Gruzie – Irsko 0:0 (kon.) | Dánsko – Švýcarsko 1:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Rumunsko 0:3 (kon.)
Bosna – Finsko 4:1 (kon.) | Malta – Švédsko 0:4 (kon.) | Norsko – Španělsko 1:1 (kon.)
Itálie – Řecko 2:0 (kon.) | Lichtenštejnsko – Arménie 1:1 (kon.)
konec
Malta
0:4 (0:1)
Švédsko
Sobota 12.10.2019, 20:45 • Národní stadion, Ta' Qali • Kvalifikace ME • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (22:43:35)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 2 – 9
    Střely mimo: 4 – 7
    Držení míče: 41% – 59%
    Rohové kopy: 3 – 6
    Ofsajdy: 1 – 2
    Fauly: 10 – 17
    Žluté karty: 3 – 1.
     
    Je dobojováno! Švédsko splnilo roli favorita a připsalo si do tabulky kvalifikační skupiny D povinné tři body, díky kterým se udrželo s bodovým náskokem na Rumunsko na postupovém druhém místě. Malta neodehrála úplně zlý zápas, v zakončení ale neukázala kvalitu a kvůli dvěma penaltovým zákrokům a jednomu vlastenci ze druhé půle nakonec odchází poražena výsledkem 0:4. Mezi švédské střelce se z penalt dvakrát zařadil Sebastian Larsson, vůbec první trefu ale obstaral třicetiletý debutant Marcus Danielson.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Švédové ani za rozhodnutého stavu rozhodně nepolevují a do posledního okamžiku se snaží přidat pátý gól. Po nepřesné střele z voleje od Sebastiana Larssona už to na něj ale nevypadá.
     
    90+1
    Rozhodčí ve druhé půli neměli důvod příliš nastavovat, a tak se bude hrát už jenom dvě minuty.
     
    90
    Švédové měli naprostý klid na postupnou kombinaci na třiceti metrech od branky. Postupně se tedy přesunuli na pravou stranu, odkud centroval Larsson a z jedničky zakončující Andersson těsně netrefil ze svého pohledu levou tyč.
     
    88
    Lustigova přihrávka z pravé strany neprošla na Anderssona, před kterým se včas zjevil Andrej Agius a rychle zakopl míč do relativního bezpečí.
     
    87
    Michael Mifsud si svým náběhem řekl o průnikový pas ze středu hřiště. Ten ale přišel o chloupek později a maltský útočník byl chycen do ofsajdové pasti.
     
    86
    Sebastian Andersson ani na dva pokusy neodcentroval z pravého křídla. Ve druhém případě byl míč odražen k Bonellovi, po jehož rozehrávce byl faulován aktivní Fenech.
     
    85
    Forsberg rozehrál na krátko. Následný centr Bonello nezastavil, ale bylo to způsobeno drobným faulíkem dnes nevýrazného Gustava Svenssona.
     
    84
    Domácí ztratili balón ve středu hřiště, z čehož resultovala Forsbergova akce po levém křídle a alespoň zisk rohového kopu.
     
    83
    Nwoko byl nedovoleně přidržen Danielsonem. V posledních minutách velmi sympaticky hrající Malta tak může podniknout další útočný výpad.
     
    82
    Isakova finální přihrávka neprošla přes dobře postavené pilíře domácí obrany. Danielson se poté dostal pod menší tlak Mifsuda, ale u koncové čáry na něm udělal odkop od Olsenovy branky.
    81. Paul Fenech (MAL)
     
    81
    Další přímočarná akce Malty, na jejímž začátku byl Mifsud a jeho útok po levé straně. Domácí přes dvě přihrávky dostali míč na pravý kraj pokutového území a to už musel Olsen zasahovat proti další Fenechově střele z úhlu.
     
    80
    Paul Fenech zaútočil do poměrně rozhozené švédské obrany. Mifsud se mu hnul do ofsajdu, takže musel pálit sám a míč poslal vysoko nad Olsenovu horní tyč.
     
    79
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Marcus Berg, přichází Sebastian Andersson.
     
    78
    Pro Bengtssonův centr od rohového praporku si došel Bonello, který zkusil Švédy překvapit rychlou rozehrávkou, jenže míč dostal až jeho brankářskému protějšku Olsenovi.

    Michal Břuchanský

    Branky: 11. Danielson (Bengtsson), 58. Seb. Larsson (pen.), 66. Agius (vla.), 71. Seb. Larsson (pen.)

    Karty:   39. Shaw (MAL), 47. Z. Muscat (MAL), 57. Mbong (MAL) – 62. Quaison (SWE)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:17.
    Malta: Bonello – Z. Muscat (66. Caruana), Agius (C), Shaw, Zerafa – Mbong, D. Vella, R. Muscat (68. P. Fenech), Gambin – Effiong (75. Mifsud), Nwoko.
    Náhradníci: Hogg, Haber – Caruana, Apap, S. Borg, Grech, P. Fenech, Mifsud, K. Micallef, N. Muscat, J. Pisani, T. Caruana.

    Švédsko: Olsen – Lustig, Danielson, Granqvist (C), Bengtsson – Forsberg, K. Olsson, Ekdal (63. Svensson), Seb. Larsson – Quaison (71. Isak), Berg (79. Andersson).
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Tanković, Fransson, Guidetti, Svensson, Helander, Isak, Krafth, Andersson, Sema, Gagliolo.

    Rozhodčí: Ivanov – Usačev, Dančenko (všichni RUS)
    bahis siteleri