Granada – Osasuna 1:0 (kon.)
konec
Granada CF
1:0 (1:0)
CA Osasuna
Pátek 18.10.2019, 21:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španělská LaLiga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:17. (22:55:27)
     
    Granada svůj hubený náskok nakonec dokázala udržet až do konce utkání. Posledních 10 minut nepouštěla soupeře skoro k míči a kromě vylepšení statistiky držení míče si tím také zajistila tři body. Závěr byl hodně hektický, když v nastaveném čase byly uděleny tři žluté karty. Jedna pro Moncayolu a následně dvě po sobě pro Méridu. Ten byl poslán pryč a Osasuna nakonec ze zápasu nevytěžila ni bod, ač byla velkou část zápasu lepším týmem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Fran Mérida (CA Osasuna). No tak tohle je velmi nepěkná situace pro Frana Méridu. Ten dostává za argumenty druhou žlutou kartu a tedy míří předčasně do sprch. Je to sice pár sekund do konce, ale trenér asi nebude rád.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Fran Mérida (CA Osasuna). Tak ne, uděluje se další karta. Mérida jí dostává za faul právě na Herreru.
     
    90+2
    Herrera byl dost tvrdě faulován a po této situaci se na hřišti udála menší potyčka. Domácí začali postrkovat do hráčů Osasuny a začali se hádat s rozhodčím.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Jon Moncayola (CA Osasuna). Konečné číslo žlutých karet Osasuny v tomto zápase tak bude minimálně 6. To už je velké číslo.
     
    90
    Ještě se bude hrát 3 další minuty. Viděli jsme je nastavené na světelné tabuli.
     
    89
    Hra se blíží do svého konce a Osasuna se zoufale snaží dostat se k vápnu soupeře. To už se jí, pravda, nepodařilo několik minut. Ve srovnání s předchozí částí hry je to docela neobvyklé.
     
    88
    Granada vymyslela další hezkou akci, která vyústila v šanci dva na dva. Zde ale perfektně zafungovala obrana hostů, která jako by věštila budoucnost, vyběhla přímo do směru, kam šla přihrávka Granady.
     
    87
    Domácí poslali dlouhý centr, na který si nabíhal Ramos, avšak míč chtěl stejně hodně i Torres, který se s ním srazil. Míč tak doskákal až k Rubenovi.
     
    86
    Ramos okamžitě zamířil dopředu, kde se snažil předvést nějaký ten driblink, avšak hosté ho úplně přesně vystihli a okamžitě zamířili na opačnou stranu hřiště.
     
    85
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Carlos Fernández, přichází Adrián Ramos. Další faul už byl dost. Fernández byl vystřídán a na lavičce ho ještě ošetřili lékaři. Vypadá ale v pohodě.
     
    84
    Osasuna přebrala míč, avšak nemohla přejít přes půlící čáru hřiště. A tak si jen přihrávala tam a zpět, než byl spáchán útočný faul – na koho jiného, než Heznándeze – a hra se zastavila.
     
    83
    Domácí tým se snaží si pojistit svůj hubený náskok, ovšem pokaždé, když se Granada dostane do blízkosti vápna, pošle finální přihrávku, kterou celou akci, byť hodně často dobrou akci, úplně zazdí.
     
    82
    Vypadalo to na hezký přímý kop, tři hráči vyskočili a chtěli hlavičkovat, ovšem u zadní tyče, kam míč dopadl, nebyl nikdo, a tak míč jen proletěl vápnem.
     
    81
    Nakonec musel zasahovat až střední obránce Aridane. Ten míč raději vykopl za čáru na rohový kop, než aby vystavil svůj tým sebemenšímu riziku.
     
    80
    Granada se opět cpala do zakončení, ale nakonec hosté odvrátili centr na hraně velkého vápna. Míč se ale vrátil k domácímu celku.
     
    79
    Tenhle přímý kop byl ale proveden opravdu velice krásně!! Domácí hráč nadstřelil zeď a krásně z dálky poslal míč až na branku hostů. Ruben vyrazil a pak musel pro míč ještě skočit před dotírajícím hráčem Granady.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Aridane (CA Osasuna). Stává se tak dalším z dnešních Osasunských hříšníků. Domácí mají k dispozici přímý kop.
     
    77
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Darko Brašanac, přichází Juan Villar. Hosté tak využívají poslední střídání. Rozhodnutí ale moc nechápu, jelikož Darko byl jedním z nejlepších hráčů na hřišti.
     
    75
    Máme za sebou už 75 minut a to znamená, že se teď hraje poslední patnáctiminutovka. Obecně víme, že to je dost času, a že se v této části často ještě dějí věci. Osasuna rozhodně má na to se zápasem ještě něco udělat.
     
    74
    Jeden z hostů byl faulován, ale okamžitě se postavil a svižně rozehrál míč. Akce Osasuny měla krátkého trvání, protože se pískalo, avšak faulovaným byl Estupinan, takže hosté o míč nepřišli.
     
    73
    Rui Silva vytahuje další zajímavou ránu hostů. Je připomínám, že Granada v posledních dvou zápasech neinkasovala žádnou branku.
     
    72
    Estupinan nyní fauloval Puertase a vypadá to na zranění hlavy. Respektive ránu do hlavy. Puertas se sice zvedl, ale musí na ošetření do zámezí.
     
    71
    Domácí se nyní dvakrát nachomýtli k zajímavé střele, obě střely ale končí mimo hřiště a neměly gólové parametry.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Álex Martínez. (Granada CF). Ten přitom nefiguruje na hřišti, avšak zatím zahřívá lavičku.
     
    68
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Álvaro Vadillo, přichází Darwin Machís. I další hráč, který odchází ze hřiště, Vadillo, může být se svou dnešní předvedenou hrou docela spokojený.
     
    67
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Brandon, přichází Adrián López. Brandon Llamas odehrál sice pravděpodobně nejlepší zápas ze všech dosavadních střídajících hráčů, opravdu nehrál vůbec špatně, ovšem také už má žlutou kartu a je pravděpodobně jedna z hlavních postav týmu trenéra Arrasateho, o kterou nemůže na další zápas přijít.
     
    66
    Brašanac získal míč a běžel s ním dlouhou vzdálenost, až nakonec vyslal lobovanou střelu, která mířila těsně nad břevno Silvovy svatyně.
     
    65
    Tvrdý faul se odehrál asi 7 metrů před vápnem. Rozhodčí se pod velkým pískotem fanoušků a nátlakem hráčů nakonec rozhodl hostujícímu plejerovi kartu neudělit. I tak ale měla Granada k dispozici alespoň přímý kop.
     
    64
    Na brankáře Granady mířila další střela, avšak jeho spoluhráč jí přímo před ním srazil, takže se domácí gólman musel rychle vrátit zpět a zakročit proti dorážce Brašanace.
    63. Zákrok - Rui Silva
    63. Ohromná šance Granady
     
    63
    Vynikající zákrok Ruie Silvy na druhé straně! Brankář byl hodně vylezlý z branky a toho chtěl využít Brašanac, který poslal lobovaný míč. Rui Silva musel sprintovat zpět a nakonec pro míč skočil a rukou ho poslal těsně nad branku! Fantastické.
     
    62
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Oier, přichází Fran Mérida. Poprvé se střídá i na druhé straně. Trenér stahuje Oiera ze hry, pravděpodobně proto, že se pouští do soubojů i se žlutou kartou na triku.
     
    61
    Spálenou gólovou šanci jsme viděli i na druhé straně! Carlos Fernández právě zahodil z metru gól do prázdné branky, když si jeho spoluhráč s míčem naběhl až k čáře, odtamtud poslal skrze obranu a gólmana míč přímo na něj, ale ten ho nedokázal z opravdové blízkosti kopnout do branky.
     
    60
    Osasuna si přebrala opět míč pro sebe a kombinuje u svého vápna. Domácí zatím nějak nenapadají. Soldado se zatím naštval na lavičce a kopl do sedadla.
     
    59
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Roberto Soldado, přichází Ramon Azeez. Soldado se dnes jako hrotový útočník moc nepředvedl a trenér tak logicky chce útok oživit.
     
    58
    V souboji se nyní s protihráčem střeskl Fernández, kterého bychom snad mohli označit za dnešního otloukánka zápasu. Oba hráči padli k zemi s bolestivou grimasou.
     
    57
    V druhém poločase je Osasuna rozhodně více na míči. Nějaké šance už si také vypracovala, ovšem nebylo to nic velkého. Takhle hosté tak snadno nesrovnají.
     
    56
    Darko Brašanac se s míčem ocitl na levé straně vápna sám proti Victorovi Diazovi, jenže ho neprošel a míč se odrazil ke gólmanu Silvovi.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Oier (CA Osasuna). Hosté tak v počtu žlutých karet nad Granadou rozhodně vedou.
    54. Vadillova střela
     
    54
    Na druhé straně se najednou z ničeho nic objevil Vadillo před vápnem s míčem na noze a poslal velmi hezkou zatočenou ránu, kterou Ruben rozhodně nečekal. Musel skočit do strany a míč vyrazit rukou.
     
    53
    Nacho Vidal, přestože byl od míč mnohem dál, než soupeř, míč úžasným sprintem doběhl a poslal dále na Avilu. Ten ale šanci spálil a míč poslal hodně mimo.
     
    52
    Estupinan zachytil dlouhou přihrávku, ale následně o míč zase málem přišel. Zbavil se ho nakonec přihrávkou na svého spoluhráče, který ale neposunul dále a chtěl jít dopředu sám na sebe. To se mu samozřejmě nepovedlo.
     
    51
    Další hezký míč, který vyslali hosté na branku Granady. Opět musel zasahovat Rui Silva, tentokrát ale nezbytnou herní pomůcku bezpečně chytá.
     
    50
    Torres přehodil obránce a přenechal míč Vidalovi, který si krásně doběhl až k čáře a odtamtud poslal míč na gólmana. Rui Silva nakonec nejistým zákrokem míč vyrazil.
     
    49
    Osasuna se dostávala dopředu, avšak jeden z hráčů si míč moc předkopl a Herrera ho okamžitě poslal až na druhou stranu hřiště.
     
    48
    Nyní zase fauloval Fernández. Obětí se stal Jon Moncayola. Rozhodčí váhal, zda neudělit kartu, ale nakonec ji nechal v kapsičce.
     
    47
    Hosté pokračují v nepovolené hře a sudí píská další faul. Granada tak získává opět míč a jde dopředu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme tady konec prvního poločasu, ve kterém jsme měli zajímavější i nudnější pasáže. Celkově byla o něco lepší herně Osasuna, i když zaspala začátek. Kolem 25. – 35. minuty ale ve hře měla jasně navrch. Neproměněná tutovka jí ale bude mrzet, jelikož nakonec to byla právě Granada, která vstřelila jediný gól zápasu a ujala se vedení. Navíc byl gól po standadní situaci, kterou si hloupým faulem hosté sami zavinili.

    Druhý poločas začne kolem 22:00.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jen jedna minutka. V té mohl ohrozit branku Avila, avšak jeho střela, možná spíše centr, proletěl těsně vedle tyčky.
     
    45
    Domácí rozehráli rohový kop na krátko, avšak jen ta jediná přihrávka byla přesná. Další už zachytili hosté a zamířili směrem k půli.
     
    44
    Vadillo naprosto zmátl krajního obránce Vidala a krásně si ho obešel. Následně chtěl poslat centr do šestnáctky, avšak jiný hráč míč poslal mimo hřiště.
     
    43
    Nepříjemná situace pro pomezní rozhodčí, která nestihla uhnout padajícímu hráči Osasuny, a ten do ní narazil. Rozhodčí je ale v pořádku.
     
    42
    Gól domácí hráče velmi nabudil. Ti se nyní derou derou do další šance. Po autu perfektně přesunuli hru na druhou stranu k vápnu, kde ale neví, jak dále.
     
    41
    Domácí měli další velkou šanci, ale střela Fernándeze byla zablokována protihráčem, který přesně vystihl její trajektorii a skočil do ní. Docela nevídaný zákrok.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Ávila (CA Osasuna). Jestli je něco, v čem Osasuna zatím jasně dominuje, jsou to fauly.
    38. Domingos DUARTE - 1:0
     
    38
    Granada právě vstřelila branku!
    Autorem branky je DOMINGOS DUARTE. Máme tady první gól! Domácí využili přímého kopu a Vadillo ho rozehrál přímo na hlavu Duarteho, který ve výskoku poslal míč přímo do Rubena. Ten mu ale nezabránil a odrazil ho jen do jiné části své branky. Asistence: Álvaro Vadillo.
     
    37
    Nacho Vidal strčil při sprintu u rohového praporku po Rubenově pravé ruce v souboji prsty do obličeje a sudí odpískal přímý kop.
     
    36
    Vadillo poslal pro Fernándeze na pravé křídlo, avšak ten si zde s míčem neporadil a zbavil se ho odkopem.
     
    35
    Hosté vhodili míč a okamžitě poslali dlouhý centr dopředu na Brandona Llamase. Ten si pro něj běžel a dokonce stihl hlavičku, ale následně upadl a míč ztratil.
     
    34
    Další rohový kop Osasuny už tak úspěšný nebyl. Granada vyhlavičkovala a po delší době se dostává za půlku hřiště. Tak uvidíme, zda i domácí něco vymyslí.
     
    33
    Sledovali jsme velmi dobře zahraný rohový kop, hosté se dostali dvakrát ke střele. Ta první skončila na domácím hráči, ta druhá se otřela o jiného hráče a šla mimo hrací plochu.
     
    32
    Další pokus Osasuny končí rohovým kopem. V těchto chvílích mají hosté opravdu velký tlak na granadský celek.
     
    31
    Brandon opět velmi dobře vybojoval míč a na levém křídle se ho snažil centrovat. Torres si naběhl, ale na míč hlavou nedosáhl.
     
    30
    Rohový kop ve prospěch nováčka tohoto roku nedopadl dobře a Granada je tak na míči. Osasuna ale dobře napadá a poslední minuty je jasně lepším týmem.
    29. Ohromná šance hostů
     
    29
    Ohromná šance Osasuny! Brandon Llamas běžel osamocen na branku! Nakonec mu sice míč vykopl obránce, ale přímo na dalšího úplně volného hráče. Ten ale míč poslal jen do brankáře Silvy a zmařil tak tutovku svého týmu.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Carlos Fernández (Granada CF). Žlutá karta i na druhé straně. Chvilku po Duartem fauloval i Carlos Fernández a to už se rozhodčímu opravdu nelíbilo. Postižen byl držitel karty z předchozí minuty, Llamas.
     
    26
    Nyní se ale provinili domácí, respektive to byl Domingos Duarte. Svého soupeře poslal nekompromisně k zemi a zbavil tak svůj celek míče.
     
    25
    Probíhaly ještě dlouhé diskuze s arbitrem, avšak ten své rozhodnutí udělit žlutou kartu určitě nechce měnit. Ať se hosté hádají, jak chtějí.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Brandon (CA Osasuna). Yangel Herrera byl opět nepěkně sražen ve vzdušném souboji a rozhodčí jasně ukázal, že tohle tolerovat nebude.
     
    23
    Granada opět přihrávala z jedné strany na druhou, a opět byla finální přihrávka velmi nepřesná. Zbavila se tak dalšího míče úplně zbytečně.
     
    22
    Nacho Vidal si opravdu excelentně narazil s Torresem a dostal se do úniku. Následně opět přihrál Torresovi, ale jeho centr nebyl přesný a brankář Silva si pro něj došel dřív.
     
    21
    Brašanac se snažil uvolnit na pravém křídle, to se mu nedařilo a tak zkusil vyslat Avilu do úniku. Avila to ale nečekal a míč jen přeletěl čáru. Kope se tak od branky.
     
    20
    Soldado zachytil sražený míč, ale při zpracovávání uklouzl a proto se nedostal do brejku. Osasuna balón přebrala a hraje u své vlastní branky.
     
    18
    Hosté vhodili velmi dlouhý míč, který sice zachytila Granada, ale okamžitě se odrazil zpět na volného Brandona Llamase, který z první vypálil. Jeho střela těsně minula branku.
     
    17
    Herrera se dostal ke střele poté, co "vykoupal" dva hráče hostujícího celku. Jeho střela ale zavadila o nohu dalšího hráče a míč se zpomalil a vzduchem vznesl do náruče brankáře Rubena.
     
    16
    Domácí ho ale nerozehráli vůbec dobře. Míč doletěl do chumlu hráčů kousek za hranicí vápna a odtamtud ho hosté pohodově vyhlavičkovali.
     
    15
    Další faul, jako by se s nimi roztrhl pytel. Tentokrát byl viníkem Brandon Llamas. Hlavní rozhodčí sice nyní kartu netasil, avšak Granada má k dispozici volný přímý kop.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Pervis Estupiñán (CA Osasuna). Ten podrazil nohy v souboji Robertu Soldadovi a rozhodčí okamžitě tasil kartu.
     
    13
    Nakonec Yangel Herrera nebyl vystřídán, ale lékaři si ho vzali bokem, a nohu mu osprejovali. Vypadalo to tak nakonec spíš na problém se svalem. Nyní už Herrera pokračuje.
     
    12
    Yangel Herrera se dostal do souboje s Oierem, oba hráči se svalili k zemi, avšak Herrera dost špatně našlápl a nevypadá to s ním moc dobře.
     
    11
    Domácí si žádali faul na hranici vápna, ovšem sudí dobře viděl, že se jeden z hráčů Granady svalil spíš sám, než cizím zaviněním, a tak hra pokračuje.
     
    10
    Mezitím se rozehrál po kratší diskuzi s rozhodčím volný přímý kop, avšak míč byl moc dlouhý a Roberto Soldado ho nestihl před čarou doběhnout.
     
    9
    Jenom připomínám, že oba týmy, které dnes hrají, už v tomto ligovém ročníku dokázaly obrat o body slavnou Barcelonu.
     
    8
    Domácí rozehráli aut a začínali akci odzadu. Torres byl za běhu možná faulován, nebylo to úplně jednoznačné. Každopádně rozhodčí odpískal přímý kop.
     
    7
    Nyní jsme sledovali nudnější část zápasu, ve které jsme viděli jen odkopy na jednu i druhou stranu.
     
    6
    Velmi zajímavá situace vznikla po centru z přímého kopu. Míč od země mířil na Brašanace, který ho chtěl hlavičkovat. Proti němu se postavil gólman a ten ho na poslední chvíli vyrazil.
     
    5
    Domácí zbytečně ztratili míč a následně si museli při bránění pomoci za cenu faulu. Obětí faulu se stal Bračanac. Osasuna tak bude kopat přímý kop.
     
    4
    Nacho Vidal byl faulován a Osasuna dostala míč, jenže ho zase okamžitě ztratila po zbytečném faulu. Granada tak drží zatím míč skoro celou hrací dobu.
     
    3
    Puertas našel mezírku mezi hráči soupeře a Granada se dostala do brejku. Svou šanci ale nakonec ani nezakončila.
     
    2
    Granada měla úvodní výkop tohoto poločasu. Zatím drží míč na své polovině před svým vápnem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Granada CF: Rui Silva – Díaz, D. Duarte, J. A. Martínez, Neva – Gonalons, Y. Herrera – Puertas, C. Fernández, Vadillo – Soldado.
    Náhradníci: A. Escandell – Azeez, Eteki, Köybaşı, Machís, Ramos, Á. Martínez.

    CA Osasuna: R. Martínez – Vidal, Aridane, Roncaglia, Estupiñán – Oier, Moncayola – R. Torres, Brašanac, Brandon – Ávila.
    Náhradníci: Herrera – Cardona, Adrián López, Mérida, Navas, Perea, Villar..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Poslední vzájemné zápasy

    Osasuna – Granada 1:0
    Granada – Osasuna 2:0
    Granada – Osasuna 1:1
    Osasuna – Osasuna 0:0
    Osasuna – Granada 2:1
     
    CA Osasuna na tom také není vůbec špatně. Hostující celek má po osmi zápasech slušných 11 bodů a nachází se na 11. pozici. Z posledních pět kol Osasuna prohrála pouze jednou, a to na hřišti Realu Madrid. V posledním kole porazila Osasuna celek Villarrealu 2:1.
     
    Granada CF si zatím vede výborně. Domácí celek v osmi zápasech vybojoval 14 bodů a nachází se na čtvrté pozici, což je pro Granadu úspěch. V posledním kole ale Granada nezískala ani bod, když prohrála na hřišti Realu Madrid 2:4. Nutno ale dodat, že Granada nepodala vůbec špatný výkon, naopak hrála velice dobře.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. LaLiga má na programu deváté kolo a my budeme sledovat duel mezi Granadou a Osasunou. Mírným favoritem je domácí celek, ale uvidíme, jak to celé nakonec dopadne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Jiří Polášek

    Branky: 38. D. Duarte (Vadillo)

    Karty:   27. C. Fernández (GRN), 69. Á. Martínez (GRN) – 14. Estupiñán (OSS), 24. Brandon (OSS), 40. Ávila (OSS), 55. Oier (OSS), 78. Aridane (OSS), 90+1. Moncayola (OSS), 90+2. Mérida (OSS)   90+2. Mérida (OSS)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:17.
    Granada CF: Rui Silva – Díaz, D. Duarte, J. A. Martínez, Neva – Gonalons, Y. Herrera – Puertas, C. Fernández (85. Ramos), Vadillo (68. Machís) – Soldado (59. Azeez).
    Náhradníci: A. Escandell – Azeez, Eteki, Köybaşı, Machís, Ramos, Á. Martínez.

    CA Osasuna: R. Martínez – Vidal, Aridane, Roncaglia, Estupiñán – Oier (62. Mérida), Moncayola – R. Torres, Brašanac (77. Villar), Brandon (67. Adrián López) – Ávila.
    Náhradníci: Herrera – Cardona, Adrián López, Mérida, Navas, Perea, Villar.
    bahis siteleri