TK LFA k projektu v oblasti esportu (kon.)
konec
Tisková konference LFA k projektu v oblasti esportu

Čtvrtek 26.09.2019, 16:00Tiskové konference
     
    16:24
    Oficiální část tiskové konference byla ukončena, následují dotazy novinářů. (16:28:12)
     
    16:20
    Právě jsou představeni další dva hosté – profesionální hráči Emerickson a T9 Laky. Prvně jmenovaný hraje za profesionální esport tým Sparty, druhý pak za Viktorii Plzeň. Oba si novou esport ligu pochvalují.
     
    16:19
    Daniel Hajný (obchodní a marketingový ředitel LFA): Všechny kluby potvrdily svou účast v DATART e:LIZE, navíc některé začaly uvažovat o svém vlastním esport týmu.
     
    16:18
    Daniel Hajný (obchodní a marketingový ředitel LFA): Veškeré informace jsou k dispozici na webových stránkách www.e-liga.cz.
     
    16:17
    Daniel Hajný (obchodní a marketingový ředitel LFA): Do ligy budou zapojeny všechny kluby, které budou mít pro své fanoušky dva turnaje. Čeká nás pořádná porce zápasů, ale věříme, že to fanoušci ocení. Po kvalifikaci budou následovat semifinálové turnaje v Praze a Olomouci. DATART e:LIGA je postavena tak, že to nevyhraje jednotlivec, ale daný klub, který budou reprezentovat ti nejlepší, ketří se přihlásí.
     
    16:15
    Daniel Hajný (obchodní a marketingový ředitel LFA): Je to zhruba tři čtvrtě roku práce a dohadování a věříme, že to bude pozitivně přijato od fanoušků a hráčů. Nejsme sice první, jsme soutěž, která se zapojuje do esportového světa s drobným zpožděním, ale věříme, že to rychle doženeme a budeme mít stejnou sílu v esportu jako ostatní země.
     
    16:14
    Daniel Hajný (obchodní a marketingový ředitel LFA): V rámci marketingové a obchodní strategie se snažíme přicházet s věcmi, které reflektují aktuální dobu a oslovovat i veřejnost, která nechodí na fotbalové stadiony. Dnešním dnem jsme spustili oficiální registraci na DATART e:LIGU na webu www.e-liga.cz, připravili jsme příjemné prize money v celkové výši 150 000 Kč.
     
    16:12
    Petr Škaloud (marketingový manažer PlayStation): U nás v PlayStationu jsme velcí fanoušci fotbalu. V minulosti jsme během neformálního rozhovoru s kolegy řešili, jak by bylo dobré, kdyby se v esportu utkávaly naše prvoligové kluby. Nyní se to stává skutečností. Jsem nesmírně rád, že PlayStation může být jako partner této ligy.
     
    16:11
    DATART e:LIGA se bude hrát výhradně na konzoli PlayStation 4.
     
    16:10
    Eva Kočicová (PR manažerka a tisková mluvčí DATART): Není to náš první společný projekt s LFA, máme dlouhodobou spolupráci, se kterou jsme velmi spokojení. Přesunout se do esport oblasti bylo pro nás logickým vyústěním. Sledujeme ještě jeden cíl u této soutěže, kdy z pohledu elektrospecialisty chceme ukázat lidem, že dokážeme propojit produktový svět se světem zábavy. Těšíme se a jsme zvědaví, jaký zájem to projeví u fanoušků.
     
    16:06
    Dušan Svoboda (předseda LFA): Jsem rád, že se nám tento projekt podařilo dostat do fáze, kdy tu můžeme sedět a společně zahájit DATART e:LIGU ve FIFA 20. Věřím, že tu vznikne zajímavý a atraktivní produkt pro naše fanoušky. Je to určitá příležitost, jak získat a přivést nové fanoušky k reálnému fotbalu.
     
    16:05
    Dušan Svoboda (předseda LFA): Musím říct, že co se týká esportu, začal jsem ho poprvé vnímat před dvěma roky na mezinárodních konferencích UEFA a Evropské klubové asociace. Když jsem to viděl poprvé já i kolegové z ostatních zemí, kteří jsme generačně trochu jinde, tak jsme po sobě tak koukali a říkali si, co to vlastně je. Poté jsme se však o to začali zajímat hlouběji, a když nám byl koncept více představován, tak jsem si začal uvědomovat, že je důležité se do toho zapojit. Je potřeba esport více uchopit a přinést jej i do České republiky. Nemyslím si, že esport je něco, co bere děti a hráče ze zelených hřišť. Naopak si myslím, že toto uvažování není správné a esport je možnost, jak fotbal představit a prezentovat nové skupině lidí.
     
    16:02
    Ligová fotbalová asociace právě představuje zcela novou esport soutěž ve FIFA 20. Soutěž ponese název DATART e:LIGA a zapojí se do ní všech šestnáct prvoligových týmů.
     
    16:00
    Tisková konference byla zahájena.
     
    Tiskové konference se zúčastní Petr Škaloud (marketingový manažer PlayStation), Eva Kočicová (PR manažerka a tisková mluvčí DATART), Dušan Svoboda (předseda LFA) a Daniel Hajný (obchodní a marketingový ředitel LFA).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z tiskové konference Ligové fotbalové asociace (LFA), která se bude týkat nového projektu v oblasti esportu. Tisková konference začíná v 16:00.
    bahis siteleri