Washington – Toronto 4:3 (kon.) | Columbus – Dallas 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Colorado 3:2 (po pr.)
Edmonton – Philadelphia 6:3 (kon.) | Anaheim – Buffalo 5:2 (kon.) | San Jose – Carolina 5:2 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
3:2 (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
Colorado Avalanche
Čtvrtek 17.10.2019, 01:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítám všechny fanoušky u dalšího střetnutí slavné NHL, která opět nabírá na pořádných obrátkách. V našem přenosu se představí celky, které najdeme v horních patrech tabulky, Pittsburgh Penguins totiž vyzve neporažené Colorado Avalanche.
     
    Jako už tradičně začneme nejprve s představením domácího celku. Při pohledu na tabulku Východní konference najdeme Pittsburgh s osmi body na páté příčce tabulky. Tučňáci zatím odehráli šest zápasů, v nichž hned čtyřikrát vyhráli a dokonce třikrát nasázeli soupeřům sedm branek. Tým vede hlavně kapitán Sidney Crosby a výborně také hraje čtvrtá formace. Penguins také vyhlížejí marody, jelikož mezi nimi jsou Zach Trotman, Bryan Rust, Alex Galchenyuk, Nick Bjugstad a také hvězdný Jevgenij Malkin.

    Winnipeg – Pittsburgh 2:7
    Minnesota – Pittsburgh 4:7
    Pittsburgh – Anaheim 2:1

    Nejproduktivnější hráči Penguins:

    Sidney Crosby 10 bodů (3+7)
    Kris Letang 8 bodů (2+6)
    Jake Guentzel 6 bodů (4+2)

    Jenže Tučňáky nečeká vůbec nic lehkého, do PPG Paints Areny totiž přijede neporažené Colorado. Laviny odehrály v letošní sezóně pět zápasů a nepoznaly hořkost porážky, hostující celek se tak vyhřívá na vedoucí pozici Západní konference. Avalanche se mohou spolehnout především na výkony první formace ve složení Gabriel Landeskog, Mikko Rantanen a Nathan MacKinnon, který už zaznamenala třiadvacet bodů. Ve výborné formě je také Philipp Grubauer, který nastoupil do čtyř zápasů a pouze jednou pustil do brankoviště Pavla Francouze. Udrží Colorado neporazitelnost i po souboji s Penguins?

    Washington – Colorado 3:6
    Colorado – Arizona 3:2 po nájezdech
    Colorado – Boston 4:2

    Nejproduktivnější hráči Avalanche:

    Mikko Rantanen 9 bodů (4+5)
    Nathan MacKinnon 8 bodů (2+6)
    Gabriel Landeskog 6 bodů (2+4)
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) 6 odehraných zápasů, 2 body (1+1)

    Pavel Francouz (COL) 1 odchytaný zápas, 94,44% úspěšnost zákroků
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang, Dumoulin, J. Schultz, M. Pettersson, Marino, J. Johnson – Simon, Crosby, Guentzel – Hörnqvist, Lafferty, Kahun – B. Tanev, Bluegers, Aston-Reese – A. Johnson, Blandisi, Riikola.

    Colorado Avalanche: Grubauer (Francouz) – E. Johnson, Girard, Cole, Makar, Graves, Barberio – Rantanen, MacKinnon, Landeskog – Burakovsky, Kadri, Donskoi – Compher, Jost, C. Wilson – Calvert, Bellemare, Nieto.

    Rozhodčí: Pollock, Mclsaac – Cormier, Baker.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování zápasu vyhrál Sidney Crosby, a tak má Pittsburgh první akce v duelu.
     
    00:40
    K prvnímu zakončení se dostal Nathan MacKinnon, jehož pokus z úhlu pokryl domácí brankář. Na druhou stranu se pak hnal domácí kapitán, ovšem kotouč vyrazil Philipp Grubauer.
     
    01:07
    Ve středním pásmu zachytil puk Brandon Tanev, který se s ním vydal do útočné třetině. Po výpadu na střed přišlo zakončení, které skončilo vedle levé tyče.
     
    01:41
    Máme zde úvodní zakázané uvolnění, kterého se dopustilo Colorado. Následuje vhazování po pravici německého gólmana.
     
    02:02
    Jack Johnson a J. T. Compher se hnali za vyhozeným kotoučem, jako první byl na kruhu pro vhazování obránce Pittsburghu, a tak je tu další icing.
     
    02:22
    Nepřesná přihrávka byla k vidění také na druhé straně, znovu se pro zakázané uvolnění přerušuje. Český útočník totiž na černou gumu nedosáhl.
     
    02:37
    Cink! Sidney Crosby a Dominik Simon ujížděli na jediného obránce. Domácí kapitán vybídl ke skórování českého útočníka, jehož pokus zastavila pravá tyčka.
     
    03:16
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Pravidlo nedáš – dostaneš se opět potvrdilo a Laviny se tak ujímají vedení! Od levého mantinelu přihrával mezi kruhy Matt Nieto, jenž našel najetého MATTA CALVERTA, který okamžitě zamířil nad brankářovu lapačku. Asistence: Matt Nieto a Ian Cole.
    03:16 Matt CALVERT - 0:1
     
    04:23
    Před branku si tentokrát najel Patric Hörnqvist, jehož pokus mířil k bližší tyči. Philipp Grubauer byl přilepen u tyče, a tak si zapsal další zákrok do statistik.
     
    05:21
    Na osu hrací plochy si najel Nathan MacKinnon, jehož bekhendový pokus byl zastaven. Akce se rychle otočila a Dominik Simon přihrál na levý kruh, odkud ihned vystřelil Jake Guentzel. Ovšem německý brankář Colorada se výborně přesunul a zasáhl.
     
    06:09
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Tyson Jost – 2 min., podrážení).
     
    06:22
    Z pravé strany vyslal tvrdou ránu Kris Letang. Pokus brankáři vypadl, protože na hranici brankoviště výborně clonil Patric Hörnqvist. Švédský útočník se pokusil o dorážku, ale Philipp Grubauer beton u tyče udržel.
     
    07:16
    Po rychlé souhře přišlo zakončení z vrcholu levého kruhu, který byl nepřesný a navíc donutil Penguins opustit útočnou třetinu.
     
    08:01
    Juuso Riikola se po návratu do sestavy prezentoval zadovkou na německého spoluhráče. Dominik Kahun okamžitě mířil do levé šibenice, ale v cestě do branky puk zastavila Grubauerova lapačka – krásný zákrok.
     
    08:31
    Na modré čáře se kotouč zmocnil Kris Letang, jenž okamžitě nahazoval na branku. Německému brankáři puk vypadl, ale pouze vedle pravé tyče.
     
    08:51
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Ian Cole – 2 min., držení hole).
     
    09:30
    Sidney Crosby a Kris Letang si neporozuměli na útočné modré čáře, a tak do samostatného úniku vyrazil při vlastním oslabení J. T. Compher. Jeho pokus švihem zamířil vedle levé tyče.
     
    10:32
    Z levého kruhu vystřelil Dominik Simon, jehož pokus byl brankářem vyražen. K odraženému kotouči si najel Dominik Kahun, jenž přestřelil odkrytou horní část branky!
     
    11:00
    A znovu cinkala branková konstrukce! Ian Cole přihrál do předbrankového prostoru, kde se nacházel najetý Joonas Donskoi. Jeho pokus zastavila ale branková konstrukce – hraje se parádní hokej.
     
    11:50
    Zakončení z pravé strany zastavil Matt Murray, který kotouč vyrazil před sebe. Následně se o zbytek práce postaral obránce, který hru posunul do středního pásma.
     
    12:36
    Od modré čáry se napřáhl Erik Johnson, jehož zakončení dobře brankář Penguins viděl, a tak v poklidu schoval černou gumu do výstroje.
     
    Střely na branku: 9:6.
     
    13:26
    Nathan MacKinnon se rozjel do další akce, ale ve středním pásmu byl zastaven a navíc donucen jet zpátky před vlastní branku.
     
    14:07
    Na druhé straně zavezl černou gumu do pásma Dominik Kahun, jenže jeho pokus z levé strany zamířil jen do soupeřovy hole. Německému hráči se úvod nového ročníku příliš nedaří.
     
    14:42
    Těžká přihrávka mířila k levému mantinelu, kde ji nezpracoval Adam Johnson. Je z toho jen další zakázané uvolnění, které vrátí hru před domácí svatyni.
     
    14:52
    Nazem Kadri si od mantinelu najel na střed hrací plochy, odkud branku přestřelil. Následně domácí přes všechnu snahu poslali hru do středního pásma.
     
    15:16
    Po nahození na branku Pittsburghu zajel Joonas Donskoi do Matta Murrayho! Hostující útočník pak schytal pár ran od Jacka Johnsona.
     
    15:45
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Ian Cole – 2 min., podrážení).
     
    15:49
    Colorado Avalanche vyhrálo vhazování a kotouč po mantinelu zamířil až za domácí branku. Pittsburgh tak od nuly rozjede další přesilovkovou akci.
     
    16:36
    Kotouče se zmocnil Matt Calvert, který neváhal a vyvezl jej do středního pásma. Hostující mužstvo toto oslabení zatím zvládá na jedničku.
     
    16:53
    Při vlastním oslabení se před domácí brankou nacházel Joonas Donskoi, který netrefil branku jen proto, že byl seknut Dominikem Kahunem.
     
    16:55
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Dominik Kahun – 2 min., sekání).
     
    17:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Dobrý den, půjde Philipp Grubauer ven? SIDNEY CROSBY je prostě pan hokejista a znovu to dokázal! Domácí kapitán zachytil kotouč u mantinelu, protáhl se před branku, kde předvedl dlouhou kličku a poté po ledě zamířil mezi beton a tyčku. Je z toho 450. branka Crosbyho v NHL! Asistence: Justin Schultz a Marcus Pettersson.
    17:22 Sidney CROSBY - 1:1
     
    18:21
    Colorado aktuálně hraje zkrácenou početní výhodu, ovšem zakončení z pravé strany bylo sražené. Následně se Penguins podařilo vyhodit přes všechny čáry.
     
    18:58
    Na pravém kruhu byl osamocený Nathan MacKinnon, jenž ihned vystřelil, ale kotouč zamířil vedle vzdálenější tyče. Pittsburgh hru v oslabení zvládl a Dominik Kahun už se chystá naskočit zpátky do hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Přestože je stav po dvaceti minutách vyrovnán, přesto máme vítěze. Je jím hokej, protože to co předvedly oba celky bylo místy až neuvěřitelné. Hraje se opravdu parádní hokej! Colorado se rychle dostalo do vedení, když se prosadil Matt Calvert. Ovšem Pittsburgh byl mírně aktivnější a dočkal se v samotném závěru vyrovnání. Sidney Crosby totiž opět předvedl, že je geniálním hráčem a dal stavu zápasu aktuální podobu.

    Střely na branku: 12:7.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Erik Johnson zavezl puk do rohu hrací plochy, odkud se pokusil nachytat domácího brankáře. Matt Murray byl natlačen u první tyče a širokou holí si celou situaci pohlídal.
     
    21:19
    Na modré čáře se pokusil černou gumu zachytit Ian Cole, jehož snažení bylo zbytečné. Na druhou stranu se hnal Adam Johnson, který vyslal nepřesnou přihrávku.
     
    21:34
    Nazem Kadri chtěl u mantinelu atakovat Teddyho Bluegerse, ovšem přepadl na vlastní střídačku, kde mu na nohy pak pomáhal Pavel Francouz.
     
    21:59
    U domácí střídačky upadl čárový rozhodčí, který pod sebou nechal nohu a navíc se praštil o mantinel. Doufejme, že Michel Cormier bude v pořádku. Aktuálně je v péči lékaře Penguins.
     
    21:59
    Pro Michela Cormiera střetnutí končí, jelikož čárový rozhodčí se nepostaví na pravou nohu. Zbytek sudích se poradilo a budeme moci pokračovat v zápase.
     
    22:22
    Colorado vyslalo zakončení od modré čáry, které bylo mezi kruhy zastaveno. Pittsburgh opět nic nevymýšlel a poslal černou gumu jen do středního pásma.
     
    23:14
    Mezi kruhy se nacházel Matt Calvert, který byl opět k palbě připraven. Jeho pokus mířil nad ledem do pravé části branky, ovšem Matt Murray výborně vykopl beton a celou situaci pro Pens zachránil.
     
    24:13
    Domácí mužstvo se ve druhé části zatím jen brání a nemůže se dostat přes střední pásmo. Zach Aston-Reese kotouč nahodil za branku a společně se spoluhráči odjel střídat.
     
    25:07
    Tentokrát černou gumu vyvezl do středního pásma Patric Hörnqvist, který po nahození schytal hit u hrazení. Pittsburgh opět jen střídá, ve druhé části se mu nedaří.
     
    26:06
    U mantinelu podklouzl John Marino, a tak šlo Colorado ve třech na jediného obránce. Celou situaci na sebe vzal Tyson Jost, který zleva mířil do bližší šibenice. Matt Murray celou situaci ustál a ramenem vyrazil puk nad horní tyč.
     
    Střely na branku: 12:11.
     
    26:19
    Mezi kruhy zastavil spoluhráčovu střelu Gabriel Landeskog, který si kotouč pod sebou našel. Ovšem zamířil jen vedle vzdálenější tyče, Penguins přežili další akci soupeře.
     
    27:01
    Z ničeho nic se sám před brankářem ocitl Brandon Tanev, jehož klička do bekhendu byla německým brankářem chycená. Po chvilce z vrcholu pravého kruhu vystřelil ještě nepřesně Kris Letang.
     
    27:49
    Cale Makar zachytil puk na modré čáře, ale trefil z otočky jen prvního soupeře. Hra se přelila na druhou stranu, kde se k tvrdé střele dostal Dominik Simon. Jenže Philipp Grubauer byl znovu připravený.
     
    28:29
    Sam Lafferty se sice radoval, protože si myslel, že Philipp Grubauer zacouval s pukem do branky. Německý brankář celou situaci ale zvládl a drží vyrovnaný stav.
     
    28:29
    Ještě se volalo do Toronta, ovšem z opakovaných záběrů bylo vidět, že Philipp Grubauer udržel černou gumu před brankovou čárou.
     
    29:12
    Brandon Tanev mířil podél levého mantinelu do útočného pásma, ovšem následnou přihrávkou před branku nenašel žádného spoluhráče.
     
    29:53
    Jake Guentzel zabrzdil u mantinelu a přihrál na modrou čáru, odkud přišla nepřesná střela z jedné. Kotouč pak získal Sidney Crosby, jenže Pittsburgh nic dalšího nevymyslel.
     
    30:41
    Před domácí branku se hnal Nathan MacKinnon, jemuž se do cesty postavil obránce. Kotouč tak zamířil jen k zadnímu mantinelu. Po chvilce přišla střela od modré ,kterou zastavil s bolestivou grimasou Jake Guentzel.
     
    Střely na branku: 16:14.
     
    31:36
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sam Lafferty – 2 min., podrážení).
     
    31:57
    Přihrávka mezi kruhy byla zastavena a následně Pittsburgh Penguins vyhodil přes všechny čáry. Laviny budou muset začít až za vlastní brankou.
     
    32:41
    Nahození před branku srazil k pravému mantinelu John Marino. Domácí obránce kotouč dojel a sám ho znovu vyhodil přes všechny čáry.
     
    33:15
    Po pravé straně se do útočného pásma hnal André Burakovsky, jenže na druhé straně měl netrpělivého spoluhráče. Pro ofsajd je hra vykázaná do středního pásma.
     
    33:49
    Po naskočení z trestné lavice se Sam Lafferty zapojil do hry. Poté z levého vrcholu kruhu vystřelil Kris Letang, jenomže Philipp Grubauer byl znovu připraven.
     
    34:08
    Až u rohu se nacházel obránce Justin Schultz, jenž se pokusil překvapit střelou po ledě brankáře. Ovšem německý gólman měl beton na správném místě.
     
    Střely na branku: 19:14.
     
    35:19
    Sidney Crosby přibrzdil před vlastním pásmem kotouč, a tak se Joonas Donskoi se spoluhráči dostali do ofsajdu. Hra se tak znovu vrátí do neutrální zóny.
     
    35:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Další krásná akce Tučňáků končí brankou, která otáčí stav zápasu! Sidney Crosby našel najetého JAKEA GUENTZELA, který si mezi kruhy přehodil puk z bekhendu na forhend a poté zamířil přesně do bližší šibenice Grubauerovy branky. Asistence: Sidney Crosby a Dominik Simon.
    35:30 Jake GUENTZEL - 2:1
     
    36:38
    Od pravého mantinelu se napřáhl Ian Cole, jehož snažení bylo před branou sražené do ochranné sítě. Bude se vhazovat po levé ruce domácího gólmana.
     
    36:49
    Pittsburgh se pokusil o dlouhou přihrávku, která byla nepřesná a skončila na zakázaném uvolnění. Znovu se tak stěhujeme před branku, kterou hájí Matt Murray.
     
    37:32
    Přečíslení vyřešil z levého kruhu Zach Aston-Reese, jehož střela byla sražená do ochranné sítě. Pittsburgh tak po dvou zakázaných uvolnění může konečně vystřídat.
     
    38:13
    Sidney Crosby se pokusil o zadovku, kterou zachytil Tyson Jost. Hostující hráč poté zakončil z pravé strany, ale jeho pokus srazil do ochranné sítě John Marino.
     
    38:27
    Na ose hrací plochy se k odraženému puku dostal J. T. Compher. Jeho pokus asi mířil do branky, ovšem Patric Hörnqvist v pádu šanci zneškodnil.
     
    39:03
    Na levé straně modré čáry se nacházel Brian Dumoulin, který vyslal přihrávku k zadní tyči, kde situaci zavíral Brandon Tanev. Jenomže domácí útočník se pozdě zorientoval, a tak nezakončil přesně.
     
    39:47
    Dominik Simon ztratil kotouč, a tak se do protiakce hnal Nathan MacKinnon. Ovšem na jeho pokus si počíhal Matt Murray, který drží Tučňáky v těsném vedení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Pokračujeme v krásném hokeji, ovšem s jedním podstatným rozdílem. Pittsburgh se totiž v prostřední části hry dostal do vedení, který vystřelil Jake Guentzel. Oba celky se snaží hrát především dopředu, což zvyšuje úroveň už tak kvalitního střetnutí. Colorado mělo v prvních deseti minutách druhé části opticky navrch, ovšem i toto se Tučňákům podařilo srovnat, a tak právě oni jsou aktuálně spokojenější.

    Střely na branku: 21:16.
    Střely na branku ve druhé třetině: 9:9.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Sidney Crosby vyhrál všechna úvodní vhazování period, tentokrát se Pittsburgh dopustil dalšího zakázaného uvolnění.
     
    40:47
    Brandon Tanev nabral ve střením pásmu velkou rychlost, a tak se icing nepískal.
     
    41:19
    Z ostrého úhlu zakončoval Zach Aston-Reese, jehož pokus zamířil do lapačky hostujícího brankáře. Philipp Grubauer chtěl rozehrát, ale domácí u něj byli brzy.
     
    41:48
    Od modrá čáry vystřelil švihem Nazem Kadri, jehož pokus zastavil před brankou John Marino. Colorado odražený puk našlo rychleji a dál kombinuje.
     
    42:11
    Akce hostujícího mužstva je zastavena pro přihrávku rukou. Hlavní rozhodčí vykazuje Laviny do středního pásma.
     
    42:39
    Ke kotouči se probojoval Joseph Blandisi, jenž se rychlým výpadem zbavil svého strážce. Ovšem následný střelecký pokus byl sražen jen do rohu hrací plochy.
     
    42:56
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Sidney Crosby sice vyhrál vhazování, ovšem Brian Dumoulin chyboval na modré čáře, a tak je znovu vyrovnáno! Mikko Rantanen a NATHAN MACKINNON se hnali na Krise Letanga. Druhý jmenovaný dostal přihrávku před branku, odkud se prezentoval přesnou střelou k pravé tyči. Asistence: Mikko Rantanen.
    42:56 Nathan MACKINNON - 2:2
     
    43:37
    Z pozice beka si před branku najel Justin Schultz, na něhož také mířila přihrávka. Domácí obránce hledal mezeru mezi Grubauerovými betonu, ovšem ta rychle zmizela.
     
    45:01
    Na přihrávku od hrazení číhal u levé tyče Tyson Jost, který byl ale atakován, a tak nezakončil. Ovšem situace opět vypadala velmi nebezpečně.
     
    45:44
    Od modré čáry se napřáhl Samuel Girard, jehož pokus vyrazil do rohu hrací plochy Matt Murray. Oba celky poté zamířily na střídačku.
     
    46:35
    Další pokus od modré čáry zastavil Jake Guentzel, jenž opět odjel na střídačku s bolestivou grimasou. Ovšem až poté, co český spoluhráč posunul černou gumu do středního pásma.
     
    Střely na branku: 27:23.
     
    47:48
    Ani jeden ze soupeřů se nemůže usadil před brankou, často se o kotouč bojuje u hrazení. Nejprve bylo zastavené Colorado a o chvilku později i Pittsburgh.
     
    48:46
    Od vlastní branky až za červenou čáru projel Adam Johnson, který kotouč jen nahodil do pásma a jel na střídačku. Po chvíli ale Avalanche vyhodili na další icing.
     
    49:35
    Zpoza branky přihrál Sidney Crosby až na modrou čáru, kde číhal napřažený Marcus Pettersson. Jeho pokus mířil nad ledem k pravé tyči, ale Philipp Grubauer zasáhl lapačkou. PPG Paints Arenu aktuálně obíhá mexická vlna, jak nevídané při zápase NHL!
     
    50:08
    Ve druhé vlně se nacházel Nazem Kadri, který se do puku chtěl opřít z voleje. Ovšem zakončení mu nesedlo a černá guma mířila jen k hrazení.
     
    52:00
    Další akci rozjížděl Dominik Simon, který nezvládl přihrávku na svého kapitána. Podobně si na druhé straně počínal také J. T. Compher.
     
    52:18
    Do levého kruhu pro vhazování vjel Matt Calvert, jehož snažení bylo sražené do ochranné sítě. Poslední minuty se spíše brání, oba celky chtějí dva body ubojovat.
     
    Střely na branku: 29:24.
     
    53:20
    Pittsburgh dlouho váhal s rozehrávkou za vlastní brankou. Při pokusu přejít do akce kotouč zastavil Nazem Kadri, jehož pokus zamířil jen do brankářovy lapačky.
     
    55:27
    Skrytou ránu od pravého mantinelu vyslal John Marino, jehož snažení zastavil Philipp Grubauer betonem. Hraje se stále hodně opatrně.
     
    56:14
    O další kotouč se bojovalo u hrazení, kde souboj vyhrálo Colorado. Ovšem nepřesná přihrávka byla zachycená, jenže do ofsajdu najel Brandon Tanev.
     
    Střely na branku: 29:26.
     
    57:00
    Jdeme do koncovky normální hrací doby a je jasné, že uvidíme zajímavý závěr. Podaří se někomu zvítězit před třetí sirénou?
     
    57:34
    Sidney Crosby vletěl do pásma a z levého kruhu přihrál do druhé vlny. Na ose se nacházel Jake Guentzel, jehož pohotový pokus zastavil ramenem přesouvající se Philipp Grubauer.
     
    59:00
    Hraje se poslední minuta normální hrací doby a ani jeden z celků se nemůže dostat do předbrankového prostoru. Hraje se spíše podél hrazení.
     
    59:47
    Dominik Simon rychlou brzdou oklamal soupeře a přihrál na modrou čáru. Střelou se pak prezentoval Kris Letang a německý gólman ani nevěděl, jak černou gumu vyrazil. Philipp Grubauer šel jen do rozkleku, protože vůbec nic přes clonícího hráče neviděl.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Čtyřicet minut jsme viděli nádherný hokej, dvacet minut zase spíše boj. Ovšem v poslední třetině se Coloradu podařilo vyrovnat, když chyby využil Nathan MacKinnon. Jdeme tak do prodloužení!

    Střely na branku: 31:27.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:11.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:38
    Nathan MacKinnon zavezl puk do pásma, kde ho dostoupil Kris Letang. Útočník Colorada se tak raději vrátil do středního pásma.
     
    61:09
    Hokejové zákony porušil Kris Letang, který na modré čáře předvedl kličku, po které vystavil spoluhráče do ofsajdu. Hra je vykázaná zpátky do neutrální zóny.
     
    61:31
    Hostující hráči jeli do přečíslení, celou akci na sebe vzal Gabriel Landeskog, jenž branku přestřelil. Pittsburgh hru rychle otáčí na druhou stranu.
     
    62:38
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Brian Dumoulin – 2 min., sekání).
     
    63:12
    Nepřesný pokus vyslal od modré čáry Cale Makar, a tak se Pittsburgh následně dostal do přečíslení. Celou akci chtěl vyřešit Teddy Bluegers, jenž nastřelil jen soupeře.
     
    63:14
    Colorado Avalanche si před druhou částí přesilové hry bere oddechový čas! Důvodem je, že si největší hvězdy Lavin potřebují trochu odpočinout.
     
    63:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh rozhoduje při vlastním oslabení, čímž přerušuje neporazitelnost Colorada! BRANDON TANEV si povodil v útočném pásmu Calea Makara a následně posunul kotouč do brankoviště. V ten moment se stal nešťastníkem Gabriel Landeskog, jenž si černou gumu srazil do branky. Bez asistence.
    63:57 Brandon TANEV - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Asi spravedlivě se po prodloužení raduje Pittsburgh, jenž byl v normální hrací době mírně aktivnějším celkem. Vlastně nešťastným momentem v závěru prodloužení přišlo Colorado o svou neporazitelnost. Naopak Brandon Tanev zaznamenal soutěžní první branku ve žlutočerném dresu s tučňákem na hrudi.

    Střely na branku: 33:28.
    Střely na branku v prodloužení: 2:1.
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Brandon Tanev (PIT) 1+0
    2. Sidney Crosby (PIT) 1+1
    3. Nathan MacKinnon (COL) 1+0
     
    Československá stopa v zápase:

    Dominik Simon (PIT) 0+1, 2 střely, 20:11 čas na ledě
     
    S konstatováním, že neporazitelnost Colorada skončila v Pittsburghu, se loučím a přeji vám pohodový vstup do čtvrtečního rána. (04:04:40)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 18. Crosby (J. Schultz, M. Pettersson), 36. Guentzel (Crosby, Simon), 64. B. Tanev – 4. Calvert (Nieto, Cole), 43. MacKinnon (Rantanen)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang, Dumoulin, J. Schultz, M. Pettersson, Marino, J. Johnson – Simon, Crosby, Guentzel – Hörnqvist, Lafferty, Kahun – B. Tanev, Bluegers, Aston-Reese – A. Johnson, Blandisi, Riikola.
    Colorado Avalanche: Grubauer (Francouz) – E. Johnson, Girard, Cole, Makar, Graves, Barberio – Rantanen, MacKinnon, Landeskog – Burakovsky, Kadri, Donskoi – Compher, Jost, C. Wilson – Calvert, Bellemare, Nieto.

    Rozhodčí: Pollock, Mclsaac – Cormier, Baker

    Diváci: 18 458
    bahis siteleri