. V závěru si domácí vytvořili ohromný tlak, který byl umocněný vyloučením Gončarova 29 sekund před koncem. Skóre ale zůstalo 1:1 a do prodloužení si modrobílí přenesou minutu a půl početní výhody 4 na 3! Pětiminutové nastavení začne každou chvíli.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:41
    Spartak ale nekompromisně vyhazuje a body se nám budou zřejmě v nějakém poměru dělit. Zvláště, když se Dynamo při přechodu modré čáry dopustilo ofsajdu.
    59:31 Vyloučení Gončarova za nedovolené bránění
     
    59:31
    Ale pozor! 29 sekund před koncem přichází vyloučení na straně Spartaku. Maxim Gončarov postrčil na zem Šipačova, který ale šel na led jako po zásahu šrapnelem. Přesto dostává hostující obránce dvě minuty a Dynamo bere time-out.
     
    59:13
    Vysokým obloukem Spartak vyhazuje k domácí brance a maže střídat. Zatím to hraje všechno pěkně do jeho karet.
     
    58:45
    Tvrdou střelu od modré zvládli hosté zblokovat. Stále jsou však pod ohromným tlakem.
     
    58:33
    Podle očekávání přichází 87 sekund před koncem třetí třetiny oddechový čas pro Spartak!
     
    58:07
    Dynamo sevřelo Spartak v pásmu a odmítá ho pustit ven. Hosté opět řeší celou situaci zakázaným uvolněním, již třetím v řadě!
     
    57:40
    Další zakázané uvolnění Spartaku, který by asi bral bod proti Dynamu jako velice cenný výsledek. Zatím nás ale čeká ještě dvouminutový závěr.
     
    57:15
    Vjačeslav Kuljomin zkusil překvapit obránce Spartaku z otočky, což se mu sice nepovedlo, ale hosté vyhodili jenom na zakázané uvolnění.
     
    56:45
    Po zákroku Bespalova je znovu přerušena hra.
     
    55:49
    Hrajeme tak opět od nuly a závěr nám snad nabídne ten nejlepší hokej v průběhu celého zápasu. Spartak ožil a tlačí se do útoku, Dynamo má naopak velké problémy v defenzivě.
    54:47 Patrik HERSLEY - 2:2
     
    54:47
    Spartak právě vstřelil branku!
    Za stupidní chybu v podobě špatného střídání se tvrdě platí! PATRIK HERSLEY se stal hrdinou Spartaku pro tuto chvíli. Nejprve nastřelil tyčku od modré, následně se k němu po dalších přihrávkách dostal puk podruhé a poslal jej na branku. Ke smůle domácích sice Bočarov zasáhl, ale takovým způsobem, že si puk srazil do branky – 2:2! Asistence: Martinš Karsums, Robin Hanzl.
     
    54:00
    Po flámu ale přichází bolesti hlavy, do hokeje převedeno, po gólu přichází vyloučení. Moskevské Dynamo opět špatně střídalo a dostává dvě minuty, které odsedí André Petersson. Jak jinak srovnat, než v přesilovce, to si může říkat Spartak. Povede se mu to?
    53:04 Michal ČAJKOVSKÝ - 2:1
     
    53:04
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    10 sekund před koncem početní výhody Dynama se mění skóre potřetí v dnešním zápase! André Petersson zleva vrátil puk MICHALU ČAJKOVSKÉMU na osu ledové plochy. Slovenský obránce tvrdě vystřelil a prostřelil Bespalova i díky práci Jaškina před brankou, který dobře clonil, možná i puk zasáhl. Za střelce gólu ale máme zatím označeného Čajkovského – 2:1! Asistence: André Petersson.
     
    52:31
    Vadim Šipačov našel zcela volného Jaškina před brankou, Dima se otočil s pukem a vystřelil, ale z pár metrů vůbec nemířil mezi tři tyče.
     
    52:09
    Hosté nevyhodili vůbec z pásma a Dynamo pokračuje v náporu na branku Bespalova.
     
    51:28
    Z buly v útočném pásmu ale vzešel brejk Spartaku 2 na 1, který zakončoval sám Nikoncev a neúspěšně. Dmitrij Višněvskij se pokusil ještě najít někde pod gólmanem puk, obránci domácího týmu mu ale bylo důrazně vysvětleno, že takto opravdu ne.
     
    51:14
    Tvrdost trestné lavice okusí Alexandr Kutuzov ze Spartaku, v souboji se věnoval Kuljominovi až moc a dostává tímto dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    49:50
    Vyhození Dynama nebylo posouzeno jako zakázané uvolnění, proto může zápas pokračovat bez nutnosti přerušení. Pokud by nějaký fanoušek dnes chtěl své ženě doma vyprávět o tom, jaký byl dnešní hokej, těžko by to popisoval velice sáhodlouze.
     
    48:52
    Přihrávka vzduchem na Chochlačova ve středním pásmu nenašla svůj cíl prakticky vůbec, přesto se ale Spartak dokázal natlačit do útočného pásma a kombinovat.
     
    47:46
    Ilja Zubov zkusil individuálně podél levé strany, ale nebylo mu to umožněno a Dynamo okupuje zpět útočné pásmo. Na Bespalova se valí několik střel převážně od modré čáry, hostující gólman ale dokáže tyto střely vyrážet.
     
    47:15
    Následuje další power break a pomalu se blížíme ke konci třetí třetiny.
     
    46:35
    Gennadij Stoljarov zavezl do protějšího rohu, kde šetří čas, zatímco mu dostřídávají spoluhráči.
     
    45:56
    Odteď přichází přesilovka Dynama, Spartak zatím první dva dotyky s pukem vyřešil vyhozením puku až k gólmanovi Bočarovi.
    44:55 Podrážení Hersleyho, po kterém si domácí žádali trestné střílení
     
    44:55
    56 sekund před vypršením přesilovky Spartaku je tu další vyloučení. Tentokrát letěl sám na branku Ivan Igumnov, zezadu ho fauloval Patrik Hersley a dostává dvě minuty za podrážení, ač by domácí rádi trestné střílení.
     
    44:15
    Střela jednoho z beků hostí od modré byla tečována na pravém kruhu a pořádně vyděsila brankáře Bočarova, který šel do protipohybu. Nakonec šel kotouč i vedle branky.
     
    43:47
    Domácí jsou již v plném počtu, ale zoufale jim ve startu třetí třetiny chybí disciplína. Ihned po návratu vyloučeného hráče na led je dalším trestancem Vladislav Jefremov za podrážení přímo před zraky hlavního sudího.
     
    42:56
    Arťom Fjodorov udržel kotouč v pásmu a Spartak mohl i nadále kombinovat, ale Jaškin dobrou prací osvobodil spoluhráče a dovolil jim střídání.
     
    42:25
    Ofsajd Spartaku přerušuje podruhé za sebou hru v krátkém sledu. Přesilová hra hostí opravdu zatím není optimální.
     
    41:44
    Michail Grigorjev se stává dalším vyloučeným v dnešním zápase. V souboji u mantinelu si dle sudích pomohl držením a dostává za to dvě minuty.
    41:18 Závar před brankou Dynama gólem neskončil
     
    41:18
    Hodně nepříjemný moment pro Bočarova! Spartak totiž předvedl rychlý výpad, který zakončoval Kokarev v první fázi, odražený puk se snažil do branky zamést Arťom Fjodorov, jenže trefil pouze hokejku Bočarova na ledě! Domácí gólman se pak chvilku v brankovišti plácal, než sudí přerušil definitivně hru.
     
    40:45
    Ale už se domácí nastěhovali zpět před Bespalova a kombinovali, hosté se ale osvobodili.
     
    40:02
    Tentokrát vyhrálo úvodní buly Dynamo, samo se však dostalo pod tlak a Spartak tak první sekundy tráví v útoku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina moskevského derby je již za námi. Viděli jsme vyrovnaný hokej, o něco méně pak rychlý. V globálu se však nejednalo prakticky o nic záživného, aktivitu mělo větší Dynamo, ale o velkých šancích nemůže být řeč. Výjimkou byl samostatný únik Afinogenova dvě minuty před koncem, na straně Spartaku to byl Zlobin, který nastřelil v 25. minutě tyčku. Stále pokračujeme za stavu 1:1, zda vydrží i po celou třetí třetinu, to se dozvíme nejdříve za 16 minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Denis Kokarev si vybojoval kotouč ve středním pásmu a vystřelil z vrcholku kruhů, ale vedle. Odražený puk od zadního mantinelu pak skryl do své lapačky Bočarov.
     
    39:06
    Poslední minuta druhé třetiny začala drobným soubojem Višněvského s Kuljominem, navíc se v Ledovém paláci VTB i trošku rozbila multifunkční kostka nad ledem, proto nikdo moc neví, kolik času úplně zbývá.
     
    38:39
    Další vyhození Spartaku z obranného pásma a vypadá to, že v této třetině to už na změnu skóre skutečně nevypadá.
     
    37:59
    Z nenápadného postrčení puku Indrašise ven z útočného pásma vznikl samostatný únik Afinogenova, ruský veterán zkusil jednoduchou střelu na hostujícího gólmana, který kotouč udržel ve výstroji!
     
    37:28
    André Petersson předvedl velmi pěknou individuální akci, kterou započal na levém kruhu, prohodil si dva obránce a z hranice kruhu chtěl střílet na delší tyč, při zakončení ale mírně selhal a střelu na betony Bespalov bez problémů zachytil.
     
    36:49
    Indrašis neposunul šajbu přes Nikišina a hra se tím přesunula do soubojů za branku Spartaku Moskva.
     
    36:24
    Gennadij Stoljarov zpoza branky vyjel a z otočky vystřelil na Bočarova, který byl na tuto akci zřejmě trochu připraven a nadvakrát vzal puk do lapačky, čímž přerušil hru.
     
    35:35
    Vjačeslav Kuljomin se zkusil protlačit podél mantinelu, na úrovni kruhů byl ale zastaven a přerušen. Spartak zkusil kontr, pozorná obranná dvojice ale přerušila jejich snažení.
     
    34:55
    Posledních pět minut druhé třetiny, tu zahajují hosté s pukem na hokejce a ve vlastním obranném pásmu.
     
    34:12
    Tvrdou střelu musel likvidovat ramenem Bespalov, přizvedl ji pouze do ochranné sítě.
     
    33:59
    Střelu Chochlačova domácí zblokovali a přešli do rychlého útoku, který táhl Afinogenov, zastavil ho ale odpískaný ofsajd. Afinogenov reagoval poněkud podrážděně, po upozornění rozhodčího se zvednutím ruky čárovému omluvil.
     
    33:17
    Afinogenov se po návratu z trestné okamžitě zapojil do hry, ale puk přebral již v ofsajdové pozici. Proto je přerušen dočasně zápas a rozběhne se až poté, co skončí power break.
     
    33:00
    Po levém křídle to zkusil Alexandr Chochlačov, nahodil však pouze po prknech za branku a odjel střídat.
     
    32:45
    Přesto se dostali pod tlak a těsně před Bočarovem operoval Daugavinš, tečovaný puk do sítě ale neposlal, naopak domácí gólman lapačkou přerušil.
     
    32:20
    Půlka přesilovky pryč a modrobílí se brání bez sebemenších problémů.
     
    31:45
    Spartak má tedy další možnost na průběžné vedení. Pokud jsem ale něco psal o pohyblivé obranné čtyřce Spartaku, tak Dynamo je v tomto případě raketově pohyblivé.
     
    31:17
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Maxim Afinogenov.
     
    30:42
    Domácí nedokázali vytlačit puk z pásma a Spartak vysunutou obranou zadělal na problémy, Dynamo se nakonec dostalo ven z pásma, ale jenom za cenu špatného střídání.
     
    29:50
    André Petersson to zkusil individuálně středem, Alexandr Kutuzov ho ale v obranném souboji porazil stejně, jako jeho jmenovec Napoleona během války před dvěma stoletími.
     
    29:11
    Arťom Volkov sice výborně odstranil svého obránce na modré kličkou ze hry, špatnou přihrávkou přímo mezi dva své spoluhráče ale celou svoji akci pohřbil.
     
    28:39
    Spartak se jinak v klidu brání přesilové hře Dynama. Domácím se nedaří najít recept na velice pohyblivou obrannou čtyřku svého soka.
     
    27:52
    Po střele Mojsejeva od modré vznikly zmatky před hostující brankou, jenže Šipačov nedokázal dotlačit puk do branky. Spartak následně okamžitě vyhodil a posílá na led čerstvou sílu.
     
    27:17
    Michal Čajkovský to zkusil prakticky okamžitě po buly, klasická „ledovka“ skončila na betonu Bespalova, od kterého se pak kotouč odrazil až za modrou čáru.
     
    27:11
    Po komerční přestávce přijde další vyloučení na straně Spartaku. Robin Hanzl dostává dvě minuty za přidržení Mojsejeva v souboji u mantinelu.
     
    26:01
    Anatolij Nikoncev to drze zkusil před brankou, Čajkovský ho ale do oblasti nepustil a navíc ho o kotouč obral. Dynamu vznikl následný rychlý útok, který však neskončil ani střelou.
    25:31 Fjodorov v zakončení neuspěl
     
    25:31
    Miks Indrašis si zkusil prohodit obránce Spartaku před finále v podobě střely, ale neúspěšně. Na druhé straně se dostal na kotouč Arťom Fjodorov a ujížděl s ním na branku, díky stíhajícímu bekovi domácích ale neměl klid na zakončení, což se také na kvalitě projevilo, Ivan Bočarov jednoduchým zákrokem zasáhl.
     
    24:59
    Hra se pak přesunula bleskově před branku Spartaku, ale Bespalov si udržel v předbrankovém prostoru přehled a zalehnutím v brankovišti shrábl hrací předmět pod sebe.
     
    24:43
    Anton Zlobin si najel z druhé vlny do útočného pásma a Šablovskij mu nabil na střelu z první, hostující #92 tvrdou střelou ale trefila pouze pravou tyčku!
     
    24:29
    Přerušení hry přichází tentokrát z důvodu ofsajdu na domácí straně, po vystřídání obou pětek se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    24:25
    Střely na branku: 14 – 10
     
    23:49
    Hodně divoké střídání na straně Spartaku, hra v šesti nebyla pískána, a proto mohou červenobílí tlačit Dynamo do ofenzivy i nadále.
     
    23:14
    Střela od Šipačova na branku z levého kruhu byla sice prudká, ale mířila na střed a Bespalov s tím neměl vůbec žádný problém.
     
    22:26
    Nahození od Igumnova do útočného pásma nepřineslo domácím vůbec žádnou radost, ba naopak, Spartak se zmocnil kotouče a plynule přejel před branku Bočarova.
     
    22:07
    Ofsajd zastavuje domácí v rozletu. Ti se zdají být aktivnějším týmem v úvodních minutách druhé třetiny.
     
    21:16
    Dynamo je v plném počtu a týmy si to mohou rozdat v plné síle z obou stran. André Petersson dojel vyhozený kotouč a zkusil vystřelit, ale jeho pokus byl blokován.
     
    20:40
    Půlminuta zbývá Spartaku z přesilové hry. Hosté to zkusili nyní kombinačně, selhali však na přihrávce do předbrankového prostoru.
     
    20:31
    Ten se ale rychle zastavil píšťalkou, neboť byla od Robina Hanzla rozpoznána přihrávka rukou a hra se vykazuje do středního pásma.
     
    20:07
    Spartak vyhrál úvodní buly a dohrává ještě minutu přesilovky. Proto na nic nečekal a okamžitě v útočném pásmu rozestavil vzorec.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nabídla vyrovnaný a svižný hokej, leč bez větších šancí, zato s dvěma góly. Do vedení se dostal opticky o něco hůře hrající Spartak při hře 4 na 4, když gól zařídil Jakov Rylov. Střelec prvního gólu se ale stal smolným hrdinou v následujících minutách, když dostal nejprve dvě minuty za sevření puku, nestihl se ani vrátit na led, když obdržel další dvě minuty za nedovolené bránění. V pořadí třetí přesilovou hru již domácí využili po dorážce Juusa Hietanena, a proto je stav vyrovnaný – 1:1. Zpět se vrátíme za 15 minut!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    Křižná nahrávka na Zubova u domácí střídačky trošku vystrašila domácí fanoušky, Zubov však vrátil na osu ledové plochy nepřesně a Dynamo mohlo na to konto vyhodit přes všechny čáry.
     
    19:18
    42 sekund před koncem dostane prostor na přesilovkové umění i Spartak. Michail Grigorjev si v souboji za brankou pomohl držením protihráče a stráví závěr třetiny na trestné lavici.
     
    18:34
    Od modré vypálil Volkov, jeho pokus ale ani k brance Spartaku nedoletěl. Blížíme se pomalu do konce první třetiny.
     
    17:46
    Spartak ale vyhrál znovu buly. Při rozehrávce ale hosté vytvořili chybu, čehož využil Miks Indrašis, který posunul na volného Hietanena. Jeho střelu ale Bespalov skryl v lapačce.
     
    17:36
    Icing Spartaku přesunuje hru znovu před Bespalova.
    16:43 Juuso HIETANEN - 1:1
     
    16:43
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Z třetí přesilové hry se domácí konečně dočkali! Začalo to československou souhrou. Od modré se napřáhl Michal Čajkovský a jeho pokus tečoval zády obránce Spartaku, bohužel pro něj přímo k Dmitrijovi Jaškinovi, který jednoduše posunul puk k volnému JUUSOVI HIETANENOVI. Proti dorážce do prázdné neměl Bespalov žádný nárok, i když se snažil – 1:1! Asistence: Dmitrij Jaškin, Michal Čajkovský.
     
    16:17
    Třetí početní výhoda Dynama vypadá o něco lépe. Jaškin operuje mezi kruhy a stává se takovým centrálním rozehrávačem.
     
    15:30
    Jakov Rylov udělal školáckou chybu. Bruslemi nebyl ani na ledě a z trestné při nástupu zachytil vyhozený puk svých spoluhráčů. Dostává tak další dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    15:03
    Bespalov ale mohl kasírovat po závaru, kdy se kotouč vyklouzal těsně vedle pravé tyčky po nenápadné střele Peterssona!
     
    14:47
    Dmitrij Mojsejev si najel mezi kruhy a vypustil na branku hostí tvrdou střelu, která mířila do středu branky, proto nedělala žádný problém Bespalovi.
     
    14:08
    Domácí se z pásma nyní vyhodili sami a nejeden fanoušek Dynama začíná propadat mírné skepsi, že dnes z přesilovek moc gólů asi nepadne.
     
    13:37
    Opět však Spartak vyhrál buly ve své třetině a vyhodil puk na druhou stranu hry. Nevypadá to, že přesilovky Dynama by měly být horkým zbožím dnešního zápasu.
     
    13:27
    V komerční pauze započne své dvě minuty na trestné střelec prvního gólu Spartaku, Jakov Rylov. Po souboji upadl na zem a sevřel puk do rukavice, čehož si sudí všimli a posílají jej ven. Pro Dynamo druhá přesilovka.
     
    12:28
    Spartak po vstřeleném gólu pokračuje v náporu před domácí brankou a snaží se propracovat do dalších příležitostí. Ale Dynamo všechny situace vykrývá, navíc šikovný zisk puku Jaškinem hosty vykázal z pásma.
    11:10 Jakov RYLOV - 0:1
     
    11:10
    Spartak právě vstřelil branku!
    Ve hře 4 na 4 byl aktivnější Spartak a vyplatilo se mu to v podobě vedoucího gólu! Střela Patrika Hersleyho od modré čáry letěla sice vedle branky, od zadního plexi se však odrazila do předbrankového prostoru, kde na dobrém místě stál JAKOV RYLOV a dorážkou do odkryté klece posílá Spartak do vedení – 0:1! Asistence: Patrik Hersley.
    10:00 Potyčka Gončarova a Afinogenova
     
    10:00
    Podle očekávání byli vyloučeni oba hráči. Jak Maxim Gončarov, tak Maxim Afinogenov dostávají shodně dvě minuty a hraje se 4 na 4.
     
    10:00
    První emotivní momenty nenechaly na sebe dlouho čekat. Po střele Hietanena od modré čáry zachytil puk v lapačce Bespalov a v přerušené hře se do sebe pustili Afinogenov s Gončarovem.
     
    09:32
    Hosté nakonec puk vyvezli do středního pásma a odjeli střídat. Dynamo je rozhodně aktivnější tým, což platí i na tribunách, ale bez gólového efektu.
     
    08:51
    Hosté jsou v plném počtu a mohou zaútočit v plné síle. Ale musí se primárně bránit, teď si útok Dynama vytvořil zajímavé šance okolo branky, leč bez gólového efektu.
     
    08:36
    Poslední sekundy první přesilové hry zápasu. Spartak sice v tento moment nedokázal vyhodit, avšak najíždějící Dmitrij Mojsejev se dopustil ofsajdového postavení a hra je přerušena.
     
    07:59
    Poněkud prošedivělý Oleg Znarok může být vnitřně zatím spokojen. První větší nápor na obrannou čtyřku hosté zvládli a vyhodili přes všechny čáry.
     
    07:36
    Další vyhození červenobílých a Dynamo se prakticky nemůže vůbec dostat do pásma.
     
    07:06
    Přesilovkové komando Dynama se v prvních sekundách „mlátí“ za vlastní brankou, Spartak si bez problémů vykrývá přihrávky a pozice.
     
    06:49
    Opakované záběry skutečně ukázaly, že Spartak špatně střídal a dvouminutový trest odsedí Ilja Zubov.
     
    06:08
    Nakonec bylo vyloučení založeno pouze na mé domněnce, pokračuje se ve hře 5 na 5. Spartak se při přechodu modré čáry ofsajdu a teď už se skutečně vylučovat bude, kvůli špatnému střídání hostí.
     
    06:06
    Je tu první komerční přestávka zápasu. Pokud se nepletu, sudí signalizoval vyloučení, během chvilky se dozvíme, zda to bylo skutečně tak.
     
    05:38
    Brejk 2 na 1 zakončoval po křižné přihrávce od Afinogenova Ivan Muranov, při střele ale na levém kruhu promáchl a stadionem to pouze zahučelo!
     
    05:24
    Střely na branku: 3 – 2
     
    04:44
    Po souboji se dostal ke střele Talalujev od modré, Bočarov přikryl do lapačky a následně rozehrál vpřed.
     
    04:00
    Dlouhá přihrávka zpoza branky až na Fjodorova do středního pásma vypadala zajímavě a měla nápad, Arťom Fjodorov ale nedokázal puk na první dobrou zpracovat a vytvořit si z toho větší šanci.
     
    03:11
    Daniil Tarasov využil nahození kotouče do útočného pásma a zajel s ním do rohu, kde probíhaly souboje o hrací předmět, nakonec to však je Spartak, který se stěhuje na druhou stranu.
     
    02:08
    Spartak se usadil v útočném pásmu a Hersley hledal od mantinelu před brankou volného Talalujeva, přihrávku však pokryl Mironov a domácí kontrovali brejkem, který skončil pouze střelou Šipačova na zadní plexi.
     
    01:14
    Vadim Šipačov neprojel podél mantinelu, přimáčkl jej na něj jeden z obránců Spartaku. Domácím to však vůbec nevadilo, odraženou střelu Jaškina poslal z druhé strany na branku Grigorjev a Bespalov reagoval o něco později, domácí obránce ale trestuhodně minul prázdnou klec!
     
    00:26
    Daniil Tarasov si sjel na pravý kruh od mantinelu a vystřelil na delší tyčku, Bespalov pouze kontroloval dráhu kotouče, který letěl vedle. Hosté se pak dostali do útočného pásma a dokonce si zde vybojovali vhazování.
     
    00:02
    Moskevské derby začalo, úvodní buly vyhrálo Dynamo, které hned aktivně nahodilo do útočného pásma, zde se ale nedostalo ani ke střele.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Nepříliš zaplněný VTB Ice Palace vítá své miláčky, zatímco nepřátelé fanoušků ze Spartaku již na ledě chviličku krouží. Následují státní hymny.
     
    Celkově se jedná o 34. zápas těchto soupeřů a bodově lépe (54:48) na tom je Dynamo, které favorizují i sázkové kanceláře.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    -35:00
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Hietanen, Čajkovský, Volkov, Mironov (A), Grigorjev, J. Zajcev, Ljamin, Igumnov – Jaškin, Tarasov, Šipačov (C) – Mojsejev, Jefremov, V. Kuljomin (A) – Polygalov, A. Petersson, Indrašis – Kruglov, Afinogenov, Muranov.

    Spartak Moskva: Bespalov (Chomčenko) – Hersley, Rylov (A), Pedan, D. Višněvskij, Kutuzov, Gončarov, Nikišin, Arkalov – Karsums, Daugavinš, R. Hanzl – Kokarev, Zubov (A), Fjodorov – Nikoncev (C), Talalujev, Stoljarov – Šablovskij, Zlobin, Chochlačov.

    Rozhodčí: Naumov, Romasko – Zacharenko, Sivov (všichni RUS).
     
    -38:00
    Ještě jednou vám přeji příjemné páteční odpoledne u sledování tohoto přenosu z prvního moskevského derby letošní sezony! Sestavy jsou již venku a od posledních zápasů nedoznaly velkých změn. Premiéru si v KHL odbude na straně Spartaku Zachar Šablovskij, kterého trenér Oleg Znarok umístil do čtvrté formace k Zlobinovi s Chochlačovem. Ve čtvrté formaci nastupuje i veterán Maxim Afinogenov, akorát na straně Dynama. Příjemnou zábavu!
     
    Československá stopa v utkání

    DYNAMO MOSKVADmitrij Jaškin (útočník, #23), Michal Čajkovský (obránce, #67)

    SPARTAK MOSKVARobin Hanzl (útočník, #78)
     
    DYNAMO MOSKVA
    Bobrovova divize: 1. místo, 4 body, skóre 6:4, bilance 2-0-0-0

    Moskevské Dynamo by se určitě rádo dostalo někam dále v bojích o Gagarinův pohár a zatím do sezony vykročilo správně. Po dvou zápasech totiž nepoznalo hořkost porážky, i když je pravdou, že mluvit o neporazitelnosti po dvou kolech KHL, není úplně relevantní. Narozdíl od Spartaku mělo Dynamo výhodu domácího prostředí a využilo jí na maximum. Proti Nižnému Novgorodu sehrálo vyrovnanou partii a dostalo se do vedení 3:1 i díky vyloučení hostujícího Volčenka do konce zápasu. Torpedo sice snížilo náskok o jednu branku, ale už nezvládlo srovnat. Druhý zápas proti Minsku byl zcela totožný, opět Moskevští tekli o jednu branku, opět se dostali do vedení 3:1 a konečný výsledek zněl 3:2 pro Moskvu. Proto se může Dynamo zatím hřát na prvním místě tabulky.

    Papírově o něco silnější Dynamo má ve svých řadách například Vadima Šipačova, který je společně s Vjačeslavem Kulominem i nejproduktivnější hráč týmu s dvěma góly a jednou asistencí. Na třetím místě se krčí s jedním bodem švédský hráč Andre Petterson. Pozice zůstávají v tomto případě neměnné i v tabulce střelců, u asistencí pouze Pettersona vystřídal Andrej Mironov.
     
    SPARTAK MOSKVA
    Bobrovova divize: 4. místo, 3 body, skóre 6:4, bilance 1-0-1-0

    Loňský osmifinalista KHL se zatím ani jednou nepředstavil na domácí půdě. Celou letošní sezonu odpálil v Lotyšsku, proti Rize tahal za kratší konec pomyslného provazu, nakonec dokázal zápas dotáhnout až do prodloužení, ve kterém selhal a připsal si bod za prohru 1:2. Plná satisfakce však přišla na ledě nepříjemné Jaroslavle, kde zásluhou čtyřgólové druhé třetiny otočil na průběžných 4:1, nakonec vyhrál 5:2 a usídlil se na průběžném čtvrtém místě tabulky své divize.

    Po dvou zápasech vede tabulku týmového bodování lotyšský hráč Martins Karsums s bilancí 1+2, to stejné rozpoložení bodů má i Ilja Zubov. Nejlepším střelcem je se dvěma góly Ilja Talujiev, z celkových šesti zásahu měl podíl na dvou. Na polovině gólů má naopak zásluhu v podobě asistence Arťom Fjodorov.
     
    Dobré odpoledne příznivcům KHL! Po letní pauze se kola ruského hokeje roztáčí zas a znovu, tentokrát se zaměříme na páteční moskevské derby, které je navíc tím prvním v letošní sezoně vůbec! V Ledovém paláci VTB se proti sobě postaví dva týmy. Moskevské Dynamo je oproti svému sokovi o hodně úspěšnější, Spartak Moskva čeká na větší úspěch již od roku 1992, kdy vybojoval v tehdejší ruské superlize bronz.

    Začátek utkání je naplánován na pátečních 17:30, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 17. Hietanen (Jaškin, Čajkovský), 54. Čajkovský (A. Petersson), 62. Hietanen (Šipačov) – 12. Rylov (Hersley), 55. Hersley (Karsums, R. Hanzl)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Hietanen, Čajkovský, Volkov, Mironov (A), Grigorjev, J. Zajcev, Ljamin, Igumnov – Jaškin, Tarasov, Šipačov (C) – Mojsejev, Jefremov, V. Kuljomin (A) – Polygalov, A. Petersson, Indrašis – Kruglov, Afinogenov, Muranov.
    Spartak Moskva: Bespalov (Chomčenko) – Hersley, Rylov (A), Pedan, D. Višněvskij, Kutuzov, Gončarov, Nikišin, Arkalov – Karsums, Daugavinš, R. Hanzl – Kokarev, Zubov (A), Fjodorov – Nikoncev (C), Talalujev, Stoljarov – Šablovskij, Zlobin, Chochlačov.

    Rozhodčí: Naumov, Romasko – Zacharenko, Sivov (všichni RUS)

    Diváci: 7 637
    bahis siteleri