Nantes – Monaco 0:1 (kon.)
konec
FC Nantes
0:1 (0:1)
AS Monaco
Pátek 25.10.2019, 20:45 • La Beaujoire-Louis Fonteneau, Nantes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Vítám všechny fanoušky Ligue 1 u páteční předehrávky jedenáctého kola, v němž se představí FC Nantes a AS Monaco FC. Roli favorita bude plnit domácí celek, který v cestě za trofejí prohání PSG.
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že Nantes v deseti kolech získalo devatenáct bodů, což aktuálně zajišťuje druhou pozici. Domácí mužstvo hraje nad očekávání skvěle, i když tedy gólové moc není. La Maison Jaune zatím vsítili jen devět gólů, což je po posledních týmech nejméně. Ovšem Nantes po Reims také nejméně inkasovalo, aktuálně dovolilo soupeřům dát šest branek. Po loňském výpadku se čekalo, že Monaco se letos zvedne, ovšem opak je pravdou. AS totiž najdeme až na čtrnácté příčce, když získalo dvanáct bodů. Jenže tabulka Ligue 1 je tak vyrovnaná, že v případě vítězství se knížecí klub posune až na šestou pozici. Navíc bíločervení v posledních čtyřech střetnutích hned třikrát vyhráli a stoupají tabulkou vzhůru.

    Hned dvakrát se oba kluby utkaly v minulé sezóně a oba zápasy vyšli lépe Monacu. AS nejprve vsítilo tři branky na Nantes a v následné odvetě si pohlídalo hubené vítězství.

    Monaco – Nantes 1:0
    Nantes – Monaco 1:3
    Monaco – Nantes 2:1
    Nantes – Monaco 1:0
    Monaco – Nantes 4:0
     
    Úvodní sestavy:

    FC Nantes: Lafont – D. Appiah, Girotto, Pallois, Fábio – A. Touré (C), Abíd – Bamba, Blas, Simon – K. Coulibaly.
    Náhradníci: Olliero – Homawoo, Basila, Moutoussamy, Kayembe, Pereira De Sa, Youan.

    AS Monaco FC: Lecomte – Jemerson, Glik, Badiashile – G. Martins, Bakayoko, Adrien Silva, Bastiao Dias – Golovin – Ben Yedder, Slímání.
    Náhradníci: Subašić – Ballo-Touré, Aguilar, Maripán, Fàbregas, K. Baldé, Augustin..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodního výkopu se zhostili hosté z Monaca. Ti mají na sobě oblečené červené dresy a bílé kraťasy. Naopak Rennes zvolilo celou žlutou sadu dresů.
     
    3
    Slimani si narazil se spoluhráčem a vyrazil vpřed, v šanci dva na dva míč chtěl přenést na svého kolegu z útoku – Bena Yeddera, avšak ten míč nezachytil.
     
    4
    Bakayoko po zisku míče zkusil projít uličkou mezi dvěma hráči domácích. Ti mu míč odebrali, ale Bakaoko ho rychle vybojoval zpět, pak nahrával dozadu.
     
    5
    Další rychlý útočný výpad Monaca končil velmi dobrým centrem od konce hřiště na Bena Yeddera na pravé straně vápna. Ten hlavičkoval ale mimo.
     
    6
    Monaco potřetí za pár minut ve velmi dobré příležitosti. Nyní ale výtečnou akci hostů zruinoval dobře postavený obránce Nantes.
     
    7
    Simon zachytil dlouhý centr na levou stranu, tam si počkal a vyrazil doprava, oklamal obránce, ale jeho dlouhou přihrávku do vápna vycítili Kamil Glik a míč odkopl.
     
    8
    Jemerson nyní fauloval Blase, který se okamžitě potácel k zemi. Zatím to ale rozhodčí řeší domluvou a přímým kopem.
     
    9
    Standartní situaci ale hostující tým vůbec nevyužil. Centr šel přímo do náruče gólmana Lecomteho, který nyní chytá, jelikož dlouhodobá jednička Subašic ještě není 100% po zranění.
     
    10
    Žlutou kartu dostává Fábio (FC Nantes). Faul na Timoueho Bakayoka byl až přespříliš tvrdý.
     
    11
    Ben Yedder nezakončil dobře a Nantes získalo míč. Žlutí ho ale vůbec nevyužili a hned za středovou čárou ho odevzdali hostujícímu týmu.
     
    12
    Nantes opět jen odevzdává míč. Zatím je Monaco v dnešním zápase o poznání lepší a vůbec to nevypadá, že je mezi týmy rozdíl devíti příček.
     
    13
    Coulibaly měl nyní velmi dobrou příležitost ke skórování gólu. Přeběhl za obranu a s míčem sprintoval na kraj vápna, odkud míčem přeloboval gólmana, ale k jeho smůle i branku.
     
    15
    Badiashile měl těžkou pozici a nakonec míč u svého rohového praporku ztratil. Jenže následný centr domácích do vápna byl sice přesný, avšak do ofsajdu.
     
    16
    Jemerson výtečně vyrazil střelu hostů, avšak nebezpečí ještě není zažehnáno. Odražený míč totiž opět získalo Nantes a kombinuje u vápna.
     
    17
    Domácí to nakonec vzdali, když se delší dobu nemohli dostat k vápnu. Kombinaci přerušili a zkoušejí to nyní od znovu zezadu.
     
    18
    Coulibaly se v další útočné akci nacházel také v ofsajdu. Nantes tak opět musejí odevzdat míč a přerušit atak.
     
    19
    Golovin si potáhl míč, a následně ho poslal mezi dvěma hráči na Jemersona, který v útoku. Ten ale míč ztratil. Monaco tak muselo útočnou polovinu opustit.
     
    21
    V prostředku hřiště probíhaly boje o míč, které nakonec vyhráli fotbalisté Nantes, avšak Monaco rychle míč přebralo před svým vápnem.
     
    22
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je WISSAM BEN YEDDER. Monaco sehrálo úžasnou kombinaci, kdy Golovin krásně přes dva hráče vyslal dopředu Ben Yeddera. Ten si míč nezpracoval nejlíp, ale následné zakončení z pravé nohy bylo jednoduše fantastické. Lafont prostě neměl nárok. Asistence: Alexandr Golovin.
    22. Wissam Ben Yedder - 0:1
     
    24
    Po rozehrání míče byl k zemi poslán obránce Nantes Fabio. Ten nyní leží na zemi a nevypadá to s ním dobře. U lavičky se chytají střídání.
     
    25
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Fábio, přichází Samuel Moutoussamy. Je to bohužel nemilé, ale Fábio nemohl pokračovat a byl odnesen na nosítkách.
     
    26
    Neskutečná šance domácích! Ti mohli velmi krásně a rychle zareagovat na předchozí gól Monaca. Bamba naservíroval Simonovi míč na hlavičku do prázdné branky, avšak Simon nadstřelil a šanci odmítl!
     
    27
    Monaco po zisku míče stáhlo svou hru zpět ke gólmanovi, avšak poté zase rychle zaútočilo. Rýsuje se velká příležitost!
     
    28
    Hosté skórovali podruhé! Wissam Ben Yedder dobře využil odražený míč a i přes teč gólmana míč dostal hezkou střelou do branky. Skóroval tak po desáté v devíti zápasech, avšak rozhodčí gól neuznává, kvůli milimetrovému ofsajdu!
    28. Neuznaný gól Bena Yeddera
     
    30
    Nantes dnes zatím nehraje to, co se čekalo. Nyní Simon zahrál na aut, avšak míč rychle potáhl zpět a hrál dále. To se nelíbilo rozhodčímu, který správně odpískal.
     
    31
    Gelson Martins získal míč a běžel s ním po pravé straně. Velmi krásně si "udělal" protihráče a poslal přesný centr na spoluhráče do vápna. Tomu stál v cestě jen gólman, avšak hráč s míčem zakopl.
     
    32
    Domácí zahrávali přímý kop, avšak z velké vzdálenosti. Logicky tak musel přijít centr. Ten ale Jemerson výtečně hlavičkoval před sebe a akci zmařil.
     
    34
    Monaco ztratilo míč a domácí se dostali až na levou stranu vápna. Tam výtečně centroval Simon, přesně před prázdnou branku na druhé straně vápna. Jenže míč nikdo nezachytil.
     
    35
    Silva se snažil prokličkovat před vápnem okolo protihráče, avšak to se mu vůbec nepovedlo a o míč rychle přišel.
     
    36
    Jemerson nyní musel ve velké blízkosti od branky vedle vápna faulovat Simona, aby ho připravil o míč. Domácí tým má tak až nadstandardní situaci.
     
    37
    Velmi dobře zahraný přímý kop. Domácí ho zahráli přímo na hlavu Palloise, avšak ten míč hlavičkoval jen do hráčů před ním.
     
    38
    Coulibaly držel míč několik sekund těsně vedle praporku a nechtěl ho dát. Nakonec musel do protihráče strčit rukou a míč při tom ztratil. Vykopává Lecomte.
     
    39
    Abeid vybojoval míč a snažil se rychle přesunout na Bambu. Přeloboval sice soupeře, ale míč odletěl až za čáru, takže opět vykopne brankář Monaca.
     
    40
    Ben Yedder získal míč ve vápně domácích a posunul ho před Lafonta. Ten míč vykopl před sebe, ale tam ho získal Slimani. Jemu už ale obrana střelu nedovolila.
     
    41
    Velmi pohledná jedno-dotyková akce byla sehrána domácím celkem. Nakonec Simon odcentroval zpět do pole, avšak střelu Blase zblokovali hosté.
     
    43
    Monaco se snaží už do poločasu hlavně neudělat žádnou chybu. Zcela logicky se tak nepouštějí do žádných troufalých útoků, ale mají na své polovině většinu hráčů.
     
    44
    Dias přebral míč od soupeře a posunul na Golovina. Ten si doběhl až k praporku a odtamtud centroval do šestnáctky, kde ale hosté nestačili hlavičkovat.
     
    45
    Velmi nepřesnou přihrávku zachytil Adrien Silva. Ten okamžitě posunul na Slimaniho, který mu vrátil zpět. Následně dostal míč Golovin a ten si přeloboval hráče, ale než míč doběhl, už byl za čárou.
     
    45+1
    Rozhodčí vynesl rozsudek v podobě dalších dvou minut přidaných k tomuto poločasu.
     
    45+2
    Lecomte předvedl fantastický zákrok, když po nenápadném centru míč dopadl přímo na hlavu domácího hráče před ním. Lecomte však zareagoval úžasně a míč rukama vyrazil.
    45+2. Lecomte - fantastický zákrok
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V prvním poločase jsme viděli velmi hezký útočný fotbal s hodně šancemi na obou stranách. Monaco bylo ale lepší a šlo to vidět. Tým z miniaturního státu také své šance zužitkoval v podobě gólu. Ten si připsal Wissam Ben Yedder, který se tak za Monaco trefil po deváté v devíti zápasech. Nantes mělo dvě velké šance, tu druhou před pár minutkama na samotném konci poločasu, ale zde zachránil Monaco výtečný Lecomte.

    Do druhého poločasu tak vstoupíme za stavu 0:1. Ten začíná cca v 21:50.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas zahájili úvodním výkopem hráči domácího Nantes, kteří se budou snažit zvrátit nepříznivý výsledek 0:1.
     
    48
    Bamba se dokázal uvolnit a velmi dobře centroval do vápna. Míč měl dobrou trajektorii, na jeho spoluhráče, ale do cesty se mu výtečně postavil Jemerson.
     
    49
    Bakayoko fauloval svého spoluhráče a nabídl tak míč Nantes. My jsme na záběru viděli dobře bavícího se Fábregase na střídačce hostů.
     
    50
    Simon poslal centr, který vypadal, že nenajde cíl. Z ničeho nic se na míči ale objevil Coulibaly a pálil z voleje do tyče!
    50. Tyč
     
    51
    Bamba i přes skluz protihráče ve vápně velmi dobře kontroloval míč a zkraje hřiště poslal centr na branku. Ten ale oběma rukama smetl brankář Lecomte.
     
    52
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Dennis Appiah, přichází Thomas Basila.
     
    53
    Po rohovém kopu domácích dostal při souboji do hlavy loktem Adrian Silva. Ten sebou praštil o zem a leží ve vápně. Z přiblíženého záběru jsme mohli vidět krev kolem oka.
     
    54
    Fabregas je připravený vstoupit do hry, stojí u střídaček. Adrianovi Silvovi je lékaři obvázávána hlava. Zatím nevíme, zda se bude opravdu střídat. Silva jde totiž na další ošetření do zámezí.
     
    55
    Adrian Silva je zpátky ve hře. Má přes hlavu obvaz, ale pokračuje. Fábregas tak zatím do hry nezasáhne.
     
    56
    Bakayoko nyní taky nebyl ušetřen faulu a Monaco dostalo míč na kopačky. Poprvé za tento poločas je u vápna soupeře.
     
    57
    Rohový kop, který hosté vybojovali z předchozí akce, vůbec nevyužili. Míč poslali přímo na kopačky hráčů Nantes.
     
    58
    Nyní ale Monaco míč opět rychle získalo zpět. Slimani kombinoval na hranici vápna s Ben Yedderem a Bakayokem, ale zatím neprošli dále.
     
    59
    Nakonec se ke střele dostal Aleksandr Golovin, avšak jeho pozemní střela šla opravdu hodně, hodně mimo branku, kterou hlídá Lafont.
     
    60
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je WISSAM BEN YEDDER.

    Rozhodčí však ale okradl Yeddera už o jeho druhý gól! Rozhodnutí potvrdil Video Asistent Referee a výrok je tak správný!
     
    62
    Hra se na víc než dvě minuty zdržela, čekali jsme na vyjádření VAR sudího. Ten nakonec branku neuznal a pokračuje se tak za stavu 0:1.
     
    63
    Monaco chtělo přejít do rychlého útoku, ale Slimani poslal nechtěně razantnější přihrávku, než potřeboval a tak mu míč utekl až k Lafontovi.
     
    64
    Fábregas zatím z lavičky poctivě sleduje Genoita Badiashileho, který se s míčem motá kousek od svého rohového praporku a nemůže rozehrát.
     
    66
    Monaco je nyní o hodně opatrnější, když už se ale dostane do šance, tak to stojí za to. Třeba jako nyní šance Gelsona Martinse, který vyslal dělovku na Lafonta, ten míč vytáhl jen na roh.
     
    67
    Rohový kop Monaca ale úspěch nepřinesl. Míč byl rozehrán přímo na nikým nehlídaného kapitána Kamila Glika, ale ten hlavičkoval hodně, hodně mimo.
     
    68
    Na druhé straně se do zajímavé pozice dostal Moses Simon, avšak ten poslal míč střelou, která rozhodně neměla gólové parametry.
     
    69
    Bakayoko zadovkou chtěl poslat na Jemersona, ten se však ukopl a míč vyslal přímo na kopačky soupeře. Všechno musel řešit zkušený Kamil Glik.
     
    70
    Monaco nevědělo, jak přes 8 hráčů Nantes před vápnem, a tak hru stáhlo zpět a začalo odzadu. Badiashile a Adrian Silva ale následně najednou faulovali protihráče, který získal míč.
     
    72
    Jemerson po zisku míče okamžitě poslal na Bakayoka, který ale nedostatečně zpracoval a Nantes sebralo míč.
     
    73
    Monaco sehrálo krátkou kombinaci, na jejímž konci Ben Yedder vyslal Islama Slimaniho za obranu, avšak ten nebyl dost rychlý na to, aby získal míč dřív, než Lafont.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Nicolas Pallois (FC Nantes).
     
    75
    Golovin málem šel uličkou mezi dvěma hráči, ale na poslední chvíli se k němu stáhl Girotto, který brutálně "napral" do míče a sundal při tom i Golovina. Rozhodčí tohle mohl posoudit jako faul.
     
    77
    Pallois si vyběhl jako střední obránce až k vápnu hostů a vyslal překvapivě dobrou střelu na Lecomteho, který ale chytá.
     
    78
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Elie Youan. Domácí tak využili všechny možnosti střídání.
     
    80
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Islám Slímání, přichází Keita Baldé. Hosté tak naopak střídají poprvé.
     
    81
    Ben Yedder se snažil napadat Abeida s míčem na levé straně obrany Nantes, sice mu herní pomůcku vykopl, avšak nesebral.
     
    82
    Gelson Martins se při souboji s protihráčem zastavil a najednou vysprintoval z nuly na sto. Simon ho nestíhal a stejně tak ani Abeid. Martins tak v pohodě vyslal centr, který do náručí chytá Lafont.
     
    84
    Monaco rozehrálo přímý kop, avšak ihned míč ztratilo. Nantes se ku překvapení nikam nežene. Jako by už byli smíření s porážkou. Ale ještě mají dost času alespoň na remízu.
     
    85
    Jemersonův centr na kolegu ne druhé straně obrany nebyl vůbec dobrý a hosté málem namazali Simonovi přímo na gól. Glik ale ránu zblokoval.
     
    86
    Basilla se málem dostal k hlavičce v pokutovém území, ale míč na poslední chvíli schoval Lecomte, který s ním následně sice spadl, avšak udržel ho.
     
    87
    Andre Silva vybojoval míč, nahrál ho Martinsovi, ale ten se při snaze o technickou fintu nechal úplně zbytečně obrat. Nantes tak míří dopředu.
     
    88
    Golovin dostal dvě tvrdé rány od dvou protihráčů. Jednu zezadu do zad, nebo možná krku a následně zepředu do hrudi.
     
    89
    Nyní byl nehezky nakopnut Keita Baldé a Monaco už logicky i takticky zdržuje zápas. Běží nám poslední minutky.
     
    90
    Rozhodčí prodlouží i tento poločas a tentokrát to bude o 5 minutek.
     
    90+1
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Wissam Ben Yedder, přichází Cesc Fàbregas.
     
    90+2
    Youan získal perfektně míč ve vápně soupeře a vyslal z velké blízky ránu na Lecomta. Ten krásně míč vyrazil a zablokoval možnou vyrovnávací ránu.
     
    90+3
    Simon prošel s míčem kolem Jemersona a pak zkoušel od rohového praporku pozemní centr. Ten však za čáru srazil Kamil Glik a Monaco bude muset čelit rohovému kopu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Benjamin Lecomte (AS Monaco FC). Ten se výrazně ohradil proti rozhodnutí sudího a na protest odhodil míč pryč. Žlutá karta tak za time-wasting, neboli plýtvání časem.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Jemerson (AS Monaco FC). I ten tak ještě na sklonku mače získává žlutý trest.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 9:11.
     
    Monaco odváží z Nantes tři body! Svůj hubený náskok ubránilo. Wissam Ben Yedder dnes skóroval třikrát, ale o dva góly byl obrán centimetrovými ofsajdy svých spoluhráčů, kteří se do akce zapojili. Monaco bylo lepší, ale hlavně to bylo úplně jiné Monaco, ne to, co jsme viděli minulou sezónu, nebo na začátku této, ale blížilo se to Monacu z mistrovského tažení v sezóně 2016/17. Nantes nedokázalo využít své akce a šance a dnes tak končí bez bodového zisku.

    Od komentátorského postu se loučí Jiří Polášek, na počtenou! (22:41:49)

    Jiří Polášek

    Branky: 22. Ben Yedder (Golovin)

    Karty:   10. Fábio (NAT), 74. Pallois (NAT) – 90+4. Lecomte (ASM), 90+5. Jemerson (ASM)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 9:11.
    FC Nantes: Lafont – D. Appiah (52. Basila), Girotto, Pallois, Fábio (25. Moutoussamy) – A. Touré (C), Abíd – Bamba, Blas (78. Youan), Simon – K. Coulibaly.
    Náhradníci: Olliero – Homawoo, Basila, Moutoussamy, Kayembe, Pereira De Sa, Youan.

    AS Monaco: Lecomte – Jemerson, Glik, Badiashile – G. Martins, Bakayoko, Adrien Silva, Bastiao Dias – Golovin – Ben Yedder (90+1. Fàbregas), Slímání (80. K. Baldé).
    Náhradníci: Subašić – Ballo-Touré, Aguilar, Maripán, Fàbregas, K. Baldé, Augustin.
    bahis siteleri