Kazachstán – Kypr 1:2 (kon.) | Bělorusko – Estonsko 0:0 (kon.) | Nizozemsko – Sev. Irsko 3:1 (kon.)
Chorvatsko – Maďarsko 3:0 (kon.) | Slovensko – Wales 1:1 (kon.) | Rakousko – Izrael 3:1 (kon.)
S. Makedonie – Slovinsko 2:1 (kon.) | Lotyšsko – Polsko 0:3 (kon.) | Belgie – San Marino 9:0 (kon.)
Rusko – Skotsko 4:0 (kon.)
konec
Severní Makedonie
2:1 (0:0)
Slovinsko
Čtvrtek 10.10.2019, 20:45 • National Arena Todor Proeski, Skopje • Kvalifikace ME • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (22:46:12)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:14.
     
    Je za námi utkání mezi Severní Makedonií a Slovinskem, které nakonec ovládlo domácí mužstvo 2:1, když jsme všechny góly viděli v druhém poločase. Na straně Severní Makedonie se dvakrát prosadil Eljif Elmas, jenž využil velmi dobrých pasů svých spoluhráčů. Hosté se nemohli dostat do pořádného tlaku, přesto přišlo snížení, ale už velmi pozdě. V páté minutě nastavení totiž proměnil penaltu Josip Iličić, avšak rozhodčí nedlouho poté odpískal konec utkání.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Josip ILIČIĆ - 2:1
     
    90+5
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Hosté proměňují svůj pokutový kop, ale už se nám chýlí konec zápasu! Na penaltový puntík si míč postavil JOSIP ILIČIĆ, který poslal balón do protipohybu gólmana.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Gjoko Zajkov (Severní Makedonie).
     
    90+4
    Slovinsko ale bude ale ještě kopat penaltu!
     
    90+3
    Nyní již má konečně Slovinsko tlak, ale vypadá to, že je už pozdě. Severní Makedonie se totiž bráni opravdu v klidu a nepouští soupeře k ničemu.
     
    90+2
    Stole Dimitrievski vyrazil roh, ovšem poté jsme viděli gólovku hostí! Přišla totiž tvrdá rána v podání Jurea Balkovece, která šla bohužel pro něj doprostřed brány. Domácí gólman ji však vyrazil k nohám Andraže Šporara, ovšem jeho ránu vyrazil gólman! Parádní zákroky.
     
    90+1
    Nyní předvedl dobrá obranný zákrok domácí obránce, který vystihl přihrávku na hranici šestnáctky. Slovinsko už je ale zase u míče a bude mít roh.
     
    90
    Nastavovat se bude pět minut!
     
    89
    Josip Iličić zahrál nyní rukou, když si zpracovával balón. To neuniklo pozornosti hlavního rozhodčího, a tak se píská. Znovu proti hostům.
     
    88
    Slovinsko se připravuje o míč samo a naprosto zbytečně. Denis Popovič vyslal sice celkem solidní ránu, jenže ta spíše ohrozila fanoušky v ochozech.
     
    87
    Jenže zdravotníci domácího týmu jsou nakonec voláni ke gólmanovi. Byl to opravdu tvrdý střet, ale Stole Dimitrievski bude nejspíše schopen to dochytat.
     
    86
    Stole Dimitrievski nyní zůstává ležet na hřišti, ovšem ošetření nechce. Robert Berić do něj naletěl hodně tvrdě a gólman domácích to schytal na žebra,
     
    85
    Slovinsko se znovu muselo vracet až ke svému gólmanovi a čas mu ubíhá opravdu neúprosně. Do konce zápasu nám totiž chybí s nastavením nějakých osm minut.
     
    84
    Místo toho však měli další větší šanci domácí! Ti se dostali po rychlém útoku k přihrávce, jež mířila na bod penaltového puntíku. Tam si také naběhl domácí hráč, ale obranný blok nepropálil.
     
    83
    Hosté se konečně dostali s míčem na útočnou polovinu, kde se snažili kombinovat. Domácí jim to však neulehčují a hodně aktivně napadají.

    Denisa Józsová

    Branky: 50. Elmas (Pandev), 68. Elmas (A. Ademi) – 90+5. Iličić (pen.)

    Karty:   27. Pandev (MAK), 42. Musliu (MAK), 43. Ristovski (MAK), 90+5. Zajkov (MAK) – 43. Kurtić (SLV)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:14.
    Severní Makedonie: Dimitrievski – Ristevski, Musliu, Ristovski (81. Zajkov) – Alioski, A. Ademi (77. Toševski), Spirovski, Nikolov – Elmas – Nestorovski, Pandev (C) (66. Tričkovski).
    Náhradníci: Ilijev, Šiškovski – Toševski, Zajkov, Tričkovski, Trajkovski, Radeski, Dorjev, Stojlov, Mladenovski, Stojanovski.

    Slovinsko: Oblak (C) – Balkovec, M. Mevlja, Aljaž Struna, Stojanović – Bezjak (79. Berić), Kurtić, Krhin (48. Popovič), Iličić – Šporar, Verbič (65. Zajc).
    Náhradníci: Belec, Vidmar – Korun, Blažič, Zajc, Čerin, Janža, Bijol, Popovič, Berić, Matavž, Majer.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (vš. GER)
    thejrc.org